Positiv energi, Vardag, Natur

Himla vackra byggnader beskådades i denna stad. Varmt var det också. Och billigt att leva på stadens mat och annat välbehövligt och gott. Upplevde en hel del fina utsikter, lite sol och bad, mycket god mat men framförallt var denna resan viktig för välbehövlig kvalitetstid med min fina.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Högkänslighet, Positiv energi, Träning, Vardag

Har varit "hemma" i helgen. Haft mamma inom 13 mils avstånd istället för bortom, liksom. Har sovit ihop med min (katt)syster och fått katthår i hela ansiktet, på alla kläder och ja ni vet hur det blir. Fick även den andra kattens hår i ögonen och henne är jag lite allergisk mot så tårar rann, ögonlock smärtade men alltså tusan vad lite kattgos är värt den känslan då och då. Älskar dessa djur något innerligt mycket, dom har varit med nästan lika långt som jag kan minnas och en del av dom kommer alltid finnas med mig. Hunden har jag lekt en del med också och igår gick vi en promenad i skogen innan jag begav mig "hem" igen. Åkt från hem till hem. Jobbade ett par timmar på Friskis ihop med en av mina absolut bästa vänner innan jag fick ett litet "jag vill träna och jag vill vara ute"-ryck och begav mig till löparbanan för att springa intervaller i kvällssolen. Intervaller på 400m, 80m och 60m avverkades innan jag på stappliga ben tog mig hem för havregrynsgröt till middag. Inte ätit gröt sedan i torsdags så då är det faktiskt inte mer än rätt att äta det till middag. Mycket nöjd efter en helg som fyllde på energidepåerna i själen rätt ordentligt. Tänk vad lite hemmatid med familj och husdjur kan göra. Och solen. Nu är det bara min sambo som fattas mig, han är borta med jobbet några dagar och jag längtar rätt så mycket tills "den hemkänslan" kommer tillbaka till mig också. Lägenheten kändes så tom när jag kom hem igår och han var borta. Och jag sov väldigt dåligt också, förmodar att det är mycket hans frånvaro som gjort att jag vaknat så många gånger. En natt till ensam men sen kommer han hem igen. Min kärlek.

Likes

Comments

Högkänslighet, Positiv energi, Vardag

Jag återhämtade mig mycket fortare än jag "förutspått" den här gången och har faktiskt hittills haft en väldigt bra vecka. Äter gott och bra, umgås med bra människor, tränar inomhus och utomhus om vartannat, dansar och skriksjunger på spelningar, har det jättebra på jobbet och är positiv och glad i allmänhet. Glad i allmänhet brukar jag vara, alltid, men jag brukar även kunna vara trött. Pöl på golvet-trött. Men inte nu längre. Det var förra veckans "besvär" att gå runt och behöva återhämtning. Den här veckan kör vi en tvärtom-vecka och lever livet till sitt yttersta. Fantastiskt. Är en sånhär vecka jag kommer kunna tänka tillbaka på som "maj var en himla bra och fin månad" eller liknande. Och idag är det freeedag, nästan "igen" eftersom onsdagen upplevdes som en fredag pga gårdagens rödhet (trodde alltså flertalet gånger att det var fredag på riktigt i onsdags?) och har därför lite extra helgpepp då det känns som "dubbel helg". Helgen kommer bestå av vila, solsken, häng med vänner, jobb på en sittning på uni, ett efterlängtat spinningpass jag inte kunnat gå på under flera veckors tid och lite annat smått och gott. Kommer bli bra i alla fall! Hoppas ni får det så bra eller bättre också. Trevlig helg!

Likes

Comments

Högkänslighet

Herregud vilken vecka jag lämnar bakom mig. Det har varit sååå mycket nya intryck och allt har gått på högfart - typiskt intryckstrött så som högkänslighetens gång går var ett faktum. Redan i onsdags hade jag världens behov av sömn och ensamhet. Dock hade jag inte möjlighet att vila ut det där och då utan fortsatte samla på mig intryck och vilobehov resten av dagarna. Just i onsdags hade jag dock energi kvar från vad jag hunnit fylla på med senaste tiden så då klarade jag i alla fall av att träna. Sedan onsdagen har jag inte klarat av det. Och det är inte det att jag inte försökt, både torsdag och söndag (igår) var jag till gymmet, försökte mig på några repetitioner av någon övning men fick lov att avsluta, vända och gå hem inom ett par minuter. Det blev för mycket intryck när jag behövde vila. Och kroppen lyssnade inte heller, ingen rörelse i kroppen på gymmet kändes ens lite bra. Vardagarna förra veckan var värst intrycksmässigt, tisdag till fredag var "hemska". Inte händelsemässigt men inrycksmässigt och även lite stressmässigt. Sånna här veckor har jag ett dilemma på helgerna - för iblandiblandibland hjälper det att umgås med folk för att lätta på det mentala trycket, men det är verkligen en chansning med hög sannolikhet för att jag kommer behöva sova en extra dag sen. Just denna fredag när jag bestämde mig för att umgås "lyckades" jag dock med detta. I fredags var ett ibland. Jag var iväg till ett par kompisar och drack lite rosévin som så många andra ville göra vår riktigt soliga varma första "sommarhelg" i Sverige. Den här kvällen gav mig faktiskt mer energi igen och jag är tacksam för det, tacksam för sällskapet och tacksam för att jag därför varit lite piggare resten av helgen än jag under veckan känt att jag kunde vara. Dock var lördagen mest i dvala. Vad jag gjorde? Vet inte ens riktigt själv. Ingenting tror jag. Sov eller "bara satt" om vartannat igenom dagen för att låta huvudet och kroppen komma ikapp. Efter lördagen var det bättre men ändå inte bra. Igår var riktigt jobbigt för jag ville så gärna orka igår. Men jag städade inte, jag lagade inte matlådor, jag tränade inte och jag pratade i princip inte med någon förutom de timmar jag jobbade och "tvingade mig själv at prestera en stund". Dom timmarna gjorde mig nog lite tröttare igen på kvällen så allt som hände då var en lugn promenad innan läggdags där tankarna kunde vandra mellan träden och solstrålarna. Sen kommer jag inte ens ihåg riktigt hur och när jag la mig, jag vet bara att jag har sovit igen.
Varför den här veckan blivit så extrem är för att jag har fått nya arbetsuppgifter och nytt ansvar på jobbet. Nya uppgifter tillsammans med riktigt många uppgifter blev för mycket intryck för att hålla mig stark en hel vecka. Det är inte det att jag inte trivts med arbetet, snarare tvärtom har jag haft så himla roligt och lärt mig så himla mycket. Men jag är glad att just förra veckan är över ändå. Nu kommer ett par dagar följa där jag är lite mittemellan "pöl på golvet"-trött och "som vanligt pigg" eftersom mitt vilobehov inte riktigt är återställt. Ska försöka njuta av både den tiden jag vilar och aktiverar mig på. Jag får välja mina aktiviteter de första dagarna den här veckan omsorgsfullt, väga för och emot, så ska ni se att jag snart är på banan igen. Love.

Likes

Comments

Högkänslighet, Vardag

Tänkte skriva en lång förklarande text till den här bilden men har ingen ork till det och egentligen talar den väl ganska mycket för sig själv. Förklaringen kanske kommer senare. Typisk "pöl på golvet"-Jennifer som jag beskrivit mig vara i ett par andra högkänsliga inlägg är det i alla fall. Tror dock att bilden är applicerbar på många fler än högkänsliga, vilket är anledningen till att jag vill lägga ut en förklarande text egentligen. Another time helt enkelt.

Likes

Comments

Träning, Vardag

Jag hittade en gammal bild häromdagen där jag tyckte att jag såg så himla liten och tanig ut (till vänster) och ville ta en ny för att se hur det ser ut några år senare (till höger). Blev ändå rätt förvånad att det var så stor skillnad, även om de fyra senaste åren bestått av relativt tung och relativt mycket styrketräning. Tänk hur fantastiskt det är att kunna få bygga sin egen kropp!? Och hur fantastiskt 10 extra kilon kan sätta sig på det nya bygget. Vägde ca 63-64kg på bilden till vänster och när jag vägde mig imorse stod vågen på 74,0 kg. Helt klart nöjd med mina framsteg.

Likes

Comments

Högkänslighet, Vardag

"För aldrig har du önskat mig i livet som du lever utan hjärta. Nu ska jag glömma dig, du glömde mig, dig kan jag inte älska.
Men jag ska glömma all min sorg och jag ska skratta när du gråter, du ska aldrig få mig åter, du är noll, du är ingenting förändrad.
Och jag ska krossa dina speglar, jag ska ge dig all min otur, du ska be mig om förlåtelse men nej, du är ingenting förändrad.
Det känns som om jag hatar dig, ibland så kan jag sakna dig men aldrig nånsin mer så får du älska mig."

Texten ovanför är delar av en låttext som strömmade i lurarna nyss. Jag sitter på tåget, som vilken dag som helst, och kommer på mig själv att lyssna på någon eller några låtar som får mig att tänka på "det där". Vad "det där" är har jag svårt att förklara "bara sådär" men det är något som mer eller mindre plågar mig inombords varje dag. Jag vill gärna förklara men har så svårt att formulera mig och är även lite rädd för att sätta ord på känslorna som surrar omkring i mig dagligen i olika dosering. Just nu känner jag det inte så mycket men eftersom jag reagerade på låttexten så vet jag att det finns där. Men just den här gången gråter jag inte, och det är bra, för flera av de här dagarna eller gångerna som en låttext råkar dra upp vad jag känner så gråter jag. Ofta på ett tåg tyvärr, och absolut oftast på tåget "hem" till där jag kommer ifrån. Tågen mellan min nuvarande hemstad och jobbet går mycket bättre men just när jag är påväg "hem" till där jag är ifrån, till där alla dessa känslor och händelser och brutala svek kan kopplas, dit blir det jobbigt. Även om det inte är just till det jag åker när jag sitter på det tåget så är det som om min kropp verkligen låter känslorna komma. Jag är så besviken, så arg, så uppriven, så tom i själen och så frustrerad när jag kommer dit eller de dagar som låttexterna råkar komma lite för nära. När jag råkar vara i sinnesstämning något lägre än vanligt eller när jag råkar vara närmre händelsernas centrum... Det är dom gångerna jag är arg, ledsen och förtvivlad över att ha blivit nedprioriterad och bortvald av den människan som borde stå och stått upp för mig mest i hela den här världen. Den personen dom flesta andra ser som sin hjälte i livet och sin skyddsvakt i mänsklig form. För mig är han inte det. För mig är han den svagaste personen som någonsin gått på den här jorden, den svagaste och vekaste personen jag någonsin har träffat i alla fall. För varje dag som går blir jag bara mer och mer säker på vad jag känner och att jag var dum den där gången när jag sa att det inte var ditt fel. Mitt senaste års insikt har fått mig att inse att det nästan bara varit ditt fel. Det är du som sårat mig mest genom att inte stå upp för mig under alla de år som jag behövde det och dig och jag tror faktiskt att jag aldrig kommer kunna förlåta dig för vad du låtit hända mig.

Likes

Comments

Positiv energi

Solsken i mängder, skratt i mängder, uteserveringspremiär, nattliv, brunch (vegansk brunch på översta bilden och amerikansk på den nedersta) och en himla massa vårkänslor. Idag har min favoritmånad på hela året börjat dessutom, detta brukar vara min "lättaste" månad att leva och vara så jag säger bara välkommen fantastiska älskade maj.

Likes

Comments

Träning, Vardag

Den här veckans träning har inte riktigt sett ut som mina "vanliga" träningsveckor (även om de vanliga veckorna kan skilja sig en del från varandra också på många sätt från vecka till vecka). Jag har nämligen bestämt mig för att vara med i en studie. En fin vän till mig skriver just nu sin C-uppsats på tränarprogrammet och jag är medverkande och testar hennes frågeställning. Detta betyder att jag kört två pass denna vecka som inte varit riktigt "som vanligt". Jag har kört ett pass där jag fått köra några övningar (övningar som jag normalt sätt kör dock) på vikter för att testa lite olika saker. Utifrån den träning jag gjorde ska det "räknas" på lite saker tills ett pass jag ska köra nästa vecka. Det här första passet var alltså egentligen bara ett "testpass" för vad som komma skall, dock var det rätt hård styrketräning i ca 1 timme som gällde för att få fram mina siffror. Igår körde jag pass nummer 2, ett maxtest på cykel för att ta reda på min maximala syreupptagningsförmåga, maxpuls och även för att kolla laktat (mjölksyra) i kroppen efter denna maxansträngning. Kan säga som så att det här cykelpasset endast varade i 12 minuter och 5 av dessa minuter var uppvärmning utan vidare motstånd, haha. Galet! Har även gjort en BIA-mätning för att få ut ungefärliga värden på min kroppssammansättning och kan väl inte säga nånting annat än att jag är riktigt nöjd med siffrorna vi fick fram. Så med dessa pass har min träning sett lite annorlunda ut. MEN jag har lärt mig en hel del om min egen kropp och mina förutsättningar och min förmåga. Och DET har varit riktigt häftigt! Har utöver dessa två pass tränat ett benpass med fokus på böj och sumomark, ett väldigt kort chinspass på jobbet och lite bänkpress och axelpress i torsdags efter jobbet. Har lite förkylningssymtom i kroppen idag kände jag när jag vaknade så dagens inbokade konditionspass fick tyvärr ställas in. Istället har jag varit hemma och städat en del samt hängt i soffan framför sista avsnitten på en serie. Ganska chill dag alltså. Hoppas kroppen inte bråkar mer och låter mig vara frisk imorgon och framöver för jag har MÅNGA planer och mål att nå träningsmässigt nu. Var länge sen jag hade sån här motivation för att träna och jag vill bara ut i backarna och kötta intervaller tills det inte går mer, lyfta mark på gymmet om om jag aldrig gjort annat och bli riktigt stark i bänken igen efter ett års "dvala" gällande den övningen och ja, jag har många mål och planer som sagt (fler än dessa) och jag kan knappt bärga mig tills jag får sätta dem i verket. HEJA HEJA.

Likes

Comments