Header

Jennifer, Lydia, Tankar

Godkväll alla godingar!
-
Igår red jag med efterlängtade Louice! Dock var jag smått sugen på att faktiskt låta bli att rida igår.
Anledningen = vädret var bokstavligt talat bedrövligt...snöblandat regn som piskade i ansiktet och man var dyngblöt. Finns dock kläder efter väder men alltid så lätt att vara efterklok...
-
En tanke jag fick när vi väl red iväg och började snick snacka var att jag alltid bokstavligen ALLTID glömmer av vädret när jag rider. Jag tänkte faktiskt inte ens på att det öste ner och att man knappt såg något i mörkret pga dimman. Rätt häftigt ändå.
Är det bara jag som upplever det så?
-
Idag blev det en lång ritt vid Stättared tillsammans med Anette. 1 timma och 50 min var vi ute. Jobbade på mycket tempo växlingar och att gå i form.
Har inte kunnat rida i paddock då den fortfarande är isig på sina små ställen och dyng sur.
-
Lydia fick fram sin fantastiska trav vid ett tillfälle! Som jag saknat den! Hon får sånt enormt och stort steg med en jätte fin sväv. Detta brukar lyckas komma fram när hon får lite "draghjälp" jag ska bara lyckas få fram den själv också. Den är verkligen obeskrivlig. Varenda gång jag får smak på detta steg så känns det som om jag flyger på små fluffiga moln!
Mitt egna begär.

Likes

Comments

Jennifer

Nu har jag och Love kommit hem från Göteborg.
Vi åkte till dom ställena jag nämnde i förra inlägget. Dock hittade vi inget objektiv så vi ska kika lite på nätet ikväll istället.
-
Lydia får vila idag, underlaget i paddocken är inte alls trevligt att rida i då det är is på många ställen osv. Sen så vågar jag inte rida ut i mörkret själv haha! Men imorgon blir det en tur med Louice.
-
Fick som sagt vart inne på Hööks i Kållered och kom hem med en ny vår/höst jacka från CRW! Den var jätte snygg på och när jag kollar på rid jackor så kräver jag att det finns bra fickor så mobilen får plats ifall det skulle hända något och man rider själv. En extra säkerhetsåtgärd helt enkelt. Hittade faktiskt inget annat men detta fynd blev jag nöjd med! Skulle kostat mig 599kr egentligen men så var det 50% så 299kr gav jag för den.
-
Nu ska jag och Love snart till gymmet! 2:a gången för mig denna veckan som precis har börjat! Helt otroligt för att vara mig! Känns riktigt bra och har sån träningsvärk i mina ben sen igår. Gött när det känns.

Likes

Comments

Jennifer, Tankar

Jag har lovat mig själv att ALDRIG bli en sån där hästtjej som ständigt säger "nej jag kan inte, jag ska till hästen".
-
Anledningen till detta var för att under min uppväxt så var jag omringad med både hästtjejer och icke hästtjejer. Vet ni vad som händer om man ständigt säger att man inte kan pga häst?
En viktig grej jag vill påpeka här är att detta inte enbart gäller "häst" utan när man ständigt säger "nej jag kan inte" men nu tar vi detta sammanhanget.
-
Precis! Kompisarna tröttnar på att fråga personen ifråga eftersom man till slut känner att man vet svaret. Jag har alltid värderat mina kompisar otroligt högt! Dom finns där när någon annan kanske inte gör det. Jag älskar mina kompisar, de gör att jag fungerar och ger mig energi till både ridningen och mitt vardagsliv. Ni är bäst helt enkelt!
-
Tänk på detta om ni fortfarande vill ha era kompisar kvar, en vacker dag kanske de tröttnar. Glöm inte bort dom! Kanske är det din tur att fråga om ni ska ses? Och om du måste åka till hästen kanske personen ifråga vill följa med. Vad som är viktigt är att förklara och föra en konversation. Jag har lärt mig att planera min tid och håller fortfarande på och lär mig.
-
Jag menar inte att det är fel att prioritera hästen eller vad det nu kan vara men att ständigt få höra att man inte kan ses osv och sen aldrig frågar tillbaka är inte speciellt kul. Detta är min åsikt och mina tankar som sitter kvar sen barndomen.

Ni är många många fler men här är några goa bilder från olika minnen.

Likes

Comments

Jennifer

Vi hämtade våran kamera häromdagen.
Äntligen är den här! Den verkar vara precis så som vi har tänkt oss. Liten, kompakt och enkel att förstå sig på. Den har dessutom en pekskärm! Det tyckte jag var riktigt häftigt...! Har dock inte haft en kamera sen jag var typ 13 år gammal så tekniken har väl utvecklats haha! Det kanske är vanligt med pekskärm? Vad vet jag.
-
För tillfället så kan vi inte ta några bilder då vi inte hittat det objektivet vi vill ha än. Vi ska nog åka och kika på detta imorgon då bilen går emot Ikea och Hööks.
Love vet inte om att vi ska till hööks också haha men han brukar förstå att jag vill in dit.
Han skulle leta upp några affärer som säljer bra objektiv osv i Göteborg så förhoppningsvis kommer vi kunna ta bilder efter morgondagens lilla äventyr.

Likes

Comments

Jennifer, Lydia

Jag är så glad att min jobb helg äntligen är över!
Efter helg jobb så väntas det nu 2 lediga dagar för mig!
-
Vaknade med sprudlande energi så fort jag fick tittat ut genom fönstret! Vilket väder Varberg har haft idag. Strålande solsken och helt vindstilla och frost som glittrar i solljuset. Underbart.
Jag och Love åt frukost ihop och hjälptes åt med mitt träningsschema som jag ska börja på idag. Ska Lydia träna så ska minsann jag träna också haha.
-
Strax efter lunch åkte jag ut till stallet för att rida tillsammans med Jen. Vilken energi Lydia bjöd på idag! Efter första galoppen på åkern så var hon helt lyrisk! Ville bara springa och springa!
Men hon lyssnade ändå på mig. Jag var helt till mig jag också för den delen.
Ni vet den känslan när det känns som om hela hästen ska explodera av lycka och kasta sig in i galoppen. Hon var verkligen på helspänn och bara väntade på att få springa!
Jag tyckte det var helt underbart. Vilken ridtur! Har aldrig upplevt henne såhär pigg!
-
En bra början på en bra vecka helt enkelt.

Likes

Comments

View tracker

Jennifer, Lydia, Tankar

En gång i månaden...en gång. Det är då jag får dåligt samvete. Jag får dåligt samvete över att jag inte kan tillbringa min tid hos Lydia när jag jobbar helg. Jag hinner inte rida henne för då skulle jag stressa sönder. Som jag nämnt tidigare så skulle hon känna av detta direkt då hon känner av min sinnesstämning.
Detta är till min fördel ibland men också till min nackdel i vissa sammanhang.
-
2 dagar får hon gå i hagen med sina kompisar och njuta av att bara vara...men mina tankar är..gör hon det? Hon har vart så glad av att få komma ut och helt plötsligt dyker jag inte upp på 2 hela dagar i sträck för att inte rida.
-
Men hästar tänker inte riktigt som vi? Eller hur?
Hur funkar det där egentligen?
Alla tankar kommer vid läggdags...när man ligger här, ensam och trött och försvarslös för alla monster som man inbillar sig existerar under sängen.
-
Hur som helst Lydia är saknad mer än någonsin just denna gången i månaden. Har vi överlevt 1 år så klarar vi nog många fler. Ibland tar samvetet över, så är det bara.

Den här blicken får jag varje gång jag "lämnar" henne för att hämta tex sadeln eller dylikt. Hur söt?? Älskade häst!
-
Läste precis igenom allt vad jag skrev..sjukt deppigt..!
Snart är jobb helgen över! Då jävlar! Ledig i massor och min motivation och energi är på topp!
-
Älskar inlägg med oväntade avslut!
Vilken vändning det blev! Helt fantastiskt.

Likes

Comments

Jennifer, Lydia

I helgen är det dags för det jag avskyr mest...nämligen min jobb helg..
Egentligen är jag rätt inställd på att jobba men ändå...
-
Hur som helst så har jag haft en jätte effektiv dag och jag är så nöjd! Började med att skriva prov i palliativ. Kändes okej iallafall.
Sen blev det en tur till mormor för lite fika, hem och äta och sen åka till mitt favorit ställe...stallet såklart!
-
Idag red vi ut med Marina och Anette. Tränade mycket på att gå i form och att hon ska lyssna på mig och inte följa kompisarna. Dvs stanna när dom går och skritta när de ökar. Detta gick jättebra och jag är så nöjd med henne och att allt sitter som det ska.
-
Nu har jag alltså samlat på mig energi inför kvällens jobb sen blir det tacomys med Love när jag kommer hem.

Likes

Comments

Jennifer, Lydia, Tankar

Då var jag klar!
Jag har läst och bläddrat i en massa böcker och tidningar samt gjort en återblick på vad jag och Thomas har tränat på. Med hjälp av detta ska jag nu komma igång med Lydias träning på riktigt!
Jag har ju som sagt slarvat en hel del... uteritter har lockat mer osv.. men jag vill att vi ska lyckas och jag vill ha en ännu trevligare ridhäst och då måste man träna.
-
Innan varje uppsittning ska jag göra följande:
"Kyssa stigbygeln" : Jag ska stå på Lydias vänstra sida och leda henne med höger tygel mot höger skänkel och hålla kvar henne där i 5-10 sekunder.. Denna övning är bra för att korrigera en häst som är lång och framtung , eller som spänner upp nacken och sätter nosen i vädret. När Lydia är med på noterna så kan man utveckla denna övning till att göra på samma sätt fast man sitter i sadeln. Jag gör självklart lika dant fast åt andra hållet sen.
Kontakt: Jag ska ta kontakt med Lydias mun så att hon ger efter lätt i nacken. När jag sedan sitter i sadeln gör jag samma sak igen så att jag får en eftergift.
Den sist nämnda "övningen" är en sak som jag redan gör men som jag ska fortsätta med.
Sedan är det jätteviktigt att hon står still vid varje uppsittning. I början gjorde hon inte detta och då backade jag henne tills hon stanna. Hon står nu alltid still och detta är ett problem som är ur världen.
-
Ridpasset i Paddock:
¤ Jag ska börja med att skritta henne 4 varv åt varje håll och värma upp samt ställa henne i hörnen.
dvs böjda och fina hörn.
¤ Efter själva uppvärmningen så ska jag rida "Åttan" i alla gångarter utom galopp och träna på att böja och arbeta henne fint i själv bågen och sen ställa henne rakt osv. hänger ni med?
Denna övning är bra för att hästen gymnastiserar och lär sig balansera och koordinera sina båda sidor och detsamma gäller för mig.
¤ Sen ska jag rida på en 10 meters volt i skritt och tölt.
¤ Ut på spåret och träna på att gå i form i alla gångarter
-
Såhär är tanken att det kommer se ut för mig och Lydia framöver. Jag har själv en del som jag måste jobba på som ryttare bland annat att tuffa till mig och tänka mer framåt.
Dvs inte bakåt och jaga upp mig med tankar som "tänk om hon bockar" . Gör hon det så gör hon det...då är det bara att möta och agera precis så som jag gjort tidigare.
I paddocken så är Lydia krävande när det gäller att hon måste känna att jag vet precis vad vi ska göra. När hon vet det tycker hon att det är jätte roligt så detta är även ett stöd för mig.
Jag är otroligt taggad och motiverad! Nu kör vi!


BIlden är tagen från "skoj tävlingen" som klubben anordnade. Jag älskar hur Lydia ser ut på denna bilden! Hon ser så nöjd och självsäker ut. Hur jag ser ut är en helt annan historia...titta gärna bort! Haha!

Likes

Comments

Tankar , Jennifer, Tips

Jag har känt lite som rubriken lyder ett tag faktiskt...
inte alls positivt!
Mina planer och idéer skjuts antingen upp eller så blir dom inte av. Som sagt skrev jag igår att jag måste skärpa mig! Nu har jag iallafall kommit till insikt att jag måste ta tag i detta problem för desto mer jag skjuter på saker och helt enkelt inte får dom gjorda desto mer stressad blir jag. Detta i sin tur påverkar såklart mitt välmående och i sin tur min ridning!
-
Så idag börjar jag med att rätta till rubriken
"Planer är till för att ändras" till istället
"Planer är till för att göras"
-
Min plan för dagen var att rida Lydia men vädret i Varberg är inte välkomnande till detta alls...de har varnat för storm igen och här blåser och regnar för fullt! Lilla damen får därför stå idag också..tror hon har det bäst i hagen med sina kompisar och sitt hus att gå in i.
Nya tag imorgon vilket jag längtar såååå till!
-
Ska därför fortsätta med planeringen av vår träning! Detta ska göras genom att läsa böcker och tidningar för att hitta tips!
-
Tack för alla fina kommentarer och bra tips jag får! Blir lika glad varenda gång!

Likes

Comments

Jennifer

Så skönt det känns nu!
Har städat sen kl 11 imorse och är nu äntligen färdig. Julen är undan städad, granen är borta och alla skåp och garderober är genom gångna! Så skönt!
-
Det gäller att bara ta sig i kragen och få saker och ting gjorda. Inte lägga sig i soffan framför Tvn eller mobilen när man kommer hem från jobb eller stallet för då blir iallafall jag seg.
-
Har saknat min tös idag.. Ska åka ut till henne imorgon så får vi se om det blir paddock eller en trevlig uteritt!
Ska läsa lite böcker ikväll och fortsätta lägga upp ett träningsschema för Lydia. Borde lägga upp ett träningsschema för mig också...kanske dags att lägga lite energi på mig också? Kolla nyttiga recept osv! Love ska ändå jobba inatt så efter 21 så vet ni vad jag sitter och gör haha!

Likes

Comments