Dixi, Allt som varit, Sånt som känns


I söndags, den tionde december, var det ett år sen hon dog.

Tiden går för fort.

Jag är inte redo än. Jag har inte hunnit sörja än.

Det är för länge sen nu, Dixi. Det är för länge sen vi sägs sist.

Förlåt. Vi måste höras oftare. Jag lovar.

Jag älskar dig.

Likes

Comments

Vardag


Dåliga bilder men från svanken till nyckelbenet. Nöjd! Ni ska få bättre bilder såklart.

Så direkt från stallet i smutsigt hår for jag hem till min mamma vid halv nio på kvällen och bad henne klippa av mig håret. Hon sa nej. Så jag ringde min kompis Elin som bor nästan 40 minuter bort och bad henne göra det. Självklart! Sa hon. När vill du göra det? Nu! Sa jag och kastade mig i bilen. Glömde ta ordentlig före-bild och när vi tog en bild "under tiden" hade vi egentligen bara överhåret kvar som ju var lite kortare så man få inte full effekt på kontrasten men oh well. Nu är det klippt. Hehe.

Likes

Comments

Vardag, Veckoplaneringen

Jag behövde helt enkelt vila några dagar. Så kan det vara! Nu kör vi veckoplanering.

Måndag Rida i ridhus, skrittarbete

Tisdag Vila

Onsdag Träna för Sussie, kl 15.00

Torsdag Promenera utomhus

Fredag Longera med inspänningar/?

Lördag ?/Longera med inspänningar

Söndag vila

Så tänkte jag att ni ska få se min veckoplanering också så ni ser hur jag planerar Whiking runt min vardag! Eller kanske min vardag runt Whiking haha...

Som ni ser är mina veckor betydligt lugnare nu vad gäller stalljourerna vilket är väldigt tacksamt. Lite lugn och ro är otroligt viktigt för mig!

Måndag Skola 13-15 (borta 10-17)

Tisdag Morgonjour, skola 13-15 (borta 10-17)

Onsdag Skola 10-12 (borta 8-13.30)

Torsdag Morgonjour, plugg

Fredag Morgonjour, plugg

Lördag ?

Söndag Jobb 9-21

Likes

Comments

Vardag

Idag har jag vila från utsläppet men jobbar 8-17 så är vaken tidigt ändå! Till råga på det så har jag sovit väldigt dåligt flera nätter i rad nu. Jag vaknar hela tiden och är bars inte trött och det går inte att ligga bekvämt. Det är så sjukt jobbigt att inte få sova!

Idag vilar Whiking förmodligen, om jag inte bestämmer mig för att gå en promenad med honom efter jobbet. Vi får se!

Smutsgrisen som vägrar låta mig tvätta honom!!

Likes

Comments

Den här hästen alltså!


Idag red vi vår tredje träning för Sussie och som vanligt gick jag därifrån riktigt glad. Sussie sa till och med att hon tycker det är roligt att vi efter bara två pass var ett helt nytt ekipage och under tredje passet sa att vi går från klarhet till klarhet. Förstå vad glad man blir då! Att man har en så fin häst som man hittade från ingenstans. Ingen märkvärdig stam heller. Tre år gammal och ett kap.

Missförstå mig rätt, han är såklart ingen GP-häst men man kan faktiskt vara ett kap ändå haha!

Jag har ju tidigare pratat mycket om hur svag hans galopp är och att det är hans sämsta gångart osv osv men idag när vi galopperade lite som avslutning var han så rund i galoppen att han kändes som en gunghäst och Sussie sa att han har en fin och rund galopp och sätter under sig bra. Så himla kul att höra! Och skönt, lite av en lättnad.

Det blir en del skryt idag som ni ser haha! Men det är så roligt bara just nu att veta att jag har en fin häst som kommer kunna bli riktigt bra. Trots att jag älskade Dixi väldigt, väldigt mycket och hon var mitt livs drottning hade hon aldrig samma fysiska möjligheter som min Viking.

Om jag fått drömma hade jag önskat att Dixi och Whiking hade fått träffa varandra. Att Dixi kunde ha uppfostrat honom, lärt känna honom. Kanske ge honom lite av sin personlighet så jag kunde få ha något kvar av henne. Men Whiking har också en fin personlighet såklart. Men det är en fin dröm, att se dom gå bredvid varandra och beta eller busa på en äng. Det är väldigt fint.


Mina älskade.

Likes

Comments

Träning och tips

Den här lektionen i onsdags gick över förväntan helt klart! Whiking är fortfarande extremt grön och tappar ibland sina bakben i kurvorna och då blir det lätt snubbligt om det går för fort - vilket det ofta gör.

Vi började med att känna av start och stopp för att se hur mycket han lärt sig förra gången och det visade sig att han var riktigt med på noterna igår! Det märktes redan i stallgången att han var på rätt humör. Inget stampande eller vandrande fram och tillbaka, sida till sida. Han var på sitt bästa humör igår!

Nu kunde vi börja med att rida på hela fyrkantsspåret på en gång. Inga tjurrusningar här inte! Bästa killen.

Vi jobbade helt enkelt först på med att rida med säte, alltså jag som fick jobba haha, och start och stopp. Grunder och lydnad. Alltid viktigt! Det byggde vi vidare på sen i traven. Halt från trav, trav från halt. Öka på långsidorna och korta på kortsidorna. Jobba på med att rida med mycket mage, axlar bak och ett kontrollerat säte. Inga yviga rörelser och att resa mig för stort i lättridningen.

Att Whiking ska utbildas är ju självklart men jag har också en hel del att lära och framförallt mycket att återupptäcka om man säger så haha! Mina ryttarmuskler är ju sinnessjukt svaga i dagsläget.

Och som jag nämnde igår så galopperade vi för första gången! Han bjöd till själv och fattade själv när vi längde traven på långsidan några gånger. Han har ju haft problem med framåtbjudning så allt fram är bra! Och hans galopp var väldigt skön att rida i vilket var härligt att upptäcka. Vi valde att låta honom galoppera några långsidor helt enkelt.

Vi upptäckte också en svaghet; han är inte redo för några mindre volter i traven. Eller redo och redo det är helt enkelt något vi måste fortsätta träna på men han skjuter ut och bryter ifrån. Han förstår inte riktigt vad det är jag säger till honom helt enkelt.

En sjukt skön och glad känsla i kroppen efteråt. Så har det varit efter bägge våra första träningar! Riktigt roligt att känna så. Imorgon får ni inlägget om träningen vi gjorde imorse! 


Likes

Comments

Tips och Råd

Idag var det ju planerat vila för Whiking men jag funderade som sagt på att gå en promenad med honom istället. Nu blev det inte så eftersom min svägerska hörde av sig och frågade om jag skulle hänga med och simma vilket jag tackade ja till! Så Vikingen fick sin vila iallafall och så fick jag ett träningspass istället. Det var sjukt skönt faktiskt!

Jag har ju nämnt tidigare att jag har en hel del planer och önskemål kring min egen "fysik". Att jag har mål för mig själv och inte bara Whiking eller Whiking och mig som ekipage. Jag har ju själv valt att inte delge vad det målet är för att jag helt enkelt inte vill skapa någon form av "så här är det rätt att vara"-känsla. Själv är jag extremt påverkad av alla samhällets normer och det tycker jag är så himla tråkigt så därför tänker jag inte bidra!

Men ändå rör sig tankarna dit. Man ska ju vara smal och fit. Vältränad. Du får inte väga för mycket, väga för lite, ha för högt BMI, ha lår som går ihop eller hetsa andra att banta även om du själv ska gå på någon hälsodiet och i hemlighet dömer alla andra. Va?! Det är ju helt sinnessjukt?!

Det finns ju till och med bland eliten här hos hästbloggarna. Ärligt talat; är någon av topparna något annat än smal och/eller vältränad? Nej. En av "drottningarna" har ju till och med sagt att det inte finns någon plats för storlek 44 i hästvärlden vilket ju faktiskt är helt sinnessjukt!

Jag har storlek 40/42 i ridbyxor, behöver regular/wide i stövlar och väger cirka 20kg för mycket. Där har ni det! Men jag bantar inte eller hetstränar. Fan livet är ju svårt nog ändå så istället jobbar jag stenhårt på att försöka lära mig älska mig själv istället. Som sagt så har jag mina mål för min hälsas skull men det spelar väl ingen roll för någon annan! Eller?

Jag tränar ibland, rider, käkar godis och skräpmat ibland och försöker se till att gå mina 10 000 steg om dagen. Men vafan, man är ju människa!

Och vet ni, jag är faktiskt jävligt bra ändå. För att jag själv tycker det. Jag tycker faktiskt att jag är ganska snygg också.

Likes

Comments

Vardag

Tanken var att Whiking skulle vila idag, promeneras ute imorgon, vila lördag och ridas söndag. Nu har vi istället bestämt att vi ska köra på med en till träning imorgon och därför funderar jag på om han inte ska promeneras idag och vila lördag och söndag istället. Jag tänker mig att det kan vara skönt att få röra lite på sig och sträcka på benen ifall han har lite träningsvärk eller spänningar i kroppen.

Först ska jag däremot ta en riktigt lugn dag innan jag ska tillbaka till stallet. Verkligen vila.

På väg ut till stallet ska jag svänga förbi granngården och köpa med mig en bal spån. Whiking har egentligen spånpellets men jag tycker det har blivit lite tungt i botten och tillplattat så en bal spån kan fluffa till det lite. Plus att de tidigare gånger jag har haft i spån har han älskar det! Han tycker att det är så roligt att leka med haha!


För nära är aldrig nära nog med den här gossen!

Likes

Comments


Jag var i stallet från 14.30-18 och red mellan 15-16 (ungefär, tror det var lite längre). Sen åkte jag förbi Ica på vägen hem för att handla med mig lite frukt att göra en smoothie till middag. Albin är ute och jagar så jag passade på. Efter fysisk ansträngning blir jag alltid jääättehungrig och sugen på framförallt frukt (läs: smoothie) och vatten alternativt pizza och Cola haha! Najs. Idag blev det frukt och vatten!

Träningen gick jättebra och det kommer ett inlägg om det imorgon men om jag säger så här; vi galopperade för första gången idag!!!!!!!!! Iiiiiiih!!


Några bilder från efter träningen! Whiking har bråttom ut i hagen och är otålig som vanligt'

Likes

Comments

Instagram@jsjoolund