Igår började jag dagen med att min älskade lilla kusin Charlie blev lämnad av min morbror hemma hos mig. Vi åt lunch och sen åkte vi tunnelbana till stan för att se Lego Batman på Sergel biografen. Den var över mina förväntningar och jag blev så nöjd över hur glad Charlie verkade vara. Efter det köpte jag födelsedagspresenter till halvmamma (som fyller år idag) och halvsyster (som fyller år i början av mars). Tror att jag tog en av mitt livs bästa powernaps innan vi gick och käkade middag på Döden i grytan som ligger på Norrtullsgatan. Ända sen jag var i Italien sommaren 2011 har jag längtat efter att äta lika goda friterade grönsaker som jag i princip levde på under tre veckor. Igår var det givet att det var vad jag skulle äta till middag. Och så en grillad ryggbiff med lite allt möjligt gott till. Längesen jag hade sån matkoma.

Efter middagen bar det av till att dricka lite öl för att fira Josephines och hennes tvillingbrorsa Chris 18-årsdag! Vi var ett ganska stort gäng och det var en riktigt bra kväll. Men det som var lite pinsamt var att jag kom ensam till stället där vi var (eftersom jag hade varit på middag) så jag stod alltså ensam i en kö bland massa kompisgäng. Sjukt stelt. Dessutom var det någon Valentines day-kväll så alla som gick in fick ett armband som det stod singel eller upptagen på. Först trodde jag att dörrvakten bara försökte något eftersom han frågade om jag var singel, så jag blev ganska lättad när han räckte fram bandet. Även fast jag inte riktigt tror att det är min grej att stå och dansa bland massa svettiga främlingar så var det ändå en kul kväll!

Jennifer

Likes

Comments

GODMORGON. Hoppas ni får en bra alla hjärtans dag idag, eller bara att ni får en härlig tisdag. ❤

Igår hade jag och min mamma ett ganska långt samtal gällande droger, alkohol, sex och bara sånt man kanske inte pratar med sin mamma om. Det var inte så att vi bråkade och att hon ställde 1000 frågor. Utan vi hade bara ett normalt samtal där jag berättade vad jag gjort och inte gjort. Och detsamma gjorde faktiskt hon. Det var så himla lättande att bara berätta om alla små och stora fester jag haft hemma hos mig och varit på hos andra, att jag inte alls "bara druckit en öl" när jag kommit hem typ rätt helt förstörd och att jag kanske inte alltid sovit hos den kompis jag sagt att jag ska sova hos.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt till mina polare att jag längtar tills jag kan berätta allt jag gjort för min mamma. Det låter kanske lite konstigt att ha ett behov att berätta om alla fel man gjort, men jag och min mamma har en så pass ärlig relation att det är svårt att inte tala sanning. Dock är jag rätt bra på att snabbt komma på en bortförklaring så det är väl så jag klarat mig för att inte berätta allt direkt hhehehe.

Jag trodde nog ändå innerst inne att mamma skulle bli arg, men vad ska hon egentligen göra en månad, ett halvår eller tre år efter att något skett? Visst är hon varken glad eller stolt över en del saker saker, men det är ändå typ en del av ungdomen. Eller det tycker jag iallafall... Det mamma verkade glad över var att jag berättade den faktiskt sanningen själv och att jag vet när och var som jag gjort fel.

Jag är så himla tacksam över hur nära relation jag har med min mamma och att jag kan vara 100% ärlig utan att det blir onödiga konsekvenser. Är man ärlig så blir det mesta bra. Även fast jag berättat allt så kommer det nog dröja tills jag visar mina fotoalbum där det mesta finns dokumenterat 🤗

Jennifer

Även fast jag berättat allt är det inte schysst att "hänga ut" några polare. Så även fast mamma vet vad jag gjort så vet hon inte med vem/vilka
Här är ändå lite sköna bilder ur arkivet!

Likes

Comments

0 energi kvar efter veckan. Ska bli så skönt med helg. Som jag har längtat. Det är så mycket som händer med kompisar, skola, jobbet och allt vad att fylla 18 innebär. Optiker, läkare och tandläkarbesök. Blodprov, röntgen, synundersökning. Känns som att jag har 100 saker snurrandes i huvudet och allt jag behöver är att koppla av lite. Jag har faktiskt INGENTING planerat inför helgen och det är så himla skönt. Ska nog för en gångs skull ta det som det kommer och inte stressa upp mig.

/Jennifer

Badbomb till minnet av David Bowie från LUSH.

Likes

Comments

Idag var det dags för mig att förverkliga mina drömmar som jag haft i så många år. Och nu är det gjort. Jag har tatuerat mig för första gången. Jag gjorde två på en gång. Ett hjärta och en text som lyder Just idag är jag stark. Innan ni ens tänker tanken på att döma mig över att jag tatuerat något så simpelt och basic som halva världens tjejer har och en text dedikerat till ett lag som jag kanske kommer sluta heja på.

1. För det första så kommer jag inte att sluta älska Hammarby. Det bara gör man inte. Det är som att byta familj, och det är inget som tillhör vanligheterna att man gör.

2. Orden "Just idag är jag stark" betyder så mycket mer än bara Hammarby för mig. Jag har mått dåligt och varit en svag människa. Jag har haft självskadebeteende. Jag har ärr lite överallt. Jag har slutat göra mig själv illa. Jag har blivit starkare. Och jag känner varje morgon "Just idag är jag stark".

3. Det här är ingenting jag egentligen pratar om eftersom det är så känsligt. Jag skulle haft en storasyster men hon förlorades vid födseln. Jag har många miljontals gånger ställt mig frågan varför jag fick leva men inte hon. Det finns inget svar på det och jag gör mitt bästa för att leva för oss båda. Det låter kanske jättelame och riktigt töntigt men det är ett litet litet hål i mitt hjärta som aldrig kan läka. Jag KAN INTE tänka på Daniella utan att gråta. Så jag kan tänka mig hur jobbigt det blir för mina föräldrar, släktingar och alla som var med när det hände slutet av sommaren 1997, att läsa när jag skriver detta. (jag sitter faktiskt med tårar i ögonen trots att jag pratar med livets favorit i telefon och planerar utomlandsresa inför i sommar). Igår på mitt födelsedags"kalas" pratade jag med min mormor och farmor om Daniella och det slutade med att alla satt och grät.

4. Enda sen jag var liten har jag haft ett födelsemärke av små rosaröda prickar (tror det kallas typ storkbett när det sitter i nacken) i form av ett hjärta. Och enda sen jag var liten har mina släktingar och jag sagt att det är Daniellas hjärta som jag bär med mig. Ju äldre jag blivit desto mindre har födelsemärket synts. Men för flera flera år sedan (typ så länge jag kan minnas) har jag sagt att jag ska göra ett hjärta runt det för att det alltid ska finnas kvar där.

5. Det är en sorg jag alltid kommer att bära med mig även fast jag inte ens levde när det hände. Jag har alltid fått höra hur efterlängtad jag varit och hur stolta alla är över att jag lyckats so far so good i livet. Och det har faktiskt satt press på mig, även fast de menar allt de säger bra, så har det blivit som ett krav att fylla upp allas förväntningar. Alltid sköta mig, lyckas och vara bra. Eftersom det bara är jag i min familj som kan lyckas men också bara jag som kan misslyckas. Jag tror att det är en anledning till att jag blivit så himla nära med mina kusiner och att min faster och morbrors familjer verkligen känns som mina extrafamiljer när det behövs.

6. Nog om det, jag tatuerade mig på Studio Bakfickan i Svedmyra och kunde verkligen inte blivit nöjdare. Det blev helt perfekt. Precis och exakt som jag alltid velat ha det. Jag var orolig för typsnittet över texten men direkt när jag såg det visste jag att det var det som ska stå skrivet på mitt vänstra lår i resten av mitt liv. Hjärtat har jag som sagt planerat under hela mitt liv hittills så det var inte lika svårt att bestämma. Trots att det finns en miljon versioner och varianter på konturen av ett litet hjärta.

Jennifer

Likes

Comments

Godmorgon på er, och grattis till mig! Jag fyller nämligen år idag! Jag väcktes imorse med mammas hemgjorda scones <3 Hon hade gjort te, scones, fixat jordgubbar och massor med goda saker. Jag hann inte ta en bild men fint var det och mätt är jag.

Det är nog inte så för andra, men mig är det typ enormt stort att jag fyller 18. Jag har fått höra från vissa att det är magiskt att bli 18 men att det bara är överskattat och ingen skillnad jämfört med tidigare år från andra. Upp till bevis. Det har faktiskt alltid varit som en liten målsättning när jag haft det jobbigt. Jag vet inte varför men jag har länge tänkt att blir 18 så blir allt bättre. För det har inte alltid varit bra. Ni som läst bloggen under året vet någorlunda hur det legat till tror jag. Inte detaljerat men ändå själva faktan att jag inte dansar på moln varje dag.

Idag är en bra dag. Jag känner det redan nu. Jag känner mig stark. Både i kroppen efter gårdagens tuffa gympass med min bästa bästa bästa vän men också i själen. Speciellt i själen eftersom den känslan betyder extra mycket för mig. I somras var jag så nere att jag fick medicin mot min ångest. En halvårskur som ABSOLUT inte fick avslutas på egen hand utan rådgivning eller samråd (kommer inte på rätt ord) från läkare. Men två månader efter att jag trappat ner (på egen hand!!!) och helt slutat med tabletterna berättade jag det för min mamma som först inte trodde mig och som sedan accepterade men också erkände att hon inte märkt någon skillnad. Det är framgång för mig. Att helt kunna sluta med en sån typ av medicin obemärkt av den som träffar dig mest och känner dig bäst. De personer som tog tydligt avstånd från mig under tiden jag mådde som sämst, jag hoppas inte ens att de ska utsättas för samma sak. För det känns verkligen hemskt. Känslan att vissa speciella personer helt väljer bort dig på grund av ditt psykiska tillstånd. Om du som läser just nu, vet att du har en person i din närhet med psykisk ohälsa, visa en gång för mycket att du bryr dig och finns tillgänglig än en gång för lite. Det behöver inte vara psykisk ohälsa utan kan bara vara att en person har det svårt. Det är inte så svårt att skicka ett sms, ett meddelande på snapchat eller ringa. Det kanske inte är någon stor grej för dig, men det kan göra otroligt stor skillnad för den andra. Bara känslan att man är sedd eller att man är värd att bry sig om är viktig när man har det jobbigt.

Precis som alla andra så har jag haft det lite sämre ibland men också lite bättre andra gånger. Jag har haft stunder då jag trott på mig själv och jag har haft stunder när jag inte trott att jag ens skulle klara mig 18 år. Men nu är jag här. 18 år. Det känns coolt. En helt ny värld öppnas. Jag blir inte en ny människa men jag kommer kunna utvecklas mer. Jag får tatuera mig (vilket jag ska inom kort), ge blod, dricka öl, rösta i valen, internetshoppa (har inte kunnat det med mitt ungdomskort), bli medlem på ex. Åhléns, få mitt eget ICA-kort, köpa mitt snus utan att behöva stressa upp mig för att de ska fråga om leg (vilket hänt endast två/alla gånger jag varit på Pressbyrån under det senaste året. Blir alltid lika förvånad varje gång de inte frågat om leg, det är enda en så liten liten del av deras jobb...). Men med alla nya möjligheter så kommer alla skyldigheter som läkarbesök och såna tråkiga utgifter att kosta en förmögenhet.

Men övervägande så känns det bra. Jag har inte blivit en ny person under natten. Men om jag jämför mig idag och för ett år sen, eller tre år sen så är det så stor skillnad. Hur kan man ens utvecklas så mycket under då kort tid? Jag fattar inte. Men jag är glad att jag inte är samma person som jag var för ett, tre eller fem år sedan. Jag är en bättre människa nu och jag kan bli en ännu bättre människa. Jag mår dessutom bättre nu, men jag kan må ännu bättre.

Det här inlägget kan vara lite rörigt då jag skrivit det påväg och på tunnelbanan. Jag skulle skrivit igår men kände inte att jag vågade ta ut "segern" i förskott. För det kändes som att något dåligt då skulle hända under natten eller nu på morgonen. Så jag har alltid varit rädd för att jag kanske ska råka ut för någon sjukdom eller att jag inte ska klarat av mitt psyke. Men här är jag. 18 år och fri från mediciner.

Även fast det är min födelsedag och jag helst hade velat bara göra det roligaste och bästa jag vet, så ska jag göra exakt samma sak som jag gjort i 1,5 år och kommer göra i 1,5 år till. Jag ska till skolan.

/Jennifer

Likes

Comments

Idag vaknade jag 13:30, gjorde en fet hotellfrukost till mig själv för att sedan åka till Oleary's med pappa för att se Arsenal mot Swansea. Mamma är bortrest så jag fick sällskap av Jossi under kvällen. Vi gjorde 10 satser med chokladbollar.... Det tog huuuuur lång tid som helst och jag tror att vi gjorde lika mycket chokladbollar idag som jag gjorde under hela 2016. Vi lyssnade på musik och hade bara allmänt kul. När hon åkte hem (aka lämnade mig ensam) ringde jag upp Amanda och nu har vi pratat i snart 3 timmar. Det lyckas alltid bli så när jag pratar i telefon, ett samtal i 5 minuter existerar inte mellan mig och mina kompisar. Det är minst 40 minuter som gäller men helst flera timmar i sträck. Tur att jag har ett mobil-abonnemang med fria samtal!

Jennifer

Likes

Comments

HEJ PÅ ER!! Hoppas allt är bra, att ni haft ett fint avslut på 2016 och att ni är bra utvilade inför det nya årets utmaningar, upplevelser och möjligheter.

Idag har jag varit i Mall of Scandinavia med först Jenk och sen med pappa. Jag tror att jag och Jenk var inne i varje affär på hela köpcentrumet. Ingen av oss hittade nåååågonting förens Jenk hade bråttom till pendeltåget. Jag köpte en sport-bh, en hel del på BikBok (allt på rea) och dessutom en massa muggar inför min 18-årsfest efter att hon hade lämnat mig ensam. Det tyder på att jag sparar pengar på att shoppa med andra och att jag spenderar mer pengar när jag är ensam.....? Kanske bäst att undvika ensamhet för ekonomins skull. Men allt jag köpte idag är saker jag letat efter i flera butiker för att hitta rätt storlekar men inte hittat förens nu. Det känns alltid lika bra att hitta just exakt den där grejen man velat ha så länge, i rätt färg, storlek och dessutom med sjukt bra REA-pris.

Jag och pappa möttes senare på eftermiddagen för att se Star Wars: Rogue One på bio. Eftersom jag redan sett den, och för att pappa alltid tycker att det är jobbigt med för lite benutrymme, gick vi på VIP-salong med plusstolar och 3D iMax eller vad det heter. Jag älskar att gå på bio (tror typ att det är något av det bästa jag vet), dels för att det är så himla sköna stolar, men plusstolarna i VIP-salongen var nästan FÖR sköna för min del. Ärligt talat så är det första gången ever som jag somnat till en så grymt bra film. Och faktiskt första gången någonsin jag ens somnar på bio... Tror det var för att jag slappande av för mycket då jag redan visste vad som skulle hända och för att stolarna eller fåtöljerna var guld. Rekommenderar ändå att se bio i VIP-salong. Det var som en helt annan upplevelse. Dock lite synd att det var så svårt att prata med den bredvid eftersom det är bord på armstöden.

Snart är det min födelsedag och det känns som att jag lägger all min vakna tid att tänka på själva grejen att få så mycket mer typ frihet (och skyldigheter självklart) och så är jag lite lätt lagom stressad inför festen jag ska ha för alla släktingar och kompisar. Lyckades dock klara av inköpet av outfit idag, så en pytteliten stressfaktor har lämnat mina axlar <3

Jennifer

bikbok
jumpsuit: 50% rea (175:-)
långklänning: 70% rea (74:-)
croptop: 49:-
jeans: 50% rea (249:-)

stadium
sportbh: 149:-

hobbex
124st partycups: 117:-

Likes

Comments

50 tofsar, 15 kr 🎀 3 skärp, 15 kr 🎀 Lösnaglar, 7,5 kr


Sminkborttagningsservetter, 30 kr - 4 paket 🎀 Justin bieber spegel, 10 kr 🎀 Sminkborstrengörare, 25 kr


Ljusslinga med hjärtan, 30 kr 🎀 Lösögonfransar, 35 kr 🎀 Mintspray, 10 kr/st


Solglasögon, 25 kr 🎀 Sminkborstar, 30, 40 & 60 kr


Contourstick, 20 kr 🎀 Mascara, 25 kr 🎀 Örhängen, 30 kr 🎀 Kylie parfym, 25 kr


🎀 Contourkit från Too Faced 🎀


Tröja från ZARA 🎀 Sminkborttagningsservetter


Detta är min shopping från PRIMARK där jag var för några dagar sedan. Alla priser är ingefära då jag räknade det som att 1 euro = 10 kronor. Köpte även 5 st trosor för 35 kronor, men kände inte för att ta bild på dom. Allt blev somsagt under 500 kr tillsammans, så jag är nöjd! Under övrig shopping är lite annat som jag tar med mig hem som jag köpt under dagarna. Tröjan är jätteskön, conourkittet från Too Faced behövdes verkligen och sminkborttagningsservetterna är mina favoriter.

Imorgon ska jag upp tidigt och ta flyget hem, längtar inte efter snö och minusgrader men ska ändå bli skönt att få komma hem!

Likes

Comments

Ojjjj vad längesen, hahah jag tänker inte ens be om ursäkt och ännu en gång lova att jag ska bättra mig och börja blogga på riktigt. Det kommer när det kommer, blogglusten går lite fram och tillbaka så jag bloggar när jag känner för det. Det blir nog bäst så, både för er och för mig 😜

Just nu sitter jag iallafall på Mallorca igen, kom hit i måndags och stannar tills på söndag. Är här med familjen och spenderar lite tid med dom då vi snart kommer vara iväg från varandra ganska mycket. Har mest bara glidit runt och ätit mat. Dom har även skaffat ett stort PRIMARK som jag var inne och shoppade lite på. Tycker sånt är jättekul, inte för att det finns en massa bra och nödvändiga grejer. Men mer att det finns en massa billigt småskit som är roligt. Kom iallafall ut med lite grejer jag faktiskt kan ha användning för och det kostade under 500-lappen, sen får vi se hur länge sakerna håller bara.. Kan visa upp dom sakerna i ett annat inlägg också!

Men annars firade jag jul ute på vårt landställe med min ena familj och hade det jätte bra, älskar julen. Fick flera väldigt fina julklappar som jag kan visa senare i ett annat inlägg. Nyår firades hemma i Stockholm men min favorit. Har haft det riktigt bra helt enkelt.

Nu ska jag ut och äta, så vi får se när vi hörs nästa gång! Förhoppningsvis snart 😚

Likes

Comments

Nu går vi på lov efter en termin full av nya lärdomar, vänskaper och äventyr. Det ska bli riktigt skönt att bara vila i några veckor innan skolan börjar igen. Själva tanken att vi gått halva gymnasiet är både lättande och skrämmande. Det känns som att vi nyligen började här, och snart är det slut. Men fram tills dess har vi en hel del att göra ✅

Likes

Comments