Header

Igår bjöd min pappa in till räkfrossa. vid 18 satt jag, pappa, mina två systrar och Erik (min ena systers kille) ner runt bordet och delade på två kilo räkor och goda tillbehör medan livliga diskussioner avlöste varandra.

Min syster Linda och Erik bor i Stockholm så det går ett tag mellan gångerna vi ses. Ett av ämnena vi ganska snabbt kom in på var det faktum att jag och Erik för snart ett år sedan skakade hand på att genomföra Göteborgsvarvet i år. Jag måste erkänna att det känns rätt skönt att han, liksom jag, inte har "kommit igång" med träningen ännu. jag får förlita mig på att crossfiten bidrar med något positivt till långdistanslöpning.

Likes

Comments

Sverige lyfts ofta fram som ett av de absolut bästa länderna i världen att leva i, och absolut, jag är oerhört tacksam över att vara svensk och att leva i Sverige MEN ibland blir det bara så fruktansvärt fel.


Vi har höga skattesatser i Sverige som ska generera i en stabil och fungerande välfärd. Tittar man på undersökningar som kontinuerligt görs bland befolkningen kring vad man prioriterar i den offentliga sektorn brukar tre punkter toppa listorna: skola, vård & omsorg samt invandring/integration. i mina öron låter det rimligt.

MEN (ja nu kommer jag till mitt men) hur kan man då välja att göra så stora nedskärningar inom flertalet av dessa områden?


När beskedet om att man väljer att lägga ner förlossningen i Sollefteå kom (framröstat an S & MP) kunde jag inte finna en enda rimlig förklaring till detta beslut. När man strax därefter startar upp en kurs i hur man förlöser akut i bil, förstår man då inte själva hur fel ens tankegångar är?


Anledningen till att jag är upprörd och känner mig så uppgiven till detta är att nu har det hänt, fösta bil-förlossningen, och det var allt annat än lyckat. Att se denna kvinna som nyss fått sitt barn så rädd och traumatiserad är hjärtskärande. Hur hon behövde föda på en rastplats i sin bil och när väl ambulansen möter upp, ja då får hon promenera barfota över till ambulansen med en löst hängande navelsträng.


det här är inte okej

Likes

Comments

längtar tillbaka till sol och värme// plötsligt händer det

ibland får man // produktivitet på hög nivå

en riktig tillbakablick, jag för 7 år sedan // having a donut in london

en mycket glad Jennifer i ett snöigt NYC // härlig podd-pw i sannegårdshamnen

Likes

Comments

Det slog mig igår att jag inte har tränat på två veckor, jag tror aldrig det har hänt tidigare. Men vet ni vad, det känns hur bra som helst. Ingen ångest, ingen stress och inget egentligt behov som jag känner mig tvungen att uppfylla.

I vanliga fall kliar det i kroppen efter två dagar utan träning men inte nu. Det handlar absolut inte om att jag tänker sluta träna på något sätt, men det är första gången som jag lyckats njuta av att INTE göra det. istället för att lyfta vikter har jag promenerat en hel del i det något kalla (men friska!) vinter/pre spring vädret.

Det är okej att ha dagar eller perioder där man helt enkelt lägger träningen åt sidan bara för att man vill, så länge man i grunden har fysisk aktivitet och motion som en del av vardagen.

Likes

Comments

I know it's late but something's on my mind

It couldn't wait, there's never any time
'Cause life slips by without a warning
And I'm tired of ignoring all the space that's between you and I
Let's lock the door behind us
They won't find us
Make the whole world wait
While we

Dance around this bedroom
Like we've only got tonight
Not about to let you
Go until the morning light
You can be my whole world
If I can be your satellite
Let's dance around this bedroom
Like tonight's our only night

Likes

Comments

Sitter och tittar på Agenda med en stor klump i magen, så mycket krig, död och elände. När vi tittar tillbaka på historien kan vi sitta och rycka oss i håret av frustration och undra hur tusan man var funtad som kunde resonera på vissa sätt, så kommer framtida generationer att tänkoa om oss.

Hur kan vi, jordens smartaste organismer, ohotade högst upp i näringskedjan vara då otroligt onda och sprida så mycket hat?

Nåväl, min helg avslutades med en promenad hem till mina föräldrar där min mor bjöd på en bit mat och jag pussade på familjens lilla hund som skadat foten. Syftet med besöket var att överlämna min fotolins från sony då hon ska ut och resa.


Har man inte råd med en ordentlig kamera eller

om man tycker att det är jobbigt att släpa

runt på kan jag verkligen rekommendera

denna lins som lätt går att

koppla ihop med sin smartphone för att

kunna ta finare

bilder än vad mobilkameran klarar,


Objektiven finns i ett par olika

modeller och priset ligger

någonstans mellan

1500 - 2900 kr beroende på modell

Hoppas ni haft en härlig helg och att ni mår bra, nu tackar jag för mig och bäddar ner mig i sängen

Likes

Comments

Jag måste fortsätta tipsa er om ångestpoddens poddserie rörande prostitutionen som råder i Sverige. Visste ni tillexempel att var tionde man minst en gång under sitt liv kommer att köpa sex, VAR TIONDE MAN!

Jag kommer att generalisera i denna text och påstå att alla sexköpare är män för sedan sexköpslagen trädde i kraft finns det inte en enda kvinna som är dömd för detta brott. I början av det senaste (3.e) avsnittet har man läst in annonser som män gjort enligt egna preferenser och jag tror inte folk förstår hur absurda och vidriga tjänster som efterfrågas.

"söker förälder med dotter på runt 15 år, oskuld och är villig att suga och bli nedsprutad i ansiktet samt knullad utan kondom medan du håller henne och tittar på, hör av dig"

Vi pratar inte om något avlägset land med en vidrig och skev kvinnosyn, vi pratar om Sverige. Männen som efterfrågar dessa tjänster kan vara en kollega, grannen eller den där trevliga killen du hejar på i mataffären.


I Sverige sker den största handeln av prostituerade på nätet och är därför rätt "osynlig" för övriga befolkningen. Jag ska inte avslöja för mycket utan råder er istället att gå in och lyssna på denna serie. Men däremot vill jag ta upp en sak.

Enligt Simon Häggström som jobbar med dessa frågor svarar många av dessa män på frågan om varför dem köpt sex att dem gör det istället för att vara otrogna. Tydligen anser dessa män att när det inte finns några känslor inblandade och är en ren affärsuppgörelse, så har man inte varit otrogen

Jag blir stum.

Likes

Comments

Jag kom att tänka på hur dålig man är på att uppskatta både de stora och små sakerna i livet, saker man inte ägnar så mycket tid och tankeverksamhet åt. Som känslan efter en lång natt ute i vimlet och man kommer hem och tar av sig sina klackar? Det ögonblicket är nästan värt att dö för (Ni tjejer vet!) så jag funderade på vilka mer tillfällen i mitt liv när jag känner den där känslan.

Att bli killad i håret

Att komma hem efter en lång dag och kasta av sig sina tajta kläder och alldeles för hårt åtsittande byxor

När man har vackra snittblommor på bordet

När man är riktigt, riktigt utsvulten och får sätta tänderna i en big mac & Co

När det är precis sådär perfekt varmt ute så att man varken fryser eller svettas

Morgonens första kaffe

Ögonblicket då man precis är klar hos frisören och vart enda hårstrå är perfekt stylat

Att hitta ett par jeans som sitter perfekt

Att bli överraskad av någon man tycker om

När man kliver av flygplanet i ett varmt land

Dricka rosé och skallra på en uteservering

Når man äter något så gott att man inte vet vart man ska ta vägen

Att gå långa promenader, lyssna på poddar och fundera på livet

När ens gamla favvo-hits börjar spelas och man går all in på dans och sång med sina jämlikar

Att jag har en kropp som tillåter mig att träna och röra mig varje dag

söndagsbrunch

vilka vardagshändelser/ögonblick är ni mest tacksamma för?

Likes

Comments

18 år // 25 år

När jag tittar på bilder av mig själv så har jag extremt svårt att tidsbestämma när dem är tagna. Det känns som jag sett i princip likadan ut sedan 17-18 år fram tills idag. Hårfärgen har skiftat ett par gånger och tyvärr bantade jag bort dem där brösten men annars är jag mig lik.


samma sak gäller det mentala. Jag har alltid varit ansvarstagande, engagerad och pålitlig men jag har aldrig tappat min barnsliga sida. Jag kan fortfarande stå framför spegeln och mima/fuldansa med syrran eller ligga på golvet och brottas. Att umgås med barn på deras nivå är otroligt kul och lärorikt. Kontrasten mellan att sitta och diskutera partipolitik över en kaffe och att sedan ligga i ett bollhav och leka krig är helt fantastisk.

Bara för att åren går behöver man inte bli någon man inte vill vara.

Likes

Comments

Det finns ett ställe på detta klot som mitt hjärta slår ett extra slag för och det är New York City. Maten, shoppingen, nöjeslivet..

Just love it

.. och givetvis fyller man på lite extra i garderoben !

Likes

Comments