Header

Imorse tränade jag karate sedan skyndade jag mig hem och duschade, sminkade, klädde på mig och åt. För jag skulle åka och bowla lite senare på dagen, och jag är en person som alltid stressar när jag ska iväg, fast jag har mer än 1 timme kvar.

Det var skoj och bowla och jag trodde jag skulle vinna haha.. jag kom sist, de andra 3 hade typ 150 poäng mer än mig, men det var iallafall skoj!
Jag lyckades alltid sätta käglorna längst ut på kanterna haha, så han som ledde bad mig köra åt honom när han bara hade en kägla kvar ute på kanten. Och gissa vad? Jag satte den! Men det gynnande inte mig så mycket, men skitsamma jag visste att jag log många poäng under alla så kan lika väl hjälpa de andra få högre poäng ;). Men tror faktiskt inte han hade vunnit utan min hjälp ;).

När vi körde och jag låg så mycket under brukade jag inte bara hjälpa de andra att vinna utan jag testade blunda och kasta klotet (skadade ingen utan klotet åkte på banan så alla vet), kastade det med fel hand och sen med båda händerna haha. Det var skoj att testa nya tekniker men dessa tekniker funkade inte så bra.

Det som förvånade mig mest med bowlingen vad att jag fick en strike!! 🏆

Man kan egentligen säga jag vann, om vi räknar i rangordningen nedifrån ;).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi börjar med fredagen
I fredags hade jag engelskaprov och jag tyckte det gick hur bra som helst! Tills jag frågade mina vänner efter provet vad de fick för svar och så, man kan ju säga att jag inte riktigt hade samma svar som dem haha. Men jag tror iallafall jag fick godkänt, men kanske inte ett A som jag trodde jag skulle få haha.
Efter skolan åkte jag hem och lämnade min väska med alla läxor. Sedan åkte jag in till stan för jag och några vänner bestämde att äta på Pinchos. Älskar Pinchos, har inte hittat någon absolut favoriträtt men hittar väl den snart ;).
Det var väldigt mysigt och vi hade skoj. På kvällen sen åkte vi alla hem till en annan kompis, och träffade några mer vänner där. Vi spelade kort och tyvärr gillar jag inte förlora som jag gjorde någon gång.. men döljer det ganska bra haha. Men jag vann faktiskt några gånger, på Bluffstopp eller vad det heter. Jag bluffa inte en ända gång men vann ändå haha. Får skryta lite ;).

Lördag
I fredags kom jag hem vid 1 tiden på natten och dagen efter hade jag och några andra vänner bestämt att gå på Universeum, vi bestämde att vara där när de öppna, 10 alltså. Tur att jag är morgonpigg så hade inga bekymmer att gå upp tidigt.
Asså jag tycker det är häftigt att se alla djuren som finns där. Speciellt tycker jag ormarna är coola. När jag var liten fick jag för mig att jag ville ha en orm, men mamma ville inte ha döda råttor i frysen. Så fick aldrig någon orm :(. Nu tycker jag inte om ormar lika mycket men de är coola! Men håller mig gärna på avstånd från dem.
Regnskogen som man kan gå i där inne är också roligt men varmt.. så där vill man inte vara för länge. Hajarna och sjöhästarna är coola, eller egentligen är allt häftigt där liksom. Själva upplevelsen.

Efter vi varit där gick vi till Max och åt lite. Sedan åkte vi hem, jag kom hem och pluggade lite. Sedan på kvällen åkte jag till en av de som var med på Universeum och vi såg film. Vi såg Bridget Jones's Baby. Jag såg den på bio och tycker den är väldigt bra! Smårolig hela tiden och sådana filmer gillar jag.
Efter filmen fick hon mig att se Melodifestivalen.. asså tycker inte om det men nu var andra chansen så det var ju lite spännande. Nu när jag sett andra chansen i mello får jag väl se finalen också haha.

Idag, söndag
Idag hängde jag med min pappa och tränade på brandstationen (han jobbar där så jag får hänga med han dit och träna på gymmet ibland). Att min pappa är brandman tycker jag är coolt, han är en hjälte!⭐️
Vad händer mer idag?
Ska försöka plugga lite och sedan se serie. Har ju 2 studiedagar nu från skolan så det är skönt.

Här är lite bilder sen helgen!

Likes

Comments

Idag gjorde jag det, jag åt på Pizza Hut som jag har lovat mig själv att testa. När jag började min kamp förra året mot denna j*vla sjukdom var det detta jag först sa jag ville kunna äta. Och nu ungefär 1 år senare var jag redo. Känns så skönt att jag nästan är helt frisk nu. En liten bit kvar men snart är jag i mål. Känns underbart, man börjar känna sig hel igen.

Innan Pizza Hut gick jag i stan med min lillebror och gissa vad?! Jag hittade kostymbyxor!! Blev så sjukt glad haha. Nu äntligen har jag hittat dem. Det fick bli ett par vanliga svarta, känns att det matchar till alla tröjor, så kommer nog ha mest användning för den färgen.

Kvällens planer

Nu på kvällen får jag se serie och ska INTE se mello, hatar mello eller det kanske är lite väl starkt ord. Men gillar inte mello så mycket haha.

Likes

Comments

Lovet är slut och dags att komma tillbaka till skolan. Lovet har varit bra men har inte gjort så mycket, mest slappat. Men åt på pinchos en gång på lovet, säger det igen sååå gott där!

Sedan var jag även på bio med en kompis, fifty shades darker ;). Den var väldigt bra, men jag har inte läst böckerna så har inte samma förväntningar som många andra som läst dem. Men jag tyckte den var väldigt bra och nu efter jag sett filmen har jag börjat lyssna på låtarna från den. Såå j*vla bra är de!!

Har rangordnat dem och rekommenderar alla att lyssna på:
1. The scientist (med Corinne Bailey Rae)
2. Helium (med Sia)
3. Bom bidi bom (med Nick Jonas, Nicki Minaj)
4. Pray (med JRY, Rooty)
5. Lies in the dark (med Tove Lo)
6. Code blue (med The dream)
7. Cruise (med Kygo, Andrew Jackson)
8. I need a good one (med The Avener)
9. Not afriad anymore (med Halsey)
10. What is love (med Frances)
Dessa är sååå bra! Lyssna! Lyssna!!

Likes

Comments

Alla hjärtans dag eller om man ska använda lite engelska valentine's day firades med 2 fina vänner på Pinchos. Aldrig ätit där innan och det var lika gott som förväntningarna och rykterna, så jag rekommenderar alla att testa Pinchos!
Jag och mina vänner åkte in vid halv 7 och gick lite i stan innan, jag provade en kappa som de tyckte var väldigt fin på mig. Men jag vet inte än, den var rosa och i år kanske man ska slå till med lite färg på kläderna? Har ju redan köpt en svart kappa så känns ändå lite onödigt att köpa en till. Men får se haha.

Vi åkte sedan spårvagn till Pinchos och fick vårt bord. Vi fick gratis popcorn till förrätt och även påse med någon gullig text på för valentine's day!
Bordet var på en ganska avskild plats och det var väldigt skönt. Sedan tittade vi på appen (man beställer via en app på mobilen), kanske ingen nyhet för många men jag tyckte det var väldigt smidigt. Det fanns ju så många goda rätter att välja mellan, så vad skulle man beställa liksom?! Av de jag tog var alla jättegoda! Kommer vilja äta där snart igen. Blev ganska chockad att rätterna var så små haha. Jag visste att det var små, men så små? Haha jättegulliga var de.
Det var ganska mycket folk på Pinchos så det tog en stund innan rätterna var klara men jag tycker det var helt klart värt väntan!
Kunde inte blivit bättre Valentine's day med mina vänner! <3

Likes

Comments

Äntligen är jag frisk från influensan haha! Asså har verkligen mått skit men nu mår jag bra, är bara lite hängig. Var ute med min hund idag och tog lite luft, det kändes väldigt skönt efter att man har isolerat sig i flera dagar och att se något annat än bara sitt rum.

Nu när jag är feberfri hade jag gärna velat hitta på något roligt idag men är fortfarande hängig så får vara hemma. Har ju ett helt lov framför mig och då får man hitta på roliga saker!

Idag går ju mello på tv men asså jag tycker det är såå tråkigt haha så kommer inte att se på det haha, snacka om att gå emot en norm ;). Känns verkligen som nästan alla ser mello, men jag kan inte hjälpa att jag tycker det är tråkigt att titta på. Bara massa deltävlingar känns det som haha. Så jag får se serie eller något istället. Men har typ sett klart alla serier så jag får hitta någon ny eller se om någon. Jag får leta runt lite på nätet efter någon serie. Hittar jag ingen serie får jag se någon film, iallafall vad som helst utan mello ;).

Har inte så mycket mer att skriva då jag inte har gjort något annat än vilat hemma sen onsdags haha.

Likes

Comments

Brukar alltid bli sjuk en gång varje år, jag brukar alltid få den kära influensan nästan varje år haha. Så nu har jag fått den😩.

Började bli lite dåligt igår och var hängig och när jag cyklade hem från pendeln igår hade jag 39 graders feber, smart Jennifer som cyklade hem. Men ibland får faktiskt min hårfärg matcha min IQ ;).

Har försökt se lite serie på dagen men mådde för dåligt, så försökte sova men då kände jag mig yr haha så jag har fått leva på tabletter idag. Men brukar alltid tänka att det kunde varit värre liksom ;). Men nu mår jag lite bättre så ska se om några avsnitt på Teen wolf, den är såå bra! Bästa medicinen ;).

Kände nu när jag blev sjuk att egentligen har jag inte råd att missa mer av skolan, så önska egentligen att jag blivit sjuk på lovet. Så jag inte missar för mycket i skolan. Men nu är det som det är och jag får bara ta igen det jag missar någon annan dag.

Likes

Comments

Att vissa företag inte skäms utan bara bryr sig om att tjäna så mycket pengar som möjligt och inte tänker på skadan som sker bakom all deras reklam. Jag tänker på företag som visar modeller som är fotoshopade smalare, starkare, längre och allt detta. Ja ni alla vet ju hur modeller ser ut i dagens samhälle. Detta ger konsekvenser hos folk att man vill ju se ut som modellerna gör för passa in i samhället.
Men jag ska säga en sak, konsekvenserna man kan få är inte värda att försöka bli någon man inte är. Att vara den snyggaste, smalaste, starkaste etc är BARA ytliga saker. Vad säger detta om din personlighet? Ingenting!

Företag vill ju tjäna pengar, de vill alltid få oss att sträva åt något nytt, därför ändras det ofta alltid hur man ska se ut för att man ska ha nya mål att sträva efter=företagen tjänar mer. Jag tycker det är skrämmande att se dessa konsekvenser, vi blir blinda åt vad vi gör mot oss själva. Vi skapar ett hets kring hur vi ska vara och se ut. Jag själv har trott att det är mig själv jag måste ändra på för att duga, men tvärtom. Det är samhället som måste ändra sitt sjuka tänk!

Fast nu kan jag inte lägga all skuld på företagen för det är faktiskt vi själva som är med och skapar skönhetsidealet och gör som företagen vill vi ska göra. Vi är inte oskyldiga. Långt ifrån. Därför är det vi som har makten att ändra detta, vi kan visa att vi duger precis som vi är. För när vi väl har ändrat hur vi ser på samhället och oss själva kommer företagen inte längre tjäna pengar på något som är ouppnåeligt att nå. För vi väljer att inte påverkas av det. Utan istället för att vi alltid ska ändra på oss och bli styrda av företag som skapar skönhetsideal, får vi företagen att ändra sig till hur vi vill ha det.

Jag ser samhället från en annan vinkel nu, jag fick lära mig den hårda vägen att se hur allvarlig konsekvensen kan bli. Ska detta få fortsätta?

Så en fråga jag ställer till alla nu, vad är viktigast och vad väger tyngst? Snygg eller måendet?

Likes

Comments

En söndag. Fast skriver först lite om lördagen ;).

Lördag

Igår så var jag i stan med min lillebror Oliver. Nu har jag varit i stan med var och en i min familj varje vecka haha. Första gången var med pappa, veckan efter det var det med mamma och veckan efter det igen min lillebror haha.

Hittade inga kostymbyxor igår heller.. men jag ger fortfarande inte upp! För jag ska hitta några. Oliver hittade inte heller några byxor som han var ute efter, det verkar som detta med att hitta byxor i vår familj inte är vår grej ;).

Pappa kom även hem igår från Japan och han hade köpt en liten hammare som ska ge tur till var och en av oss i familjen <3. Han hade även köpt lite karate saker och jag och han tycker det är fina saker, kanske mer betydelsefulla än fina för karate handlar så mycket mer än om just självförsvar. Det finns en historia bakom allt, en grundare som har gjort karaten speciell. Mamma och Oliver tycker däremot att det inte är så intressant och fascinerande haha.

På kvällen träffade jag två kompisar, kul att träffa de igen för det var ett bra tag sedan nu. Vi måste ses oftare!

Idag

Idag gjorde jag en sak jag inte gjort på ett år, jag hängde med pappa till gymmet och tränade. Har inte fått göra det innan men nu äntligen kände jag mig redo! En underbar känsla men tränade ändå lite lugnt för vill inte riskera att falla tillbaka nu när allt går så j*vla bra!

En karatesymbol till vänster och hammaren till höger.

Likes

Comments

Ett vägskäl, ett stopp. Vilken väg ska man ta? Lätta vägen, skita i allt och ge upp? Eller ta den svåra vägen och fortsätta kämpa?
Jag valde igår, valde att ta den svåra vägen, visste att den vägen kommer ge mig rivande ångest. En ångest som skulle få mig att vilja fly från mig själv, allt för att slippa tortyren ångesten ger en. Men trots allt detta valde jag den svåra vägen. Jag klarade mig igenom kvällen igår och nu är det bara framåt som gäller.

Ångest är ett svårt att förstå om man inte har haft det, ångest behöver inte bara vara för just samma sak hos alla. Min ångest kommer pga min sjukdom. Ångest är sjukt skrämmande, jag har varit livrädd för ångesten och jag har undrat många gånger om den kommer döda mig.
Men jag lärde mig ganska snabbt att ångesten den dödar inte. Den är fruktansvärd men man dör inte. Ångesten dödar inte men min sjukdom gör. Därför valde jag att ta den svåra vägen för jag vill få tillbaka livet. Jag vill inte vara rädd för ångesten mer. För jag ska i mål. Jag väljer det friska.

Ångest, psykisk ohälsa. Detta ska ingen behöva ha för jag vet, jag vet hur skrämmande det är.

🖤

Likes

Comments