Etter tre måneder er jeg nå tilbake til der jeg starta. Nå sitter jeg i mitt andre hjem her i Oregon. Kan ikke tro at første delen av reisen min er over. Tiden har bare flydd forbi. Men skal si det er litt deilig å være "hjemme". Skal være her til torsdag så da får jeg vært litt med pappa før jeg reiser hjem til lille Norge. Gleder meg til en Norsk jul! Har også savnet å snakke norsk. Så med en gang jeg møter noen norske her nede blir jeg veldig glad når jeg hører det norske språk. bare 4 dager igjen nå!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

- Pop of color -

Jeg er veldig glad i farger, men når det gjelder garderoben min finnes det ikke mye annet enn svart, hvit, grått og beige. Har alltid lyst på noe som er litt fargerikt men går alltid rett tilbake til mer nøytrale farger. Gikk innom Coach her om dagen og det var salg. Holdt på å kjøpe begge disse lommebøkene i svart, men bestemte meg for å gå for litt farger denne gang. Hurra. neida, men litt farger skader vell ikke? Uansett syntes jeg disse var så søte så måtte ha begge!

Likes

Comments

- The love for this city is endless -

Ååå som jeg bare elsker denne byen her. Det er så mye å se og gjøre og så mye forskjellig i en by. Alt fra the castro, Marina, Fishermans warf, Embarcadero osv. Så mange ting å se. Noe jeg angrer på er at jeg ikke har brukt mer tid i byen. Mye pga parkering suger og stress å komme seg rundt med bil.

Uansett i dag så har jeg vært med tanta mi, eller sov hos henne i natt og i dag tok vi turen til Embarcadero. Vi skikket litt rundt også gikk vi inn på et museum kalt Exploratorium. Sånn type museum som man kan gjøre mange eksperimenter. Meg og tanta mi følte oss nesten som dum og dummere dersom vi ikke fikk til så mye og trodde nesten alt var ødelagt. Men det ble et morsomt besøkt og jeg koste meg. Uansett så føler jeg at jeg må utnytte den siste tiden jeg har her for på lørdag så er jeg allerede vekke. Sykt å tiden flyr.

PEACE

Likes

Comments

Lokal tid 22:43

- Glimpse from my day -

God morgen Norge. En av de tingene jeg kommer til å savne mest er alle de amazinge spisestedene for en "billig" penge. Kan vell ikke si billig akkurat nå pga den dollaren er høy, men kanskje noen kroner billigere enn i Norge. San Fransisco er jo mest kjent for mange og gode spisesteder og etter et par besøk på forskjellige restauranter kan jeg si meg enig. I dag var meg og Mathilda og hadde brunch i Fairfax som ligger kanskje 20 minutter unna der jeg bor. Vi hadde en acai bowl med sjokolade og masse andre godsaker og i tillegg til det kjøpte vi en chai frappe som var kjempe god. 

Det har begynt å bli "høst" her, altså bladene på trærne skifter i mange forskjellige farger, begynner å bli kjølig men fortsatt sol. Veldig friskt! Gruer meg til å komme hjem til snø og kaldt vær. Uff, det er så fint her nede nå. Kjøpte meg forresten lader til kameraet mitt så det blir litt bedre bilder fra nå av. Hurra for det! Klokken nærmer seg nå 11, og begynner å bli trøtt så da er det å hoppe i seng.

Over and out, natta <3

Likes

Comments

Hehe hallo!
Jeg lever fortsatt. Nå som første delen av reisen snart er over tenkte jeg å bare skrive litt om hva som har skjedd den perioden jeg har vært her nede i stor byen San Francisco til dere som interesserer seg over det. Grunnen til jeg "sluttet" å blogge var rett og slett fordi jeg var mye alene i begynnelsen og gjorde egentlig ikke så mye spesielt, utenom at jeg gikk rundt å shoppet, gikk turer osv. Altså ikke så mye å blogge om, og heller ingen til å ta bilder og ta bilder med, så det ble som regel bare noen kjedelige selfies. Men nå som jeg de siste dagene tenkte jeg å oppdatere dere litt mer igjen.

JEG FIKK JOBB!
Til dere som ikke vet allerede så fikk jeg jobben hos Starbucks. Ååahh jeg er så takknemlig for det. Det har vært så gøy og lært utrolig mye. Blitt kjent med mange nye mennesker og lært meg og ha en normal samtale med fremmede som jeg som regel ikke møter igjen. Det er her jeg merker veldig mye forskjell på vennligheten her i USA og hjemme i Norge. Her forteller gjerne kundene meg hvordan de har hatt det i løpet av dagen, problemer i hjemmet, noe morsomt som har skjedd osv. Noen ganger kan det bli litt mye, men syntes det er så koselig! Det er noe jeg virkelig kommer til å savne! Har også fått mange nye venner på denne jobben. Kommer til å savne de veldig!

JEG HAR VÆRT I LA!
Her var jeg med Pappa og kjæresten og datteren hennes. Vi brukte vi meste parten av tiden vår i Disneyland, men vi besøkte også Santa Monica, Hollywood, Down town osv. Kjempe koselig og deilig å komme seg vekk litt og gleder meg veldig å komme tilbake igjen!

SVENSKER?
Når man bor i utlandet og treffer noen som bor så nærme som Sverige så ser man på de som søsken. Jeg har blitt god venn med noen søte svenske jenter. Tidenes squad. De har gjort reisen min 1000x bedre. Hadde ikke hatt det så gøy uten de! Vi har gjort mye så mye forskjellig. Gått mye turer, festet, spist mye deilig mat, road trips, shoppet osv. Kommer til å savne gjengen, men gleder meg allerede til vi skal ha reunion i Las Vegas når vi blir 21.

FAMILIE TID
Jeg har brukt mye tid med familie også, jeg kjente dem ikke så godt før jeg reiste ned hit pga jeg bor en million mil unna så det har vært godt å bli bedre kjent med de. Jeg er mye på besøk hos min tante som bor sentralt i San Fransisco som har vært veldig morsomt. Kommer til å savne dem når jeg reiser hjem.

ME TIME
Noe av det som har vært det beste er bare det å ha mye tid til overs. Trening, skikket rundt i butikker, slappe av og rett og slett kose meg litt ekstra når jeg får tid. Det har vært så deilig å ikke tenke på når den neste prøven er eller huske å ta på alarm klokken kvelden før. Det å ta et friår er virkelig verdt det om du er lei skolen.

Nå på lørdag reiser jeg hjem til Portland og skal være der i fem dager før jeg reiser videre hjem til lille Norge og feirer jul. Gleder meg selvom det blir hardt å reise fra denne byen her!

Likes

Comments


 

1. Amerikansk candy er ikke så godt som det høres ut. Ble rett og slett skuffet. Men alle de forskjellige is smakene de har her derimot. Elsk <>

2. Jeg kunne fint klart meg som veganer her nede. De har utrolig mye bra utvalg som ikke inneholder kjøtt og som smaker super godt! Vi har heller ikke kjøtt i huset og det har gått kjempe fint.

3. Å bli kjent med nye er ikke skummelt. Å være stresset over å komme i klein stillhet er unødvendig og det blir ikke en gøy opplevelse å møte nye mennesker dersom man er redd helle tiden. Ta det som det kommer så går det meste greit. 

4. Å si ja til mer. Spør noen om jeg vil bli med på ting sier jeg ja. Må presse meg til ting jeg egentlig ikke er komfortabel med å gjøre. Dette har ført til at jeg ikke er redd for å bli med på ting.


 

5. Å være ensom og å være alene er to forskjellige ting. Det er greit og ok å være alene men det å føle seg ensom er nesten litt trist. Jeg har brukt en del tid med meg selv her nede og det føles helt greit og det føles ok å være alene. Har ikke behovet for å være med folk 24/7. Har alltid vært en person som må være med folk hele tiden. Her har jeg lært meg å trives i eget selskap. Selvom jeg elsker å være med andre mennesker.

6. Det å savne noen kan være en god ting. Da blir det alltid godt å snakke med personen når enn man kan. 

7. Å bruke mye penger er ikke vanskelig. Litt her og litt der kan plutselig bli endel. Nå som dollaren er så høy som den er, er det ikke alltid like lett å holde kontroll på hvor mye man bruker. 

8. Eventyrlysten øker. Jeg har så lyst å oppleve mest mulig! Drømmer om å reise en del framover til ulike steder, Australia, Asia, Bali, Hawaii osv. 

Noe dere lurer på?

 

Likes

Comments

Lokal tid 23:12

God morgen dere! 

I dette øyeblikk ligger jeg i senga å ser på Full house. Minner <3 på="" tirsdag="" skjedde="" det="" en="" del="" ting="" som="" stresset="" meg="" egentlig="" veldig.="" først="" og="" fremst="" så="" hadde="" meg="" og="" tone="" en="" skype="" samtale="" der="" plutselig="" tven="" blir="" svart="" og="" kommer="" pipelyd="" og="" rødt="">WARNING tegn kommer opp på skjermen. Det sto også at det var warning for dvs. byer rundt her i San Fransisco og Tiburon var en av dem. Fikk helt panikk og sprettet opp av sengen, tok på meg morgenkåpen i tilfelle jeg måtte løpe ut av huset. Haha, litt paranoid. Roet meg litt ned ettersom det forsvant fra skjermen, så da søkte jeg opp på nyheter i San Fransisco og det hadde skjedd et jordskjelv på styrke 3.5, altså ikke veldig mye. Men uansett får jeg panikk av alt sånn der. 

Samme dagen har jeg fått kanskje 15 ukjente anrop, alle fra forskjellige nummere. Kjente jeg ble ganske irritert. Så plutselig ringer det noen mens jeg stapper i meg brød og peanøttsmør og jeg tar den og svarer hallo, med en ganske irritert stemme. Så var det Starbucks som ringte. Yess. De vile ha meg på intervju samme dagen, og det gikk faktisk veldig bra! Wohoo. Får se om jeg får den da heheh.

På fredag så skal jeg noe gøy. Nemlig på konsert! Highasakite skal spille i San Fransisco og skal med de jentene jeg ble kjent med her om dagen. Blir deilig å komme seg ut med noen på min egen alder. Gleder meg allerede. Nå ble det veldig mye tekst her, så skal slutte å skrive nå. 

Snakkes senere 
 

Likes

Comments

Lokal tid 22:56


Kjole Monki

 

Halla, det har skjedd en del siden sist. Har så vidt fått tid til å slappe av.. neida. Men uansett så skjer det mye her in the usa. Hele helga har jeg så og si vært opptatt. Har vært mye med tanta mi som har vært kjempe gøy! Vi spiste på en litt spesiell indisk restaurant, som viste seg til å være kjempe godt! Hun viste meg endel rundt byen og litt rundt der jeg bor noe som var ganske chill for min del. Vi så også filmen Sully. ANBEFALES! 

Jeg fikk også nye venner i dag. hehe :) Endelig. Møtte to kule jenter fra Norge som går på universitet i Berkeley. Det var kjempe gøy å henge med dem så satser på å møte dem snart igjen. Det ser forresten drit gøy ut på college/universitet her i usa. Mye festing og mye sosialt. Nesten sånn at jeg har lyst å gå her!

Nå har jeg akkurat kommet hjem, og ligger å ser på tv i senga. Noe som er ganske avslappende. Skal prøve å få trent litt i morgen, får se hvordan det går. Uansett håper jeg alle dere i Norge har det bra! Gleder meg til å se dere alle igjen.

PEACE

 

Likes

CommentsEndelig har jeg funnet en juice/smoothie bar som faktisk bruker ferske råvarer og ikke eplejuice på kartong. Etter å ha jobbet på Will.i.juice en stund er jeg blitt helt hekta på smoothier/juicer. Så jeg er så glad jeg fant en noen få minutter unna meg. De bruker mye eksotiske frukter som acai, pitaya osv noe som jeg syntes er digg. Skulle nesten søkt jobb her isteden for? Uansett så i dag har jeg egentlig bare sett meg litt rundt, har shoppet litt. Skal snart vise i et senere innlegg hva jeg har kjøpt, for har kjøpt en del ting jevnlig mens jeg har vært her. I morgen så skal jeg og tanta mi ut en tur og hun skal vise meg litt rundt. Så skal se om jeg får tatt noen bilder. 

peace

 

Likes

Comments

Hallo!

I går så gjorde jeg egentlig ikke så veldig mye, jeg fikk tatt meg en lang tur langs sjøen. Det var kjempe fint, utsikten mot San Fransisco by er så fint, spesielt om natta. Etter det viste bestefar meg litt rundt og introduserte meg til en del folk. Det er litt morsomt at han kjenner minst 4 stykk i hver dagligvare butikk som jobber der som han snakker med jevnlig. Uansett etter det så kom tanta mi over å lagde laks til middag. Jeg skal henge med henne litt de neste dagene som kommer. Hun er utrolig vittig, jeg ler så mye når jeg er med henne så det er gøy. Jeg har lyst til å se meg litt rundt for det er egentlig ganske mange shoppingsentre rundt her. Det er mye "outside malls" som dere ser ovenfor. Noe jeg egentlig syntes er koselig. Satser på å finne på noe gøy i dag, merker jeg savner hjem litt og det å ha folk rundt meg hele tiden. Er mye alene og savner spesielt Fredrik, kjæresten min som nå er i militæret. Det er ikke alt for lenge til jeg kommer hjem så må bare holde ut. 

 

Snakkes

Likes

Comments