Även detta lov börjar rulla mot sitt slut, faktiskt bokstavligt talat till och med. Jag sitter i bilen, vi rullar ganska långsamt framåt på grund av köer som aldrig förr, har alltså några extra timmar på mig att skriva klart lite skoluppgifter men för det mesta komma igång med rejäla inlägg till er igen.
Jag har haft en grym vecka, en vecka utan stress och press. Jag valde att ta veckan på allvar och försöka vara utan allt som hör till vardagens stress hemma. Just för att kunna lagra ny energi. Vill kunna prestera bra, slutspurten kommer närmare i både skolväg & hästväg. Jag vill stärka betygen så jag kommer in på det gymnasium jag vill. Jag vill likaså stärka min häst så han håller sig pigg och fräsch för våra tänkta planer.
Det händer inte så mycket mer idag så jag avslutar här.
Har ni inte precis som jag precis haft ett underbart lov så får ni ha det nu!!


Likes

Comments

Likes

Comments

Ni vet sånna dagar då man vill låtsas vara sjuk för att kunna gå hem och gömma sig under täcket och bara försvinna för ett tag. En dag där man inte vill ha något som helst krav på sig.
En dag där man kan börja gråta för allt och likaså inget.
Precis en sån dag har jag idag.
Därav är stallet ej fixat ännu, och spanskaböckerna ej öppnade. Jag som varit så duktig dom senaste veckorna om man får säga så själv. Har alltid betat av stallet direkt efter skolan för att ha tid för eventuellt plugg.
Men idag orkade jag inte. Fan.
Hur som helst måste jag idag trots allt plugga och även fixa stallet där jag tänker mig en lugnare tur på fältet.
Behöver andas ut lite och det gör jag som bäst på hästryggen, självklart.

Likes

Comments

Det bara blir fler och fler för varje år som går som mer eller mindre avskyr dagar som har en speciell titel, som i detta fall, alla hjärtans dag, som dessutom råkade äga rum igår.
Jag personligen känner att det överdrivs lite granna kring det där.
Alla hjärtans dag går inte ut på att du ska pussa på din partner och få rosor och choklad av din käraste. Alla hjärtans dag är en dag där du ska visa kärlek till både partner som familj likaså vänner och släkt, lätt att glömma!
Har du ingen pojkvän eller flickvän att visa uppskattning till denna dag så är jag ganska säker på att du har en familj och dessutom vänner som du tycker om mest av allt.
Vi alla har våra egna sätt att visa känslor på. Vissa väljer att ge bort en present och andra genom att bjuda på en middag och du har förmodligen ditt alldeles egna sätt som du visar kärlek på. Alla är vi olika.
Jag vill egentligen bara komma fram till att det är en dag till för att sprida lite extra kärlek till personer du tycker om. Jag tycker att det är onödigt att skriva ut negativa texter om hur ensam man är när du kan gå ut och krama om din familj eller gå ut och äta med dina vänner under kvällen. Varför inte köpa dig själv lite choklad för att inte glömma klappa dig själv på axeln.

Hur som helst hade jag en väldigt bra alla hjärtans dag, jag blev under kvällen överraskad med fina presenter från min allra största kärlek, nämligen min fina pojkvän.

Likes

Comments

jag startade denna vecka med total stress eftersom jag vaknade en timme försent.. en halkig cykeltur senare var jag i skolan eller ganska exakt på skoltoan. Där satt jag i 35 minuter och bokstavligt talat trodde jag skulle avlida. Sån galen mensvärk. Var flera gånger hukad över toan för jag var så nära att kräkas av den smärtan jag hade.
Efter lite om och men gick jag till lektionen, tog möjligtvis en överdos av Panodil men isåfall var det värt det.
Pallade mig igenom dagen ändå och sitter nu hemma efter att ha städat lite på rummet, bäddade rent i sängen!!! Så jag vet någon som kommer sova gott inatt.
Ska försöka plugga lite matte, men först ska jag unna mig en varm dusch.
Snart lov och det ska spenderad med familj & pojkvän i sälen! kan nog inte bli mycket bättre.

Likes

Comments

MÅNDAG om underlaget låter mig så ska Ezio skrittas ut på lite längre tyglar för att få lite uppmjukning i hela kroppen. Jag ska utöver det plugga lite matte.

TISDAG ska försöka boka upp en tid i ridhuset där jag ska testa att trava för första gången på snart 3 jäkla månader!!! Håller alla mina tummar och tår för att det går bra & att man förhoppningsvis känner någon skillnad på honom. Utöver det blir det mer matteplugg, yes.

ONSDAG jag har äntligen träning igen med min kära tränare. Vi valde faktiskt att ta in henne redan nu när vi får börja trava, just för att få en bra start där han ska få lära sig trampa rätt redan från början och såklart för att jag ska lära mig att rida honom på det sättet också.

TORSDAG beroende på hur han känner sig efter gårdagen så får han ta ett pass efter hur läget är då. Kan tänka mig att vi skrittar ut igen där han får traska på i sin egna takt.

FREDAG längtar till denna dag när jag sitter och skriver detta kan jag säga, men planen för Ezio är att försöka trava igen. Ska träna massor med övergångar för att få honom att sätta sig mer på bakbenen, viktigt viktigt. Annars blir det väll en mysfredag. Förmodligen lite fredagsmys med familj & pojkvän <3 

​LÖRDAG&SÖNDAG ​totalt slappdagar förutom en hel del packning.. 


Likes

Comments

Var iväg med mammi en snabbis till ekholmen där jag inte kunde låta bli att springa in på Lindex.

Likes

Comments

Om ni har följt mig en längre stund så vet ni att det ofta kom upp inlägg angående min ridning. Det kändes så ofta som aldrig bra när jag satt upp i sadeln. Jag påpekade ofta småsaker, saker som var näst intill omöjliga att se utan en veterinärs ögon. Ingen såg något skumt, varken kompisar, föräldrar eller min egen tränare. Det var självklart extra svårt att se om något inte stod rätt till när han var så pass ung och därmed lite slarviga steg och små bakutsparkar emellanåt, det hörde liksom till åldern. Vi förstod aldrig att han hade ont.

Tillslut beslutade vi att kolla upp det, jag hade ingen bra känsla alls och jag ville vara 100 procent säker. Vi åkte en vecka senare till veterinären. Vi kom hem utan vidare resultat. Vi fick iallafall med oss en flaska metacam (inflammationshämmande) och tre långa veckor med skrittpromenader. Nionde januari var det dags för ytterligare ett besök, denna gång visade sig problemet tydligare och de kom fram till att han hade en dubbelsidig hälta (halt på båda frambenen). Därav väldigt svårt att upptäcka. Han åkte in på röntgen efter att ha gjort lite olika böjprov. På röntgenbilderna syntes en inflammation i kotlederna och även anledningen. Han hade väldigt raka ben, vilket man såklart trodde var bra, men som istället gjorde att kotlederna hela tiden påverkades och tillslut överansträngdes. Överansträngningen ska ej behöva ske men det hände förmodligen eftersom han i grund och botten som sagt har väldigt rakt skelett men också på grund av den fakta att han är en unghäst som ofta är i obalans och som inte riktigt lärt sig jobba korrekt ännu och därmed haft som mest vikt på frambenen istället för att balansera upp med bakkärran.

Han fick behandling i form av kortison insprutade rakt in i kotlederna som visade sig hjälpa. Han fick vila tre veckor till och på återbesöket åkte jag hem med en friskförklarad ponny. Jag var så lättad. Vi alla hade förberett oss för de värsta orden en veterinär kan säga. För dum som man är så gick man hem och läste på så mycket man kunde om andras erfarenheter angående inflammationer. Hittade ingen som det hade slutat bra för.

Nu är vi inne på våra igångsättningsveckor, känns otroligt skönt att sitta upp på honom igen och inte behöva oroa sig längre. Peppar peppar ta i trä..

Likes

Comments

Det nya året går fortare än planerat och verkar ha mycket nytt att bjuda på. Med detta år hoppas jag med hela mitt hjärta att det positiva väger upp för det negativa. Har haft alldeles för många ledsna perioder där sängen & näsdukar varit mina enda vänner.

Jag har under senaste månaderna lagt ner mycket energi och känslor åt ett riktigt svårt val som jag tyvärr har behövt ta. Även haft en orolig känsla i magen under flera månader. Haft många turer till veterinären om jag säger så. Jag tänkte inte gå in mer på dessa händelser just precis nu men tanken är att låta er veta om detta också i ett lite längre inlägg.

Idag är jag hemma från skolan. Såklart åker man på att bli sjuk när man har som minst tid för det. Så dagen tillbringar jag i sängen med mobil, dator och ipad. Ska försöka fylla på lite ord på några inlämningsuppgifter. Får också försöka palla mig iväg till stallet, har man häst så har man.. Blir det värre får mamma va en liten ängel och hjälpa till.

Likes

Comments

Suttit ett bra tag & bara stirrat på skärmen. Känns inte som jag ens har plats i huvudet för mina egna tankar och eller åsikter atm. Känner för att skriva av mig lite men om vad? Ska man då i detta läge ta det klassiska ämnet - mobbning?? nej. Trött, riktigt trött på att man ens ska behöva ta upp ett så självklart ämne. Jag menar, det ska inte behövas, punkt.

skönhetsideal, något väldigt aktivt idag tyvärr. Något man drunknar i bokstavligt talat. Tänker att detta är ett ämne som jag själv är inblandad i. Jag tror med ryggen rak att vi alla är beroende av dessa, vissa mer andra mindre.

Varför ska det finnas en modell för hur man ska se ut? Varför ska vi uppmuntras att se ut som andra istället för att bara vara oss själva?

Att alltid behöva se dessa pinnsmala skyltdockor & hela tiden påminnas om hur man ''ska'' se ut, pinsamt. Skönhetsidealet är en stor anledning till dåligt självförtroende och osäkerhet inte minst hos ungdomar. Skönhetsidealen får mig att bli rädd för att vara annorlunda, och att jag inte ska bli accepterad. Hur kan vi acceptera att det är så här? Ska inte alla kunna få vara sig själva, och vara stolta över det? Vi ska inte behöva vara rädda för att inte bli accepterade. Ingen ska behöva följa ett jäkla ideal och ändra på sig för att få bekräftelse.​ 

Jag kan verkligen inte påstå att medier uppmuntrar oss till att tycka om oss själva, ganska precis tvärt om.. köp dessa & gå ner i vikt, rabatt på skönhetsoperationer, kort & gott, reklam. Jag vet om att detta är helt fel men står ändå & glor på modellerna med deras falskt felfria hy & deras ''snygga'' kroppar.

Vi måste börja tänka annorlunda, blunda för reklamer & medier som vill säga annat än att vi ska se oss själva som perfekta. Du är perfekt, du är unik eftersom det existerar bara en människa som dig. Vi alla är unika, ta en tankeställare.. ellerhur, du är unik, precis lika mycket som mig & resten av jordens befolkning.

Sen vill jag ge hatten av för er som inte bryr sig. För det är precis så det ska vara, du föds till en person & det är då den du ska vara. 

Du kan ju inte skådespela i en teater & komma in som någon annans roll. 

Likes

Comments