Header

Detta blev en sådan vecka där min planering inte höll till 100% utan har fått omfördela min träning på två av dagarna hittils. Men så funkar det i livet och man får försöka ha backup planer i huvudet för just sånna här gånger. Men vad är det då som gått snett och hur löste jag det?
Måndagens plan var att träna fotboll, tyävrr så blev träningen inställd så jag tog mig en 6 km powerwalk ist, vilket blev bra nog träning den kvällen på grund av kraftig vätskebrist sedan mallorca. Tisdagen gick som planerat med fotbollsmatch, super roligt! Onsdagen var planerad till fotbollsträning, men den blev inställd denna gånen med så passade på att träna lättare styrka för mage och rygg och begav mig sen ut på en 4 km powerwalk.

Idag gick träningen preics som planerat. Jag tog mig iväg på pump/styrke passet som planerat trots att jag har sådan extrem träningsvärk i hela nedre delen av kroppen sedan matcen. Är nästan rädd för att försöka ta mig upp ur sängen i morgon, haha! Måste passa på att säga att pump/stryke passet var ritikgt roligt och givande för min del eftersom övningarna är mycket lik den som jag gör hemma i vardagsrummet. Så skunt att kunna pupma hela kroppen med tyngre vikter på en timma nån gång sådär! Ser verkligen fram emot hösten och vad träningen har att erbjuda! Har även en överaskning om hösten för er, men ni får hålla ut ett tag till innan jag berättar!

Nu ska jag avnjuta grillad kyckling och potatisklyftor som ''afterworkout'' tillsammans med P. Vi ses!

Hela min outfit kommer från ICANIWILL .
Jag har storlek S på byxorna och XS på toppen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej! Håller på att försöka gå ner i vikt nu, o jag undrar om du kan berätta lite hur känns att nu tex vara utomlands och vara nöjd över sin kropp? O hur vardagen generellt är när man inte är "stor" längre? Behöver lite pepp haha!

Att vara utomlands och vara nöjd över sin kropp är något som jag personligen har haft svårt med under många år tillbaka. Känslan att dra på sig en bikini och i princip blotta sig själv, har för mig alltid varit en hemsk känsla. Men ska det verkligen behöva vara så? När jag började träna och gå ner i vikt så var det faktiskt något i mig som förändrades, ja självklart kroppen men inte bara den, utan även psyket, vilket nog är det mest fantastiska! Denna förändring inom mig har fått mig att inse att det inte spelar någon roll om vad människor runt omkring tycker och tänker om mig och min kropp utan att känslan jag har om mig själv är den som spelar roll. Denna känslan har jag aldrig tidigare haft vilket gör att det är en extremt främmande men en otroligt härlig känsla! Vid min senaste utlandsresa till Mallorca gick jag omkring på stranden, ikädd bikini precis på samma sätt som om jag bar jeans och tröja. Jag funderade inte en sekund på hur min kropp såg ut, hur de andra tänkte om mig eller om magen putar lite för mycket precis efter lunchen. Dessa känslor har egentligen inget alls att göra med hur min kropp ser ut idag eller vad jag väger, för idag skiter jag helt och hållet i det. Det som har gjort att jag numera känner mig stolt över mig själv och att jag kan gå omkring iklädd bikini som precis vilket plagg som helst är för att jag har vuxit i mitt inre. Mitt psyke har fått en knuff i rätt riktning och jag ser livet och mig själv utifrån en helt annan vinkel än jag någonsin kunnat göra.

Att svara på hur vardagen är rent generellt när man inte längre är ''stor'' är en otroligt svår fråga. Allt handlar inte om att vara stor eller liten för mig. Det handlar om att lyckas göra något i livet som man faksitkt vill och som man är nöjd över i sitt inre och för sig själv, utan att bry sig om andras åsikter. För mig har vardagaen blivit lättare eftersom jag blivit en mer öppen person som vågar ta för mig och testa på saker som jag inte vågade tidigare. Jag kan gå mitt i en folkmassa och göra massa konstiga saker och inte ens bry mig om det eftersom jag gör det som jag själv vill och jag vågar göra det utan att tänka på hur andra ser mig. Därför är denna frågan svår för att en vardag som en ''mindre'' person kan vara exakt samma som när du var en ''större'' person om du gör det för andras åsikter och för att andra ska titta på dig mer. Gör du det däremot för dig själv så kommer ditt psyke att förändras och ditt liv kommer att vara mer positivt än innan. Du kommer säkerligen att vara lycklig och tro på dig själv eftersom du genomgått något som du kanske inte trodde var möjligt. Att gå ner i vikt och även gå upp i vikt kan därför vara en livsavgörande sak och förändra hela ditt synsätt.

Likes

Comments

If I quit now, I will soon be back to where I started.
When I started, I was desperately wishing to be where I am now.

Texten ovan är något som är värt att ha i huvudet och kunna tänka på under de dagar när det känns lite tuffare. Jag själv har under mina tre år mot en starkare kropp varit påväg att ge upp flera gånger om. Det som hjälpt mig att hålla igång och inte ge upp är just de två simpla meningarna ovan. Våra huvuden är alltid fåfänga och vill hela tiden ha mer, vilket resulterar i att vi har svårt att bli nöjda och kunna se vad vi ådstakommit och vara stolt över det. Se till att stanna upp under de tuffa dagarna och titta tillbaka på den resa du gjort för att verkligen få ett kvitto på att det går frammåt, och att du är så mycket närmre ditt mål idag, just nu än om du aldrig hade börjat. Tuffa tider kommer att komma hela tiden genom ditt liv, det är när vi tar oss genom dem, utan att ge upp som vi lär oss och vöxer utav dem. Låt ditt liv bli något som du själv inspireras av och vara stolt över. Knuffa bort rädslan över att ge upp och förlora, för det är först när vi låter den rädslan vinna över oss som vi faktiskt förlorar en del i oss och om tron på oss själva. Att alltid göra det som man vill och tror på kommer att stärka ditt inre och redan här är du en vinnare, även om försöket i sig inte gick som man ville. Du är en vinnar just för att du försökte och ändå lyckades ta dig igenom det utan att låta rädslan vinna över dig.

Likes

Comments

Ännu en ny vecka är här och jag är inne på minsta 2 sista semesterdagar innan arbetet och den klassiska vardagen rullar igång. Tänk tå snabbt tiden går, mina 6 veckor av semester har susat förbi och jag vet knappt vad jag lyckas uträtta, haha. Självklart kommer jag dock att börja träna nu igen efter 1 veckas uppehåll på grund av utlandsresa och jag ser verkligen fram emot det! Denna vecka kommer träning att se lite annorlunda ut än vanligt på grund av att jag håller på att ta upp fotbollen igen och därför kommer tre av mina träningsdagar att handala om fotboll, vilket jag ser fram emot enormt! Nedan följer min träningsvecka, enjoy!

Måndag: Styrka och powerwalk, förmiddag och Fotbollsträning 90 min, kväll.

Tisdag: Fotbolssmatch 90 min.

Onsdag: Fotbolssträning 90 min.

Torsdag: Stryka/pump 55 min pass, helkropp.

Fredag: VILA - Konsert i Falun

Lördag : VILA - Konsert i Falun

Söndag: Löpträning inspirerat av Lofsan och Jessica

Likes

Comments

Tvättmaskinen går för fullt och väskorna packas upp eftersom. Vardagen är snart tillbaka och jag har två dagar kvar att njuta av min semester innan allvaret åter igen drar igång. På onsdag börjar jag nämligen min anstälning som lärare under läsåret 17/18, vilket känns otroligt roligt men läskigt! Det är nu jag ska ha hand om en klass, helt själv och för göra dem till mina elever och dela med mig av kunskap för att de ska kunna växa som individer, så spännande!

Hur som helst, jag längtar redan tillbaka till Mallorca och värmen eftersom Jämtland har varit otroligt snål med sol och värme denna sommaren. Det som känns skönt är att vi får sol, värme och bad igen om 7,5 månader då vi tar vårt pick och pack och reser till Dominikanska repubilken i 2 veckor, wiho! Hoppas att ni har haft en härlig söndag än så länge och att ni som har sista semesterdagen ser till att njuta av den!

Likes

Comments

Dagen i all ära bjöd tyvärr på moln, inget man vill ha på en utlandssemester precis, men vi hade hyrt bil till idag så för vår del var vädret helt perfekt. Vår resa började 9:30 från Santa Ponsa i morse och kom precis tillbaka på hotellet. Hittade en fantastisk väg i bergen mellan Valdemossa och Port de Sollér som var helt magisk, verkligen ett tips för dig som ska till Mallorca!

Nu vankas en härlig myskväll i hotellets bar och sedan en senare middag ute på restaurang, vi ses!

(passar på att påminna er som missat att frågestunden är öppen hela veckan ut, och jag kommer svara på allt! svar på frågorna kommer under nästa vecka!)

Likes

Comments

Lever verkligen i paradiset nu! har tidigare varit på Mallorca 6 gånger men då har vi alltod besökt Alcudia. Jag kan med ärlighet säga att jag är otroligt glad över att vi för en gångs skull vågade testa något annat, som i detta fall, Santa Ponsa, för vilket paradis det är! Ligger just nu på stranden med en grön härligt smoothie i handen, ska snart bege mig upp mot hotellet och poolen innan jag tar en dusch och beger mig ut på promenad och middag.

Kom ihåg att jag har frågestund på bloggen under hela veckan, Så släng in alla frågor ni kan ha om allt möjligt som en kommentar i nått av mina inlägg eller via mail! Puss

Likes

Comments

Som ni vet är jag just nu på Mallorca och Santa Ponsa så då tycker jag att vi passar på att köra en frågestund här i bloggen! Har som inte haft en frågestund för er läsare förut och jag har ju hunnit testa på både träningsscheman, kostscheman, fått nytt jobb, pluggar två utbildningar och så vidare så jag tänker att det säkerligen finns 1000 frågor som ni vill ställa till mig och ha svar på! Jag tänker så att jag kommer att svara på ALLA frågor som ställs oavsett vad de gäller. Det är ju trots allt ni som ska få lära känna mig! Lets go!

Likes

Comments

Hejer! Vill bara kika in här lite snabbt mellan mina saker på ''att göra'' listan eftersom bilen mot flygplatsen avgår ikväll! Är så sjukt lycklig över att änligen få lite sol på huden och få njuta av sand mellan tårna och ett turkostblått hav, gaah! Han inhandla lite solkrämer igår från mitt favoritmärke Hawaiian tropical för ett helt okej pris! Nu får ni vara beredd på massa bilder från Mallorca framöver och har ni tips på saker att se, göra och restauranger så uppskattas det alltid!

Nu ska jag försöka ta mig tid till en 45 minuters powerwalk så kroppen kan slappna av pch sitta still under flygresan!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw