Idag hade vi babyshower för våran älskade Olivia! Det blev såå lyckat och vi hade en super mysig eftermiddag. Nu längtar vi massor efter den lilla prinsen 💙👶🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Synd bara att duschväggen exploderade innan vi hann sätta upp den.. tur att ingen kom till skada iallafall, nu blir det att åka och köpa en ny.

Likes

Comments

​För några veckor sedan skrev jag en checklista. Nu är det 5 dagar kvar till slutsamråd och jag börjar bli stressad..  Mest för att jag gärna vill flytta ifrån lägenheten så snabbt som möjligt så vi blir av med dessa extra kostnader, men gud vad skönt det har varit att ha denna lägenhet under byggtiden. Jag förstår inte dom som flyttar hem under byggtiden, jag hade aldrig klarat det.. Det är jobbigt som det är för ett förhållande att bygga hus, så att få ha ett riktigt hem att spendera tiden i känns så viktigt. 

Såhär ser iallafall checklistan ut nu... Lite små saker kvar. Sedan behövs en rejäl storstädning i både huset och lägenheten, hoppas verkligen våra nära och kära ställer upp där.. 

 • Köpa klinker till hallen 
 • Göra klart det sista valen i tvättstugan (dubbelkolla rätt mått på skåp osv)
 • Bestämma kakel samt klinker till badrummet
 • Köpa kakel och bänkskiva till tvättstuga samt kök
 • Köpa kommod, brunn mm till badrummet
 • Köpa diskho och blandare till köket
 • Köpa Bets färg till trappa och trösklar
 • Se över ny hemförsäkring, elavtal mm till huset
 • Säga upp elavtal, hemförsäkring mm till lägenheten
 • Boka in ett avstämmningsmöte med banken
 • Fixa egenkontroller för VVS, EL samt Imkanal.
 • Adressändra
 • Beställa hem en brevlåda
 • Beställa en soffa samt soffbord
 • Beställa nya stolar till matbordet (något jag skjuter fram pga. priset haha)
 • Börja packa ner lägenheten, sälja, slänga, spara.. 

Likes

Comments

Jag bara älskar våra dubbeldörrar i huset, att vi även valde att sätta belysning i dörrarna känns så bra, det blir en riktigt myskänsla i huset!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Detta bordet står högst upp på min önskelista just nu. jag har varit såå kär i detta bordet, i över ett år nu och vill bara ha det mer och mer för varje dag som går, till och med Fredrik älskar det och då är det verkligen hel rätt. Allt är helt perfekt med detta bordet förutom prislappen.. Dock så hittade jag det på rea nu, så kanske borde slå till.

Bordet finns att köpa här.

Likes

Comments

Nu börjar både min och Fredriks energi gå på sparlåga.. Jag är nog mest trött på detta medans Fredrik redan planerar nästa husbygge... Jag är glad över att han brinner så mycket för detta, men att bygga ett helt hus nästintill ensam under tidspress tar på krafterna. Så mycket som han har kämpat de senaste dagarna efter jobbet, helt på egen hand är grymt imponerande. Vi fick iallafall flyttat fram vårt slutsamråd till den 28/3 istället för den 21/3 så det känns riktigt skönt.

Nu är det badrum och en massa finlir kvar. På fredag ska jag spendera kvällen med att åka och köpa badrumsinredning och de sista till köket. Jag har sagt det innan och jag säger det igen ni som går i byggtankar och jobbar heltid samtidigt, tänk om! (iallafall om ni ska göra allt själva) och ni som klagar på att ni är trötta eller inte har tid till saker trots att ni endast jobbar halvtid, lägg ner med det direkt, för ni vet inte vad ni snackar om!

Igår kom iallafall fläkten och spishällen på plats i köket. Jag är så glad för att vi valde en större häll. Synd bara att vi inte fått dit någon bänkskiva ännu, men förhoppningsvis kommer den snart på plats.

Även förrådet under trappan börjar lika något, det ska målas in i samma färg som övriga väggar, lite dörrlister ska upp sedan ska hålen i trappan täckas över och trappstegen ska även betsas i samma färg som golvet.

Likes

Comments

Nu ska stegen i trappan betsas i samma färg som golvet, sedan ska förrådet under få lite väggar. Även utebelysningen är igång nu!
Slutbesiktning närmar sig med stormsteg.

Likes

Comments

Jag läste nyss ett riktigt bra blogg inlägg skrivet av Paula Uribe (klicka här för att komma till hennes blogg).
Kände verkligen igen mig i det hon skrev och jag tycker detta är så viktigt att lyfta fram. Jag tycker också att ni ska läsa detta. Inlägget kommer här nedan:

"Har du gått in i väggen? Har du känt dig trött och utmattad?

Hugos mamma gick in i väggen för några år sedan. Under den perioden var hennes glimt i ögat likgiltiga. Det var ingen där, varken sorg eller glädje. Under dom senaste åren så har hon kommit tillbaka, och jag har lyssnat på hennes tankar. ”Akta dig Paula, jag var precis som dig i din ålder”. Det här med duktighetskomplexet, ska vi gå igenom det?

Det beräknas att ca 70.00 svenskar kommer att bli sjukskrivna för utmattning i år. Kan det vara så, att vår egna vardag är det största hotet mot vår folkhälsa? Den normala arbetstiden uppskattas till åtta timmar per dag. Det är 40 timmar i veckan som du ska arbeta tills du blir pensionerad. För inte länge sen höjdes dessutom pensionsåldern. Hur ser det ut i skolorna? Var tionde elev visar svåra stressyndrom.

Jag minns själv hur det var i plugget. Tre prov samma vecka, förhör och muntliga presenationer. Hjärtat klappade fort, pararellt som man hade kärleksproblem och var orolig över att man inte passade in. ”Vilket ideal ska jag rikta mig mot, och nu känns det som att jag har gått upp i vikt. Hemma kan jag inte snacka med mina föräldrar, dom fattar ingenting. Gaaaah jag är så frustrerad och jag vet inte vart jag ska ta vägen med alla mina känslor. Äh, nu får jag svälja det och fokusera på att plugga till det här jävla provet”. Lite så var känslorna och tankarna under gymnasiet. Som ung tonåring händer det så fruktansvärt mycket i en, man har fullt upp med sin egna utveckling och på det ska man prestera betyg som sätter ribban för vuxenlivet. ”Inga betyg- ingen bra framtid”. Det är klart att ungdomar blir stressade när det drar i en från flera olika håll och kanter. Man känner en enorm maktlöshet i och med att man fortfarande är ett barn. Skola, ledning och vuxna bestämmer fortfarande och man måste ställa sig i ledet.

Vad är då förebyggande? Hur får vi tillbaka kontrollen? Hur kan vi motverka detta hälsoproblem? Genom att prestera bättre? Snarare tvärtom– vi borde prestera sämre. Vi behöver mindre duktighet, oavsett om det handlar om arbete eller det privata. Vi måste spetsa vår lyhördhet gentemot oss själva och bli bättre på att säga nej. Det är inte ett tecken på svaghet, utan snarare ett tecken på att man faktiskt älskar sig själv. Så gå inte in i den där mörka skogen som du känner att du inte hittar ut ifrån. Kommer den krypande känslan av att du är instängd i dig själv, eller ha svårigheter med sömnen. Stanna upp, hör dig själv och var en del av framtiden genom att ta dig själv på allvar. Lös det inte genom ”det gamla vanliga” och våga prata om det. Prata om det och våga få hjälp. Släpp det duktiga och prestationen.
Avboka dagen och gör det du behöver istället.

Likes

Comments