View tracker

1/5 delar av examen avklarat nudå. Nästa vecka del 2.

Hoppas på smärtfria dagar och att jag klarar mig på Burana 600mg. Smärtan ligger på 7/10 ibland 8/10. Burana är det enda jag har just nu. Remiss till fysiatriska polikliniken har blivit skickad, väntetiden är 2 månader. Kul att se ifall man har nån ny å banbrytande info att hämta därifrån. Tills det skall jag följa min rehab.plan. som i praktiken innebär att jag skall promenera max 15 minuter per dag. Ja, max 15 minuter. Ni läste rätt. För att inte köra slut på mig själv av smärtan som uppkommer då jag brukar vilja vara duktig och motionera mer än vad kroppen orkar. Vilket resulterar i mer smärta. Så inget gymkort åt mig i julklapp med andra ord. Visst låter det ju löjligt med 15 minuters motion, men vad kan man. Det är ju inte jag som väljer situationen precis. Vem som helst kan drabbas. Så är läget just nu. Om ett år kanske det är annorlunda, hoppas på bättre. Brukar tänka att det alltid skulle kunna vara värre. Positivt är ju att Miikka är hur frisk och kry som helst. Någon enstaka förkylning har han haft men inge antibiotikakur eller läkarbesök. Måste minnas att vara tacksam för sånt.

Jag har nu provat så olika dieter så jag kan snart säga jag provat alla. Inga stora förbättringar av någon av dieterna hittills. Har provat Paleo, LCHF, vegetariskt. Så attääääh jå. Nu äter jag vegetariskt en tid ännu. Aldrig förr haft så sjuk mage som då jag åt bacon. Som ett exempel. Finns inte så många fler dieter jag hört om som skulle hjälpa. Glutenfritt och sockerfritt är jätteviktigt förstås. Men det räcker inte. Äter massor med vitaminer och mineraler också. Olika tillskott och ingefära samt färsk gurkmeja.

Så finns det ju människor i vårt samhälle som på riktigt skuldsätter andra människor för att dom är sjuka. Att sjuka får skylla sig själva att dom inte är friska. Just på grund av att vissa sjuka människor inte just då äter till exempel just den diet som dom friska äter. Men herregud - om det inte FUNGERAR??!! NOLL förbättring och noll smärtlindring och noll tillfrisknad. HUR gör man då? Lite nyfiken bara. Allt ska man få höra förrän öronen trillar av.

Men.. Jag har inte gett upp ännu som tur! Några få enstaka saker har jag ännu att prova.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Enbart tråkiga nyheter i min hörna idag. Reumamedicinen slutade fungera samtidigt som den första snön föll. Så nu är jag utan smärtlindring, igen. Skall väl bytas ut eller höjas på dosen. Vi får se. Läkaren får besluta detdär. Hjärnan tröttnar, kroppen tröttnar. Det blir som en berg och dal bana, ena månaden funkar allt fint och man kan planera fritt, andra månaden är det att avboka allt. Måndag har jag praktik och på Onsdag, sedan nästa veckas Onsdag. Har TVÅ examenstillfällen på en månad. Jag gjorde planer för en frisk person tydligen. Det är bara att bita ihop och göra domhär dagarna. Sen lite "jullov". Och hoppas att jag har fått ny medicin före Januari. Sist tog det flera månader, så jag borde inte förvänta mig för mycket.

Naturlig smärtlindring i form av te. Ingefära, gurkmeja och citron och lite honung.

Likes

Comments

View tracker

Äntligen var det vår tur att få komma bort från vardagen en stund. Miikka var med mormor. Vi tog tåget från Bennäs till Tammerfors och hade bokat hotell. Sokos Torni hotellet, ni vet detdär skyhöga hotellet. Vi fick rum på 20:de våningen! Det är det högsta vi bott på hittills. :-) Fräscht och modernt rum.

Vi åt på Rax då vi kom fram till Tammerfors och bokade bord på hotellets restaurang kl. 20:30. Avslappnad sen middag. Jari åt Entrecote och jag tog en stek. Till efterrätt valde jag creme brulé. Sen satt vi med varsin drink en stund, och tog en rätt tidig kväll. På morgonen fick vi frukost på rummet klockan 10:00. Checkade ut kl. 11:30 då vi begav oss ut på stan, Stockman och Koskikeskus. Fyndade smått och gott, bla. leksak åt Miikka.

Sen satt vi på cafe en stund före tåget gick. Behändigt med tvåtimmars tågresa faktiskt.

Nu tar vi natten här hemma och imorgon börjar vardagen igen.

Likes

Comments

Vilket kallt väder vi fick mittiallt. Var inte förberedd på -10 imårse då jag cyklade till praktikplatsen, borde haft utebyxor och inte enbart jeans. Nå, vaknade ju till iallafall efter en enormt dålig nattsömn. Eller sömn och sömn, mer som en lång vilopaus nattetid. Hoppas på djupsömn inatt!

Enbart fyra gånger kvar på skolkansliet nu för mig! Varav två dagar examenstillfälle. Ny praktikplats har jag fixat för Januari-Augusti 2017. Stressfritt på den fronten iaf. Och examensplanerna blev godkända på första försöket, så det var ju positivt det också.

Mindre positivt just nu är bostadsfrågan för oss. Vi är tre personer på 43m2 ungefär. Skiftesarbete med tre olika skiften. Nattskifte är värst. Ingen av oss njuter av den veckan då alla är trötta och stressade och går varandra på nerverna typ! :-D Och jag och Miikka kan inte vara ute 8h i streck i parken. Två-åringar är gnälliga och gråter och leker högljutt, inte så mycket man kan göra åt det.

Vi har varit aktiva och varit på två visningar, men bilplats saknades. Och den ena lägenheten var inte vad vi hade tänkt oss. Vi söker efter långvarigt boende som sku vara fint och fixat.

Wish us good luck with that! :-)

Alla helgons dag hade vi i helgen, så vi fixade lite gravpynt. Ombonat och fint blev det.

Likes

Comments

Hej i stugorna!

Tänkte dela med mig av positiva saker ur vardagen min, i form av en liten lista här nedan, varsågod!

Positiva saker i höst:

- studierna fortskrider bra, heltidsstudier + praktik
- trivs bra på praktikplatsen och i december har jag 1-2 examenstillfällen redan! Efter det återstår det enbart 3 examensdelar och jakt efter ny praktikplats där jag skall avlägga dessa delar.
- jag klarar mig bättre igenom vardagen med min nya reumamedicin trots biverkningar..
- har kunnat vara ute på längre promenader tack vare reumamedicinen.
- haft tjejkväll <3
- Miikka växer bra och är frisk, och har tandläkartid nästa vecka :-)
- fantastiskt fint höstväder har vi haft!

Survival-kit för hösten 2016 ser ut såhär:(medicin mot fibromyalgi+reuma...)

- Gurkmeja
- D-vitamin
- C-vitamin
- Zink
- Magnesium
- B-vitamin
- Johannesört

- Mjölksyrebakterier
- Relaxor (passionsblomsextrakt)
- Celecoxib (reumamedicin, receptbelagd)
- Melatonin v.b till natten

Likes

Comments

Halloja.

Vår Miikka har fyllt 2 år och det firade vi med  tårta. Rådgivningsbesök har vi också haft. Växande frisk pojke. Snart tid hos tandsköterskan. Det blir en intressant upplevelse! :-D
Sköna soliga septemberdagar. Vi försöker njuta så mycket som möjligt. Skolan rullar på, likaså praktiken på kansli.

Likes

Comments


God dag i stugorna, det var en månad sen jag bloggade sist. Eller lite över till och med. Det tycks bli ett inlägg per månad, dåligt dåligt. Vad har hänt sedan sist då? Än en gång en snabb genomgång. Ja ni vet. Livspusslet och vardag. Småbarnslivet och arbete, skola, praktik och flertalet läkarbesök för mig. Tur har vi både mormor och farmor som bor i samma stad som oss, annars vore det tyngre, svårare och mer krävande att få vardagen att gå ihop med mannens olika arbetstider (treskiftes).

Reuma-medicin började jag med igår. Eftersom jag inte bara lider av Fibromyalgi, nu tydligen också reuma. Så att, det är att vara mer försiktig och fram för allt snäll mot sig själv. Skönt att äntligen bli hörd och förstådd av en läkare. Många skyller precis allt på fibro, vilket är fel - att bara anta att en människa enbart kan ha en reumatologisk sjukdom. Usch. Nåja, det löns inte att vara arg. Nu får jag iaf. prova mig framåt med reumamediciner. Fler labb-prover blev tagna, autoimmunasjukdomar och ryggradsreuma typ. Bara ifall att. 

Medicin mot fibro har jag inte hittat så jag kör som vanligt med naturpreparat och hålls flytande med fibrosmärtan tack vare dem.

Så, vardagen har börjat även för mig. Två år skola (heltidsstudier) och praktik. Skrivbordsjobb blir de att börja söka efter det. Eller studera vidare om det så krävs. Miikka sköts hos mormor och farmor, eftersom vi helst inte vill sätta honom till dagis ännu.

Snart har Miikka födelsedag, och blir hela 2 år! <3 Och imorgon fyller Jari år!


Likes

Comments

Goddag i stugorna, liten uppdate. Främst i form av bilder, varsågoda! :-)

Vad har skett sedan sist då?

Härliga hallon hittade jag här i kråkholmen, då jag var ute med Miikka på promenad.

Vi hade bröllopsdag den 2.8.2016 tre år gifta nu, och tog en sväng till Aspegrens trädgård, jag har haft mycket egentid, tagit loppisrundor, Miikka handlade leksaker med mormor osv. Mycket åska och regn har vi haft. Varit på promenader och gjort mycket smoothies med gurkmeja. 

Jag skaffade loppisbord på Amida Hallen nr.115. där finns att köpa babykläder, jackor, kläder, skor. "klädpaket" för 2-5€, en hög kläder, byxor och tröjor, i samma storlek. Allt från storlek 50-86. Skynda fynda!

Ikväll blir det bio-besök! :-)

^Ha en trevlig helg! :-)

Likes

Comments

Igår kändes det så, att jag var den suraste, bittraste kärringen på hela Jakobsdagar. Det har varit varmt och fuktigt väder. Och jag har ju förstås haft värk pga. det. handlederna har strejkat och domnat. Hela ryggraden värker. osv. Har ju ingen medicin utan enbart naturpreparat, klarar mig si sådär...Överväger seriöst att gå med på att prova sista giftet, enda möjligheten snart. Nåväl.

Jakobsdagar helgen kom och gick som tur. Vi hade barnfritt. Det är ju så mycket program man vill hinna med, men hamnar att prioritera bort en del. Som att städa och ha över folk på besök. Tillreda värsta lyxmiddagen och fixa vacker picknick. :-) Mycket förväntningar. På mig själv. Och av andra.
Jag måste spara på krafterna, eftersom det är jag som sköter hushållet, och måste prioritera bort vissa sysslor/saker vissa dagar, så att jag inte ligger däckad i värk nästa dag.
Lite väl mycket program lyckades jag naivt pricka in åt mig, (i andras ögon kanske inte alls mycket) och allt sittande på kall och fuktig mark gjorde inte saken bättre. Men jag vet ju till nästa år vad som bör finslipas för att slippa värk och förkylningssymptom dagen efter. Det har blivit tradition att vara i skolparken på lördag under Jakobsdagar tydligen. Lika bra att förbereda sig bättre.

1. Mera kläder och varma sittunderlag
2. Gå runt på stan istället för att sitta, kanske maken kan avvara 5 minuter för att joina på en liten promenad
3. Hållas hemma eller hitta på helt eget program

Lördagen gick åt till att packa inför en dag på stranden, gå till stan med Miikka, vara på stan och gå hem från stan. Sedan äta och ställa oss iväg till stranden. Badade och busade. Miikka lämnade hos mormor över natten. Och vi föräldrar fick givande samvaro tillsammans sen haha! Sedan in till stan och kolla då maken spelade katusähly. Hann just och just i tid. Sedan ett varv på terassen och sedan gick jag hem via butiken, tog en dusch och sminkade mig och slängde in mat i ugnen i all hast tills maken kom hem, åt, fortsatte med sminket. Sedan cyklade vi in till stan och satt i skolparken i ca. 5h. Sedan hem. Dödstrött. Kall. Irriterad.
Tack och lov är det ett helt år tills nästa gång. :-)

Mvh. Den suraste, tröttaste Jakobsdagar-besökaren

Likes

Comments

Ja, eller mera birthday woman då, börjar ju bli fullvuxen människa nu. Huh, 29 hela år. Nästa år 30! Vart har tiden gått? Men iaf. har jag lyckats få gjort det jag vill före jag fyller 30, så ingen brådska på det viset. :-) Skönt att åldras, mogna, lära sig nya saker, få bestäma själv osv. Den bästa tiden är nu. Skulle inte vela vara yngre. Missförstå mig rätt. 

Det är viktigt att vara tacksam för saker. Övar positivt tänkande dagligen. Nästan så det bli tjatigt men må så vara.

Hade kaffebjudning för väninnor, mor, man och Miikka idag, så det var ju positivt! Kinuskikakan tycktes fått godkänt till och med! :-D Så jag satsar på att baka en likadan men större till Miikkas födis, och givetvis Jaris födis ifall han vill ha.

Bus enkelt recept dessutom. "lika delar av allt".
1 glas ägg, 1 glas kokossocker/indiansocker, 1 glas potatismjöl. Vispa äggen och sockret fluffigt och tillsätt potatismjölet och 1tsk bakpulver. 175 grader lägst ner i ugen i 45-50 minuter. Koka 2dl grädde och 2dl kokossocker. (kinuski) Som fyllning hade jag hallon och banan  samt vispgrädde. Som väta använde jag massor med päronsaft. Päronsaften hade socker i sig. Använder inte aspartam längre.

Balkongen fick nya blommor! :-) Fint blev det! Tusen tack! 

Nu tar vi natten hos oss!

Likes

Comments