Header

Hej! Tävling idag, i Malmö. Startar LD och LC avd b. Gud va kul att få komma ut på tävling! En i klassens kompis som skjutsar, lite svårt med skjuts när varken mamma eller pappa är i närheten, haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

For till stallet för stalltjänst strax innan halv 8, fixade alla täckesbyten/hagskydd innan vi började halv 9. Här på skolan är det uppdelat så att de som har skolhäst tar bara hand om skolhästarna och vi med privathäst bara privathästarna, eller bara och bara, men ca 50(?) hästar för oss. Slutade stalltjänsten runt 12. Sen fixade jag allt åt Diva, Alphons och Prutten. Hade även em stalltjänsten vid halv 3.

Efter allt va klart så gjorde jag ordning Alphons för longering och lite lydnad. Han är otroligt ouppfostrad och bryr sig inte mycket om människor. Men funkade bra med hjälp av lugn och kommunikation. Han är dock såå fin, kolla bara!

Efter det gjorde jag ordning Diva som stod och sov i boxen under hela tiden. Det var då en dum tanke att det skulle bli en lugn ridtur för det, hehe. Men vi red i sommarhagen och trimmade lydnad, mycket övergångar. Råkade även hoppa nån liten stock också, så frestande. Men det kändes OK, lite överpigg som vanligt bara.

När vi var klara så tog jag en liten promenad med Prutten (så fantasifullt smeknamn..) ut i mörkret. Han är dock en väldigt harig häst, så när det kom en sten OCH det va mörkt, då ville han krypa upp i knät.

Likes

Comments

Idag var jag och två till ut på långtur, strax under 3 timmar! Superskönt.

Likes

Comments

Igår hade vi gästtränare, Helena Feuk Lundahl. En riktigt duktigt kvinna som tävlat mycket, men skadade sig tyvärr rejält för några år sedan.

Det kändes inte helt 100, vi är hela 6 stycken i min ridgrupp, och när alla inte kan hålla full koll på sina hästar så blir det svårt. Både jag och Diva blir stressade.. Ingen speciell träning, så inget att gå in i detalj på. Man måste dock ha sämre träningar, det tillhör.

Likes

Comments

De senaste dagarna jag ridit Diva har det inte alls känts bra, inte överhuvudtaget. Hon har vart så sjukt het, spänd, övertaggad, stark och gått emot alla hjälper. Tror det vart mycket med ny plats, nya hästar och nytt klimat även bara lite allmän envishet. Första dagarna blev det även fel då hon fick foder med havre i, dvs ingen bra kombination med Diva. Men har försökt ''hårdrida'' henne och bli av med energi, vilket fungerat till viss del. Red henne på utebanan idag och det kändes bra! Hon var någorlunda mjuk i både sidorna och munnen, lyssnade både framåt och tillbaka. Så tränade även min sits, tog av stigbyglarna och jobbade med att ställa och forma på volt i både trav och gallop. Man utvecklar verkligen sin sits genom att träna utan ett val, alltså att man inte bara kan stoppa fötterna i stigbyglarna när det blir jobbigt.

Imorgon rider vi första gången för tränare, ska bli spännande.

Likes

Comments

Det där med att vakna på morgonen, dra upp rullgardinen och inse att det spöregnar är inte den roligaste känslan. Så nu ska jag skynda mig att cykla iväg till stallet så jag får på Diva ett täcke innan hon går ut. Här är det så att man måste sätta på täcke, byta täcke och sätta på benskydd osv innan stalltjänsten börjar runt 8. För det är inget dom gör. Förstår faktiskt det då det står väldigt många hästar installade.

Likes

Comments

Sitter och kollar igenom lite bilder från när Diva kom till mig, alltså första gången vi hoppade, lite skrattretande kan man säga.. Men wow vilken skillnad det har blivit på hästen, hon har fått koll på sina ben och även skaffat lite teknik. Här kommer några bilder från i början och några från någon månad sen.

Då.

​Nu.

Likes

Comments

Kommer ni ihåg för nån månad sen när jag berättade att jag åkt halva Sverige men inte berätta vad vi skulle göra där? Jag skrev att jag skulle berätta det senare. Det kommer jag göra nu. Jag var alltså nere i Skåne för att titta på en gymnasieskola som jag även sökte till när vi hade val. Fick sedan beskedet att jag kommit in. Skolan är Sveriges Ridgymnasium och alltså ett ridgymnasium som ligger i Svedala. Jag valde att gå där så vi fixade boende åt mig som ligger ca 3 km från skolan. Förra Torsdagen flyttade jag och Diva ner hit, än så länge trivs vi båda 2. Självklar är allting nytt för både mig och henne, jag har allt ansvar för min häst och min familj bor många timmar bort. Men kommer nog lära mig en hel del av det.

Skolan började jag i Måndags och vi har haft ett helt annat schema denna vecka, mycket information om både stall, hästar och skolgång. På skolan har man även ett val att antingen ha egen häst/ponny eller låna en skolhäst i utbildningen vilket jag tycker är super. Nu denna vecka kommer vi gå efter vårt riktiga schema och rider första gången på Onsdag.

Bökeberg (som anläggningen heter) är en av Sveriges finaste och deras ridhus är verkligen wow! De finns 3 stall, ett ridhus, en utebana och även en del terränghinder. Lägger in nån bild på anläggningen här nedan, kommer kanske fler sen.

Sista bilden är på ''resturangen/matsalen''

Likes

Comments