Header
View tracker

Jennifers vardag, Julia 5-6 månader.

Är det någon mer som känner igen sig i att runt 5,5 månad blir bebis super mammig? Julia är iallafall super mammig och har varit det ett tag nu, J♡ får inte mata henne & hon vägrar nappflaska för mammas bröst ska det ju vara! Annars gallskriker hon och gråter och ja vad gör man då? Självklart får hon bröstet hon måste ju ha mat om hon är hungrig! Jag får heller inte mata med flaska. Jag har testat gått till andra rum när J♡ ska ge henne flaskan men fungerar inte det heller och jag upplever att detta blir värre för varje dag som går & ni kan väl gissa om det svider i mamma hjärtat att höra sitt barn ledsen? Sen gör det ont att hon blivit så mot J♡.. men jag har fått för mig att hon är sur på han då han jobbar istället för att vara hemma med oss på dagarna, för denna lilla tjej hon har ett starkt humör och en stor personlighet.
Helst vill hon ju bli ammad och att vi ligger på varsin sida om henne så hon kan hålla i oss båda.
Men på någotvis är det även väldigt mysigt, detta är förmodligen en fas för nu och när den är förbi vet jag att jag kommer sakna att hon är så mysig då hon överöser mig med pussar & kramar, lilla mysbarn♡

Likes

Comments

Jennifers vardag, Julia 5-6 månader.

Sitter i bilen påväg mot våra vänner Malin och Robin och deras lilla J. Ska bli så kul då J&J är född med bara någon dags mellanrum, så att vi var ju på BB samtidigt men inte bebisarna i sig då Julia var först ut låg deras lilla i magen än ju 🙈.

Senare idag vet jag faktiskt inte vad vi ska göra, igår körde vi på en Familje mys dag som är så behövligt då vi ses så lite! Så kanske det blir samma ikväll? I morgon så ska vi till Sundsvall iallafall så långt i planeringen har vi kommit så vad kvällen har att erbjuda är bara att vänta och se.

Julia sitter helt själv nu förresten, hon tippar ibland men allt som oftast sitter hon själv och hon kan nästan resa sig upp från liggande till sittandes, det är en liten stund kvar men hon tränar på helatiden lill hjärtat vårt, känns lite läskigt hur fort tiden går snart blir hon ett halvår?!

Likes

Comments

Hur och vart träffades ni?
Johannes hade sett mig i cafeterian på skolan & varje gång jag var i cafeterian vet jag att skogsarna stirrade på oss så jag hatade att vara där då jag inte klarade av att folk stirrar på mig, så jag slutade faktiskt att gå dit. Några veckor efter det när skolkatalogen kommit hem så la han till mig på facebook och trotts att jag aldrig brukar acceptera så gjorde jag det då. Vi började skriva, jag tyckte han verkade hel knäpp men efter vi skrivit med varandra ett par dagar konstant så träffades vi bakom skolan och skulle gå hem till j♡ på elevhemmet som han då bodde på och ja på den vägen blev det helt enkelt och nu står vi här snart fyra år senare med förlovningsring, hund, hus & barn♡

Likes

Comments

Jennifers vardag

Denna dag började med massor av familjemys i sängen♡ det är nog en av de största och kanske den enda fördel när j♡ kör eftermiddags skift, att vi kan ligga och dra oss i sängen tillsammans hela lilla familjen♡! Efter lite frulle och så, så har vi varit iväg och fixat lite viktiga saker som jag håller tummar och tår för! När hjärtat åkte till jobbet så tog jag klipparn och började på att skotta undan lite men då jag inte är så high på att köra den så gick jag och lillan och hämtade ut ett paket som kommit med kläder till mig själv faktiskt och när vi kom hem kom L & S och myste med mig och lillan ett tag innan det var dags för henne att sova. Det är konstigt det där, hur man ibland kan känna att man har ett hav av tusen saker som behövs göras och tycka att det vore lite praktiskt om dom somnade så man hinner med sig, men sen då dom somnar så ligger man med huvudet mot spjälsängs kanten och saknar sin lilla skatt, eller så kanske det är jag som är knäpp?

Likes

Comments

View tracker

Hade ni planerat att skaffa barn? Hur lång tid tog de isf? Hade du nå preventinmedel?
Alltså, inte just där och då, vi hade ju pratat om att vi ville ha barn senare i livet då vi ville köpa hus och så först. Så nej det var inte planerat och gick därför snabbt då jag till och med åt p-piller men när vi plussade var det ingen tvekan om att behålla bebisen, she is our best oops ever♡

Likes

Comments

Julia 5-6 månader.

Sover på en blöt handduk♡ | Idag är orken tillbaka lite♡ |Ni ser ju att hon inte är helt pigg än♡

Igår vart lillan enormt hängig med hög feber, jag gav henne en Alvedon och febern gick ner till 38,6. Hon vart piggare åt lite mat och orkade vara uppe en stund med mig, sen vart hon tok gnällig efter ca 1,5 timme så tog febern och då hade den börja gått upp igen.. 39,2 jag ringde 1177 och berättade att hon fått vaccination idag, att hennes feber stigit igen och att hon var super ledsen och kokhet, dom sa att jag skulle avvakta & efter som jag har en sån klok mamma så visste jag att jag skulle ge henne svalare och bara ha blöja på henne. Båda två somnade och vid ett vaknade jag av att Julia skrek som om någon skulle satt en kniv i henne, svetten bara rann och hon skakade och sökte hjälplöst kontakt med mig. Jag ringde in till akuten i Hudiksvall som sa att jag skulle lägga en blöt handduk under henne och se till att hon fick i sig vätska samt ge henne en till Alvedon,. för det var det enda som skulle gjort där också så jag sprang och blötte en handduk la den under henne och försökte ge henne flaska med mat & flaska med vatten men hon ville bara ha bröstet så låg där och försökte få tag på j♡ men han hade ingen täckning och jag var så jäkla rädd och arg på sjukhuset då det kändes som om dom inte tog mig på allvar och jag har alltid tyckt bra om Hudiksvalls sjukhus förr. Hon somnade, jag tog febern som börjat gå ner igen väckte henne med mellanrum och hela natten har hon fått sovit med mig och j♡ Ringde upp både sjukhuset och 1177 idag och frågade om vi skulle komma in på någon kontroll men eftersom hon var kontaktbar, inte låg som en ostkrok & var inte blå så kan det varit en lätt feberkramp eller någon typ av feberfrossa attack och att det var därför vi inte behövde åka annars hade de skickat ut en ambulans om det var en riktig feberkramp. Detta var så himla obehagligt och ingenting jag hoppas på att behöva se igen! Sen om det inte blir bättre, eller blir värre tänker jag åka in oavsett vad läkarna säger. 

Tänk att detta är en liten biverkning på vaccinationen, en liten. Att inte vaccinera kan sluta mycket hemskare med alla sjukdomar dom kan få och som kan kosta dom livet. Tack livet för att det gick bra och att jag på något vis lyckades hålla mig så pass lugn och sansad och var klar i huvudet och att det inte var så farligt som det verkade där och då. Mamma och pappas älskade bebis, det är tur du är stark lilla hjärtat♡.

Likes

Comments

Som vissa av er kanske förstår så har Julias aptit ökat med hennes ålder. Hon är fem och en halv månad nu.
Hon vaknar på morgonen och ammas, sedan äter vi frukost där hon får smaka lite gröt, sen ammas hon 1-2 gånger har alltid kört på fri ammning och då min mjölk börjat sinat pågrund av all stress som varit så kan det till och med bli en tredje omgång ammning innan lunch och vid lunch smakar hon en två skedar med oss, sen somnar hon och sover 1-2 timmar när hon vaknar får hon mat och är inte alls lika hungrig som på förmiddagen, sen är det middag vid 5-6 och då smakar hon med oss igen, sen leker vi och busar och sover en snabbis innan det är dags för en liten mys amning och sedan ersättning i sängen, sen sover hon fram tills morgonen med vissa undantag då hon somnat utan ersättning och vaknar, men då får hon komma över till oss och små snuttar antingen en gång eller hela natten & det tycker jag är så mysigt! Jag menar dessa 5,5 månaderna har gått läskigt fort så att få ha henne med oss är underbart för snart är hon så stor att mamma och pappa kommer bli bortprioriterad för vänner och utveckling, dock hoppas jag att hon alltid kommer se oss som sina bästa vänner, och vill mysa med mamma och pappa trotts att hon är 15.

Likes

Comments

Jennifers vardag, Julia 5-6 månader.

Idag åkte vi ner till Ljusdal & BVC för lillans fem månaders vaccination. Jag tycker det är sååå hemskt när hon blir stucken dock vet jag ju att det är för en bra sak men ändå gör det så ont i mamma hjärtat när hon börjar gråta, så ont att jag också börjar gråta nej fy! Tur pappan & lillan fixar detta galant med varandra och BVC sköterskorna medans mamman står som en fegis i ett hörn med ryggen emot. Sen vi kom hem idag har lillan varit suuuper gnällig, närhets sjuk och hängig, älskade lilla bebis♡ Egentligen skulle vi även till @linnearylander & hennes lilla Agnes som vi försökt träffat men dom varit sjuk sen vi, sen dom sen har inte tiden funnits och nu var vi sjuk igen, så typiskt men snart nog får vi nog till en liten playdejt! :)

Likes

Comments

Jennifers vardag, Julia, Kärlek.

Någonting som börjat cirkulerat hett i mammagrupperna jag är med i på facebok är hur vidare man använder sig av feminutersmetoden eller inte, jag tycker detta är helt absurt då man väljer att sitt barn ska ligga och gallskrika i fem minuter medans du står utanför, sedan går du in och visar att du är där och går ut igen i fem minuter osv, vissa av mammorna säger till och med att dom lägger dom i sängen och sedan går så får dom skrika tills om somnar ja precis som femminutersmetoden då bara att man inte ens går in emellan.. Nej fy, detta finns inte ens i min värld, jag tycke det är så extremt hemskt, att folk ens använder sig av femminuters metoden för att få sina barn att sova?!?! & nej, nu menar jag självklart inte att om man sitter på toa eller håller på ta bort maten från spisen så ska man kasta allt och springa om bebis vaknar men att VÄLJA att bebisen ska få skrika tills den somnar? Nej fy! Barn har inte bett om att få födas, det är vi som är självisk och skaffar dom för att vi vill då ska även vi ta hand om dom. Jag kan iallafall lova dig älskade lilla Julia att mamma och pappa kommer aldrig använda femminuters metoden på dig och vi kommer alltid göra allt för dig vårt älskade barn!

FEMMINUTERSMETODEN

Det är kväll -
jag känner det.
Allt är som det ska.

Mjuka händer
håller mig
ljummet vatten
omsluter mig.
Pappas leende
däruppe.
Allt är som det ska.

Jag torkas, kläs på.
Mamma håller mig ömt,
Lägger mig vid sitt bröst,
Mina läppar möter
hennes mjuka hud
varm söt mjölk
fyller min mun, min mage.
Allt är som det ska.

Ammandet gör mig dåsig
jag glider in i sömn

Då händer något.
Ett salt finger i min mungipa
Skiljer mig från bröstet
Jag gapar över luft
Lyfts och sänks ner
På platt, dött tyg.

Jag är ren.
Jag är mätt.
Jag är klarvaken.
Jag är ensam.

Allt är tyst.
Allt är mörkt
Allt är fel, fel, fel.

Så jag ropar på dem:
Jag är i fara!
Rädda mig!

Inget händer.
Som spöken kretsar
oron runt mig.
Slukar mig hel.

Allt jag kan göra
Är att om och om igen
ropa
så högt jag kan:
JAG ÄR I LIVSFARA!
RÄDDA MIG!
JAG DÖR!
Om och om igen
för att inte dö.

Korta stunder hör jag mammas röst
Långt långt borta,
Diffust genom mina egna rop.
Räddning på väg.
Jag ropar på henne.
Rösten tystnar.
En dörr slås igen.

Jag ropar och ropar
i förtvivlan
och dödsskugga.
Ropen bor i mina gener
har räddat mina
förfäder och förmödrar
De tysta fick aldrig egna barn.

Skräcken regerar.
Halsen, magen, huvudet, allt värker.
Ibland hör jag mamma
långt där borta
sen försvinner hon igen.

Till slut övermannas jag
av skräcken
Överlämnar mig åt ödet
Bereder mig på döden

Ja, jag ska dö.
Jag vet det nu.
Det är natt,
en farlig tid.
Ingen kommer.

Mamma och pappa är redan döda.
Jag är övergiven
Prisgiven
Orörlig i fiendeland.

Min enda, smala chans:
Att vara tyst
Låtsas redan vara död

Efter evigheters evighet:
Det är morgon.
Jag lyfts upp
av mamma
läggs till hennes bröst.
Jag överlevde.

Sen är allt som det ska.

Till nästa kväll

- Marit Olander

Kortisolnivåerna hos barn som skriker när de tror de är övergivna kan bara jämföras med en vuxen som har riktig dödsångest.
Att ha så höga nivåer av stresshormoner i kroppen så ofta ger bestående skador på hjärnan.

Likes

Comments

Kram Jennifer