Vardag

Idag är det alltså 1 månad kvar tills jag lämnar allt här hemma och ger mig iväg på mitt livsäventyr i USA. Alla mina tankar går i ett, " har jag allt klart?", " vad är kvar att göra?", "när ska jag träffa den här kompisen?", " detta måste jag hinna köpa innan?" Osv... Så mycket funderingar, tankar & känslor.

Kommande månad består av en massa roligheter med vänner, packning och avsked.

Idag ska jag iallafall ta tag i mitt goodbye party som jag ska ha innan jag åker, lokal är fixad men detaljer och tema består. Kände verkligen att jag ville ha någon form av fest där jag själv kan bjuda in alla mina vänner och ha alla samlade på ett och samma ställe innan jag åker och inte kommer se dem på jättelänge.

Så det kommer bli jättekul, utöver detta saker som jag behövt fixa innan avresa är en ny dator, jag var iväg i veckan och köpte en dator som jag tänkte ha med mig och blogga ifrån som det sedan vart fel på andra dagen så det vart en retur. Så senare idag ska jag åka och köpa en ny dator. Jag har även förköpt nya iPhone 8 som jag hoppas jag får lägga händerna över innan avresan. Har verkligen supermycket att ta tag i t.ex. Gymkort som ska avslutas, köpa upp ett lager av ens favo-skönhetsartiklar, boka tid hos frisören osv.

Denna helg blir annars väldigt lugn jag ska göra en del saker idag och imorgon starta dagen med hotellfrukost på scandic ch med syrran och Johanna.

Känner rent av att denna månad kommer gå så himla fort och att denna helg kommer bli den sista lugna innan avresan.

Jag längtar.


Likes

Comments

Au pair

Hej & välkomna!

Som ni säkert förstår ska jag nämligen flytta till USA. Den 16e oktober går flyget till andra sidan jorden där jag åtminstone ska bo och leva i 1 års tid utan min familj eller mina vänner. Vilket kommer bli en utmaning men samtidigt en riktigt rolig upplevelse, just nu räknar jag bara ner dagarna tills det är dags för mig att åka dit.

Jag reser som Au pair till ett ställe som heter Aliso Viejo, detta område ligger i orange county och är placerat 1h utanför LA och 1h utanför San Diego. Jag har alltså ganska så nära till två storstäder vilket jag ser som ett stort privilege, har alltså tillgång till att uppleva och ta mig in till städerna när som helst.

Jag åker via organisationen Culture Care och matchade även med min familj via dem, Familjen jag ska åka till är helt underbar och jag ska ta hand om tre barn, 2 pojkar & 1 flicka. Jag har klickat jättebra med familjen och allt känns för bra för att vara sant, vilket självklart kan vara lite skrämmande också när jag i början verkligen tvekade på att åka. Men eftersom jag och familjen tackade ja till varandra för ungefär 6 veckor sedan så har jag haft gott om tid på mig med att lära känna familjen bättre samt fixat klart all pappersarbete och visum.

Kommer uppdatera lite närmare till avresan (endast 5 veckor kvar) om hur allt går och tills dess, OM du är en person som funderar på att åka som au pair och har några frågor så är det bara att lämna en kommentar. Kommer framöver också göra lite inlägg om hela processen, mer om MIN RESA och om att säga hejdå.


Likes

Comments