Header

Hej!

Jag tänkte faktiskt fråga om någon av er har en vinterjacka för gravidmage att sälja?! Det börjar bli kyligt nu och då min vinterjacka från förra året är för smal så behöver jag köpa mig en ny. Eftersom jag kommer vara höggravid nu Dec-Jan så behöver jag en riktig gravidjacka som sitter bra och värmer ordentligt. På kedjor som H&M osv så har de fortfarande bara höstparkas i sortimentet och kollar jag på andra märken så är det tusenlappar som gäller vilket jag inte är jättesugen att lägga när det bara gäller 2 månaders användning.

Så har du en VARM gravidjacka (som tål minusgrader) hemma i storlek XS/S i bra skick som du vill sälja så får du gärna maila mig liten beskrivning med bild till jennifersblogg@hotmail.com 😊

Kram!

5 år gammal bild på mig och Alex 💗 Jag 21 och han 20år =)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Det blev en stressig morgon då jag var tvungen att hinna filma Gravid vecka för vecka innan två män skulle komma hit för att fixa lite med elen (lampan i vardagsrummet och arbetsrummet har inte fungerat) och byta ut vattenkranen och en silikonlist i köket osv. Då jag har deadline med inskick av videon onsdagar kl 12 så satt jag därför framför kameran vid 09 i morse (utan kaffe i kroppen kan också tilläggas haha) och försökte spela in vilket blev sjukt svårt! Hjärnan låste sig helt och det ända jag kunde tänka på var att skynda mig att spela in allt klart innan dom kom (hade inget spikat klockslag) vilket gjorde att det istället blev rekordmånga omtagningar haha. Men jag hann precis! Sen var dom här i 2timmar, jag har redigerat videon (ni kommer bla få se mer av skötbordet som jag filmade tidigare i veckan) varit ute med hundarna, ätit lunch och nu har jag en eftermiddag med jobb.

Hoppas ni har en härlig dag!

Kram Jen 💗

Likes

Comments

Fick den här frågan av en läsare och scenariot har verkligen rullat runt i mina tankar det senaste dygnet. Mitt hjärta brister verkligen när jag tänker på vilken tuff situation det måste vara att hamna i. Nu har jag själv inte gått igenom något liknande och jag vet inte om det är hennes verklighet, någon annans eller bara nyfikenhet på hur jag hade resonerat. Jag tänkte iallafall försöka att ge ett svar på hur jag tänker även om det kanske inte är de bästa tipsen eller råden..

Hej Jennifer!

Skulle du vilja skriva ett inlägg utifrån att detta scenario skulle hända dig:

Du och din sambo väntar erat första barn. Ni har varit på RUL och allt känns fantastiskt. Barnet är både planerat och önskat. Med tiden tycker du att din sambo börjar ta avstånd, det tjafsas men kärleken finns där. En dag säger han att han funderat länge på att ni kanske borde gå isär ett tag. Han är less på att tjafsa. Och så blir det, du måste flytta och han vill vara ifred och behöver få fundera.

Hur hade du gjort? Hur hade du tänkt?

Det första som slår mig är att: att vänta barn är något man gör tillsammans men största delen går man faktiskt mentalt igenom ensam. Det är något som verkligen slog mig att oavsett hur starka jag och Alex är tillsammans så går vi också igenom en mental resa på varsitt håll. Man börjar rannsaka sitt inre, börjar titta på hur ens liv har varit, hur det är och hur det kommer att bli. Hur man har varit som person, hur man är idag och hur man kanske kommer att förändras. Även om ett barn är planerat och önskat så tror jag att många kan känna en stark härlig förväntan innan barnet faktiskt blivit till, och en mer skrämmande känsla efter. Man kanske tänker att det ändå kommer att dröja och hända långt fram, att man kommer vara fullt redo när dagen väl är där (i framtiden). Att sedan faktiskt hamna i den önskade (och fantastiska) situationen som man längtat efter kan nog skaka om många och ta fram andra känslor så som oro och rädsla över att tex tappa bort sig själv efter ett barn. Hur kommer ens nya identitet att bli? Det tror jag nog är något som alla tänker på när man väntar ett barn (ink jag), på den stora förändringen som kommer att ske och som på något sätt redan sker när bebisen växer i magen. En del kan ta nog det med ro medan andra får svårare att hantera sina nya känslor.

Detta tror jag gör att många behöver tid för att landa i vad som sker här och nu, antingen behöver man göra det tillsammans med sin partner som stöd eller så behöver man vara själv och reflektera över allt. Krockar det här med hur den andra partnern känner så förstår jag att det kan uppstå tjafs, besvikelse, kanske även en känsla av ensamhet samt en sorg över att det inte blev den upplevelsen man förväntade sig.

Vad jag hade gjort är verkligen så himla svårt att säga. Ena delen av mig säger att han behöver få sin tid, att får han inte det nu så kommer det kanske ett bakslag längre fram. En annan del säger åt mig att man inte ska släppa det här utan visa att man finns där och vill lösa problemen tillsammans. Att man verkligen vill reda ut varför det blir tjafs och det är så jag tror att vi hade börjat om det hade gällt mig och Alex. Alltså börja prata om varför man känner som man gör och gå till djupet på situationer, tankar och känslor. Är det här tex saker som uppstår pågrund utav graviditeten eller är det saker som har pågått länge och som ni kanske behöver jobba långsiktigt med? Såklart så krävs det ju också att båda är villiga att prata om det.

Kanske inte direkt ett hjälpande inlägg men är det så att du eller någon går igenom liknande så vill jag verkligen skicka massa styrkekramar. Alla reagerar olika på en graviditet och i ett förhållande är det viktigt att ta sig tid att lyssna på sin partner, finnas där men också ge lite utrymme för egna tankar och känslor. Jag tror och hoppas att ni kommer att hitta en lösning oavsett om det innebär tid isär eller kanske mer tid ihop? Det viktiga är att ha en öppen dialog och försöka förstå varför den andra reagerar som han/hon gör.

Har ni någon pepp att dela med er av till ett scenario som detta så får ni gärna skicka en liten kommentar, kan tänka mig att det kanske finns en hel del igenkänning hos flera läsare 💗 Eller om ni helt enkelt bara vill dela med er av egna erfarenheter & tips så är kommentarsfältet alltid öppet 💗

Kram Jen


Likes

Comments

Inlägget är inte ett samarbete med Glammom utan en gåva där jag av eget beslut har valt att publicera dessa bilder och rabattkod.

För några veckor sedan (går tiden verkligen så fort?) så fick jag hem ett paket från Glammom som nästan var roligare att packa upp än själva julafton. Vid inköp nu så prioriterar man ju köp till lillen och här fick jag bli lite bortskämd med fantastiskt fina amningsbh:ar, amningsinlägg, skötväska, och örhängen så tusen tack för det! 💗

Jag började använda amningsbharna direkt då jag annars avskyr vanliga bygelbhar (tycker bygelbhar trycker överallt) så självklart vill jag rekommendera dom även till er. Man känner sig både fin samtidigt som de är ger bra stöd, är sköna och smidiga för amning. Färgerna jag fick hem är svart, ljusrosa och vit från märke Kudreshov Grace (spets) samt märket BOOB, Fast Food i färgerna dots och leo.

Skötväskan är från märket Bagasi i svart läder (så fin och perfekt till vår vagn!!) och örhängena är personliga med valfria bokstäver (jag valde bokstäverna V och I (i) för vi - eftersom vi inte bestämt lillkillens namn än. Annars hade jag valt A för Alex och sedan lillkillens bokstav.

Ni hittar alla varor på Glammom.se och uppger ni rabattkoden jennifer20 så får ni 20% på alla varor i en vecka från och med nu! =)

Kram Jen


Likes

Comments

Hej!

Det här dagen har det verkligen vänts och vridits på. Alex skulle först jobba vanligt, sen fick vi reda på att han fick ledigt idag (jubel från min sida som direkt bokade in Ullared!) för att imorse få reda på att han åkt på jobb i allafall och inte som vanligt i Halmstad utan i Stockholm idag & imorgon. Så istället för att få mer tid med min man så blev det nu mindre haha. Det fanns tid för honom att följa med till barnmorskan imorse vilket vi är glada över men jag får tyvärr avboka vår föräldrakurs imorgon. Tur nog fanns det fanns fler tider framöver =)

Besöket hos barnmorskan gick bra, enligt kurvan man följer så har vi en riktig medelbebis som alltså varken är väldigt liten eller väldigt stor utan precis i linje för medelvikten på ca 3500 gram vid födseln. Mitt järnvärde hade tyvärr inte direkt ökat så nu blir det ett dagligt intag av två tabletter istället för en. I mitt huvud så tänker jag att jag kommer att hinna få upp siffrorna till förlossningen men eftersom det inte blivit någon skillnad till idag så stressar det mig lite. Det man inte vill är att kvinnan ska ha järnbrist och också förlora massa blod vid förlossningen för då kan det tydligen ta väldigt lång tid att få upp sina värden på bra nivåer igen. Håller tummarna för att det går mot rätt håll nu :)

Snart får ni se ett inlägg med massa fint, bland annat lite nya amningsbhar! 💗

Helt oredigerade bilder från min lunchpromenad vid Nissan (floden) i Halmstad. Så vackert och Iphone 7's kamera är verkligen grym!

Kram Jen

Likes

Comments

Hej!

Det här dagen har verkligen rullat i ett. Kom tillbaka till Halmstad efter en fantastiskt rolig dag i Göteborg. Eleverna är både trevliga och duktiga så jag tror att samarbetet med mitt jobb (jobbar i ett nystartat företag tillsammans med 6 andra) och dom kommer att bli 👌.

Kom tillbaka till Halmstad, handlade och hämtade ut ett paket med massa fint från Libero som jag får ta och visa er i något Gvfv klipp. Nu är jag nyduschad och jobbar in det sista för idag.

Imorgon börjar vi morgonen med ett besök hos barnmorskan och jag är nyfiken på om mina järntabletter (niferex) har hjälpt något då jag hade väldigt lågt järnvärde sist. Många varnade mig för att magen skulle strejka emot rejält men tacksamt nog så har min mage ändå klarat sig igenom tabletterna bra vilket jag förstår att jag ska vara (och är) väldigt glad över. Dock är jag inte en fena på att ta tabletterna "rätt" då de gärna ska tas mellan måltider, gärna två timmar efter en måltid och 2 timmar innan en måltid. Vilket innebär ett matglapp på 4 timmar - vilket aaaldrig händer i min värld haha. Jag äter nog något minst varannan timma så hoppas att tabletterna lyckats verka ändå. Återstår att se!

Vad tycker ni förövrigt om min nya header? =D Försökte få den lite mindre i Nouws design men utan att lyckas. Hoppas ni gillar den, kände att det inte var mer än rätt att lilla mini skulle få vara med och synas ordentligt nu :) 💗

Kram Jen

Likes

Comments

Hej!

Just nu mobilbloggar jag från tåget. Är påväg upp för en eftermiddag i Göteborg för att jobba. Ska till en hår & makeup skola (Burgårdens gymnasium) för att ensam träffa elever och skapa material tillsammans med dom. Gå igenom filmtekniker och om vi hinner även lite redigering och hur man klipper. Ska bli riktigt kul! 😀

Kram Jen

Likes

Comments

Hej!

Hoppas ni har haft en underbar helg!

Här hemma har vi intagit myspositioner, Alex i soffan och jag har precis flyttat mig från hans mysiga famn till att läsa boken Föda utan rädsla. Har verkligen bara hört gott om den här boken :). Tyvärr så är jag ingen person som brukar läsa böcker, har för dåligt tålamod och får hela tiden påminna mig om att den ligger och väntar på mig i lådan. Men annars är den väldigt tydlig och bra! Någon mer som läser den just nu?

Ville bara önska er god natt ❤️

Kram Jen

Det ser ut som att jag har ett stort blåmärke från en tumme? på min handled men det är ett nytt brännmärke från min locktång... har samlat på mig tre ärr på min handled nu och fler lär det nog bli.. :)

Likes

Comments

Inlägget är i samarbete med Bubbleroom och länkarna är affiliatelänkar

Hej!

Jag älskar att ligga vid datorn på Söndagar och skrolla igenom webshoppar med kläder, inredning eller saker till mini. Tänkte därför passa på att visa er mina nya klänningar, om du kanske letar plagg till Halloween nästa helg eller höstens fester. De här klänningarna är från vanligt sortiment men passar ändå mig som är gravid i v.27 (jag bär storlek S i allt) så hur det blir för dig och din kropp är så svårt att veta då vi ju alla ser olika ut. Jag skriver en liten förklaring till varje plagg med en direktlänk under :)

Vilken är er favorit? :)

Kram Jen


Svartglittrig klänning som är min absoluta favorit nu! Snygg urringning samt att den även är v-formad i ryggen med ett band vid nacken så att den inte åker ner över axlarna. Den är avskuren i midjan och tyget över magen är väldigt elastiskt vilket gör att jag kommer att kunna ha den även som höggravid. Ett undertyg gör så att den inte är genomskinlig samt att den inte kliar trots glittret.

Du hittar den HÄR (affiliatelänk)Svart tight klänning med diskreta lodräta ränder och öppning över bröstkorgen. Väldigt mjuk och skön samt att jag älskar klänningar med långa armar. Fungerar fint för min mage nu och några veckor fram men kommer nog att bli för tight över magen som höggravid (tror jag?)

Du hittar den HÄR (affiliatelänk)En basklänning som funkar både till vardag och fest. Den här kommer jag att använda till tjockare strumpbyxor, sneakers och lång tjocktröja över till vardags samt med stora örhängen och klackskor till fest. Funkar till min mage nu och några veckor fram, säkert också som höggravid men det är svårt att säga.

Du hittar den HÄR (affiliatelänk)Den här klänningen tänkte jag först visa i ett annat inlägg så hann inte fota den på nu tyvärr. Otroligt fin med sitt glitter och passform! Dock inte lika strechigt tyg som klänning nr 1 så den här kommer jag inte att kunna ha över magen om 3-4 veckor? Den här har också ett undertyg som gör att den är skön att ha på samt att den inte kliar. Om du är gravid hade jag valt klänning nr 1 för att lättare kunna växa och är du inte gravid (eller precis i början) så är den här helt fantastisk!

Du hittar den HÄR (affiliatelänk)


Likes

Comments

Hej!

Såg på Kenzas blogg att hon fyllt i en liten lista för några dagar sedan som jag tänkte låna och ge mina egna svar på :) Såg att det blev ett annat typsnitt i det här inlägget efter att jag copy-pastade första frågan och nu vet jag inte hur jag får bort det (och orkar inte skriva om allt) så vi kör på ändå! :)

Vilken färg har du helst på naglarna?

Mörk plommonlila på vintern och nudefärgat på sommaren


Bästa skönhetsprodukten?


Läppstift (någon nyans mörkare än dina egna läppar gör mycket om man är osminkad och vill få lite färg snabbt) foundation eller ansiktskräm (kan inte leva utan min ansiktskräm)


Favorithöstplagg?


Mössa! älskar stora halsdukar men prioriterar min mössa högst. Tycker det är skönt när håret ligger på plats när det blåser och avskyr att frysa om öronen.


Favoritaccessoar?


Ett snyggt bälte kan förbättra en hel outfit så mycket. Annars älskar jag stilrena klockor eller tunna halsband i olika längder.


Favoritfärg på plagg?


Vitt på sommaren och svart på vintern (hjälp vad tråkig jag låter nu) men måste säga att jag blir som gladast när det kommer in glittriga plagg på hösten i vinrött, plommonlila eller mörkgrönt. Som Lindex senaste kollektion med det vinröda glittriga set:et. Det är verkligen hundra procent jag!


Vad är bäst med hösten?


Tända ljus en mörk kväll, höstlöven och friska luften.


Vad är sämst med hösten?


Det gråa ljuset, svårt att få till bra bilder och humöret kan lätt svikta när det är grådassigt. Hellre en stormig dag med ösregn och blåst (med förutsättning att man är inomhus =) ) än + 10 grader och dis.


Godaste drycken?


Måste nog säga mjölk som går hem till inprincip allt. Annars älskar jag whiskey sour som drink.


Vad lyssnar du på nu?


Gjort en lista på spotify som jag döpt till Höstmys med massa sköna lugna låtar. En låt och artist som spelas varm här hemma är Wonderful life med Katie Meluna, sök gärna på den =)


Favoritserie?


Walking dead! (Zombie serie) och Bonde söker fru!! Kollar annars inte så mycket tex Netflix...


Bästa doften?


Nylagad mat när man är hungrig, nybakta bullar från ett fik. NÄ! AXE! utan tvekan. Kan stå och lukta i en manlig axe flaska/tub i en evighet haha.


Ska du iväg på någon höstresa?


Nej tyvärr, hade annars gärna åkt en sväng till kanske Rom eller London i höst, eller Gran Canaria i Dec men tiden går så fort nu så känns nästan skönt att vara hemma och ruva på bebis =)


Vad gör du helst en regnig dag?

Tänder ljus, bunkrar upp med täcken och kuddar i soffan och kollar dokumentärer med Alex.

Kram Jen!

Älskar höstens alla underbara färger - bild från förra hösten

Likes

Comments