Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej i stugorna!

Lång tystnad har det varit här på bloggen.
Sommaren har varit och farit och nu är det höst. Bloggen fungerar mest som säker förvaring av bilder just nu. :)

Under sommaren var vi på Fäboda, jag var på tjej-weekend till Stockholm. Hela vår lilla familj var ett varv till Ähtäri Zoo. http://www.ahtarizoo.fi/index.php/sv/

Toivosen kotieläinpuisto fick också ett besök av oss. :)

Om tre veckor flyttar vi till ett radhus i skata, det längtar vi till! Vi har ju sökt så länge efter större boende som skulle uppfylla våra kriterier. Oj vad det skall eldas i spisen i vinter! :)


Grannens katt som tycker om vår vagn.

Likes

Comments

Två härliga fina dagar har vi fått ha! Sommarvärme riktigt. Miikka fick vara på stan idag med brudarna. :) Glass åt vi och tittade på fiskarna i dammen, samt byggde sandkakor. :)

Likes

Comments

Till denna soppa behövs:

600g rödbetor
200g morötter
1 stor lök
200g kål
Några vitlöksklyftor
800g kött
2-3 kuber buljong
Vatten efter behov

Dill


1. Använd rivjärn för grönsakerna, grövsta sidan
2. Bryn köttet och löken
3. Tillsätt resten
4. Låt koka

Supergott och rätt enkelt! :)

Likes

Comments

Step by step for an easy made Gulasch soup - here we go:

You will need:

4 big potatoes
3 red sweet peppers
1 big onion

2-3 pices of garlic

700-800g meat, minced meat takes faster to cook, and bigger pieces of meatcubes will have to be cooked for an hour or longer (in the brothwater)  that they taste good and is nice and smooth. I used minced meat so the soup would get ready faster.

1-2 pieces of brothcubes (I put in only one in this soup)

Lot's of fresh herbs, like parsley, and salt, pepper.

1 can of pressed tomatoes, about 200-250g

Instructions:

0. Go groceryshopping!

1. Wash of the vegetables. Cut all the vegetables in small pieces, peel the potatoes. Your gonna need a potato-peeler for this one.

2. Turn on your stowe and put a saucepan on it, put oil or butter in the saucepan, add the meat and onions, the meat will have to get a brown color. Mix in the broth cube/bullion cube. Add water, about 0,5l-1,0l, water can be added later on if it boils away too much. I put about max. 1 liter water. 

3. Add the vegetables and the tomatoesauce.

4. Let it boil a while untill the potatoes are soft.

5. Add spices, fresh herbs, salt..

6.Taste the soup, if the potatoes are hard, let boil a while longer. Serve with bread if you so wish.

7. Happy cooking! :) Enjoy! :)

This amount of soup will last a few days and can be put in the freezer also.


Likes

Comments

Miikka år 2016 :) Hoppas på en fin sommar i år :) Hittade dessa bilder på min gamla telefon.

Likes

Comments

Hej å håå. Här går det snabbt framåt med studierna. Hälsan är det si å så med. Är utan smärtlindring och utan sömnmedicin. Än en gång. Evig bergochdalbana. Så att. Det är att klara sig utan nu då jag provat på så många och dom inte passat mig. Så västerländsk medicin tror jag att jag lämnar bakom mig nu just och satsar på annat. Finns liksom inte annat val än det nu. Det är att ta en dag i taget och försöka vila dom dagar smärtan kryper uppmot 7-9 på smärtskalan helt enkelt. Och rehabilitera mig med 15-minuters promenader då givetvis.

Men studierna fortskrider i snabb takt och jag blir kanske klar lite i förtid, ifall jag orkar och har krafter till det. Så det är ju positivt iallafall. Nästa vecka har jag nästa examenstillfälle redan. Så efter det är det bara två examenstillfällen att boka in och sedan är jag klar då, om några månader. :-) Duktiga jag!

Det blir mycket varma soppor hos oss. Och mycket solsken! :-)

Likes

Comments