Hej i stugorna!

Tänkte dela med mig av positiva saker ur vardagen min, i form av en liten lista här nedan, varsågod!

Positiva saker i höst:

- studierna fortskrider bra, heltidsstudier + praktik
- trivs bra på praktikplatsen och i december har jag 1-2 examenstillfällen redan! Efter det återstår det enbart 3 examensdelar och jakt efter ny praktikplats där jag skall avlägga dessa delar.
- jag klarar mig bättre igenom vardagen med min nya reumamedicin trots biverkningar..
- har kunnat vara ute på längre promenader tack vare reumamedicinen.
- haft tjejkväll <3
- Miikka växer bra och är frisk, och har tandläkartid nästa vecka :-)
- fantastiskt fint höstväder har vi haft!

Survival-kit för hösten 2016 ser ut såhär:(medicin mot fibromyalgi+reuma...)

- Gurkmeja
- D-vitamin
- C-vitamin
- Zink
- Magnesium
- B-vitamin
- Johannesört

- Mjölksyrebakterier
- Relaxor (passionsblomsextrakt)
- Celecoxib (reumamedicin, receptbelagd)
- Melatonin v.b till natten

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Halloja.

Vår Miikka har fyllt 2 år och det firade vi med  tårta. Rådgivningsbesök har vi också haft. Växande frisk pojke. Snart tid hos tandsköterskan. Det blir en intressant upplevelse! :-D
Sköna soliga septemberdagar. Vi försöker njuta så mycket som möjligt. Skolan rullar på, likaså praktiken på kansli.

Likes

Comments


God dag i stugorna, det var en månad sen jag bloggade sist. Eller lite över till och med. Det tycks bli ett inlägg per månad, dåligt dåligt. Vad har hänt sedan sist då? Än en gång en snabb genomgång. Ja ni vet. Livspusslet och vardag. Småbarnslivet och arbete, skola, praktik och flertalet läkarbesök för mig. Tur har vi både mormor och farmor som bor i samma stad som oss, annars vore det tyngre, svårare och mer krävande att få vardagen att gå ihop med mannens olika arbetstider (treskiftes).

Reuma-medicin började jag med igår. Eftersom jag inte bara lider av Fibromyalgi, nu tydligen också reuma. Så att, det är att vara mer försiktig och fram för allt snäll mot sig själv. Skönt att äntligen bli hörd och förstådd av en läkare. Många skyller precis allt på fibro, vilket är fel - att bara anta att en människa enbart kan ha en reumatologisk sjukdom. Usch. Nåja, det löns inte att vara arg. Nu får jag iaf. prova mig framåt med reumamediciner. Fler labb-prover blev tagna, autoimmunasjukdomar och ryggradsreuma typ. Bara ifall att. 

Medicin mot fibro har jag inte hittat så jag kör som vanligt med naturpreparat och hålls flytande med fibrosmärtan tack vare dem.

Så, vardagen har börjat även för mig. Två år skola (heltidsstudier) och praktik. Skrivbordsjobb blir de att börja söka efter det. Eller studera vidare om det så krävs. Miikka sköts hos mormor och farmor, eftersom vi helst inte vill sätta honom till dagis ännu.

Snart har Miikka födelsedag, och blir hela 2 år! <3 Och imorgon fyller Jari år!


Likes

Comments

Goddag i stugorna, liten uppdate. Främst i form av bilder, varsågoda! :-)

Vad har skett sedan sist då?

Härliga hallon hittade jag här i kråkholmen, då jag var ute med Miikka på promenad.

Vi hade bröllopsdag den 2.8.2016 tre år gifta nu, och tog en sväng till Aspegrens trädgård, jag har haft mycket egentid, tagit loppisrundor, Miikka handlade leksaker med mormor osv. Mycket åska och regn har vi haft. Varit på promenader och gjort mycket smoothies med gurkmeja. 

Jag skaffade loppisbord på Amida Hallen nr.115. där finns att köpa babykläder, jackor, kläder, skor. "klädpaket" för 2-5€, en hög kläder, byxor och tröjor, i samma storlek. Allt från storlek 50-86. Skynda fynda!

Ikväll blir det bio-besök! :-)

^Ha en trevlig helg! :-)

Likes

Comments

Igår kändes det så, att jag var den suraste, bittraste kärringen på hela Jakobsdagar. Det har varit varmt och fuktigt väder. Och jag har ju förstås haft värk pga. det. handlederna har strejkat och domnat. Hela ryggraden värker. osv. Har ju ingen medicin utan enbart naturpreparat, klarar mig si sådär...Överväger seriöst att gå med på att prova sista giftet, enda möjligheten snart. Nåväl.

Jakobsdagar helgen kom och gick som tur. Vi hade barnfritt. Det är ju så mycket program man vill hinna med, men hamnar att prioritera bort en del. Som att städa och ha över folk på besök. Tillreda värsta lyxmiddagen och fixa vacker picknick. :-) Mycket förväntningar. På mig själv. Och av andra.
Jag måste spara på krafterna, eftersom det är jag som sköter hushållet, och måste prioritera bort vissa sysslor/saker vissa dagar, så att jag inte ligger däckad i värk nästa dag.
Lite väl mycket program lyckades jag naivt pricka in åt mig, (i andras ögon kanske inte alls mycket) och allt sittande på kall och fuktig mark gjorde inte saken bättre. Men jag vet ju till nästa år vad som bör finslipas för att slippa värk och förkylningssymptom dagen efter. Det har blivit tradition att vara i skolparken på lördag under Jakobsdagar tydligen. Lika bra att förbereda sig bättre.

1. Mera kläder och varma sittunderlag
2. Gå runt på stan istället för att sitta, kanske maken kan avvara 5 minuter för att joina på en liten promenad
3. Hållas hemma eller hitta på helt eget program

Lördagen gick åt till att packa inför en dag på stranden, gå till stan med Miikka, vara på stan och gå hem från stan. Sedan äta och ställa oss iväg till stranden. Badade och busade. Miikka lämnade hos mormor över natten. Och vi föräldrar fick givande samvaro tillsammans sen haha! Sedan in till stan och kolla då maken spelade katusähly. Hann just och just i tid. Sedan ett varv på terassen och sedan gick jag hem via butiken, tog en dusch och sminkade mig och slängde in mat i ugnen i all hast tills maken kom hem, åt, fortsatte med sminket. Sedan cyklade vi in till stan och satt i skolparken i ca. 5h. Sedan hem. Dödstrött. Kall. Irriterad.
Tack och lov är det ett helt år tills nästa gång. :-)

Mvh. Den suraste, tröttaste Jakobsdagar-besökaren

Likes

Comments

Ja, eller mera birthday woman då, börjar ju bli fullvuxen människa nu. Huh, 29 hela år. Nästa år 30! Vart har tiden gått? Men iaf. har jag lyckats få gjort det jag vill före jag fyller 30, så ingen brådska på det viset. :-) Skönt att åldras, mogna, lära sig nya saker, få bestäma själv osv. Den bästa tiden är nu. Skulle inte vela vara yngre. Missförstå mig rätt. 

Det är viktigt att vara tacksam för saker. Övar positivt tänkande dagligen. Nästan så det bli tjatigt men må så vara.

Hade kaffebjudning för väninnor, mor, man och Miikka idag, så det var ju positivt! Kinuskikakan tycktes fått godkänt till och med! :-D Så jag satsar på att baka en likadan men större till Miikkas födis, och givetvis Jaris födis ifall han vill ha.

Bus enkelt recept dessutom. "lika delar av allt".
1 glas ägg, 1 glas kokossocker/indiansocker, 1 glas potatismjöl. Vispa äggen och sockret fluffigt och tillsätt potatismjölet och 1tsk bakpulver. 175 grader lägst ner i ugen i 45-50 minuter. Koka 2dl grädde och 2dl kokossocker. (kinuski) Som fyllning hade jag hallon och banan  samt vispgrädde. Som väta använde jag massor med päronsaft. Päronsaften hade socker i sig. Använder inte aspartam längre.

Balkongen fick nya blommor! :-) Fint blev det! Tusen tack! 

Nu tar vi natten hos oss!

Likes

Comments

Hej hopp!

Det har varit tyst ett tag här igen. Vardagsrumba deluxe hos oss, som vanligt då. Miikka har tänder på gång nu igen, och har ont givetvis. Missnöjd och arg och gnällig mest hela tiden, förutom i lekparken - så där hänger vi som förr mycket.

Dagarna går så snabbt! Jag tycker tiden går bara snabbare och snabbare ju äldre jag blir. Snart fyller jag år och blir urgammal också. Bra så! :-) 

Märker själv jag är inne i ett sånt skede i livet där jag vill förverkliga mig själv så långt det bara går, trots olika hinder, njuta
av enkla saker/saker som borde vara enkla iaf, ta vara på varje solskensdag, göra sånt jag vill, leva i nuet och göra det bästa av situationen. Sluta fokusera på onödiga saker som i slutändan inte har betydelse. Stressa mindre. Sänka de skyhöga kraven jag har på mig själv/och andra har på mig.

Det går helt okej. Vissa dagar bättre, andra not so much. :-) Har så många saker på min to do list så det bara att försöka beta av lite i taget och skynda långsamt. Njuter av att pyssla och sy, scrapbooking, pröva nya saker, övar mig på att baka den perfekta glutenfria kinuskitårtan, ännu skall receptet och metoderna samt redskapen förbättras.Men vad skall det inte bli bra! Kanske jag vågar baka Miikkas två-års tårta helt själv? Jag som inte bakat någå tårta förrut. :-)


 

Likes

Comments

Jahapp, stormen Salomon drog förbi nu verkar det som. En gran vältes här på gården av blåsten men annars inga värre skador. Jag drömde förstås mardrömmar om evakuering, strömavbrott, kyla och hus som rasar.  HAHA. Vadå katastroftankar liksom.

Annars då? Lite kyligt väder, så jag har ledvärk nu igen, men inte lika allvarligt som i våras och vintras. Handlederna är försvagade och orkar inte lika mycket som förr. Och hjärnan hänger inte med alltid, glömmer saker och är okoncentrerad. Same old same old. Borde fara i solariet och tanka värme eller skaffa en värmefilt eller tända en brasa och sitta framför den. Vi borde skaffa boende med spis nångång. Absolut! Värmer upp både kropp och själ! Men men, allt har sin tid. Iallafall äter jag massor med naturpreparat, så det borde ju hjälpa lite iaf.

Nu tar vi kvällen här!

Likes

Comments

Sommarlistan

Karolina har gjort en sommarlista som jag hakar på:

Vilka är de tre första sakerna du kommer att tänka på när du hör ordet SOMMAR?
- Svalkande havsvatten, varma nätter, bruna ben. Och lite stress.

Vilken smak på glassen beställer du?
- Jag brukar beställa pehmis eller så två bollar, smakerna brukar jag variera.

SIA eller Ingman?
- Ingen skillnad.

Var tillbringar du helst din lediga kväll?
- I en solstol, lyssnandes på måsskrik, med en bra bok/tidning, i min fantasi. Men förmodligen hemma, i verkligheten. :-D

Ska du gå på student- eller examenskalas?
- Nej, tror inte det.

Smörgåstårta - najs eller bajs?
- Najs!

Var hittar man dig en regnig dag?
- Hemma. Framför symaskinen.

Var och hur firar du midsommar?
- Det är lite öppet ännu? Nånstans barnvänligt och alkoholfritt, givetvis. Familjeliv ni vet.

Vilken blir årets sommarplåga?
- Öh ingen aning!

Vilket är ditt bästa tips för att koppla av i sommar?
- Stäng av telefonen ibland, sätt på ljudlös. Njut av tystnaden. Ta vara på soliga dagar. Gör det bästa av dagen. Läs en bra bok. Gå på långpromenad.

Ska du resa någonstans i sommar?
- Vet inte? Tror inte det. Räknas Vasa och Kokkola? :-D

Ska du sommarjobba, eller har du semester?
- Jag är vårdledig och sköter vår son. I höst börjar jag studera, än en gång!

Den ultimata sommarmaten för mig är?
- Nypotatis, sill, grillat kött, halloumi ost, sallad.

När tar du det första doppet?
- Så fort jag får chansen!

Beskriv din idyllsommar?
- Ja men suck! Varma soliga dagar vid havet, god mat och bastubad, rökt lax, ett dopp i havet och fred på jorden, typ! :-D

Avslutningsvis: Nämn tre saker du ser framemot med sommaren 2016!

- Solsken och värme -> mindre värk i leder och muskler -> fungerande vardag
- Lekparkshäng med Miikka, eventuellt enstaka strand-dagar.
- Jakobsdagar


Likes

Comments

Hallåja! Bloggen uppdateras lagom lite, har så många bollar i luften nu tycker jag. Har lyckats skaffa mig studieplats till hösten, hör och häpna! Det var en pärs att söka olika utbildningar och skolor som ännu tar emot ansökningar. Men mjo, jag borde få ihopknåpat en examen i sakta mak. Fibrovänlig praktikplats och så vidare. Hittade ju förstås massor med spännande grejer, men ja, allt var inte så reumavänligt tyvärr.

Sådär annars? Vardagen rullar åpå, vi är ute i parken och leker å varit till Fäboda ett varv redan. Soligt och varmt väder! Ätit glass en hel del. Varit på Sunds trädgårdsdagar. Ätit Skorpans glass. Som för övrigt var underbar! :-)

22.5 firade vi vår treårs förlovningsdag.

Likes

Comments