Header

​Igår efter att jag kört workouten "300" kände jag mig relativt fräsch i kroppen. Jag var givetvis trött under tiden jag tränade men efteråt kändes det helt okej.... tills jag vaknade upp i morse. VILKET SKÄMT! Latsen, axlarna, triceps och bröstryggen gav mig sådan träningsvärk att jag hade svårt att resa mig ur sängen.


Efter frukost var det dags igen. Väl på plats teamade jag med Lotta och körde passet nedan och när klockan (efter vad som kändes som en evighet) väl passerade 30 minuter var jag helt tom, jag orkade inte ens prata.


I skrivande stund ligger jag i sängen och det känns som om jag blivit överkörd av en traktor både en och två gånger. Den här träningsvärken tar alla pris.

Likes

Comments

Jag hade fel imorse. Det var inte murph som väntade när jag kom till boxen utan workouten "300". Dock gjorde det ingenting för den är rolig den med!

"300" ser ut såhär:

25 pullups

50 marklyft (herr 60 kg / dam 42,5 kg)

50 push ups

50 box jumps (herr 61 cm/ dam 51 cm)

50 floor whipers (herr 60 kg / dam 42,5 kg)

50 Kb one arm clean & press (herr 16 kg / dam 12 kg)

25 pullups

Efteråt körde jag Clean & jerk vilket gick lite si sådär då jag hade fläkt upp händerna under woden, livet är hårt ibland.Senare under eftermiddagen var det dags för pass nummer 2 för dagen: teknik i ront squat & snatch. Till en början var Annie med vän på plats och vi passade på att fuldansa till lite 70-tals hits mellan lyften men sedan fick jag open gym för mig själv.

Fick hjälp av Kaj i veckan för att öva upp mina squat snatch (kör bara power annars men nu när vikterna börjar ta sig funkar det inte längre) men det är så svårt!

Laddar för lite tyngre frontböj

I snatchen handlar det bara om att nöta teknik

Likes

Comments

God morgon

Jag har haft en tuff vecka så helgen är mer än välkommen. Det är lördagmorgon och jag får vakna till liv i lugn och ro framför nyhetsmorgon med lite koffeinhaltig dryck som sällskap.


Strax ska jag leta upp lite rena träningskläder och ta mig bort mot boxen för ett riktigt svettkalas, jag är nämligen övertygad om att jag kommer utsättas för murph idag. Murph är en riktig klassiker inom crossfit och ser ut såhär:

1.6 km Run
100 Pull-ups
200 Push-ups
300 Squats
1.6 km Run


Ska ni hitta på något kul idag föresten?

Likes

Comments

1. testade dessa små "glasspuckar" från B&J // 2. min resa

3: Massor av nya PB:n under testveckan // 4. Dock går inte alla lyft lika bra...

​5. Älskar att lyfta! // 6. Min magiska morgonsmoothie 

Likes

Comments

Max reps unbroken av D.U

3 min A.M.R.A.P av D.U

O.H.S 1 R.M

Thruster 1 R.M

F.S 1 R.M

Mina resultat:

Max rep unbroken D.U: 9 (+4 sedan sist)

A.M.R.A.P av D.U: 58 (+ 18 sedan sist)

O.H.S: 45 kg (+7,5 kg sedan sist)

Thrusters: 50 kg (+5 kg sedan sist

F.S: 70 kg (+10 kg sedan sist)

C & J: 55 kg (+ 10 kg sedan sist)


Kommentar: Vad gäller mina DU är det lite missvisande, för 6-8 veckor sedan kunde jag göra ett trettiotal men då gick mitt hopprep sönder och jag har inte köpt något nytt förens nu. Man tappar en hel del om man inte övar med andra ord.

Lyften gick Helt okej. Nu blir det extra tydligt att det är tekniken som stoppar mig. Dock har jag planer för att lösa det här så med lite ihärdigt arbete ska det minsann släppa.

Passade även på att testa mitt C&J 1RM för att korta ner testveckan, var dock väldigt trött i axlarna så jag hade nog kunnat få till lite bättre resultat där.


Mina MÅL under året:

Max rep unbroken D.U: 10 st (har jag ju egentligen fixat, men det är resultaten på testveckan som räknas!)

O.H.S: 55 kg

Thrusters: 55 kg

F.S: 65 Kg (fixat!)

C & J: 50 kg (fixat!)

För att summera denna testvecka lite kort så är jag glad men inte nöjd. Givetvis måste man vara glad om man lyckas med Personbästa i samtliga lyft men nöjd är något jag aldrig har varit eller kommer att bli. Man kan alltid göra bättre ifrån sig.

Likes

Comments

Ibland har jag svårt att förstå att båda dessa tjejerna är jag.

I alla år har jag beskrivits som "hon som tränar så mycket" men som bilderna antyder har det varit av olika anledningar. Till vänster ser ni en mager och tanig person som spenderade timmar på gymmet dagligen men då nästan uteslutande på konditionsmaskinerna (jag hade nämligen en sinnessjuk regel om att jag ver tvungen att förbränna 2000 kcal om dagen genom träning). Jag vägde och mätte mig så gott som dagligen och fick inte i mig tillräckligt med näring. Jag har dessutom aldrig känt mig så tjock som jag gjorde då vilket är helt stört, kolla min arm lixom.

Jag hade några i min närhet som reagerade lite smått och som tyckte att jag inte skulle gå ner så mycket mer i vikt men annars fick jag väldigt mycket komplimanger över hur jag såg ut.Även om jag var besatt av att "bli smal" så insåg jag tillslut att det inte gick längre. Jag HATADE att träna (vetskapen om att man ska ställa sig att springa på ett löpband i 3 timmar utan energi i kroppen är fruktansvärd). Jag kunde inte hålla mig vaken och jag isolerade mig.


Sedan tog jag beslutet, jag skulle bli stark. Nu kan jag spänna min arm och det finns någonting där. Idag är jag besatt av min träning för att jag ÄLSKAR den. Jag började med att bygga upp kroppen igen på gymmet med mycket styrketräning och i är började jag med min älskade crossfit. Fokus har flyttats från kilon på vågen till kilon på stången. Att bryta den onda cirkeln jag hade hamnat i var inte lätt men i efterhand är det det bästa jag någonsin gjort mot mig själv.

Likes

Comments

Maxlängd handstand walk eller maxtid i handstående mot vägg, max 3 försök efteruppvärmning (om ej handstående, testa maxtid av statisk over head hold medstång, 1/3 av kroppsvikt på stången).

Maxlängd broad jump, max 3 försök.Maxlängd triple jump, max 3 försök.

Maxtid sideplank per sida, 1 försök/sida, max 2 min/sida (sidplanka på armbågeoch fot på fot. Överkroppen ska vara vertikal, det vill säga en axel ovanför denandra, inte vriden kropp).

På 5 min
3 min row for cal's + 2 min A.M.R.A.P burpees


Mina resultat:

Handstand: 56 sek (+10 sekunder)

B.J: 2.08 m (+ 4 cm)

T.J: 5.93 m (22 cm)

Sideplank: maxtid (samma som sist)

Row+Burpee: 75 (49+26) (samma som sist)

Kommentar: Detta är den dagen som jag inte lägger så mycket fokus på under testveckan, att kunna stå och gå på händer är givetvis väsentligt men ett resultat i tresteg ger mig inte så mycket (mer än att se om min explosivitet blivit lite bättre). Jag ökade lite eller låg kvar på samma resultat som sist vilket får ses som helt okej.

Likes

Comments

Bygg till 1 R.M i snatch (snatch anyhow)

Bygg till 1 RM P.C på 8 min
Vila 2 min
8 min A.M.R.A.P P.C@90% av 1 R.M

Tabata sit ups (fötter ankrade händer får ej släppa tinningar under utförandet avsit ups). Resultatet är antalet reps i snitt, det vill säga summera alla reps gjorda ialla åtta intervaller och dividera med åtta för att få snittet.

Mina resultat:

Snatch: 40 kg (ökning med 5 kg)

P.C: 63 kg (ökning med 8 kg)

Sit ups: snitt 10,8 (ökning med 0,8)

Kommentar: Exakt samma problem som förra testveckan, jag har svårt att sätta mig under stången och drar bara med armarna, jag kommer kunna lyfta så mycket tyngre om jag lär mig att böja på benen... Dock är jag väldigt glad över mina 63 kg i P.C.


Mina MÅL innan årets slut är följande:

Snatch: 40 kg (fixat!)

P.C :70 kg

ursäkta den dåliga bildkvalitén, bjussar på ett riktigt misslyckat lyft.

Likes

Comments