Hej!

Under senaste tiden har inte livet varit lätt, nu går jag även på diet som jag börjat väga in mig hemma. Detta var sjukt jobbigt så hade en jobbig dag en dag...

Nu är jag även tvungen att rida på skolan har ridit två dagar än så länge. Detta verkar inte funka fick även en häst jag ville ha Delmar. Men har bara skrittat och travat än detta är ingen lätt häst och mitt revben samt rygg klarar inte riktigt allt än. Däremot har jag hoppning i morgon som jag inte alls vet hur detta skall gå. Märker i morgon som sagt.
Känns inte alls bra pga att jag är tvingad att rida känns inte alls lika roligt då...

Idag har jag skolfoto på skolan så lite fancy blev man.

I morgon blir det även rida Joe på kvällen/ eftermiddagen strax efter 17.

I helgen kanske jag ska tillbaka till Smögen på fest men för se om Andreas vill osv. Hade varit as nice få träffa hans vänner och även kunna prata ut med dem. Så underbart dem bryr sig så mycket och man kan prata mer med dem än vissa andra kompisar. Killar är veklingen bäst att prata med och må bättre!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 39 Readers

Likes

Comments

När man behöver gå till psykolog av olika anledningar men här är en av dem och nog den lite större delen av allt... 😪

Rider jag inte nu när vi börjar skolan (på måndag vecka 39) eller är med på stalltjänster samt hästkunskapen med den praktiska delen är jag körd... Får typ F och kan inte göra gymnasiearbetet vilket suger... Så nu måste jag rida fast jag har ont måste göra saker fast jag kommer gråta av smärta. Tyvärr är det hoppning nästa torsdag vilket betyder för mig aj... Samt att jag inte verkar behålla min skolhäst och ska lära känna en ny som inte får kasta av mig...
Fick även ett jobb idag som jag kommer jobba extra på. Sen har vi plugg på skolan, jag har en medryttare varje torsdag också som jag ska hinna med och träffa min kille på helgerna då det är ända tiden som finns.
Så att dem som säger 3 an går fort visst det gör den säkert men fan inte när du bara har problem med skolan och allt....
😓
Enligt Skolverket skall man se över om det är rätt skola för en vilket hade betytt ny linje och 3 nya år vilket aldrig kommer hända fan heller. Eller gå om 3 an nästa år vilket fan inte heller ska hända. Så vad har jag då får val om inte gå till skolan göra allt detta året ha skit ont men iallafall klara skolan.

Sen om jag blir sjukskriven i 3 år efter gymnasiet pga att min kropp inte klarar mer kan man alltid få hjälp. Men nu då är det hela skolgången som drabbas... Så vafan gör man än att inte kämpa...

Detta med att livet är lätt det finns inte i min värld...
😓

  • 43 Readers

Likes

Comments

Tänkte ni kanske ville veta lite om hästarna också??

Då jag skaffat mig en medryttare jag sköter om på torsdagar ibland någon mer dag i veckan. Denna hästen har allt rullat på med men nu börjar det bli svårt igen tappar formen nu men a... Hästen gillar jag inget fel så men känner att ridningen inte går igen.. Jag får bara skritta och knappt trava än för klarar tyvärr inte av det. Det tråkiga är att skolan kommer begära att jag ska rida vecka 39 när vi kommer tillbaka detta kan bli svårt. Så tyvärr kommer det få börja göra ont igen värre än va det är.

Nu det senaste har det känts bättre men så kom min nedstämdhet så blev kurator/ psykolog nu. Så att börja tvinga sig själv nu att jag måste vara igång kommer bli svårt men har tyvärr inget val. Ska inte till läkaren förrän 10 Oktober vilket är riktigt jobbigt. Vill bara veta om röntgen visade något. Vilket jag får hoppas annars är detta ett mysterium....

Värkar även som att jag inte får behålla min skolhäst pioneer vilket är riktigt synd :(

Likes

Comments

Hej!

Nu var det ett tag sedan igen!!

Under dagarna som gått har jag varit hemma från skolan men var på onsdagen hos en kurator/psykolog där jag fick pratat ut lite vilket var skönt. Dagen efter var jag på magnetröntgen där jag inte fick svar med en gång dem bad mig ringa min läkare en vecka senare. Pga att Aleris inte hade någon tid förrän 10 Oktober ville jag få provsvaren tidigare.

Helgen som var spenderade jag med Andreas det var Chalmers fest som var riktigt rolig.

Veckan som gått nu har jag fått vara hemma igen. I onsdags var jag på skolan och hade möte hur vi ska fortsätta, samt hur många dagar jag får ta igen av praktiken. Dem sa 14 om jag är borta vecka 38 också. Men min tanke var att jag skulle gå hela nästa vecka så jag endast behövde ta igen 9 dagar. Men då jag satt på hästryggen i fredags och Adecco som jag sökt jobb hos ringde mig. Så frågade dem mig om jag kunde komma på jobbinstruktion måndag och tisdag vecka 38. Jag hade inte mycket att säga mer än att -jag får ta ledigt från skolan så löser det sig. Men dum som jag var skrev jag ett sms till skolan där jag skrev att jag tänkte komma hela nästa vecka eller ja testa. Men att jag inte kunde komma på måndag samt tisdag pga av Volvo. Men skolan gick inte med på det när jag hade tänkt gå. Så dem sa går du får du inget csn bidrag nästa månad. Men jag sa det att jag behöver gå. Ifrågasatte även varför hela skulle försvinna vilket var pga att jag varit borta för mycket. Men egentligen har jag läkarintyg tills vecka 39 men nej då skulle skolan inte gå med på det. Så kommer gå på onsdag-fredag. Så blir 11 dagar av praktiken jag behöver ta igen. Vilket kommer bli 5 dagar på höstlovet och förhoppningsvis resterande dagar på jullovet. Så nu hoppas jag på att jag får jobbet så jag inte gör detta i onödan...

Denna helgen har jag varit med Andreas igår va vi på bilträff på kvällen i Frihamnen. Däremot hade jag väldigt ont i huvudet igår så det var tråkigt. Idag vaknade vi ca 9 somnade ca 2 igår. Idag kände Andreas sig dålig och har blivit förkyld och har ont i halsen. Men ikväll skall vi äta med hans familj på restaurant då hans bror fyllt år. Det skall bli trevligt :)

I morgon blir det upp tidigt och iväg till Volvo är jättetaggad, trodde inte jag skulle sakna det men har verkligen gjort det!!! :)

Likes

Comments

Hej!

Ridningen gick inte alls bra den dagen jag red.
Efter det har jag inte skrivit på ett tag så kommer inte ihåg allt som hänt.

Men skolan har nu sagt att jag skall vara hos dem och göra praktik så jag slipper ta igen den. Däremot idag har jag fått åka hem då jag inte mådde bra och revbenet blivit värre.

I fredags var jag, Andreas, mamma, Davor och Ellen på Liseberg och åt god mat. Sen spelade Takida så kollade lite.

I lördags bodde jag och Andreas på Gothia Towers då han fyllde år i söndags. Så åt god mat på hotellet och sen var det bara en trevlig dag. Dagen efter fick han ett presentkort på systemet som morgon present. Sen åkte vi hem till honom. På kvällen åkte vi på resturang med hans mamma, pappa och lillebror i Borås.

Idag åkte jag till skolan på morgonen men fick åka därifrån pga mitt revben och min deprition...

På onsdag skall jag prata med en och på torsdag skall jag på magnetröntgen äntligen.

  • 44 Readers

Likes

Comments

Hej!

Jag hämtade Andreas 1:20 och sedan körde jag hem hans kompis och därefter hem. Tyvärr tog det lång tid för mig att somna. Men när jag väl somnat vaknade jag cirka en halvtimme efter av att Andreas skulle på toa. Så jag somnade inte om igen förrän kanske en halvtimme efter. Sen vaknade vi 10:15 av att en hund gnällde hos grannen.

I lördags hände inte mycket under dagen men åkte hem till Andreas då vi skulle byta bil. Vid 19 tiden möte vi upp några som skulle med på träffen. Ellen kom även ditt och vid 1 tiden drog vi oss hemåt.

Idag söndag skall jag strax åka hem och sälja några spel som ligger ute på blocket. Hon kommer och hämtar upp dem vid 16:30-17:30 tiden. Även Ellen kommer hem idag så vi får umgås.

I morgon skall jag till stallet vid 9 tiden och rida mm. Sen blir det skolan för att lämna mitt läkarintyg och prata lite :)

  • 39 Readers

Likes

Comments

Hej!

I tisdags var jag på skolan och pratade med två lärare där vi insåg att jag får skaffa ett läkarintyg och vara hemma nu i fem veckor. Så fick det bli har fått det idag så skall lämna det på måndag. Resten av dagen i tisdags var jag och köpte lite ridsaker/ hästsaker på Börjes.

I onsdags köpte jag lite till hästsaker blev täcken och en grimma från en. Sen åkte jag till mormor då hon fyllde 65 år. Så Hans-Olof hade även kommit hem den dagen så vi gick ut och åt lunch på vår favorit resturang. Senare under dagen åkte jag till Andreas och efter en stund kom han hem.

I torsdags vaknade jag tidigt (vilket jag gjort typ hela veckan). Så åkte jag direkt till stallet var där lite efter 9. Joe skoddes och sen red jag honom. Skrittade ett bra tag och travade sammanlagt 2 varv. Gick hur bra som helst brukar ha problem med formen men så bra det gick. Han var extremt fin och fick med sig allt fint. Älskar verkligen denna hästen. När jag sedan kom hem duschade jag och åkte och hämta Ellen efter skolan vid 14:10 tiden. Åkte då till Frölunda där vi åt på Jensens och sedan tog oss till mormor. Vi skulle fira henne och bara vara. Efter det skulle jag och Ellen till primärvården men dem tog inte emot henne. Så hon fick åka hem och ringa vårdcentralen dagen efter.

Idag började dagen för oss att Ellen ringde vårdcentralen, där dem ansåg att det inte var tillräckligt akut så hon fick en tid den 5 september. Så vi drog oss till Ullared med mormor och Hans-Olof idag. Däremot tog vi Davors bil då vi inte hade haft plats i min med alla påsar. Inte alls mycket folk och fick köpt en del. Efter vi kom hem har inte mycket hänt. Nu väntar vi på att Andreas skall bli hämtad från krogen och sen skall Ellen till mamma och jag och Andreas till mig.

I morgon skall vi på bilträff jag och Andreas vid 20:00 på STG ska bli så kul. Det var ett tag sedan det var träff nu så man blir alltid lika glad.

Men nu får Andreas snart skriva då jag är så trött och bara vill sova haha.

  • 39 Readers

Likes

Comments

​Hej!

I lördags hoppade jag äntligen upp på min medryttare Joe. Han skall sättas igång efter en skada så tänkte att skritta är nog inga problem. Och då det inte gjort så ont under kvällarna sen jag börjat med sjukgymnasten så var det värt ett försök. Detta gick otroligt bra och hade inte ont under kvällen.​

Denna veckan var det meningen att jag egentligen skulle ha praktik och fem  veckor framöver. Men självklart kom jag till praktiken igår (måndag) och börjar inse att jobba i stallet inte fungerar. Mockar några boxar och fyllde ensilage men därefter räckte det. Ja efter bara cirka en timme kanske lite till börjar jag få väldigt ont i ryggen. Efter lunchen skulle jag till sjukgymnasten. Då jag berättade till henne att allt börjat bli bra, jag har kunnat somna utan att ha allt för ont. Men så kom praktiken. Fick ringa skolan direkt efter och säga hur det låg till. Efter samtalet kom jag tillbaka till stallet där jag fick borsta och linda ihop lindor, samt göra i ordning hästar för ridning. Vid slutet när hästar skulle tas in fick jag leda en häst som precis genomgått en operation i manegen. Efter det var det eftermiddags fodring och hemgång. Jag fick berätta att jag nog inte kunde komma tillbaka. Kan även säga att jag inte alls va nöjd med praktiken trivdes inte alls. Även hon som ägde det sa bara vad vi skulle göra men gjorde inget själv. Hon sa att jag kunde ta det i min takt och att jag inte behövde bära tunga saker så som vatten. Men nej lite dubbelmoral skulle jag säga!!! Att man sedan stressar på mig och säger du måste vara klar inom 5 min med mockningen, du behöver fylla nytt vatten i boxen och få in spån. Var finns logiken???

Så idag har jag haft möte på skolan jag skrev till dem att jag kanske kan jobba i butik. Men nej det fick jag inte då det är lika tungt. Så nu skall jag få ett läkarintyg att ge till skolan och sedan vara sjukskriven i dessa 5 veckorna jag skulle haft praktik.

Detta känns otroligt jobbigt fick tyvärr ett par tårar samt att det var svårt att somna inatt gjorde för ont. Så nu blir det vila med sjukgymnastens övningar för att komma igång. Får se hur skolan löser detta med min praktik dem skulle även prata med rektorn så får se.

Har haft liten rolig dag ändå fått köpt lite hästsaker på Börjes och ett par ridstövlar på rean på svensk ridsport. Samt att på fredag skall jag till Ullared med Ellen efter hennes skola. Då blir det nog bara några få hästsaker och se om jag hittar något annat. Får tänka mig för med pengarna då älsklingen snart fyller år... Men kan inte skriva vad det blir här då han kanske läser. :P

På torsdag var tanken att jag skulle även testa att trava Joe men då igår gjort så att jag har för ont. Samt att det skulle vara dumt att åka till stallet och rida samt göra stallarbete. När jag inte kan vara på min praktik hade inte varit okej. Så får se nu framöver hur det blir. Men orkar verkligen inte detta mer nu. Speciellt när jag hade sådant hopp efter sjukgymnasten och allt kändes så bra, vill jag kunna fortsätta med det.

Då älsklingen börjat Chalmers och jag är hemma hela dagar i fem veckor får jag se vad som händer... Kommer gå otroligt segt iallafall :/

​Har nog inte sagt det men har även skaffat mig linser nu som verkar funka bra. Var hos dem idag igen men skall byta på ena ögat (höger) då den är för stor, och flyttar lätt på sig så det blir suddigt.

Likes

Comments

Hej!

Idag blev det att åka till sjukgymnasten. När man får förklara ännu en gång för 9 månader sedan...
Alltid lika jobbigt gör alltid lika ont när dem skall känna igenom än... Gör alltid lika ont och alltid lika jobbigt att prata om det, då jag inte får rida vilket gör mig bara deprimerad. När man tänker på det typ nu gör mig bara ledsen. Att älska något så mycket och inte kunna göra det för att du kan lika gärna göra det värre... Klarar inte av detta mycket mer
😪😓

  • 45 Readers

Likes

Comments

Hej!

Smögen var otroligt bra men jag, Andreas och en av båda Eric gick inte ut på krogen. Då klockan blev cirka 2 och vi var riktigt trötta. Dagen efter skulle vi köpa pizza men kom en timme innan öppningsdags. Så vi satt vid en brygga en timme och sen fick vi ätit vår pizza. Därefter gick vi upp till lägenheten igen, då somnade jag och Andreas och dem andra såg på sällskapsresan. Vid 14 åkte vi hemåt till Andreas. På kvällen sedan åkte vi på bilträff.

Kommer inte riktigt ihåg allt under semestern. Men har för det mesta sovit hos Andreas två dagar har jag sovit hemma med Ellen.

I torsdags åkte jag, Andreas, Eric och Isak till Lund i Skåne. Vi bokade (jag bokade) ett hotell i Lund. Så i torsdags åkte vi ner vid 12 tiden. På vägen ner blev det massa kö så vi vände och körde en inneväg. Vi åkte då till Koenigsegg (stavning). Fick då även sett några bilar som stod ute väldigt fina fick däremot inte ta några foton på dem.
Sedan köpte vi världens godaste pizza vid infarten till Koenigsegg. Därefter vidare till Lund. Väl där checkade vi in och sedan stack vi ut på stan och kollade hur det såg ut.
På kvällen försökte vi hitta en krog men blev inget det mesta var från 20 eller 24.

På fredagen åkte vi in till Malmö efter frukosten. Där fick vi se många fina byggnader och bara njuta av sista dagarna på semestern. Senare köpte vi kebab och sedan vidare till hotellet. Väl där började det regna så hade tur med vädret. Men på kvällen blev det bättre och vi drog ut ännu en gång. Hittade då the bar där vi kom in. Där hade vi trevligt och sen blev det sova.

På lördagen började vi åka hemåt efter frukosten. På vägen blev det kebab igen haha... Men men lite får man gotta sig ibland. Åkte hem till Andreas där jag sov över till måndagen.

Denna veckan skulle jag ha min sista vecka på jobbet. Men då jag fick problem i söndags med revbenet värre än det varit på länge. Så sov jag knappt något under natten var mest att gråta... När jag väl somnar brukar det vara lugnt men denna natten var det inte så. Fick ringa in till jobbet på morgonen tyvärr... Men fick sovit någon timme till innan jag åkte hem. Andreas ville fixa lite i garaget så jag tog mig hemåt.

Idag tisdag har han börjat på Chalmers på Lindholmen. Vilket jag är otroligt stolt över hoppas dem här tre åren blir bra för honom. Jag däremot har varit på vårdcentralen men fick veta att jag behöver sjukgymnastik. Men hade redan bokat tid för det i morgon så skall vara där 12. Skall nog bli tent eller akupunktur för min del. Samt att tjata till min magnetröntgen då det börjar bli mer akut att få veta vad detta är. Att ha såhär ont och inte kunna göra något. Inte få rida eller kunna lägga mig i sängen eller sitta någonstans/ ligga utan att få ont i revbenet...

Aja nu skall jag strax lägga mig då jag och Ellen sett klart en film om cirka 3 min. Godnatt :)

  • 46 Readers

Likes

Comments