Header

Idag hade jag släktkalas för snart är jag 18 år, bara några dagar kvar! Snart vuxen haha, känner mig inte vuxen men aja. Jag tänker att 18 är ju bara en siffra och det betyder väl inte att man måste börja ta mer ansvar? Eller? haha.

Kalaset var bra och det var kul att träffa släkten, lilla släkten. Vi är väldigt liten släkt men det gör inget för alla är helt underbara.
Jag fick pengar så nu är jag rik ;). Jag undrar bara vad jag ska göra för pengarna, ska jag spara? Eller köpa något dyrt t.ex. märkesväska? Jag vet inte vad jag ska göra så får väl spara pengarna ett tag tills jag bestämt mig.

Här är iallafall lite bilder jag tog idag📷

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tog en paus lite från bloggen, kände att jag har inte haft någon ork att skriva och helt ärligt vet jag inte vad det berodde på. Jag har haft lite si sådär påsk och inte mått jättebra psykiskt, vet inte heller vad det berodde på. Mina föräldrar tror med en gång att det är återfall i sjukdomen, jag tror inte det är det. Utan alla människor mår dåligt ibland, allt är inte på tipp topp hela tiden. Men äntligen mår jag bättre igen och lika glad som vanligt ;).

Påsklovet
Jag har inte gjort jättemycket på lovet som jag skrev här ovanför har jag mått sådär. Men här är lite jag har gjort:
Måndagen förra veckan var jag och åt lunch i stan med en kompis, det var mysigt att bara sitta att prata, måste göras om!
Jag har övningskört med körskolan och har bokat tider för teoriprovet och körprovet och datumen för det är ***. Haha säger inte riktigt än utan väntar lite men det är iallafall inte på min födelsedag.
Jag har även varit i stan två gånger under veckan och köpt ett par skor! De är från vagabond, enkla men eleganta (bild här nedanför sen). Något jag måste jobba med mig själv är att jag vill ha allt perfekt det jag köper och tänker alltid "Kunde det varit bättre med en annan storlek eller modell?" Jag fastnar lite i tänket kring det som gör att jag blir osäker på saken jag köpt. Men nu ska jag faktiskt behålla skorna för jag tycker de är snygga.

Tränade med, Jag har tränat lite i veckan också, karate och så gick jag och gymmade med min kusin, han visade övningar vi skulle göra och träningsvärken jag hade dagen efter asså... haha men det var skoj så det var värt det.

Sedan har jag även försökt plugga matte men körde fast på några tal och mina föräldrar kan inte denna matten så vem ska man fråga om hjälp? Aja det löser sig! Har även pluggat teori till körkortet och börjar bli lite nervös..

Själva påsken
Vår familj firar inte påsken så mycket, men vi lagade lite påskmiddag men inget märkvärdigt. Jag var väldigt trött den dagen så är ganska glad att vi inte gjorde så mycket mer.

Dagen idag

Idag gick jag en runda i skogen med min vovve, mysigt och skönt att rensa huvudet efter matteräkning och bara få gå och lyssna på musik.

Nu på kvällen ska jag iväg och se nya fast and furious. Har inte sett den förra och säkert inte flera andra men mamma ville inte gå själv så får offra mig ;).

Likes

Comments

Hej!
Tycker det är svårt att skriva som "vanligt" efter jag har skrivit ett rörande inlägg om min resa i mitt liv. Ska man nu låtsas som ingenting och bara börja skriva om vädret? Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, jag vill ju inte glömma detta och låtsas som ingenting. För resan jag har gjort är något som påminner mig hur tacksam jag ska vara mot mig själv och även hur nöjd jag är med mig själv. För jag klarade detta!

Så nu är den stora frågan vad ska min blogg handla om och vad ska min blogg ha för syfte?
Min blogg kommer handla om mitt liv, min vardag, mina åsikter kring vårt samhälle/skönhetsideal men framför allt kommer min blogg ha som kärna att vara en inspirationskälla, något som visar att allt är möjligt om man bara har rätt inställning, rätt motivation och kämparglöd.
Spelar ingen roll vad någon har för problem alla kan må bra, alla förtjänar att må bra. Alla kan hitta glädje i livet, gäller bara hitta sin drivkraft⭐️. Jag vill att min blogg ska vara som en liten vägledning i det svåra, kunna se i mina inlägg att man är inte ensam. Fler som mår dåligt och framförallt bara för att jag är frisk nu betyder inte att jag alltid kommer må bra. Det är mänskligt att må dåligt men också mänskligt att må bra!

Jag vet att ibland känns det som man aldrig kommer må bra, aldrig få känna glädje och att man inte förtjänar något bra i livet. Sanningen är att man förtjänar att må bra. Jag kan med egna ord och mena det jag säger att jag förtjänar att må bra. Fast det kändes när jag var sjuk att jag var helt misslyckad. Men jag hittade en drivkraft. Jag är säker på att alla kan hitta den! 

~allt är möjligt~

Likes

Comments

I mars 2016 började jag en behandling, en kamp mot sjukdomen. Osäker tjej med endast tvång och sjukt tänk, men det sjukaste av allt var att jag trodde jag var fin. Eller jag trodde att jag skulle bli ännu snyggare om jag var lite smalare. Men jag blev aldrig nöjd med mig själv, strävade alltid mot att bli smalare i hopp om att bli nöjd. Blev aldrig nöjd. Höll istället på att mista livet. Såg inte skadan jag gjort på mig själv för i mina ögon var jag bara hälsosam och såg precis likadan ut som innan jag började gå ner i vikt. För jag var ju inte underviktig och en fara för mitt liv? Jag hade speciellt inte anorexia för jag var ju inte smal nog? Såg inte själv att jag höll på att tyna bort. Min mamma vågade inte ens titta in i mitt rum för hon var rädd att mitt hjärta hade stannat.

Innan behandlingen såg jag inte alla sjuka beteenden och tankar jag hade. Jag tvångstränade på rummet tills mina kotor gjorde så ont att jag nästan började gråta. Fick stora blåmärken på ryggen och ibland sa min kropp stopp, den bara orkade inte. Minns att jag tvångstränade på min lillebrors vuxenkalas.. sjukligt och vill aldrig tillbaka till detta, aldrig.

23/3-17 alltså i torsdags, vann jag kampen. Jag tog tillbaka makten över mitt liv och jag har växt mycket som person. Ser allt från nya perspektiv.
Den känslan att få blombuketterna i handen av behandlarna och höra att jag är frisk. Den känslan går inte att beskriva, jag har kämpat mot att bli frisk. Det är ingenting man får gratis, utan varje dag kämpa mot sjukdomen trots motgångar.

Under detta år jag varit i behandlingen så minns jag första gången jag kom in, jag trodde det skulle vara lätt och att jag snart är frisk. Var ju inte riktigt så. För det jag inte visste var när jag skulle börja gå emot sjukdomen så skulle mitt liv förvandlas till en kamp mellan frisk eller döden. För innan hade jag följt sjukdomens väg, gjort allt den ville, men nu när jag började kämpa, kämpade den till att fortsätta hålla mig sjuk. Jag kämpade ibörjan för att slippa skickas till Stockholm för behandlarna ville först ha mig på heldygnsvård. Kämpade för att slippa det för ville inte lämna min familj eller vänner.

Dagarna på behandlingen gick, veckorna gick och ångesten kröp inom mig. Jag skrek på behandlarna, skrek av rädsla. Vågade inte ens titta på maten. Satt i 2h ibland innan jag tog gaffeln in i munnen. Men jag gjorde det, jag valde att ta tuggan för att kämpa mot det friska. Jag valde rätt väg.

Jag minns,
Att jag valde att slå mig själv allt för att slippa ångesten. Men det hjälpte bara för stunden. Men efter ett tag började jag fatta att det fanns inga genvägar att bli frisk på. Måste gå den tuffa vägen. Valde att möta ångesten och genom lida den.

Sjukdomen är mer förjävlig på insidan än utsidan. Den ångesten, maktlösheten, misslyckandet och känslan att tro man blev tjock, kändes så verkligt. Men det var ingen verklig känsla men den kändes otroligt verklig. Känslan gjorde att man fick fruktansvärd ångest som gjorde att man ville krypa ut från sitt eget skinn. Man får tankar i huvudet malande hur misslyckad man var och man inte duger. Men jag listade ut. Är jag verkligen misslyckad om jag blev frisk? Snarare lyckad. Ett typiskt exempel på att dessa känslor är felaktiga från sjukdomen.

Många av er undrar säkert att det är väl bara att äta?
Ja en del av det är sant. Men anorexi sitter inte på kroppen som alla tror. Utan det är en psykisk sjukdom. Det räcker inte att man äter och gå upp i vikt. Man måste ändra sitt sjuka tänk.
Återigen vill jag säga, anorexi är en psykisk sjukdom och bara för man gått upp i vikt är man inte frisk. Kroppen mår bättre av att gå upp i vikt men är sjukdomen kvar kan den ta ner dig i sjukdomen igen. För anorexi är en dödlig sjukdom. Den psykiska sjukdomen som flest dör av. Man väljer inte att få anorexi men man väljer att bli frisk. Det valet har man. Ibland kan man behöva hjälp för att bli frisk men alla kan bli friska. Jag var jättesvårt sjuk men jag lyckades bli frisk.

Anorexi kan man tänka sig är som en tiger inom en. Ibörjan är det en tigerunge som inte alls ser ut att vara farlig. Men den börjar växa inom en, man blir mer rädd för den, för den börjar ju bli en blodtörstig tiger. Tillslut vågar man inte göra något alls för man är rädd för konsekvenserna, ångesten alltså. Man förlorar kontrollen över sitt eget liv fast man tror man har kontroll bara för att sjukdomen styr ens liv. Men sanningen är att man har noll kontroll.

23/3-17, detta datumet glömmer jag aldrig. Denna dagen och denna resa bär jag med mig hela livet. Jag är fri och jag är frisk. Jag känner mig lycklig men framförallt känns det som ett stort tryck inom mig har släppts. Känner att jag kan styra mitt eget liv och inte låter en sjukdom bestämma över mig.

Bilden till vänster är en bit in på behandlingen, inte lägsta jag var nere vikt. Men jag har lämnat det sjuka livet och jag valde det friska. Så det spelar ingen roll vad jag vägde egentligen för det är inte jag längre. Jag är den glada tjejen till höger nu. Riktig glädje känner jag!

Likes

Comments

Imorse tränade jag karate sedan skyndade jag mig hem och duschade, sminkade, klädde på mig och åt. För jag skulle åka och bowla lite senare på dagen, och jag är en person som alltid stressar när jag ska iväg, fast jag har mer än 1 timme kvar.

Det var skoj och bowla och jag trodde jag skulle vinna haha.. jag kom sist, de andra 3 hade typ 150 poäng mer än mig, men det var iallafall skoj!
Jag lyckades alltid sätta käglorna längst ut på kanterna haha, så han som ledde bad mig köra åt honom när han bara hade en kägla kvar ute på kanten. Och gissa vad? Jag satte den! Men det gynnande inte mig så mycket, men skitsamma jag visste att jag log många poäng under alla så kan lika väl hjälpa de andra få högre poäng ;). Men tror faktiskt inte han hade vunnit utan min hjälp ;).

När vi körde och jag låg så mycket under brukade jag inte bara hjälpa de andra att vinna utan jag testade blunda och kasta klotet (skadade ingen utan klotet åkte på banan så alla vet), kastade det med fel hand och sen med båda händerna haha. Det var skoj att testa nya tekniker men dessa tekniker funkade inte så bra.

Det som förvånade mig mest med bowlingen vad att jag fick en strike!! 🏆

Man kan egentligen säga jag vann, om vi räknar i rangordningen nedifrån ;).

Likes

Comments

Vi börjar med fredagen
I fredags hade jag engelskaprov och jag tyckte det gick hur bra som helst! Tills jag frågade mina vänner efter provet vad de fick för svar och så, man kan ju säga att jag inte riktigt hade samma svar som dem haha. Men jag tror iallafall jag fick godkänt, men kanske inte ett A som jag trodde jag skulle få haha.
Efter skolan åkte jag hem och lämnade min väska med alla läxor. Sedan åkte jag in till stan för jag och några vänner bestämde att äta på Pinchos. Älskar Pinchos, har inte hittat någon absolut favoriträtt men hittar väl den snart ;).
Det var väldigt mysigt och vi hade skoj. På kvällen sen åkte vi alla hem till en annan kompis, och träffade några mer vänner där. Vi spelade kort och tyvärr gillar jag inte förlora som jag gjorde någon gång.. men döljer det ganska bra haha. Men jag vann faktiskt några gånger, på Bluffstopp eller vad det heter. Jag bluffa inte en ända gång men vann ändå haha. Får skryta lite ;).

Lördag
I fredags kom jag hem vid 1 tiden på natten och dagen efter hade jag och några andra vänner bestämt att gå på Universeum, vi bestämde att vara där när de öppna, 10 alltså. Tur att jag är morgonpigg så hade inga bekymmer att gå upp tidigt.
Asså jag tycker det är häftigt att se alla djuren som finns där. Speciellt tycker jag ormarna är coola. När jag var liten fick jag för mig att jag ville ha en orm, men mamma ville inte ha döda råttor i frysen. Så fick aldrig någon orm :(. Nu tycker jag inte om ormar lika mycket men de är coola! Men håller mig gärna på avstånd från dem.
Regnskogen som man kan gå i där inne är också roligt men varmt.. så där vill man inte vara för länge. Hajarna och sjöhästarna är coola, eller egentligen är allt häftigt där liksom. Själva upplevelsen.

Efter vi varit där gick vi till Max och åt lite. Sedan åkte vi hem, jag kom hem och pluggade lite. Sedan på kvällen åkte jag till en av de som var med på Universeum och vi såg film. Vi såg Bridget Jones's Baby. Jag såg den på bio och tycker den är väldigt bra! Smårolig hela tiden och sådana filmer gillar jag.
Efter filmen fick hon mig att se Melodifestivalen.. asså tycker inte om det men nu var andra chansen så det var ju lite spännande. Nu när jag sett andra chansen i mello får jag väl se finalen också haha.

Idag, söndag
Idag hängde jag med min pappa och tränade på brandstationen (han jobbar där så jag får hänga med han dit och träna på gymmet ibland). Att min pappa är brandman tycker jag är coolt, han är en hjälte!⭐️
Vad händer mer idag?
Ska försöka plugga lite och sedan se serie. Har ju 2 studiedagar nu från skolan så det är skönt.

Här är lite bilder sen helgen!

Likes

Comments

Idag gjorde jag det, jag åt på Pizza Hut som jag har lovat mig själv att testa. När jag började min kamp förra året mot denna j*vla sjukdom var det detta jag först sa jag ville kunna äta. Och nu ungefär 1 år senare var jag redo. Känns så skönt att jag nästan är helt frisk nu. En liten bit kvar men snart är jag i mål. Känns underbart, man börjar känna sig hel igen.

Innan Pizza Hut gick jag i stan med min lillebror och gissa vad?! Jag hittade kostymbyxor!! Blev så sjukt glad haha. Nu äntligen har jag hittat dem. Det fick bli ett par vanliga svarta, känns att det matchar till alla tröjor, så kommer nog ha mest användning för den färgen.

Kvällens planer

Nu på kvällen får jag se serie och ska INTE se mello, hatar mello eller det kanske är lite väl starkt ord. Men gillar inte mello så mycket haha.

Likes

Comments

Lovet är slut och dags att komma tillbaka till skolan. Lovet har varit bra men har inte gjort så mycket, mest slappat. Men åt på pinchos en gång på lovet, säger det igen sååå gott där!

Sedan var jag även på bio med en kompis, fifty shades darker ;). Den var väldigt bra, men jag har inte läst böckerna så har inte samma förväntningar som många andra som läst dem. Men jag tyckte den var väldigt bra och nu efter jag sett filmen har jag börjat lyssna på låtarna från den. Såå j*vla bra är de!!

Har rangordnat dem och rekommenderar alla att lyssna på:
1. The scientist (med Corinne Bailey Rae)
2. Helium (med Sia)
3. Bom bidi bom (med Nick Jonas, Nicki Minaj)
4. Pray (med JRY, Rooty)
5. Lies in the dark (med Tove Lo)
6. Code blue (med The dream)
7. Cruise (med Kygo, Andrew Jackson)
8. I need a good one (med The Avener)
9. Not afriad anymore (med Halsey)
10. What is love (med Frances)
Dessa är sååå bra! Lyssna! Lyssna!!

Likes

Comments

Alla hjärtans dag eller om man ska använda lite engelska valentine's day firades med 2 fina vänner på Pinchos. Aldrig ätit där innan och det var lika gott som förväntningarna och rykterna, så jag rekommenderar alla att testa Pinchos!
Jag och mina vänner åkte in vid halv 7 och gick lite i stan innan, jag provade en kappa som de tyckte var väldigt fin på mig. Men jag vet inte än, den var rosa och i år kanske man ska slå till med lite färg på kläderna? Har ju redan köpt en svart kappa så känns ändå lite onödigt att köpa en till. Men får se haha.

Vi åkte sedan spårvagn till Pinchos och fick vårt bord. Vi fick gratis popcorn till förrätt och även påse med någon gullig text på för valentine's day!
Bordet var på en ganska avskild plats och det var väldigt skönt. Sedan tittade vi på appen (man beställer via en app på mobilen), kanske ingen nyhet för många men jag tyckte det var väldigt smidigt. Det fanns ju så många goda rätter att välja mellan, så vad skulle man beställa liksom?! Av de jag tog var alla jättegoda! Kommer vilja äta där snart igen. Blev ganska chockad att rätterna var så små haha. Jag visste att det var små, men så små? Haha jättegulliga var de.
Det var ganska mycket folk på Pinchos så det tog en stund innan rätterna var klara men jag tycker det var helt klart värt väntan!
Kunde inte blivit bättre Valentine's day med mina vänner! <3

Likes

Comments

Äntligen är jag frisk från influensan haha! Asså har verkligen mått skit men nu mår jag bra, är bara lite hängig. Var ute med min hund idag och tog lite luft, det kändes väldigt skönt efter att man har isolerat sig i flera dagar och att se något annat än bara sitt rum.

Nu när jag är feberfri hade jag gärna velat hitta på något roligt idag men är fortfarande hängig så får vara hemma. Har ju ett helt lov framför mig och då får man hitta på roliga saker!

Idag går ju mello på tv men asså jag tycker det är såå tråkigt haha så kommer inte att se på det haha, snacka om att gå emot en norm ;). Känns verkligen som nästan alla ser mello, men jag kan inte hjälpa att jag tycker det är tråkigt att titta på. Bara massa deltävlingar känns det som haha. Så jag får se serie eller något istället. Men har typ sett klart alla serier så jag får hitta någon ny eller se om någon. Jag får leta runt lite på nätet efter någon serie. Hittar jag ingen serie får jag se någon film, iallafall vad som helst utan mello ;).

Har inte så mycket mer att skriva då jag inte har gjort något annat än vilat hemma sen onsdags haha.

Likes

Comments