Header

Gårdagen botade den nuvarande bakfyllan på bästa sätt. Såklart! Stallet!
-
Åkte till min bästa vän vid halv 2 tiden och stannade till kvart över 5. Hade inte träffat Louice på länge och efter hennes kurs för Vignir så hade vi en hel del att prata igen. Det hade gått jätte bra för henne och hon var mer än nöjd.
Jag och Lydia har haft mycket "ensam-tid" det senaste. Vi trivs men jag saknar självklart sällskap ibland. Men det är så nyttigt att rida själv.
-
Igår tog vi rundan runt "tanten". Kände för en längre tur med härliga tempoväxlingar. Lydia och jag hade lite delade åsikter i början men hon skärpte till sig efter backen som vanligt haha...
-
Påväg hem får hon syn på en stor läskig gren i ett dike som skulle käka upp henne. Hon blev verkligen rädd! Först frös hon till och tittade som hon ibland brukar göra men sen skulle hon vända och springa därifrån vilket hon aldrig gjort tidigare.
Jag kan inte låta bli att skratta...!
-
Jag fick rida fram och tillbaka typ 4gånger och prata igenom det läskiga med henne. Vi kom förbi med hjälp av röst och lugn attityd! Berömde henne massor efteråt och det kändes så bra att vi tog oss förbi det som gjorde henne så rädd.
Söta lilla tjej.
-
Idag blir det inget stallhäng. Jobbar 13-21...sämsta passet som finns men har dom tack och lov väldigt sällan. Min älskling fyller år imorgon så jag ska greja med en hel del förberedelser inför det nu fram tills jag börjar jobba. Kolla lite recept osv! Han ska bli behandlad som en prins imorgon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jennifer, Lydia, Tankar

Anledningen till att det ekat tomt här på bloggen är pga att mina föräldrar ska skiljas. Jag fick rida på detta för ungefär 2 månader sen och mina känslor och tankar går upp och ned hela tiden trotts att jag inte längre bor hemma.
Jag har helt enkelt behövt lägga all min energi och ork på att orka vara Jennifer för hon är en tjej som jag tycker förbannat mycket om. Nu känns det äntligen som om jag lyckats finna henne igen. Det är definitivt på tiden!
-
För mig och Lydia går det jättebra, vi trivs så förbaskat bra ihop och jag är så glad och nöjd med min fina tjej.
Vi har ridit för Thomas igen och kunde inte annat än vara super nöjd över lektionen! För tillfället så rider jag mycket utefter hur jag känner mig eller rättare sagt jag gör vad jag känner för. Det brukar bli bäst så och då är Lydia som nöjdast eftersom jag är nöjd med mitt beslut. Denna häst alltså...
Därför så har jag inte planerat veckan, jag vet helt enkelt inte vad vi ska göra. När allt lugnat sig med mina föräldrar och jag blir mer motiverad igen så tar jag tag i träningen på allvar. Under tiden kör jag och Lydia på som vanligt, vi kämpar på och håller oss sams.
-
Jag lovar er att inläggen kommer bli roligare. Vill bara informera lite om vad som händer. Kanske ett sätt för mig att få ur mig lite också?
Min häst är bäst

Likes

Comments

Jennifer, Lydia, Tankar

Min och Lydias "smekmånad" varade i 2 dagar denna gång och idag tyckte hon minsann att jag skulle skärpa till mig.
Smekmånad och smekmånad, hon har vart extra förstående och snäll med tanke på min förkylning. Men idag så märkte hon att jag var mycket piggare så nu tyckte hon att det var dags för mig att rycka upp mig.
-
Lydia är som sagt en fantastisk häst, hon är tydlig och ärlig. Jag har aldrig mött en häst som jag förstår så bra som Lydia. Hursomhelst...
Idag blev det en längre tur. Till en början visste jag knappt vad jag kände för...innerst inne ville jag nog ridit bara hon och jag eller i paddocken vilket hon såklart kände av med en gång. Jag red ut med Jen och Anette och när vi ska rida mot Jen så vill hon gå till paddocken... Tydligare kan det inte bli va?
-
Hon är inte svår övertalad...det är precis som om hon ger mig en sista chans att ångra mig. Men vi följde med dom andra som sagt. Hon var lite sur och tyckte det var rätt tråkigt till en början. Jag var inte på mitt bästa humör och ångrade mig när vi ridit halvvägs. Då börjar hon skaka lite på huvudet och upp och ner så att jag vaknar till. Skärper mig snabbt och gör det bästa av ridturen vilket resulterade i en väldigt nöjd häst. Hon jobbade på bra och vi tränade på tempoväxlingarna.
-
Eftersom vi red med Jen och Aradis så var fokuset inte det allra bästa vilket jag fick jobba extra mycket på att få. Att alla gångarter skulle vara rena och att jag bestämmer när vi ökar osv. Hon skötte sig jätte bra i slutet och hon kändes nöjd.
-
Jag passade på att stanna längre i stallet idag så jag gav Lydia en extra tuss hö som hon fick mumsa i sig medan jag passade på att putsa vår utrustning! Det var så himla mysigt och jag bara njöt av pyssel och att höra henne tugga.

Likes

Comments

Jennifer

Som ni vet så är jag förkyld....återigen.
Allting tar därför extra lång tid...som att vakna till liv tex...har vart vaken sen kl 9 och det är först nu som jag ska ta tag i dagen och göra mig i ordning för stallet. Det är bara att acceptera....jag vil mer än vad kroppen orkar för tillfället.
Love ifrågasätter varför jag ska till Lydia när hon ändå får skötseln av mina stallkompisar när det gäller mat och vatten.
Men då förklarar jag att jag inte är död sjuk och att jag vill till min tös. Han skakar lite på huvudet och ler.
-
När jag vill något och jag bestömt mig för något då blir det oftast så. Jag är dock ganska lätt övertalig men inte när det gäller min häst.
-
Ska möta upp Anette i stallet idag också. Blir nog en annan runda idag då jag ridit skogsrundan några gånger nu. Är dessutom piggare idag så kan tänka mig lite mer tempoväxlingar. Tantens runda skulle sitta fint.
-
Nu är Love klar på toa. Morgon bajsen har gjorts och då är det fritt fram för mig.
Vi hörs senare!

Likes

Comments

Jennifer, Tankar , Tips

Något som vi ALLA måste tänka på är våran attityd gentemot varandra. Man behöver inte alltid säga allt man tycker....man behöver inte ha en nedvärderande ton...! Anledningen till detta inlägg är för att jag ofta läser om mitt intresse i olika hästforum. Det kan vara olika bloggar, grupper på facebook osv. Jag tycker allt som oftast att jag ser minst 1 kommentar som är riktigt elak och dumförklarande. Jag blir så trött på folk som anser sig ha bättre hästkunskap och uttrycker den genom att trycka ned andra på olika sätt.
-
Man kan förklara saker på olika vis. Vem vill bli bemött av en bitter sur kärring som klankar ner på ens häst eller fråga man eventuellt har? Hjälp istället, hjälp varandra! Ge tips och råd i en vänlig och trevligt bemötande ton. Ingen blir någonsin helt fullärd. man lär sig något nytt ständigt och jag tycker att vi alla borde dela med oss av våran kunskap på ett trevligt och inspirerande sätt.
-
Vad som kan vara extra vanligt tycker jag är att personer lägger upp bilder på sin häst med sadel på och frågan brukar lyda "Hur ser sadeln ut att ligga?".
Vissa kommenterar utifrån vad dom ser och kan med en trevlig ton svara och kanske avslutar med att tipsa om att kontakta en sadelutprovare för en mer professionell bedömning.. Men så finns det den där personen som glider ifrån ämnet helt...."Gud vad fet din häst är! Kanske borde tänka på att banta ner den några kilon istället för att bekymra dig över sadeln!*
DET ÄR HÄR jag blir så förbannad.....
Bad hon någon kommentera hennes häst utseende? NEJ
Bad hon om hjälp angående hästens vikt? NEJ
Vet personen som spydde ur sig den här dumma kommentaren om varför hästen eventuellt är överviktig? NEJ
SLUTA kommentera sånt som inte rör ämnet och SLUTA med den hemska attityden!!!
-
Till er som sprider glädje och hjälper andra med en positiv och hjälpsam attityd Jag beundrar er. Tack för att ni finns!

Likes

Comments

Jennifer, Tankar , Lydia

Igår och idag har vart 2 dagar då jag blivit extra varm i kroppen pga Lydia. Trotts förkylning så är det stallet som gjort att jag fått energi och glädje under dagarna istället för att ligga inne och vila..(som jag egentligen kanske borde men hallå? Vem vill det när man har häst?)
-
Lydia har vart så himla kärlekssjuk och verkligen sökt min uppmärksamhet vilket inte händer varje dag. Jag kliade henne i hagen idag och då la hon huvudet på min axel och höll på att somna. Det var så mysigt! Det ska vara på hennes villkor vilket jag absolut accepterar! Man är inte alltid gosig och hon är framförallt inte det för ofta så jag tar tillfället i akt när det ges stund för detta.
-
Så fort Asi kom fram och också ville mysa (han är otroligt kelsjuk) så puttade hon undan honom direkt genom öronspel och kroppsspråk. Han skulle minsann inte komma här inte haha!
-
Det blev faktiskt en tur med Anette idag, samma runda som igår och det var lika vackert idag.
-
Senare ikväll har jag tänkt skriva ett inlägg som jag bara måste få ur mig....!

Likes

Comments

Tankar , Lydia, Jennifer

Det var allt för längesen det bara var jag och Lydia. Bara hon och jag som själva njöt av varandras sällskap utan någon annan.
Behöver jag säga att det var helt underbart?
-
Trotts min förkylning och att jag nästan höll på att strunta i att rida henne pga min slöhet så hoppade jag ändå upp och det blev en ridtur som förgyllde hela mig med värme och kärlek. Hon var så snäll, stod fint vid stenen vi brukar hoppa upp vid
(ibland flyttar hon på bakdelen osv haha!)
så jag kom upp fint utan ansträngning. Väl i skogen så var hon så lyhörd, märktes att vi båda njöt och både hon och jag var fyllda med energi. Det var precis som om jag glömde att jag var förkyld. Vi trava och tölta i snön och alla träd var helt täckta!
-
Jag älskar verkligen Lydia.
Det finns absolut INGEN som denna häst.
-
När jag behöver det som mest, när jag förtjänar det som mest då är du helt underbar! Lyckan är total.
Det var så skönt att bara vara hon och jag, vi bestämde allt ihop ingen annan som ville rida hit eller dit, sakta eller fort osv. En ridtur i vår smak.

Likes

Comments

Tankar , Lydia, Jennifer

Som rubriken säger så är jag så förbannat trött på att bli SJUK! Jag är en sån person som sällan blir förkyld typ Max 1-2 gånger per år. Nu är jag det för typ 4:de gången känns det som. Jag snorar, hostar och irriterar mig på mig själv haha. Jag är dock inte orkeslös och har ingen feber tack och lov! Det tråkigaste som finns.
-
Planerna igår blev ju dessutom inte som planerade...skulle städat och ridit Lydia men istället behövde jobbet mig 2 pass igår. Jag kunde inte säga nej då det var sån kris och här ligger jag själv idag...förkyld och irriterad haha.
-
Nu ska jag äta frukost med Love, hans mamma fyller år idag så vi ska fixa hennes present under dagen. Men först ska jag till stallet och rida skogs rundan och lulla runt idag. Hoppas Lydia är snäll och inte ser sin chans att hålla på och försöka väcka mig till liv.
Hör av mig efter rid turen, ska passa på att ta med mig kameran och fota lite.
Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Jennifer, Lydia, Tankar

Helgen har gått fort och den har vart bra. Lyckad personal fest och lyckad middag! Trevligt häng i stallet också.
-
Men känner ni någonsin att ni stampar på samma ställe? Att ni behöver inspiration och hjälp till att utvecklas inom ridningen? Det känns som om jag har kommit till det steget för tillfället. Jag behöver inspiration och jag behöver en ridlektion för Thomas! Vill dock att underlaget i paddocken ska vara bra så det liksom blir värt både pengarna och att man verkligen kan jobba utan att vara orolig för att Lydia ska halka etc. då snön har kommit till Varberg.
-
Ska passa på att läsa mina favorit islandshästbloggar samt läsa igenom alla mina islandshästtidningar och kolla klipp på youtube. Det är en början iaf!
-
Alltså det är ju inte så att jag tycker det är tråkigt med ridningen utan jag vill bara få lite mer att jobba på. Innan har det vart att jobba på min osäkerhet när det gäller hennes bockande men det känns helt ärligt som om det är som bortblåst. SÅ jag är helt enkelt bara sugen på nya utmaningar och nytt tänkande!
Har ni några bra tips? SKRIV!
-
Imorgon slutar jag kl 12, ska nog åka till mormor för lunch och sen träna samt bege mig till Lydia för en ridtur! Är i stort behov av att göra rent min utrustning så kan nog bli något sånt. Skjuter på det hela tiden så det blir liksom aldrig gjort,
Känner ni igen er?


Likes

Comments