Header

Lovet är slut och dags att komma tillbaka till skolan. Lovet har varit bra men har inte gjort så mycket, mest slappat. Men åt på pinchos en gång på lovet, säger det igen sååå gott där!

Sedan var jag även på bio med en kompis, fifty shades darker ;). Den var väldigt bra, men jag har inte läst böckerna så har inte samma förväntningar som många andra som läst dem. Men jag tyckte den var väldigt bra och nu efter jag sett filmen har jag börjat lyssna på låtarna från den. Såå j*vla bra är de!!

Har rangordnat dem och rekommenderar alla att lyssna på:
1. The scientist (med Corinne Bailey Rae)
2. Helium (med Sia)
3. Bom bidi bom (med Nick Jonas, Nicki Minaj)
4. Pray (med JRY, Rooty)
5. Lies in the dark (med Tove Lo)
6. Code blue (med The dream)
7. Cruise (med Kygo, Andrew Jackson)
8. I need a good one (med The Avener)
9. Not afriad anymore (med Halsey)
10. What is love (med Frances)
Dessa är sååå bra! Lyssna! Lyssna!!

Likes

Comments

Alla hjärtans dag eller om man ska använda lite engelska valentine's day firades med 2 fina vänner på Pinchos. Aldrig ätit där innan och det var lika gott som förväntningarna och rykterna, så jag rekommenderar alla att testa Pinchos!
Jag och mina vänner åkte in vid halv 7 och gick lite i stan innan, jag provade en kappa som de tyckte var väldigt fin på mig. Men jag vet inte än, den var rosa och i år kanske man ska slå till med lite färg på kläderna? Har ju redan köpt en svart kappa så känns ändå lite onödigt att köpa en till. Men får se haha.

Vi åkte sedan spårvagn till Pinchos och fick vårt bord. Vi fick gratis popcorn till förrätt och även påse med någon gullig text på för valentine's day!
Bordet var på en ganska avskild plats och det var väldigt skönt. Sedan tittade vi på appen (man beställer via en app på mobilen), kanske ingen nyhet för många men jag tyckte det var väldigt smidigt. Det fanns ju så många goda rätter att välja mellan, så vad skulle man beställa liksom?! Av de jag tog var alla jättegoda! Kommer vilja äta där snart igen. Blev ganska chockad att rätterna var så små haha. Jag visste att det var små, men så små? Haha jättegulliga var de.
Det var ganska mycket folk på Pinchos så det tog en stund innan rätterna var klara men jag tycker det var helt klart värt väntan!
Kunde inte blivit bättre Valentine's day med mina vänner! <3

Likes

Comments

Äntligen är jag frisk från influensan haha! Asså har verkligen mått skit men nu mår jag bra, är bara lite hängig. Var ute med min hund idag och tog lite luft, det kändes väldigt skönt efter att man har isolerat sig i flera dagar och att se något annat än bara sitt rum.

Nu när jag är feberfri hade jag gärna velat hitta på något roligt idag men är fortfarande hängig så får vara hemma. Har ju ett helt lov framför mig och då får man hitta på roliga saker!

Idag går ju mello på tv men asså jag tycker det är såå tråkigt haha så kommer inte att se på det haha, snacka om att gå emot en norm ;). Känns verkligen som nästan alla ser mello, men jag kan inte hjälpa att jag tycker det är tråkigt att titta på. Bara massa deltävlingar känns det som haha. Så jag får se serie eller något istället. Men har typ sett klart alla serier så jag får hitta någon ny eller se om någon. Jag får leta runt lite på nätet efter någon serie. Hittar jag ingen serie får jag se någon film, iallafall vad som helst utan mello ;).

Har inte så mycket mer att skriva då jag inte har gjort något annat än vilat hemma sen onsdags haha.

Likes

Comments

Brukar alltid bli sjuk en gång varje år, jag brukar alltid få den kära influensan nästan varje år haha. Så nu har jag fått den😩.

Började bli lite dåligt igår och var hängig och när jag cyklade hem från pendeln igår hade jag 39 graders feber, smart Jennifer som cyklade hem. Men ibland får faktiskt min hårfärg matcha min IQ ;).

Har försökt se lite serie på dagen men mådde för dåligt, så försökte sova men då kände jag mig yr haha så jag har fått leva på tabletter idag. Men brukar alltid tänka att det kunde varit värre liksom ;). Men nu mår jag lite bättre så ska se om några avsnitt på Teen wolf, den är såå bra! Bästa medicinen ;).

Kände nu när jag blev sjuk att egentligen har jag inte råd att missa mer av skolan, så önska egentligen att jag blivit sjuk på lovet. Så jag inte missar för mycket i skolan. Men nu är det som det är och jag får bara ta igen det jag missar någon annan dag.

Likes

Comments

Att vissa företag inte skäms utan bara bryr sig om att tjäna så mycket pengar som möjligt och inte tänker på skadan som sker bakom all deras reklam. Jag tänker på företag som visar modeller som är fotoshopade smalare, starkare, längre och allt detta. Ja ni alla vet ju hur modeller ser ut i dagens samhälle. Detta ger konsekvenser hos folk att man vill ju se ut som modellerna gör för passa in i samhället.
Men jag ska säga en sak, konsekvenserna man kan få är inte värda att försöka bli någon man inte är. Att vara den snyggaste, smalaste, starkaste etc är BARA ytliga saker. Vad säger detta om din personlighet? Ingenting!

Företag vill ju tjäna pengar, de vill alltid få oss att sträva åt något nytt, därför ändras det ofta alltid hur man ska se ut för att man ska ha nya mål att sträva efter=företagen tjänar mer. Jag tycker det är skrämmande att se dessa konsekvenser, vi blir blinda åt vad vi gör mot oss själva. Vi skapar ett hets kring hur vi ska vara och se ut. Jag själv har trott att det är mig själv jag måste ändra på för att duga, men tvärtom. Det är samhället som måste ändra sitt sjuka tänk!

Fast nu kan jag inte lägga all skuld på företagen för det är faktiskt vi själva som är med och skapar skönhetsidealet och gör som företagen vill vi ska göra. Vi är inte oskyldiga. Långt ifrån. Därför är det vi som har makten att ändra detta, vi kan visa att vi duger precis som vi är. För när vi väl har ändrat hur vi ser på samhället och oss själva kommer företagen inte längre tjäna pengar på något som är ouppnåeligt att nå. För vi väljer att inte påverkas av det. Utan istället för att vi alltid ska ändra på oss och bli styrda av företag som skapar skönhetsideal, får vi företagen att ändra sig till hur vi vill ha det.

Jag ser samhället från en annan vinkel nu, jag fick lära mig den hårda vägen att se hur allvarlig konsekvensen kan bli. Ska detta få fortsätta?

Så en fråga jag ställer till alla nu, vad är viktigast och vad väger tyngst? Snygg eller måendet?

Likes

Comments

En söndag. Fast skriver först lite om lördagen ;).

Lördag

Igår så var jag i stan med min lillebror Oliver. Nu har jag varit i stan med var och en i min familj varje vecka haha. Första gången var med pappa, veckan efter det var det med mamma och veckan efter det igen min lillebror haha.

Hittade inga kostymbyxor igår heller.. men jag ger fortfarande inte upp! För jag ska hitta några. Oliver hittade inte heller några byxor som han var ute efter, det verkar som detta med att hitta byxor i vår familj inte är vår grej ;).

Pappa kom även hem igår från Japan och han hade köpt en liten hammare som ska ge tur till var och en av oss i familjen <3. Han hade även köpt lite karate saker och jag och han tycker det är fina saker, kanske mer betydelsefulla än fina för karate handlar så mycket mer än om just självförsvar. Det finns en historia bakom allt, en grundare som har gjort karaten speciell. Mamma och Oliver tycker däremot att det inte är så intressant och fascinerande haha.

På kvällen träffade jag två kompisar, kul att träffa de igen för det var ett bra tag sedan nu. Vi måste ses oftare!

Idag

Idag gjorde jag en sak jag inte gjort på ett år, jag hängde med pappa till gymmet och tränade. Har inte fått göra det innan men nu äntligen kände jag mig redo! En underbar känsla men tränade ändå lite lugnt för vill inte riskera att falla tillbaka nu när allt går så j*vla bra!

En karatesymbol till vänster och hammaren till höger.

Likes

Comments

Ett vägskäl, ett stopp. Vilken väg ska man ta? Lätta vägen, skita i allt och ge upp? Eller ta den svåra vägen och fortsätta kämpa?
Jag valde igår, valde att ta den svåra vägen, visste att den vägen kommer ge mig rivande ångest. En ångest som skulle få mig att vilja fly från mig själv, allt för att slippa tortyren ångesten ger en. Men trots allt detta valde jag den svåra vägen. Jag klarade mig igenom kvällen igår och nu är det bara framåt som gäller.

Ångest är ett svårt att förstå om man inte har haft det, ångest behöver inte bara vara för just samma sak hos alla. Min ångest kommer pga min sjukdom. Ångest är sjukt skrämmande, jag har varit livrädd för ångesten och jag har undrat många gånger om den kommer döda mig.
Men jag lärde mig ganska snabbt att ångesten den dödar inte. Den är fruktansvärd men man dör inte. Ångesten dödar inte men min sjukdom gör. Därför valde jag att ta den svåra vägen för jag vill få tillbaka livet. Jag vill inte vara rädd för ångesten mer. För jag ska i mål. Jag väljer det friska.

Ångest, psykisk ohälsa. Detta ska ingen behöva ha för jag vet, jag vet hur skrämmande det är.

🖤

Likes

Comments

Förra lördagen var det far och dotter dag så lördagen igår fick bli mor och dotter dag. Rättvist får du ju vara liksom ;).

Jag och mamma åkte in till stan igår, jag är på jakt efter kostymbyxor. Jag är en sån person som riktar in mig på en viss sak jag vill köpa och ger mig ofta inte förrän jag köpt den. Det är för och nackdelar med sånt tänk. Fördelarna är att jag ofta hittar saken jag vill ha tillslut, men nackdelarna är att jag inte tittar på något annat i affärerna som kan vara fint och blir väldigt missnöjd när jag inte hittar det jag letar efter.

Så igår hittade jag inte några kostymbyxor.. provade hur många som helst men inga jag kände att jag ville köpa. Jag som hade tänkt ha de nästa vecka, hade bokstavligt talat gjort upp lite outfit i huvudet men där sket sig den planen haha. Men brukar tänka att det kanske inte var meningen att jag skulle köpa några kostymbyxor igår. Eller jag tröstar mig iallafall med det haha. Kanske kommer hitta dem någon annan dag för kommer inte ge upp mitt letande, än iallafall! ;)

I stan letade vi inte bara kostymbyxor utan vi tog en lunch på Vapiano, vi hade aldrig ätit där innan och jag hade väldigt höga förväntningar, det verkar ju så gott! Det var gott men inte riktigt som mina förväntningar, jag tycker även om att äta i lugna miljöer men det var väldigt mycket folk där och långa köer att beställa. Kanske inte så konstigt när vi kom precis i lunchtiderna. Men det var skoj att testa det!

På kvällen sedan kom det hem en kompis och hennes mamma till oss och det var skoj! Vi lärde känna varandra när vi var väldigt små och vi bodde grannar ett bra tag. Skoj att träffa henne igen för många minnen dyker upp :).

Bilden nedanför har inte så mycket att göra med inlägget men jag har börjat gilla att redigera olika bilder jag tar! Så bjuder på en här ;)

Likes

Comments

En lördag där jag och pappa åkte in till stan, mysigt! Att få en egen dag med pappa tror jag vi båda behövde. Vi har inte hittat på så mycket det senaste, kännas att vi knappt sett varandra. Han har jobbat och jag har varit på kliniken och åkte på Stockholmsresa. Så denna dagen behövde vi verkligen få umgås, bara jag och han. Far och dotter dag.

Vi tittade affärer och jag hittade ingenting men han hittade massor. Han hittade saker han ska ha med på sin resa, för han åker snart till Japan😱. Inte alls avundsjuk på det ;), men jag hoppas han kommer få det underbart där med hans kompisar från karaten!


Gårdagen
Igår var jag på kliniken, varit där 3 dagar denna vecka. Har verkligen behövt det och nu äntligen börjar jag se framstegen, jag vill bli frisk för min egen skull och jag ska f*n lyckas!

Igår var jag även väldigt trött när jag kom hem från kliniken och tror det beror på att jag varit väldigt spänd för Stockholmsresan, spänd och lite nervös om jag kommer klara att sköta behandlingen och allt helt själv utan min behandlare och föräldrar i närheten. Det gick hyfsat, det kunde gått bättre men efter resan kände jag att motivationen är på 110% nu! Så inatt har jag sovit 12 h, så nu är jag utvilad haha. Konstigt om jag inte hade varit det😂.

En bild från i somras på mig och pappsen.,Han är helt enkelt bäst! <3

Likes

Comments

Stockholm, yes där var jag från tisdag till onsdags med beteendeklassen.
Först var det oklart om jag skulle få åka för min behandlare, men jag fick! Blev överlycklig att jag som de senaste veckorna har slitit som in i h*lvete för att jobba med ett enda mål att bli frisk. Att få denna belöningen längs vägen fast man inte är frisk än, visar att ju hur mycket man kan göra när man är helt frisk, helt fri!

Stockholmsresan började med att alla samlades på centralstationen i Göteborg, 06:50. Som tur är jag morgonpigg person haha. Tåget gick vid 7 och vi var framme runt halv 11. Vi gick först och tittade vart riksdagen låg och gick sedan till hotellet vi skulle bo på. Hotellet var en båt haha lite udda men ändå en kul upplevelse.

Vad gjorde vi i Stockholm nu då?

Första kvällen var vi på en stand up på en resturang som hela klassen var på. Jag tyckte faktiskt stand up var asroligt haha, jag har aldrig varit på en sån innan. Den var roligare än mina förväntningar! Min typ av humor alltså haha. Skoj att fler än mig har så "bra" humor som jag har ;). En av komikerna härmade en haj när han skämta och det var roligaste jag sett😂. Kanske inte låter jätteskoj men det var roligare i verkligheten, lovar er!

I Stockholm besökte vi även riksdagen, tittade på partidebatten och jag tyckte faktiskt den var intressant. Vi besökte även moderna museet, är inte jätteintresserad av konst och allt sånt och jag har svårt att fatta att ett målat streck kan vara värt och känt hur mycket som helst?! Kanske ska satsa på den karriären ;).

Hemresan gick lite längre än dit resan, det var en storm och stopp i trafiken så tåget var 2,5 timme försenat så jag kom hem vid 12 på natten. Men för mig gjorde det inte så mycket för glädjen att fått följa med slår allt!

Likes

Comments