Tankar & Åsikter

Jag får så ont i magen när jag tänker på dom människorna som kopplar julen till det värsta som finns. Dom människorna som gråter på julafton eftersom deras föräldrar super ner sig eller måste fira julen helt ensam. Jag kan inte ens sätta mig in i en situation att fira jul utan en nära familjemedlem, när alla människor säger att julen handlar om familjen och på riktigt trycker upp det i deras ansikten.  

För jag hatar att du måste älska julen, gillar du inte julen är det konstigt. Alla pratar om den hela tiden och du måste pynta hela huset, äta peppakakor, fira med familjen och köpa julklappar. När ska man börja prata om att alla inte gillar julen att alla inte ser julen på samma sätt många andra när ska vi våga prata om det.  

På julafton när jag firar jul kan inte jag slappna av för jag inte sluta tänka på att barn måste ljuga om sina julklappar framför sina vänner, för dom inte får den nya Iphone, den där Gant tröjan eller dom där konsertbiljetterna eftersom deras föräldrar/förälder inte har råd. För många barn gillar bara julen för presenternas skull och lägger gärna ut en bild eller fler på våra sociala medier för visa sina julklappar för alla. Ett barn ska inte behöva ljuga för att inte skämmas över att föräldern inte har råd. Jag får också ont i magen när jag tänker på alla hemlösa som ligger ut på gatan och fryser och är hungriga på jul och även alla andra tider på året medan jag sitter inne i värmen och har precis tryckt i mig massa julmat.

Jag respekterar alla som älskar julen och jag ser också charmen i den. Men vi måste sluta vara så egoistiska runt julen och våga öppna våra ögon och för dom som inte har det lika bra. För handlar inte julen om att ta hand om varandra?  

Likes

Comments

Vardag

Välkomna hit.

Jag heter Jennifer Tessmann är 14 år och bosatt i Eskilstuna, jag har bloggat förut på andra portaler men har fastnat för nouw. Förut när jag blogga så skrev jag om allt och bloggade varje dag ungefär, men jag har insett att jag är en person med ett väldigt ointressant liv och det är inte så intressant att läsa om det.

Men jag är en person med massor av känslor, tankar och åsikter. Jag tycker även om att skriva så jag kommer skriva mycket texter och jag förväntar mig inte att någon kommer att läsa det jag skriver, det är mest för min egen skull så jag kan skriva av mig. Men det är ju även alltid kul när folk läser och tar del av det som man skriver. Det kan även komma upp ett och annat inlägg om något annat men vill inte kategorisera bloggen som en livsstils blogg, inte just nu. Jag skulle även vilja säga att det kanske inte kommer bli daglig uppdaterad det kan ta minuter eller månader innan nästa inlägg.  

Likes

Comments