Header

Sminkningar

Ingen i det här landet har väl missat att det är black friday idag? Jag personligen tycker att det är lite väl mycket snack om den här jäkla black friday, som tydligen nu har blivit "black week" eller "black weekend". Det känns nästan som att det är lite väl mycket hype kring en dag då dom flesta butiker ändå har ganska dåliga erbjudanden. Jag menar det är ju typ samma erbjudanden som alltid.

Jag ska strax iväg och jobba och tänkte därför visa er min sminkning blackfriday-style. Det ska på ett par svarta läppar på det här också, men känner helt ärligt inte riktigt för att sitta på tunnelbanan med svart läppstift så det kommer sen. Jag har verkligen aaaldrig svart ögonskugga och skulle nog aldrig ha det om det inte var just för jobbet. Vissa kan dock se riktigt coola ut i svart sotning, men vet inte om jag är en sån person.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

​Nu är jag påväg hem från första arbetsdagen. Helt slut i huvudet, men det är nog mest på grund av att jag haft en sån hemsk huvudvärk idag. Det har gått jättebra. Det är ganska skönt när man jobbat i butik tidigare för då är det faktiskt inte så svårt att börja i en ny butik. Det är mest att lära sig ett nytt kassasystem och få koll på alla nya produkter. Men det känns jättebra och jag tror att julen kommer bli superrolig! Personer med "vanligt" jobb verkar nästan tycka synd om en lite när man säger att man ska jobba typ hela julen, men att jobba i butik under julen är faktiskt väldigt roligt. Nästan roligaste tiden på året. Jag är därför väldigt taggad på julen!

Likes

Comments

Allmänt

I morgon har jag min första arbetsdag på mitt nya jobb. Det känns på något sätt lite konstigt att börja jobba nu när jag har haft ledigt, och jag vet heller inte riktigt vad jag har att förvänta mig. Jag hoppas bara att jag kommer trivas.

Nu har jag varit ledig i ungefär 2 veckor och det har varit så skönt. Inte bara att vara ledig utan att inte behöva tänka det minsta på förra jobbet. Jag är faktiskt så glad att jag tog steget och slutade för det jobbet var inte bra för mig varken fysiskt eller psykiskt.

Nu är jag så taggad på att faktiskt prova någonting nytt, få nya erfarenheter och förhoppningsvis växa lite som person. Det är alltid lite läskigt när man ska börja på nytt jobb med nya människor och lära sig nya saker, men jag tror att det kommer gå jättebra.

Likes

Comments

Inredning

Jag har ju en polaroidkamera och tycker om att ta bilder med den på resor och lite speciella tillfällen, men jag har inte riktigt haft någon plats för bilderna. Hittills har de fått sitta på kylskåpet vilket inte var så jättefint. Sen hittade jag en bild på pinterest, älska pinterest, med en tavla för polaroidbilder. Jag tyckte det var så fint och det kändes som ett perfekt sätt att hänga upp mina bilder på. Dessutom är jag inte så pysslig av mig pga att jag har noll tålamod, men det här var så enkelt att göra.

Om ni vill se exakt hur jag gjorde så kolla in videon nedanför.

Likes

Comments

Recept

Jag har bakat nästan hela mitt liv, men nu när jag börjat äta helt vegetariskt har det blivit lite mer utmanande. Det är som att baka på nytt. Idag har jag ett recept på en supergod och chokladig oreo brownie som är helt fri från komjölk, smör och ägg. Serverar du den här tillsammans med lite vaniljglass så är det verkligen himmelriket.

VEGANSKA OREO BROWNIES

2 msk Krossade chiafrön + 6 msk vatten
100 g Mjölkfri choklad
35 g Mjölkfritt smör/margarin
2 msk Rapsolja
2 dl Muscovadosocker
2,5 dl Mjöl
1,25 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
2,5 dl Sojamjölk
1 paket Oreo


HUR GÖR JAG?

- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda dom krossade chiafröna med ljummet vatten och låt stå.
- Bryt ner chokladen i en kastrull och ha i smöret och rapsoljan. Smält sedan på låg värme.
- Blanda dom torra ingredienserna i en bunke(mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, muscovadosocker och vaniljsocker)
- Häll ner mjölken, chiafröna och den smälta chokladen i bunken och blanda ihop till en smet.
- Häll i hälften av smeten i en fyrkantig form. Tryck sedan försiktigt ner oreo i smeten och häll sedan på resterande smet.
- Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Likes

Comments

Allmänt

Det absolut bästa med att vara ledig är såklart att ha Nova här och få spendera massa tid med henne. Idag har det varit riktigt härligt höstväder ute så vi gick på en lång promenad i solen. Vi skulle gå i skogen men det ville hon inte så det fick bli en tur över golfbanan vilket var så skönt.

Annars har jag känt mig så seg idag och verkligen ingen lust att göra någonting. Men ibland har man såna dagar också. Förhoppningsvis känns det bättre i morgon.

Likes

Comments

Allmänt, Recept

I fredags jobbade jag min sista dag vilket känns så skönt. Nu har jag dock lite ledig tid innan jag börjar mitt nya jobb. Det känns skönt att ha lite ledigt och ladda upp inför julen och så.

Jag vet att det blir en del matsnack här just nu, men jag gillar verkligen att laga mat och det är en ganska stor del av min vardag. I fredags gjorde jag en vegansk boeuf bourguignon. Den blev faktiskt väldigt god, men jag skulle helt klart göra en del ändringar om jag gör den igen. För min smak var det alldeles för mycket sojabitar och lite för lite annat så det skulle jag ändra på. Annars var den supergod! Receptet jag använde mig av kommer från bloggen jävligt gott .

Likes

Comments

Allmänt

Det har varit en skön och bra vecka denna veckan. Nu har jag bara lite söndagsjobb framför mig sen går jag in på min allra sista vecka på mitt nuvarande jobb. Det känns skönt och jag är verkligen redo för någonting nytt. Sedan har jag ungefär 2 veckors ledigt tills jag börjar ett nytt jobb. Det känns lite läskigt men framförallt så kul. Det känns bra att få prova någonting nytt och jag är väldigt tacksam att jag fått den här möjligheten. När man varit någonstans en längre period och kommer till en punkt när man känner att man inte längre utvecklas och får ut någonting av det, då vet man att det är dags att gå vidare.

Likes

Comments

Recept

Jag älskar att baka och har alltid gjort. Därför är det lite svårt när man helt plötsligt ska lära sig baka på ett annat sätt än vad man alltid gjort. Idag har jag gjort min första veganska tårta. Det är en morotskaka där frostingen inte riktigt smakar som "vanlig" cream cheese frosting. Huvudsaken är väl att kakan är god. Frostingen är tyvärr inte alls lika god som en vanlig cream cheese frosting vilket är lite tråkigt. Annars var den god.

MOROTSKAKA 20 CM

375 g Morotspuré
6,5 dl Vetemjöl
4,5 dl Strösocker
1-2 tsk Kanel
1-2 krm Salt
2 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
1,5 dl Olja
1,5 dl Morotsjuice/vatten
1 msk Vinäger

HUR GÖR JAG?
- Värm ugnen till 175 grader. Förbered formen med bakplåtspapper i botten. Blanda vetemjöl, strösocker, kanel, salt, bikarbonat och bakpulver.
- Tillsätt olja, vatten, vinäger och morotspuré och blanda snabbt ihop till en jämn smet utan klumpar.
- Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter. Testa med en provsticka och håll koll på kakan för att se när den är klar.
- Låt svalna i formen innan den skärs upp. Jag valde att dela kakan i två delar när den hade svalnat.

FROSTING

19 dl Florsocker
350 g Mjölkfritt smör
3 msk Mandelmjölk
1 msk Äppelcidervinäger
2 tsk Vaniljsocker eller vaniljpulver
Citronjuice
Rivet limeskal

HUR GÖR JAG?
- Vispa ihop smöret och florsockret. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa ihop till en fast och fluffig frosting.

Likes

Comments

Allmänt

Så var man ett år äldre igen. Det känns så konstigt på något sätt. Jag känner mig vuxen men samtidigt inte. Man kanske aldrig känner sig riktigt vuxen, jag vet inte det återstår att se. Jag är egentligen inte så mycket för att fira min födelsedag, men idag ska jag och Pontus i alla fall gå ut och äta och ha det mysigt. Jag älskar mat så jag gillar alla anledningar att få gå ut och äta.

Likes

Comments