Header

Igår fick jag hämta hem en liten sjukling vilket innebär att vi kör på en vab dag idag, lillan sover än och somnade vid 12? Så det märks att hon inte är så pigg då de annars är full fart på henne, har iallafall gjort i ordning lite mys mellis tills att hon vaknar, lite morötter och gurka så ska vi kolla på någon mysig barn film och krypa upp under en filt i soffan det brukar hon tycka är super mysigt nu när hon inte är så pigg och kry, mammas lill hjärta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Alltså hörreni det här med ordet hen, att tjejer knappt får ha rosa osv..

Jag blir seriöst helt GALEN på det här med HEN och vilka färger man ska ha på sina barn killar måste ha klänningar för annars är man som förälder så dömande och inte låter sitt barn vara som det vill osv? ALLTSÅ VA?! VAD ÄR FELET ? Så vitt jag vet har ALLA ett kön man föds i så alltså är man en pojke eller en flicka right? Men om Julia till exempel som är en tjej kommer och säger till mig om några år , nä mamma jag vill inte vara en tjej jag har fötts i fel kropp eller vad det nu kan vara så skulle jag absolut inte förhindra henne från det då utan stötta henne oavsett i det hon vill men varför ska jag göra henne kön lös? Sen vad hon har för färg på sina kläder och ifall jag går på TJEJ avdelningen vem ska grina för det? Jag tycker tjejer ska ha rosa och pojkar blått ifall nu föräldrarna och barnen gillar dom färgerna, skulle Julia sen bara vilja ha Grönt, lila, blått, och andra pojkia färger fine men tills hon säger någonting går hon mest i rosa eller grått för att jag tycker det är fint och är jag homofob för det? Nä men varför ska man ta bort könen och allt ska vara så neutralt å bla bla bla?! Jämlikhet sitter inte i kläder, det sitter inte i ordet han eller hon, det sitter tyvärr i könet och det kommer inte hjälpa för att byta ut ordet han eller hon mot hen, killar har högre lön, killar har förmåner på många sätt och är det någonting man vill ändra så gör det på riktigt i så fall . Jag tar mycket hellre att någon kommer fram och tror J är en pojk än att dom frågar vad heter HEN, uch.

Hemma leker j med traktorer helst, men hennes favorit lastbil och favorit traktor är rosa, hon ha en blå docka med snopp som är hennes bebis, sen är hennes kläder för det mesta rosa men givetvis inte bara, hon är med och bestämmer mer och mer över vad hon vill ha faktiskt och jag skulle aldrig för någonting i världen förbjuda henne att göra någonting hon mår bra av här i livet.

Anledningen till att jag ens tog upp detta är för att det på senaste tiden varit så sjukt mycket skriverier på mammagrupperna på fb om hur kränkta föräldrarna blir för att pedagoger eller andra människor använder ordet han/hon till deras son/dotter, hur äcklad de blev över att Lindex satt upp en skylt "Pojkavdelningen finner ni längre ner i butiken" över rosa galonkläder. Förstår inte hur svenska människor kan vara så otroligt lätt kränkt men sen sitter dom själv och trycker ner andra? Det är väl det som är dagens Sverige i guess, men hur som så bara för att det står FLICKOR - POJKAR på kläd avdelningar så betyder det inte att man inte får handla på motsatt sida och att om en kille vill ha klänning och smink eller en tjej pojk kläder och keps så ska ingen av dom bli retad, lär istället era barn att acceptera alla som dom är så slipper ordet hen finnas pojk och flick avdelningar kan finnas kvar utan att det är konstigt om någon köper kläder på motsatt avdelning. Men det är då min åsikt.

Likes

Comments

Idag är det alltså fredag och det är så mysigt att få hämta hem min skatt och veta att vi har en hel helg att mysa. Jag jobbar hemifrån ibland och ibland på föris så bulan har inte så extremt långa dagar när jag jobbar hemifrån utan nästan bara de timmar dagis önskar att hon är där, men hon trivs så bra. När jag hämtar hon springer hon fram och pussas, kramas och ska springa tillbaka och visa vad hon kan och vad hon gör, vissa dagar vill hon inte ens följa med mig hem haha! Men oftast är hon glad att bli lämnad och glad att bli hämtad, de dagar jag jobbar hemifrån går hon 6 timmar och sover 2 av dom så i mina öron är det perfekta dagar då hon ändå trivs som sagt!


I morgon fyller min bästa vän 25, så vi ska dit på kalas och fira honom en sväng, annars vet jag inte riktigt vad våra planer denna helg är. Ska bli bättre på att uppdatera er, puss!

Likes

Comments

Hej finisar! Gud vad jag saknat att skriva så att tangenterna smattrar! Sedan sist vi hördes har det hänt en hel del i vår vardag. Jag & lillans pappa har hittat tillbaka till varandra men är särbos, för nu iallafall & det är väl den största förändringen, sedan hade lillan sin första dag på förskolan idag. Jag hade så svårt att somna igår, och var så pirrig i magen MEN det var ju helt i onödan, hon hann liksom inte riktigt komma in i hallen förrns hon ville in och leka med barnen. Vissa barn var lite rädd för J då hon dundrar fram hon, så himla skönt att se att hon trivs, ja allt gick så bra att jag ska lämna henne själv ett tag i morgon, huga!

Likes

Comments

Mysfika med världens bästa gudmor uppdaterade varandra lite om livet, lillan lekte i speglarna & sedan tog vi en tur till Bollnäs åt lite thai & är nu påväg hem igen. Det är pappa helg för lillan och denna mamma tänkte därför inta lite alkoholhaltiga drycker ikväll. puss på er!

Likes

Comments

Alltså detta var för ca ett år sedan, v.36+2 & hjälp vad jag saknar magen & större hann den bli. Älskade min bebis mage.

Likes

Comments

såIdag har vi varit på lillans kompis Nora´s 2-års kalas, lillan & hon satt i sandlådan & lekte ett bra tag sedan blev vi bjuden på grillat med D & tjejerna, så mysigt. Kan inte greppa att om en månad & en dag blir min lilla donna 1 år?! Hon föddes ju nyss, jag minns ju allt som om det vore förra veckan och snart kan hon gå?! Vad hände där liksom? Hua, ni med små barn njut av varje sekund & dokumentera, man kan ALDRIG få för mycket bilder och texter om vad dom lär sig!

Likes

Comments