Fredagskvällen har spenderats i gott sällskap med klasskompisar! Knytkalas hos Lindas med massor av godsaker. <3 Följt av teater, Agatha Christie's - Råttfällan, som utspelades vid kulturhuset Scala i Nykarleby. Rekommenderas. den var riktigt spännande! Vi fick även en tur bakom kulisserna med en glatt överraskad Mr Paravicini.


Likes

Comments

Idag hade vi en lite kortare skoldag. En 2 tiden for vi (jakkara people) till hartmans efter lite färg och material! Gick sedan på stan en snabb sväng med Ida och därefter lagade vi mat. Lasagne stod på dagens meny och oj så gott! Då vi ätit ritade jag lite innan det var dags att bege sig till gymmet med Nora! Vi tränade ganska länge idag, nästan 2 timmar. Och oj så skönt det var att få koppla bort tankarna och stressen som har snurrat runt mig de senaste veckorna! Och som vanligt är det alltid lika roligt att träna med Nora :)
När vi tränat färdigt plockade jag upp Jenny och vi flyttade de sista sakerna till hennes nya lägenhet. Kom hem för en liten stund sedan och nu skall jag passa på att ta en tidigare natt ikväll så jag orkar med morgondagen. Då gäller det att få undan skolarbeten och sedan på kvällen blir det halloween firande med vänner! :)

  • 213 Readers

Likes

Comments

​Jahapp, så typiskt. Klockan är över ett på natten och här ligger jag i sängen och kan inte somna. Har just kämpat mig igenom en skoluppgift inför morgondagen och höll på somna på plats. Men det tycks ändrat sig, jag är piggare än piggast och borde gått och sova för länge sedan. Kan ju passa på att skriva ett inlägg då, tills sömnen vill komma tillbaka.

Dagens schema har varit intensivt. Dagen började med genomgång av en köksplanerings uppgift vi håller på med. Vi bestämde oss för vilken av våra idéer vi skulle fortsätta jobba på. Så den uppgiften har jag hållit på med ikväll. Gjort lite små korrigeringar och fortsatt rekognosceringen. Jag har konstaterat att planera ett kök från början tar mycket längre tid är vad man tror. Allt från idé till uppbyggnad. 

Efter skolan gick jag hem med mina saker, drack en kaffe med Ida och gick sedan till verkstaden för att slipa och jobba med våra möbler. Ja just det ja. För er som inte är medvetna om det ännu. Så har jag och mina två klasskompisar samt 3 stycken grafiker startat ett företag. Vi går på en kurs, Allegro School of Entrepreneurship. Kursen går ut på att vi under ett års tid skall testa på att driva ett företag. Och tills våren skall vi försöka ha nått upp till vårt mål. Målet kan vara en välgörenhet eller t.ex en resa. Företaget heter Jakkara och vad vi gör är att vi använder oss av gamla möbler som vi sedan antingen gör om till en ny produkt eller fixar upp den gamla möbeln med en färgklick. Är det något som låter intressant för er? I så fall tycker jag ni skall komma på Julmarknaden som är den 12.12 vid Campus Allegro i Jakobstad. Då kommer vi vara där och sälja lite smått och gott i möbel och inredningsväg  :)

Efter verkstaden gick jag hem, Då var det dags för lite städning så länge vi väntade på maten. Dagens kvällsmat bestod av pizza. Dessutom ingen hemlagad, utan en fryst pizza. Det är inte många gånger som det händer att vi köper färdigmat. Föredrar att laga den själv. Men idag var en sådan dag då varken tiden eller orken räckte till. 

Som alla övriga onsdagar så var det dags för att se det senaste avsnittet av Bonde söker fru när klockan blev nio! och därefter kallade skolarbete. Och här ligger jag nu fortfarande, 45 minuter senare. Nej nu blir det nog sovdags för min del!


Likes

Comments

Under den senaste tiden har tankar bollat runt i mitt huvud. Borde jag börja blogga igen? Det var länge sedan mitt senaste inlägg publicerades och skall jag vara helt ärlig så saknar jag faktiskt skrivandet. Min första blogg startade jag i början av högstadie tiden. Jag minns att jag hade en stor nyfikenhet för snappa upp nya idéer, experimentera och dela med mig av mina erfarenheter. Bloggen var kanske inte proffsig eller så, men vad jag är ute efter är själva nyfikenheten. Den har liksom varit off under en tid.

Så här startar min nya blogg. Pekar inte ut någon specifik kategori jag skall förhålla mig till. Det ser vi sen. För mig är inspiration variation, från mat till design och allt där emellan. Tycker vi håller dörrarna öppna!

  • 216 Readers

Likes

Comments