Header

Planet var sådär i mellanläget. När man nästan landar, men ännu ser hustaken och bilarna på vägarna som något som är på låtsas. Jag var i det läget när jag insåg att den fula låtsas världen jag kollade ut på var Stockholm. 

Stockholm som i mina ögon alltid varit det vackraste som finns. Min stad. 
Det är märkligt hur man romantiserar saker som man tänker är sådär perfekta och vackra, typ som jag romantiserade dig. Ärren på din kind blev det vackraste jag visste. Dina lite för smala armar blev starka och varma. 
Du är inte alls min typ egentligen. Du är osäker, pojkig, liten även fast du är lång. Precis sådär som jag minns att jag såg dig innan jag blev full på tanken av dig. Innan dina händer lärde sig exakt hur de ska röra min hud. 
Du vart sådär låtsas vacker. Jag vart placebofull på din sexighet. 
Precis sådär som Stockholm är placebo-fult när man sitter på ett plan och ser allting på låtsas 3km över marken. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hörni. Kände att jag behövde ett inlägg att förklara och berätta mer om det jag tog upp i podden idag.
Jag tog ju idag, som för er som lyssnat vet, upp min ångest. Det var inte meningen att det skulle bli en stor grej, men det blev ju liksom så eftersom jag aldrig någonsin vågat prata om min ångest innan och det är flera av mina nära vänner som inte ens vet om att jag har ångest. Så att ta upp det i podden var otroligt läskigt, men även otroligt lättande. Det är som att äntligen få andas typ.
Jag känner bara att jag behöver få förklara lite granna.
Kronisk ångest, eller generaliserat ångestsyndrom som det heter i medicinska termer, är inte en farlig eller läskig sak. Det är fruktansvärt vanligt. Jag har ingen grov GAD, rättare sagt en ganska mild en, men den påverkar ändå mig i mycket.
Det är ingenting som behöver följa med en hela livet, utan kan komma i perioder.
För mig har 2016 varit en dålig period. Inte på grund av personerna i mitt liv eller vissa händelser, någonstans tappade jag bara mitt fotfäste och det blev svårt för mig att kontrollera mina känslor. En bieffekt av det blev ångest.
Jag visste inte ens själv att det var ångest eller att jag hade förens för någon månad sen. Första gången jag kom i kontakt med begreppet var 2013 när jag började gå hos psykolog. En av mina närmsta vänner hade precis avlidit och jag hade precis haft min första panikattack. Jag fick då berättat för mig att det där jobbiga som gjorde att jag inte kunde sova var ångest. När jag började må bättre tänkte jag bort det där, för det får man ju bara när någonting är riktigt jobbigt?
Jag förstod inte att det som gjorde att jag har haft ont i magen och svårt att äta och sova i ett halvår nu kunde vara samma sak. Hela den här grejen är väldigt ny för mig. Men precis som jag sa i poddis kämpar jag på. Jag väljer att vara bättre än mina dåliga dagar och räkna de bra. Jag mår bra. Jag är bra.
Tack för alla fina kommentarer och allt stöd. Och för er som känner igen er, googla, prata med någon och våga ta hjälp. Det finns super bra kuratorer på UMO, i skolan och på vårdcentralen som tar emot alla med öppna famnar. Det blir så mycket enklare om man får lufta ibland. Bolla tankar och lämna över några tunga vikter man bär på axlarna.
Vill ni lyssna på avsnittet trycker ni på bilden. Bilden i sig är från en dag då min ångest var längre bort än Sibirien. Min 20 års dag när jag bara fick vara mig själv.

Likes

Comments

Likes

Comments

​11 September. Datumet som förevigt sätter sig som en liten klump i magen. 
Tänk att det redan är 15 år sedan. Kan inte förstå att det är så länge sen. 

Helgen har bjudit på jobb. I Fredags mötte jag upp Alicia i stan, tog ett glas på hennes AW och tog oss sedan till grönan för konsert. Troye <3333 min bästa bästa troye. Jäklar. Han är ju så gullig. Vill bara kramas med honom samtidigt som han sjunger för mig resten av livet. Mötte upp Jennifer och Fredrika där. Sen tog vi några glas efter. 
Igårkväll efter jobbet så hällde jag upp ett glas bubbel till min kära mor och gav henne hennes bok o sa "nu sätter du dig och läser, sen ropar jag när maten är färdig". Sen lagade jag brakmiddag. Det bästa som finns är att göra mamma gladis. 

Denna vecka är så knökfull med saker att jag knappt vet hur jag ska hinna allt. Har VARJE dag uppbokad. Men de ska nog gå. Min största brist är att jag aldrig säger nej. Jag tackar gärna ja både till frukost, träningspass, lunchdejt, ett 10h jobbpass och aw på samma dag. Undra när man ska växa upp och förstå att inte ens jag kan klona mig. 

Annars då. Jag mår bra. Jag kan med första gången på några månader nu säga med handen på hjärtat och pistolen mot huvudet att jag mår bra. Sov inatt. Hela natten. Själv. Jag klarar mig. Jag är stark.

Likes

Comments

​Godmorgon
Idag är jag ledig, sååå skönt. Jobbar hela helgen så behöver verkligen denna dag för att ladda upp batterierna. 
Sitter just nu och äter gröt med massa chiafrön, hamapfrön, hallon och blåbär. mmmummissss.
Känner mig mycket bättre och hade inte feber på hela dagen igår så ska försöka ta mig ner och träna idag också. Har super mycket att göra idag, så det kanske inte blir så mycket vila iallafall. 
Ikväll blir det konsert tror jag! Vad ska ni göra för kul i helgen?

Likes

Comments

​Hello fellas
Idag är inte en bra dag. Gick hem tidigare från jobbet för fick världens feber igår och det gjorde sitt avtryck på energin. Mår bättre på feberfronten men har 0% energi. Så köpte naturgodis och glass och har legat i soffan sedan dess.
Ingen bra bloggdag alltså. Ni får en bild från grekis så länge. Där mitt myggbett i pannan är den fjärde personen, tack för den allergin kroppen.

Likes

Comments

​Jag har i hela mitt liv lyssnat och sett upp till Beyoncé. Från Destinys till Crazy in love och fram till denna dag.
Min största musikaliska inspiration men också som person.
Men till och med jag fullkomligt tappade hakan när jag såg hennes preformance från årets VMA's. Det är så fantastiskt, jag kan inte ens beskriva det med ord. Ni MÅSTE se det. Det är liksom värt de 12 minuterna. Det kommer ändra liv.
seså. bli bortblåsta.

Likes

Comments

Jag har blivit med pod!
Ja det hela gick super snabbt och super knasigt. Min och Amandas vän Sebastian startade för ett tag sen podcasten "svenska mordhistorier". Det har verkligen gått super bra för den och är super glad för hans skull. Men sen kontaktade han oss i Maj någon gång och frågade om vi var intresserade av att starta en ny pod. En pod som riktar in sig på sociala problem och experiment. Vi blev ju självklart tacksamma för frågan, taggade och sa ja innan vi ens blinkat.
Sagt och gjort så började inspelningen av första avsnittet i Juli och podcasten släpptes en vecka senare. Bara efter första avsnittet kontaktade Radioplay oss och ville att vi skulle bli en del av deras nätverk. Så nu är vi en radioplay pod och har världens bästa team bakom oss. Alltså. WOW!
Vi är så tacksamma och glada. Vet inte ens vart jag ska börja.
Vill ni lyssna på poddis kan ni göra det i radioplay appen eller valfri podcast app. Ni kan även besöka våran sida på appen eller hemsida här på nätet om ni vill lyssna från datorn. Ni hittar den sidan om ni klickar på bilden.
Nya avsnitt släpper vi på onsdagar. Denna vecka kommer det handla om sex med ett ex , mhmmmm.


Likes

Comments

​Godmorgon!
Min bästa stund på dagen är på morgonen. Jag går alltid upp tidigt, även fast jag i mitt jobb alltid börjar ganska sent. 
Eftersom butiken inte öppnar förns 10 så börjar jag tidigast 9, men jag är alltid uppe vid 7.30-8. 
Älskar att göra min smoothie och få gå tillbaka till sängen och kolla på någon serie. 
Nu ska jag iallafall springa ner till gymmet snart och få lite gjort. Jag gymmar aldrig under sommaren eftersom jag springer så mycket och lika gärna kan göra det ute. Men nu när det är lite för mörkt att springa när jag kommer hem från jobbet så kan jag lika gärna gå till löpbandet och göra det. Resten av dagen blir det jobb... och resten av veckan med.

Likes

Comments