Header

Igår var verkligen inte min och Lydias dag...
Hon har fått sin brunst igen och jag ska ha min mens när som...tro mig det är ingen rolig kombination. Vi båda är sura och är jag inte på humör så är definitivt inte Lydia det heller haha!
-
Vi red tillsammans med Louice igår och hon var verkligen tjurig. Öronen var för det mesta bakåt och hon ville inte göra det jag ville. Jag fick ingen trav på hela ridturen och detta är något som inte hänt sen början. Jag började tänka på vad jag gjorde för fel men såfort jag skulle göra som jag brukar bara hon rusa snabbt in i tölt och ville komma ikapp Kraflar så fort det bara gick. Mitt tålamod brast och jag sa till henne en gång på skarpen. Då skärpte hon sig. De får faktiskt inte göra vad som helst! Tillåter man det ibland så kommer händelsen upprepad oftare.
Jag är ingen ryttare som smyghåller en häst. Jag vill ha en häst som är mjuk och trevlig i munnen. Därför la jag all min vikt bakåt och tog ett tag i tyglarna sakta och metodiskt och bestämt och röt till så hon hajade till.
-
När vi var framme efter vår ridtur så ville jag fortsätta rida tills jag fick bra och fin trav. Jag lyckades och var jätte nöjd och berömde henne. Hon hade faktiskt riktigt fin energi och form.
-
Jag tror att det är bra att det inte alltid går bra och går som man vill. Jag ifrågasätter alltid min egna ridning först innan jag blir upprörd men igår hade jag inte mycket kontakt med Lydia vilket jag inte kommer ihåg senast jag inte hade. Eller det är såhär när jag inte är på humör då blir ju som sagt inte hon det heller... tror att alla våra känslor m.m hade stor inverkan igår. Huvudsaken är att man kämpar tills man blir nöjd. Jag var jätte nöjd när jag fick travat mina 20m det var det jag strävade efter hela tiden. Det var längesen jag fick en tankeställare och verkligen behövde jobba för något. Det gäller att vända det negativa till något positivt.
-
Efter ridturen så borstade jag av henne och gav hennes foder sen la hon huvudet mot min mage och jag klia henne i pannan. Hon är bara så fin mitt lilla hjärta!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Regnet verkligen öste ner igår och man blir snabbt bortskämd med bra väder vilket i sin tur leder till att man blir desto mindre sugen på att rida när vädret är dåligt.
Lång och konstig mening där.
Hur som helst så trotsade jag och Louice vädret och red i regnet vilket ändå var väldigt mysigt.
-
Nu har solen kommit fram efter en hel dag som vart grå och regnig. Jag och Love gymmade på förmiddagen för att sedan köpa med varsin sallad till lunch innan han begav sig till jobbet. Sen dess har jag bara slappat och är så arg på mig själv för det. Varför liksom? Så himla onödigt. Det kan man göra på kvällarna.
-
Ska ta mig i kragen nu och åka till stallet. Har vart i valet och kvalet om jag ska greja här hemma istället men det är svårt när solen kommer fram alltså.

Likes

Comments

Igår blev det jobb 7-13 och åkte direkt till stallet efter det. Blev en ridtur med Anette då Louice skulle ha en ny medryttare på test ridning i paddocken.
-
Fantastiskt väder igår och vi njöt i solen. Blev riktigt mycket miljöträning. Bilar med släp som körde förbi oss, red förbi kossor, en man som satt på en åkgräsklippare och körde runt samt en robot gräsklippare. Hon skötte sig exemplariskt och Asi höll sig nära Lydia.
-
Alla gångarter satt som en smäck igår så då började jag arbeta mer med formen. Stundtals var hon riktigt fin och det märktes att hon saknat att få beröm! Hon ville hela tiden visa sig duktig.
-
Hon blev riktigt svettig och vi båda var nöjda igår!

Likes

Comments

Här har det ekat tomt ett bra tag nu. Har haft otroligt mycket på gång och saker och ting börjar äntligen falla på plats igen.
-
Jag har dessutom hunnit med en välbehövlig semester på 2 veckor tillsammans med Love.
Men idag börjar allvaret igen dvs jobb och vardagssysslor som man slipper undan när man är på semester.
-
Sen jag kom hem har jag tänkt skriva. Det har bara inte blivit av. På något vis så tycker jag dels att det är väldigt skönt att skriva av mig och se tillbaka på inlägg gällande min och Lydias utveckling men det är också en hjälp för mig själv. Jag skriver oftast vad jag ska göra och då blir det också gjort.
Idag börjar jag jobbet kl 14:00 och slutar 21:30 ikväll...röv pass jag vet!! Vad som gör mig ännu argare är att jag vakna kl 10 och har inte gjort annat än ätit frukost..! Sämst!
-
Lydia får vila idag så kanske ska lägga min "sista tid" innan jobbet på att röja upp här hemma? Det ser för jävligt ut..! Det ska jag göra och så får det bli!
-
Hur går det då med Lydia?

Det är rätt blandade känslor nu! Jag älskar att rida henne och i hanteringen är hon underbar men jag känner att vi står still. Jag behöver nog mer lektioner än jag själv tror. Ska försöka hålla 1 gång i månaden, det tror jag gör gott!
Blev också väldigt besviken då det är en tävling 1 juli men det är min jobbhelg så jag kan som vanligt inte delta. Jag behöver helt enkelt få upp min motivation igen. Det är inte så att jag tycker det är tråkigt men ni vet när man vill känna att man faktiskt kommer någonstans. Jag vill lägga upp en träningsplan tillsammans med Thomas. Dags att skicka ett sms kanske? Ni ser bloggen kan vara min räddning i många lägen. Ett sätt för mig att säga till mig själv liksom.

Likes

Comments

Gårdagen botade den nuvarande bakfyllan på bästa sätt. Såklart! Stallet!
-
Åkte till min bästa vän vid halv 2 tiden och stannade till kvart över 5. Hade inte träffat Louice på länge och efter hennes kurs för Vignir så hade vi en hel del att prata igen. Det hade gått jätte bra för henne och hon var mer än nöjd.
Jag och Lydia har haft mycket "ensam-tid" det senaste. Vi trivs men jag saknar självklart sällskap ibland. Men det är så nyttigt att rida själv.
-
Igår tog vi rundan runt "tanten". Kände för en längre tur med härliga tempoväxlingar. Lydia och jag hade lite delade åsikter i början men hon skärpte till sig efter backen som vanligt haha...
-
Påväg hem får hon syn på en stor läskig gren i ett dike som skulle käka upp henne. Hon blev verkligen rädd! Först frös hon till och tittade som hon ibland brukar göra men sen skulle hon vända och springa därifrån vilket hon aldrig gjort tidigare.
Jag kan inte låta bli att skratta...!
-
Jag fick rida fram och tillbaka typ 4gånger och prata igenom det läskiga med henne. Vi kom förbi med hjälp av röst och lugn attityd! Berömde henne massor efteråt och det kändes så bra att vi tog oss förbi det som gjorde henne så rädd.
Söta lilla tjej.
-
Idag blir det inget stallhäng. Jobbar 13-21...sämsta passet som finns men har dom tack och lov väldigt sällan. Min älskling fyller år imorgon så jag ska greja med en hel del förberedelser inför det nu fram tills jag börjar jobba. Kolla lite recept osv! Han ska bli behandlad som en prins imorgon.

Likes

Comments

Jennifer, Lydia, Tankar

Anledningen till att det ekat tomt här på bloggen är pga att mina föräldrar ska skiljas. Jag fick rida på detta för ungefär 2 månader sen och mina känslor och tankar går upp och ned hela tiden trotts att jag inte längre bor hemma.
Jag har helt enkelt behövt lägga all min energi och ork på att orka vara Jennifer för hon är en tjej som jag tycker förbannat mycket om. Nu känns det äntligen som om jag lyckats finna henne igen. Det är definitivt på tiden!
-
För mig och Lydia går det jättebra, vi trivs så förbaskat bra ihop och jag är så glad och nöjd med min fina tjej.
Vi har ridit för Thomas igen och kunde inte annat än vara super nöjd över lektionen! För tillfället så rider jag mycket utefter hur jag känner mig eller rättare sagt jag gör vad jag känner för. Det brukar bli bäst så och då är Lydia som nöjdast eftersom jag är nöjd med mitt beslut. Denna häst alltså...
Därför så har jag inte planerat veckan, jag vet helt enkelt inte vad vi ska göra. När allt lugnat sig med mina föräldrar och jag blir mer motiverad igen så tar jag tag i träningen på allvar. Under tiden kör jag och Lydia på som vanligt, vi kämpar på och håller oss sams.
-
Jag lovar er att inläggen kommer bli roligare. Vill bara informera lite om vad som händer. Kanske ett sätt för mig att få ur mig lite också?
Min häst är bäst

Likes

Comments

Jennifer, Lydia, Tankar

Min och Lydias "smekmånad" varade i 2 dagar denna gång och idag tyckte hon minsann att jag skulle skärpa till mig.
Smekmånad och smekmånad, hon har vart extra förstående och snäll med tanke på min förkylning. Men idag så märkte hon att jag var mycket piggare så nu tyckte hon att det var dags för mig att rycka upp mig.
-
Lydia är som sagt en fantastisk häst, hon är tydlig och ärlig. Jag har aldrig mött en häst som jag förstår så bra som Lydia. Hursomhelst...
Idag blev det en längre tur. Till en början visste jag knappt vad jag kände för...innerst inne ville jag nog ridit bara hon och jag eller i paddocken vilket hon såklart kände av med en gång. Jag red ut med Jen och Anette och när vi ska rida mot Jen så vill hon gå till paddocken... Tydligare kan det inte bli va?
-
Hon är inte svår övertalad...det är precis som om hon ger mig en sista chans att ångra mig. Men vi följde med dom andra som sagt. Hon var lite sur och tyckte det var rätt tråkigt till en början. Jag var inte på mitt bästa humör och ångrade mig när vi ridit halvvägs. Då börjar hon skaka lite på huvudet och upp och ner så att jag vaknar till. Skärper mig snabbt och gör det bästa av ridturen vilket resulterade i en väldigt nöjd häst. Hon jobbade på bra och vi tränade på tempoväxlingarna.
-
Eftersom vi red med Jen och Aradis så var fokuset inte det allra bästa vilket jag fick jobba extra mycket på att få. Att alla gångarter skulle vara rena och att jag bestämmer när vi ökar osv. Hon skötte sig jätte bra i slutet och hon kändes nöjd.
-
Jag passade på att stanna längre i stallet idag så jag gav Lydia en extra tuss hö som hon fick mumsa i sig medan jag passade på att putsa vår utrustning! Det var så himla mysigt och jag bara njöt av pyssel och att höra henne tugga.

Likes

Comments

Jennifer

Som ni vet så är jag förkyld....återigen.
Allting tar därför extra lång tid...som att vakna till liv tex...har vart vaken sen kl 9 och det är först nu som jag ska ta tag i dagen och göra mig i ordning för stallet. Det är bara att acceptera....jag vil mer än vad kroppen orkar för tillfället.
Love ifrågasätter varför jag ska till Lydia när hon ändå får skötseln av mina stallkompisar när det gäller mat och vatten.
Men då förklarar jag att jag inte är död sjuk och att jag vill till min tös. Han skakar lite på huvudet och ler.
-
När jag vill något och jag bestömt mig för något då blir det oftast så. Jag är dock ganska lätt övertalig men inte när det gäller min häst.
-
Ska möta upp Anette i stallet idag också. Blir nog en annan runda idag då jag ridit skogsrundan några gånger nu. Är dessutom piggare idag så kan tänka mig lite mer tempoväxlingar. Tantens runda skulle sitta fint.
-
Nu är Love klar på toa. Morgon bajsen har gjorts och då är det fritt fram för mig.
Vi hörs senare!

Likes

Comments

Jennifer, Tankar , Tips

Något som vi ALLA måste tänka på är våran attityd gentemot varandra. Man behöver inte alltid säga allt man tycker....man behöver inte ha en nedvärderande ton...! Anledningen till detta inlägg är för att jag ofta läser om mitt intresse i olika hästforum. Det kan vara olika bloggar, grupper på facebook osv. Jag tycker allt som oftast att jag ser minst 1 kommentar som är riktigt elak och dumförklarande. Jag blir så trött på folk som anser sig ha bättre hästkunskap och uttrycker den genom att trycka ned andra på olika sätt.
-
Man kan förklara saker på olika vis. Vem vill bli bemött av en bitter sur kärring som klankar ner på ens häst eller fråga man eventuellt har? Hjälp istället, hjälp varandra! Ge tips och råd i en vänlig och trevligt bemötande ton. Ingen blir någonsin helt fullärd. man lär sig något nytt ständigt och jag tycker att vi alla borde dela med oss av våran kunskap på ett trevligt och inspirerande sätt.
-
Vad som kan vara extra vanligt tycker jag är att personer lägger upp bilder på sin häst med sadel på och frågan brukar lyda "Hur ser sadeln ut att ligga?".
Vissa kommenterar utifrån vad dom ser och kan med en trevlig ton svara och kanske avslutar med att tipsa om att kontakta en sadelutprovare för en mer professionell bedömning.. Men så finns det den där personen som glider ifrån ämnet helt...."Gud vad fet din häst är! Kanske borde tänka på att banta ner den några kilon istället för att bekymra dig över sadeln!*
DET ÄR HÄR jag blir så förbannad.....
Bad hon någon kommentera hennes häst utseende? NEJ
Bad hon om hjälp angående hästens vikt? NEJ
Vet personen som spydde ur sig den här dumma kommentaren om varför hästen eventuellt är överviktig? NEJ
SLUTA kommentera sånt som inte rör ämnet och SLUTA med den hemska attityden!!!
-
Till er som sprider glädje och hjälper andra med en positiv och hjälpsam attityd Jag beundrar er. Tack för att ni finns!

Likes

Comments