Hej å håå. Här går det snabbt framåt med studierna. Hälsan är det si å så med. Är utan smärtlindring och utan sömnmedicin. Än en gång. Evig bergochdalbana. Så att. Det är att klara sig utan nu då jag provat på så många och dom inte passat mig. Så västerländsk medicin tror jag att jag lämnar bakom mig nu just och satsar på annat. Finns liksom inte annat val än det nu. Det är att ta en dag i taget och försöka vila dom dagar smärtan kryper uppmot 7-9 på smärtskalan helt enkelt. Och rehabilitera mig med 15-minuters promenader då givetvis.

Men studierna fortskrider i snabb takt och jag blir kanske klar lite i förtid, ifall jag orkar och har krafter till det. Så det är ju positivt iallafall. Nästa vecka har jag nästa examenstillfälle redan. Så efter det är det bara två examenstillfällen att boka in och sedan är jag klar då, om några månader. :-) Duktiga jag!

Det blir mycket varma soppor hos oss. Och mycket solsken! :-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godkväll från kojjan. Jag och Miikka är hemma ikväll ensamma då gubben är på kvällsskifte. Vi har ätit, lekt, ritat, kokat, tagit tupplur, vistats i kojjan och matat nallen med bröd, sett på tv. Normi päivä. :-)

Snart sovdags!

Likes

Comments

Ja, så läkarbesöket gick ju sådär. Både bra och dåligt. Ingen ny smärtlindring fick jag. Enbart sömnmedicin. Remiss till magnetröntgen för att kolla ryggen.

Fick förklarat åt mig att min graviditet och förlossning gav mig fibromyalgi. Så att-ää.

Inte mycket jag kan göra åt det liksom. Inte mycket tröst ligger i det konstaterandet heller. Varför säger man ens så. Jag kan ju inte gå tillbaka i tiden å veta att jag blir kroniskt sjuk ifall jag blir gravid och har en dålig graviditet+förlossning. Det är ju som det är nu.

Kommer söka mer alternativvård nu ist. tror jag. Känsla efter besöket: +-0

Viktigaste just nu är att jag inte bara ger upp liksom. Mister glöden. Nåväl.

Flunssa hos oss nu, jag hårdast drabbad. Förstås. Hosta, halsont och hela köret. Jag sköter Miikka här hemma så inte mycket vila.
Har inte kunnat vara på kvällsundervisningen nu så skall försöka plugga hemifrån.  Examensdelarna gick bra. Berömligt vitsord i båda. Det är ju positivt iaf.

Nu ska jag sova, kanske flunssan skulle vara borta imorgon! Godnatt!

Likes

Comments

Imorgon har jag tid till en ny läkare, (fick jättesnabbt tid!) på en ny avdelning, och får ett helt nytt "team". Så vi ska hoppas på bra rehabilitering och medicinering. Ifall detta inte heller lyckas så får jag helt och hållet satsa på alternativmedicin och alternativa behandlingar. Försöker hålla förväntningarna låga, så inte besvikelsen blir så stor.

Godnatt på er! :-)

Likes

Comments

Så började år 2017, äntligen! Hoppas på ett givande och smärtfritt år. 2016 var full med motgångar på alla plan, så kommer inte ens skriva nån lista eller dylikt. År 2017 började fint iaf. så hoppas nu på god hälsa och positiva upplevelser.

Likes

Comments

1/5 delar av examen avklarat nudå. Nästa vecka del 2.

Hoppas på smärtfria dagar och att jag klarar mig på Burana 600mg. Smärtan ligger på 7/10 ibland 8/10. Burana är det enda jag har just nu. Remiss till fysiatriska polikliniken har blivit skickad, väntetiden är 2 månader. Kul att se ifall man har nån ny å banbrytande info att hämta därifrån. Tills det skall jag följa min rehab.plan. som i praktiken innebär att jag skall promenera max 15 minuter per dag. Ja, max 15 minuter. Ni läste rätt. För att inte köra slut på mig själv av smärtan som uppkommer då jag brukar vilja vara duktig och motionera mer än vad kroppen orkar. Vilket resulterar i mer smärta. Så inget gymkort åt mig i julklapp med andra ord. Visst låter det ju löjligt med 15 minuters motion, men vad kan man. Det är ju inte jag som väljer situationen precis. Vem som helst kan drabbas. Så är läget just nu. Om ett år kanske det är annorlunda, hoppas på bättre. Brukar tänka att det alltid skulle kunna vara värre. Positivt är ju att Miikka är hur frisk och kry som helst. Någon enstaka förkylning har han haft men inge antibiotikakur eller läkarbesök. Måste minnas att vara tacksam för sånt.

Jag har nu provat så olika dieter så jag kan snart säga jag provat alla. Inga stora förbättringar av någon av dieterna hittills. Har provat Paleo, LCHF, vegetariskt. Så attääääh jå. Nu äter jag vegetariskt en tid ännu. Aldrig förr haft så sjuk mage som då jag åt bacon. Som ett exempel. Finns inte så många fler dieter jag hört om som skulle hjälpa. Glutenfritt och sockerfritt är jätteviktigt förstås. Men det räcker inte. Äter massor med vitaminer och mineraler också. Olika tillskott och ingefära samt färsk gurkmeja.

Så finns det ju människor i vårt samhälle som på riktigt skuldsätter andra människor för att dom är sjuka. Att sjuka får skylla sig själva att dom inte är friska. Just på grund av att vissa sjuka människor inte just då äter till exempel just den diet som dom friska äter. Men herregud - om det inte FUNGERAR??!! NOLL förbättring och noll smärtlindring och noll tillfrisknad. HUR gör man då? Lite nyfiken bara. Allt ska man få höra förrän öronen trillar av.

Men.. Jag har inte gett upp ännu som tur! Några få enstaka saker har jag ännu att prova.

Likes

Comments

Enbart tråkiga nyheter i min hörna idag. Reumamedicinen slutade fungera samtidigt som den första snön föll. Så nu är jag utan smärtlindring, igen. Skall väl bytas ut eller höjas på dosen. Vi får se. Läkaren får besluta detdär. Hjärnan tröttnar, kroppen tröttnar. Det blir som en berg och dal bana, ena månaden funkar allt fint och man kan planera fritt, andra månaden är det att avboka allt. Måndag har jag praktik och på Onsdag, sedan nästa veckas Onsdag. Har TVÅ examenstillfällen på en månad. Jag gjorde planer för en frisk person tydligen. Det är bara att bita ihop och göra domhär dagarna. Sen lite "jullov". Och hoppas att jag har fått ny medicin före Januari. Sist tog det flera månader, så jag borde inte förvänta mig för mycket.

Naturlig smärtlindring i form av te. Ingefära, gurkmeja och citron och lite honung.

Likes

Comments

Äntligen var det vår tur att få komma bort från vardagen en stund. Miikka var med mormor. Vi tog tåget från Bennäs till Tammerfors och hade bokat hotell. Sokos Torni hotellet, ni vet detdär skyhöga hotellet. Vi fick rum på 20:de våningen! Det är det högsta vi bott på hittills. :-) Fräscht och modernt rum.

Vi åt på Rax då vi kom fram till Tammerfors och bokade bord på hotellets restaurang kl. 20:30. Avslappnad sen middag. Jari åt Entrecote och jag tog en stek. Till efterrätt valde jag creme brulé. Sen satt vi med varsin drink en stund, och tog en rätt tidig kväll. På morgonen fick vi frukost på rummet klockan 10:00. Checkade ut kl. 11:30 då vi begav oss ut på stan, Stockman och Koskikeskus. Fyndade smått och gott, bla. leksak åt Miikka.

Sen satt vi på cafe en stund före tåget gick. Behändigt med tvåtimmars tågresa faktiskt.

Nu tar vi natten här hemma och imorgon börjar vardagen igen.

Likes

Comments

Vilket kallt väder vi fick mittiallt. Var inte förberedd på -10 imårse då jag cyklade till praktikplatsen, borde haft utebyxor och inte enbart jeans. Nå, vaknade ju till iallafall efter en enormt dålig nattsömn. Eller sömn och sömn, mer som en lång vilopaus nattetid. Hoppas på djupsömn inatt!

Enbart fyra gånger kvar på skolkansliet nu för mig! Varav två dagar examenstillfälle. Ny praktikplats har jag fixat för Januari-Augusti 2017. Stressfritt på den fronten iaf. Och examensplanerna blev godkända på första försöket, så det var ju positivt det också.

Mindre positivt just nu är bostadsfrågan för oss. Vi är tre personer på 43m2 ungefär. Skiftesarbete med tre olika skiften. Nattskifte är värst. Ingen av oss njuter av den veckan då alla är trötta och stressade och går varandra på nerverna typ! :-D Och jag och Miikka kan inte vara ute 8h i streck i parken. Två-åringar är gnälliga och gråter och leker högljutt, inte så mycket man kan göra åt det.

Vi har varit aktiva och varit på två visningar, men bilplats saknades. Och den ena lägenheten var inte vad vi hade tänkt oss. Vi söker efter långvarigt boende som sku vara fint och fixat.

Wish us good luck with that! :-)

Alla helgons dag hade vi i helgen, så vi fixade lite gravpynt. Ombonat och fint blev det.

Likes

Comments

Hej i stugorna!

Tänkte dela med mig av positiva saker ur vardagen min, i form av en liten lista här nedan, varsågod!

Positiva saker i höst:

- studierna fortskrider bra, heltidsstudier + praktik
- trivs bra på praktikplatsen och i december har jag 1-2 examenstillfällen redan! Efter det återstår det enbart 3 examensdelar och jakt efter ny praktikplats där jag skall avlägga dessa delar.
- jag klarar mig bättre igenom vardagen med min nya reumamedicin trots biverkningar..
- har kunnat vara ute på längre promenader tack vare reumamedicinen.
- haft tjejkväll <3
- Miikka växer bra och är frisk, och har tandläkartid nästa vecka :-)
- fantastiskt fint höstväder har vi haft!

Survival-kit för hösten 2016 ser ut såhär:(medicin mot fibromyalgi+reuma...)

- Gurkmeja
- D-vitamin
- C-vitamin
- Zink
- Magnesium
- B-vitamin
- Johannesört

- Mjölksyrebakterier
- Relaxor (passionsblomsextrakt)
- Celecoxib (reumamedicin, receptbelagd)
- Melatonin v.b till natten

Likes

Comments