Det är fredag och jäklar så bra jag mår av att det är slutet på veckan! Har sedan i måndags haft något som irriterar sig i kroppen och gjort att jag inte haft energi. Riktigt träligt med tanke på att jag planerat att plugga så jag hamnar före i de flesta ämnena, men jag har fått improvisera. Får ändå vara glad över att detta slår till på en vecka där jag inte har en enda inlämningsuppgift, ett enda prov eller egentligen några måsten. Självklart måste mycket hinnas med ändå, men det är inte hela världen.

Igår bröt det ut ordentligt och kroppen orkade inte mer. Ville bara hem och vila men det resulterade i både migrän och feber. Huden gjorde ont av att ha täcke på den och svetten kom i omgångar, jag kände mest bläää och orkade inte mer. Tryckte tabletter och vilade, försökte lyssna på kroppen,

Idag vaknade jag med samma känsla men något är ändå annorlunda, jag vill göra något av dagen, har helt enkelt tröttnat på att bara tycka att allt är blä. Fortfarande ingen hungerkänsla men trycker i mig det jag kan, huden gör ont men det lindras av piller, huvudet är nära att explodera men tabletter gör sin nytta även där. Idag blir en bra dag. Jag har bara två lektioner och sedan ska jag få träffa hjärtat i mitt liv! Vi ska ut i skogen och gå, fika och bara mysa, en riktigt bra dag med tanke på det underbara vädret utomhus! Därefter ska vi laga mat och se lets dance hemma hos Anne-len vilket är en av veckans höjdpunkt!

Det roliga tar inte slut där, imorgon kommer jag vakna upp bredvid med livs kärlek och bara le, 1,5 år tillsammans och det ska vi fira! Äta något jäkligt gott och sedan se bio, det kan inte bli bättre!

Därför måste min kropp krya snabbt, jag behöver vara på topp typ nu eller helst igår.... Avstår från träning resten av veckan, tror det är vad jag behöver. Det blir en helg fylld av glädje och vila istället!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Klockan ringde och det kändes inte som vanligt, det var inte jobbigt att öppna ögonen eller stiga upp. 06.02 var jag uppe ur sängen med energi flödande genom hela kroppen, solen var ute redan på morgonkvisten och jag kände på mig att det skulle bli en bra dag.

Robin låg och drog sig i sängen, men hallå! Vi kan ju börja med att diskutera hur mysigt det är att vakna upp bredvid sin kärlek, mötas av solstrålar ett underbart "god morgon"! Jag smälter bara av tanken, en dag är det där vardag och jag ber mig själv att alltid uppskatta dessa saker. Uppskatta att vakna bredvid mitt livs kärlek, uppskatta att få sol i ögonen och uppskatta att vara vid liv.

Morgonen gick i en utandning, en lång och härlig sådan. Tyvärr var Robin tvungen att åka vid 07.00. Min stiliga Carl Robin i sina fina kläder, uppklädd och stolt som den soldat han faktiskt är. En stor puss tillsammans med kramar och vi sa hejdå för fyra dagar. Eller ja, vi ses på söndag eftermiddag igen så inte riktigt fyra dagar. I vilket fall känns det redan som en evighet men tiden fylls med andra trevligheter när han är iväg!

Skolan gick också i ett, när klockan slog 12 var jag redo att gå därifrån och ja, det kändes riktigt jävla skönt! Skrattade medan Lisa skjutsade mig på sin cykel och DÅ slog sommarkänslorna till. Solen påverkar alla positivt, vi skrattade och för första gången frös jag inte. Jag önskar alla dagar på året var som den idag sett till väder och känslan, fast ja med Robin också.

Lisa! Hon får mig på sånt bra humör även om vi sällan pratar om annat än skolan. Hon är den där axeln man kan luta sig på om det är något och jösses så jag lärt mig att uppskatta det! Nu längtar jag till alla dagar framöver jag kan få skratta med min vänner, inte bara Lisa utan alla andra underbara. De underbara som gör mig på bra humör oavsett tidpunkt.

Det har hänt otroligt mycket under eftermiddagen men det tar vi en annan dag, nu blir det sömn för min del, med ett leende på läpparna! Vi får hoppas att morgondagen är lika bra som denna!

KRAM

Likes

Comments

Häromdagen satt älsklingen och jag och såg serier, Person of Interest som för övrigt är bland den bästa serien jag sett. Inte för att prata om innehållet eller spoila något nämnde ena huvudkaraktären pi, talet pi.

Okej, varför skulle det vara intressant eller ha någon effekt på mig? Ett tal som aldrig tar slut, ett oändligt tal, punkt slut, visst är det så? Men denna del i serien ställde Pi i jämförelse med saker som gjorde att jag tappade hakan. Exempelvis att eftersom talet är oändligt finns alla möjliga sifferkombinationen inskrivet, mitt personnummer, banknummer och alla sifferkombinationer jag någonsin stöter på. Det gav mig en förståelse för hur mäktigt pi är, det är för alltid och all information man kan önska finns just exakt där.

Siffror är inte alltid kul, men kopplingen till bokstäver fick mig ännu mer paff! Varje siffra går att koppla till en bokstav, C blir 3 och D blir 4. Detta gör att alla möjliga bokstavskombinationer inskrivet, mitt namn, ditt namn, namn på planeter och namn på öar runt om i världen. ALLT finns. Det tar inte slut.

Ta en minut och bara tänk, jag gjorde det och blev bara mer förvirrad. Det betyder alltså pi innehåller allt människan undrar över? Ett banknummer som skulle göra att man kunde sno pengar för resten av sitt liv. Eller personnummer som kan leda till att man vet om någons hela identitet. Det innehåller svar ingen frågat efter, man måste bara leta efter NÅGOT.

En sista sak ena huvudkaraktären sa i avsnittet var: "Mitt personnummer är bland de 3000 första decimalerna, leta reda på vilket", vilket gjorde mig paff ÄNNU en gång. "Bara" inom 3000 decimaler? Om det finns oändligt måste det finnas mer information än vad människan kan förstå, mer information än vad datorer kan förstå!

Blev otroligt förvånad och imponerad, något man hört talas om sedan åttonde klass och man gick i högstadiet men som ändå inte gett mig ett intryck förrän denna förklaring.

Likes

Comments

För någon vecka sedan gjorde jag mat, valde att göra kvällens middag till ett heldagsprojekt som ledde till succé!

En ledig dag från skolan vilket gjorde att tid fanns, började redan vid 11 med att sätta degen och låta den jäsa. Testade ett nytt recept från "ikoketmedanders", hans briochebröd som gjorde ett gott intryck på familjen! Även om jag önskade att brödet var fluffigare lät jag syrran avgöra eftersom jag inte kunde äta det. Glutenintolerans är en riktig jävel ibland!

Bröden jäste otroligt fint, de blev stora frallor med en underbar yta och doften ska vi inte diskutera, nybakat bröd är oslagbart. Nybakat bröd med extra smör och lite socker slog den doften med hästlängder, så himla underbart!

Men bröd var inte det enda jag lyckades göra, direkt när de kom ut ur ugnen ställde jag mig med baconmajonäsen, något som jag aldrig tidigare gjort. Hört massor om att det är svårt att göra majonäs men det gick bra och blev en riktig höjdare i min smak! Utöver rapsolja använde jag fettet som blir när man steker bacon, något som satte en underbar smak! Självklart gick inte baconet till spillo utan hade i det i majonäsen, blev en sjukt god dipp till pommen och även perfekt till burgaren!

Precis innan jag började sätta ihop allt gjorde jag ölbrasserad rödlök, helt enkelt stekt rödlök med socker och öl. Gluten i ölen och fick inte själv smaka men det tog slut snabbt, tar det som något positivt!

Likes

Comments

Nybörjarhetsen med bloggandet tog slut och då slutade inläggen komma, kände mig så väl att jag visste det skulle ske haha. Nu gör jag en liten comeback för att antagligen sluta om ett tag igen men ibland är livet så, det går inte att hinna med allt eller göra allt perfekt.

Mitt liv känns just nu som en stor röra, vet inte vad som är fram och bak på mig själv längre, en känsla jag aldrig tidigare upplevt. Jag har skolkat och jag har inte förberett mig inför redovisningar, jag har inte heller hållit koll på kosten och glömt lådor lite här och var. Morgonens mat-incident ett par minuter innan jag skulle ge mig av, insåg att det inte ligger ris eller någon form av kolhydrat i lådan. Jättesmart Jennifer! Supergott med bara kött två gånger på dagen!

Nej, inget mer negativt nu, har haft nog av den svackan jag är i. Jag måste komma tillbaka på fötterna och vända runt allt till något positivt. Till och börja med har vi skolan, jag har bara ett prov imorgon sedan är jag prov-fri i TRE hela veckor (om inget ändras). Detta må vara det bästa som kan ha hänt mig, jag valde rätt tid att hamna i en svacka helt enkelt. Min PH stöttade mig idag och gjorde mig lugn, får bara acceptera och låta det gå över, för det kommer det göra. Med endast få inlämningsuppgifter kan jag redan blicka mot påsklovet haha. Bara muntligt NP, lite andra prov och redovisningar i vägen. Framförallt är det mycket tid som ska gå till att LÄRA sig grejer, inte bara hetsa till ett prov, det är dags att kolla över hela terminen och sammanfatta, binda ihop säcken och dra in ett gött slutbetyg för årskurs ett.

Allt har gått förvånansvärt fort i denna årskurs, det var insparksfest typ igår och nu är det knappa 90 dagar till jag har sommarlov, det är helt otroligt! Kunde inte valt en bättre skola att gå på, lektionerna, lärarna, VÄNNERNA och miljön är underbar, det får mig att fortsätta även de tråkiga dagarna! Idag exempelvis mötte jag min svensklärare som stannade mig för att bara snacka lite, se över hur jag mår och hur det känns inför morgondagens litteraturanalys, en sådan grej som kan göra min dag. Fick genuina tips som gör att jag känner mig mer redo trots det egentligen inte var mycket fakta eller information på något sätt.

Oj vad långt det blev om skolan, ja, men det blir lätt så med tanke på att det tar upp sån stor procent av min vecka. Att sitta från tidigt på morgonen till sent på eftermiddagen i samma miljö med underbar omgivning sätter sina spår på ett positivt sätt. Jag pluggar näst intill aldrig hemma och om det händer är det för jag är sjuk eller skippat en lektion, alltså helt rimliga anledningar. Jag lämnar alltid skolan vid 17 och tänker inte mycket mer på uppgifterna förrän 07.30-08.00 dagen därpå. Jag får mycket tid för mig själv, göra annat och framförallt hinna slappna av.

Okej, behöver en väg för att må bra resten av terminen och faktiskt prestera tills betygen är satta, lite tidigt att gå på sommarlov nu. Nu måste jag lyssna på tipsen jag själv ger, tipsen jag själv blivit lärd. Listor, livets bästa vän. Strategier som varierar, omöjligt att bara göra en grej om man heter Jennifer, ibland behöver jag göra en knäböj varje gång jag inte får rätt på spanskglosorna, samtidigt som jag ibland bara behöver sitta och läsa.

Hoppas innerligt min omgivning INTE är i en svacka, det är mycket roligare att tänka på annat, speciellt nu när solen tagit sig fram! Jag skymtar våren och strax efter våren kommer sommaren, LYCKA!

Nu blir det bara lite avslappning och tid för mig själv innan jag ger mig av till BJJ, wish me luck!

KRAM!

Likes

Comments

Idag ska mycket hinnas och jag har redan hunnit med ungefär hälften, larmet ringde i vanlig ordning, fan att det aldrig får för sig att ta sovmorgon. Men även o kroppen var trött kände jag mig pigg i huvudet, upp och ge mig på dagen!

Redan igårkväll skrev jag ner en massa roliga recept att göra mat på och det var morgonens arbete. Gjorde "minikebab" med nötfärs och en massa kryddor som blev utsökta! Underskatta aldrig ica-recept haha. Gjorde även kyckling som blev drömmitt! Ni borde verkligen checka min instagram där jag la upp en bild på det, heter a.jentan!

Kring 09 åkte jag till skolan och satte mig med skiten direkt, försökte få så mycket som möjligt gjort innan första lektionen 11.20. Blev otroligt nöjd, det går snabbt när man väl sätter sig med något, det gäller bara att fokusera och inte försöka bli distraherad även om det är dyngsvårt. Två av veckans grejer CHECK! Med skola fram till 17 idag borde jag få mycket gjort, älskar effektiva dagar.

Dock ska det hinnas med både gym och BJJ också, men jag kan ta det lugnt på den fronten. Skolan stänger 17 och BJJn börjar inte förrän 20, mycket tid till gym innan! Frågan är bara VAD jag ska träna! Överväger ett konditionspass bara för att det är idiotsäkert när man är trött, går inte att göra fel om man bara ställer sig på en maskin i skillnad från att försöka ha rätt teknik samtidigt som man är effektiv.

Som jag säger hela tiden, allt löser sig och det är bara att ta dagen med en nypa salt!

Eftermiddagen lyder plugg och käk, längtar efter varje måltid och bara en timme till mellis nu, jösses så nördig jag är. Det är förvånansvärt skönt att ha mycket och göra, känns som man alltid jobbar för att checka av något på en lista där sömn blir vinsten när den är tom. Förstår ni? Aja, jag längtar tills jag får sova ikväll, men nu har jag annat och göra!

KRAM

Likes

Comments

Inte riktigt en söndagsmorgon jag önskat, fick vakna med larm och helt enkelt bara starta dagen direkt. Jobbkläder på, frukost i magen och snart redo för att bege mig mot jobbet! Det här med jobb är både på gott och ont, älskar att ha ett jobb för att kunna tjäna några extra kronor varje månad, men majoriteten av tiden på jobbet känner jag mig bara förstörd. En till ledig dag skulle inte vara fel, snarare riktigt bra.

Även idag är en sådan dag, jag sitter nu i sängen otroligt trött, men snart ska jag bege mig och jobba på. Det kommer gå bra, det gör alltid det. Men samtidigt kommer jag tänka på hur mysigt det skulle vara att bara få umgås med Robin istället, vara på hans land och gå en promenad med hundarna, lägga oss i sängen och bara prata om allt. Kanske till och med baka något eller laga god mat, njuta av stunden och koppla av. Det vore skönt.

Nu är inte fallet så, jag ska bege mig mot jobbet och jag är nog innerst inne glad över det. Det är söndag, ja tack till OB, det är härliga kollegor och sysselsättning för en hel dag!

Utöver jobb ska jag få träffa min älskade Robin, saknar honom fast vi sågs igår, han är ju allt för underbar. Kommer springa till honom i eftermiddag bara för att få träffa honom snabbare, Robin är mitt allt. Min hjälte och ljuset i mitt mörker, det är som att han är lösning på allt för mig.

Hoppas ni får en otroligt bra dag, njut av denna härliga söndag!

KRAM

Likes

Comments

​Veckan som varit, äntligen är det i dåtid. Imorgon är det jobb och det står man väl ut, sedan ny vecka med nya tag. Mitt humör har varit uppe och nere, jag har främst varit omotiverad till mycket och på allmänt dåligt humör.

Det glömmer vi dock, mycket har hänt och det känns som jag samlat krafter! Redan imorgon är sista gången på denna period med kostschema, iaf med kontakt, jag kommer garanterat fortsätta känner jag. Tiden har gått sjukt snabbt, hunnit med fyra veckor som varit utmanande och roliga, det bästa måste ha varit att se resultat, både på in- och utsida.

Nu blir det dock på en annan nivå, planen är att stå emot sötsaker och istället hålla mig till mat, hålla mig till mina matlådor men kanske göra dem lite roligare! Efter en kväll hos Anne-len fick jag enormt med idéer kring hur mycket man kan göra med bara kyckling. Robin fick tips och jag lyssnade med spetsade öron egentligen, i vilket fall så kände jag bara JA TACK! Kycklingrecept med päron, ett annat med mango, ett tredje med kanel och jag kommer garanterat leta reda på fler. Att något så gott går att göra ännu godare! Det börjar bli lite enformigt med grillkrydda och vitlök även om jag älskar det.

Okej, recept. Detta ska hittas och experimenteras, inte längre bara köra "safe" utan faktiskt testa! Vi kollade lite i en kokbok från Korea/Japan och då insåg jag hur jäkla härlig deras mat ser ut?! Måste själv testa och sedan kunna tillaga så det blir gott!

Självklart har fokuset denna vecka varit kring mat, många ändringar i kostschemat och sedan är jag bara så fruktansvärt jobbig som inte kan släppa det ämnet, allt från att leta recept, gräma över att jag inte får äta parmesan till att bara prata om min älskade kyckling o ris.

Nästkommande vecka måste jag ta tag i mitt liv, det är dags för full fokus sista veckan innan lov, tror vi har sju uppgifter/prov innan sportlovet. Iiiihh, mycket att hinna med på bara fem arbetsdagar. Är en sådan person som vägrar arbeta andra tider är normala arbetsveckor, alltså 08-17 måndag till fredag. Konceptet fungerar galant om man tar tillvara på det, alltså inte tränar på morgonen eller smiter tidigare för att hinna det hehe.

Hoppas även dagens träningspass med syrran gör att jag kan träna bättre och hårdare nästa vecka, alla pass vecka 6 har varit halvbra, egentligen bra men ändå inte den känslan som efter ett BRA pass. Har kört tungt men får ingen glädje av det, ingen energi till att fortsätta. Usch, det måste jag komma ifrån känner jag, är redo för att köra fullt ut nu igen.

Alla hjärtans på tisdag, åh vad jag älskar det. Något så överskattat men fasen, önskar det vore som alla romantiska filmer. Robin skriver en låt till mig och gjort det mysigt hemma hos sig (pik, hehe). Nejvars, så ska jag inte vara! Jag ska bara vara glad över att vi kommer att ses, det är det absolut viktigaste. Sen att höja mysfaktorn med ljus eller äta någon god mat gör ju inte saken värre haha.

Nu blev det ett lite längre inlägg men jag har så mycket mer att skriva, lite motivation till även detta! Love! Kommer skriva mer när det hinns, förhoppningsvis redan imorgon. Ny dag, nya möjligheter och nya tillfällen att göra sina vänninor avundsjuka!

KRAM

Likes

Comments

Förstår inte vad det är med mig och dra allt till det yttersta? Kan inte nöja mig med något utan måste göra saker extremt. Inser detta nu när jag kollar lite nya recept, då jag fått för mig att göra egen tomatsås. Det verkade superlätt och det skulle vara fantastiskt, kunna få sina matlådor lite lyxigare men ändå veta att det är bra råvaror - en win win situation.

Men där kom det extrema in, vad ska jag ha min fina tomatsås i för burk?! Googlar genast på Mason Jars som kan passa och är sekunden från att trycka hem dem innan jag inser vad fasen jag håller på med. Helt onödigt egentligen eftersom jag redan har en miljon byttor hemma, men jag vill HA. Just de Mason Jarsen jag kollar in nu är några som jag tittat på hur länge som helst. Antingen ett sex- eller tolvpack med fina matchande burkar. För att mina ha-begär ska låta mer acceptabelt tänker jag ut massor av situationer de där skulle vara perfekt.

Hmmm, ibland får jag inte nog och letar vidare, något som skulle göra sinnet stimulerat för en sekund, skulle jag må bra av en glasburk till? Just nu är det verkligen så, jag VET att det är onödigt och att det är mycket bättre att spara pengar men jag vill ändå. Kan inte komma över hur perfekt det skulle vara?!

Tänk vad fint, syrrans hemkokta äppelmos i en burk, min hemkokta tomatsås i en, sedan lite mellis i de andra och perfekt när man får mat över eller liknande. Skulle även se fantastiskt ut om man fyllde med pasta och ha det stående på bänken. Eller varför inte fylla med fröknäcken som är försvinnande god, skulle vara otroligt snyggt.

Men jösses vilken nörd jag är, får se om de där beställs hem! Har redan börjat en "långvarig" önskelista som går att fylla på med dessa. Har ett helt sett servis från villeroy och boch med både tallrikar i alla former och bestick, även dessertbestick! Kollektionen har även uppläggningsfat och fina skålar, jösses så härligt att ha dem en dag! Ja, en dag, en dag långt in i framtiden.

Man får alltid drömma och som skrivet i många tidigare inlägg gör jag det. Denna hets tar nog slut dagen jag lyckas ha grejerna i min famn, frågan är bara när det är dags att lägga pengar på det. Servis och allt i den stilen är UNDERBART att önska sig i present, mormor frågar jämt om jag vill ha något till när jag flyttar hemifrån och äntligen har jag hittat det där som är lika perfekt som pricken över i:t, bara att börja spara nu haha.

Nu får jag drömma på kort sikt istället, planera min hemkokta tomatsås och tänka ut hur jag ska få den som bäst!

KRAM

Likes

Comments

Oj så skönt med söndag! Första på jag vet inte hur länge som jag är helt ledig och det känns underbart. Ska jag träna idag? Göra något vettigt? Ingen vet, inte ens jag.

Sovmorgon var bara att glömma bort, när man är kvällstrött blir det sovmorgon bara att sova till 08-09 ungefär, men det var perfekt. Som vanligt när jag är med Robin vaknade jag eländig och tjatade till mig en massa uppmärksamhet sådär på morgonkvisten, han är för underbar. Fick massage och pussar i överflöd hihi, jag älskar honom mer än allt.

Vi tajmade frukost och åt tillsammans med Anne-len och Johan, det är bara att passa på när vi ändå sov där, en bättre start helt enkelt. Åt min gröt och kände redan då hur skönt det var att komma tillbaka på rutiner efter gårdagens festligheter. Den goda maten och efterrätten i all ära men gröt och mina köttbullar, jisses så jag längtade. Två veckor in nu och det formas som en livsstill, hoppas jag iaf hahah. Mycket kan vända på 0,2 sekunder men för tillfället är jag mer än nöjd med dessa matvanor.

Vi alla såg film tillsammans efter frulle, den "riktiga" rödluvan, den var konstig, mycket konstig. Men jag har inte samma filmsmak som någon någonsin, mina favoriter är barnfilmer, allt med Will Ferrell och en hel del Adam Sandler filmer. Ruskigt låg humor är något som jag gillar haha, och barnfilmer sitter ALDRIG fel. Vaiana var bland de högst rankade filmer i min lilla lista, den var så mysigt och jävligt bra gjort, rent grafiskt.

Att se Vaiana på bio var exakt som när jag och Robin såg Husdjurens-liv på bio, vi och småbarnen på sju år. Skillnaden nu var att mamma följde med också haha!

Ae, söndag idag och det är skönt iaf, en hel vecka framför oss och mycket att göra, i vanlig ordning. Dåligt på träningsfronten men det ska tas igen kommande vecka, behöver det för att må bra. Blir så deprimerad utan träning, det är verkligen helt otroligt vilken skillnad som blir.

Nu lever jag nu i vilket fall, vet inte vad som händer om en minut eller om två timmar. Jag säger som jag sa till min syster tidigare idag, de e en dag imorrn oså! Tack Morran, du underlättar många situationer.

KRAM!

Likes

Comments