Header

Är i Sundsvall över helgen tillsammans med P och njuter av tillvaron. Ikväll vankas date mes Evelina och Fredrik mes träff hemma hos dem i Sundsvall för att sedan dra oss ner mot stan och middag på E street.

Hoppas att ni har en lika underbar helg som oss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är det dags igen för en 12 veckor lång träningsperiod tillsammans med Refitness! Känner mig otroligt motiverad och lycklig kring detta för nu börjar jag se skillnad i mina muskler, så dessa 12 veckor kommer bli underbara! Förra gången tränade jag hemma i 12 veckor, och denna gången blir det gym i 12 veckor eftersom jag numer arbetar som intsrukrör på gym här i orten. Idag kom mitt startpaket med proteinshake, måttband och band för att hålla i vikter, som jag förhoppningsvis kommer använda flitigt under dessa 12 veckor. Är du också sugen att göra en resa på 12 veckor? Klicka här för att läsa mer info kirng det som jag gör!

Likes

Comments

Dessa undebara plagg från CHIQUELLE landade hemma i min brevlåda igår, och båda plaggen var så mycket finare i verkligenheten är på hemsidan. Ångrar inte en sekund att jag klickade hem dessa två!

Stickad tröja i One size och sitter på mig som en snygg lätt oversize tröja perfekt att bära som den är eller med en skjorta under. Den var extermt mjuk och härlig i tyget och kommer absolut att bli en av mina absoluta favoriter i garderoben i vinter. Färgen är en blandning av beige och vit och är därför ultimat att matcha till alla outfits.

Festligare topp i vinröd färg där jag bär storlek 36. Denna top kommer också bli en favorit i min garderob när jag ska ut på finare tillfällen som middagar, utgång eller sittandes i min skolbänk. Toppen har som ni kan se på bilden ett snöre som man knyter frammepå toppen som resulterar i en härlig detalj.

Likes

Comments

Gårdagens träning bestod som rubriken lyder av rygg och intervaller. En helt undebrar träningsdag där jag ökade i rätt mycket vikt på alla maskiner men ändå orkade betydlig mer än vad jag trodde. Idag sitter jag med träningsvärk i hela ryggpartiet och så även axlarna, vilket jag verkligen älskar! Ikväll vankas lättare träning för core muskulaturen och I morgon blir det gym igen bestående av mitt bodypump pass följt av långa intervaller i lägre tempo.

Gårdagens träning:
Uppvärmning på gåband i 10 minuter.
10 * 3 Sittande rodd
10 * 3 Latsdrag
10 * 3 Lats i cable cross
10 * 3 enarms rodd
10 * 3 Hantlar - rörelse med 3 övningar, för biceps, axlar och rygg. Från vikten hängands längs benen till military press.

10 minuter 30:30 intervaller i 4 min per kilometer.

Likes

Comments

Veckans mående
Jag har mått helt underbart trots att jag varit på skolan i Sundsvall. haft en viss saknad i kroppen öen utöver detta så var allt gtymt!

Veckans läskigaste
Att sova I stugan utan älskling.

Veckans godaste måltid
Lördagens middag på Borken i Åre. Avnjöt en helt underbar hamburgare.

Veckans jobb.
Har varit ledig hela veckan från läraryrket men det ersattes som sagt at plugg, vilket får räknas till veckans jobb.

Veckans klädesplagg
Defenitivt en stickad tröja som man kan ha skjorta under. Gar varit då frusen hela veckan så den stickade tröjan har kommit väl till användning.

Veckans tråkigaste
Att åka från min älskling för skolan i Sundsvall.

Veckans bästa
Att få komma hem till min älskling efter 3 nätter ifrån varandra.

Veckans låt

Veckans boost
Att få löpträna tillsammans med Louise på södra berget. Detta gav mig defentivit en kick och fick 7 km att kännas som 2 km.

Veckans mysigaste

Att få hänga med mina vänner hemma hos Evelina och Fredrik med en pizza och vinkväll.

Likes

Comments

Plaerar mina kommande träningsveckor för att verkligen vara säker på att jag kommer kunna hålla mig i det tempo som jag vill på både vasaloppet och stockholm marathon. Eftersom dessa två saker är saker som jag aldrig tidigare gjort så ser jag det som två stora händelser i mitt liv, två stora delmål i min träning.

Jag kommer under en snar fratid boka tid hos en gå och löpklinik i östersund för att mäta ut och se hur mitt löpsteg är, hur jag belastar fötter, knän och rygg utifrån mitt löpsteg och fotens form. Detta är delvis av att jag under några få löprundor på en känning på insida knä, och jag vill gå till botten med vad det faktiskt är efterom att många av dessa fål går att undvika om man har rätt skor och sulor för sig själv.

Kommer under felrtalet veckor framöver att köra löpning i tre olika former, uppfördelat på tre dagar. En av dagarna kommer att bestå av korta intervaller i runt 30:30 i minst 10 minuter men helst mer. Detta innebär att man ger allt man orkar i 30 sekunder och sedan vilar i 30 sekunder. Sedan upprepar man det i 10 minuter eller mer.

Löpövnig nummer två som jag kommer köra är något som kalas för längre intervaller där man håller ett tempo på ca 6 minuter per kilometer under ca 3-4 minuter för att sedan jogga väldigt lungt eller gå under lika lång tid. Det innebär att vilan och intervallerna blir lika långa.

Löpävning nummer tre innebär att jag kommer träna efter 5-minuters principen. Det betyder att man delar in hela sitt pass tex 35 minuter i 5 min block där man ska försöka springa i ett behagligt tempo så länge man kan under 5 min. Orkar man hela 5 min så kommer man in i ett nytt block på 5 min, där man ska orka springa så länge man kan. Skulle man orka ca 14 min löpning innebär det att man har 1 min kvar på sin 3e 5-min period och att man då får lov att gå 1 min innan nästa 5-min block börjar.

Har redan hunnit träna ca 2 veckor enligt detta och det känns verkligen att det ger ett resultat! Efter vår 7 km runda i Måndags så kändes kroppen tacksamt lätt, aktiv och bra, vilket är ett tydligt resultat av att min löpträning faktiskt fungerar!

Foto: Fotograf Jeanette Laestander

http://www.jeanettesfoto.se/

Likes

Comments

Kom nyss tillbaka till stugan efter en fantastisk 7 km löptur i Sundsvalls elljusspår tillsammans med Louise. En helt fantastiskt undebar och lätt runda som bjöd på ett bra tempo, ett gott humör och lätta ben. Jag börjar verkligen känna att mina intervaller börjar ge resultat, för så här lätt och härligt har det aldrig varit att spinga förut. Nu förstår jag verkligen vad alla menar när de pratar om ''löpkärlek'' för ikväll hade jag den känslan!

Sist jag sprang 7 km var närmare 4 månader sedan och då gick allt extremt tungt trots att jag sprang på ett platt och jämt underlag. Idag genomförde jag 7 km i blandad terräng, uppför och nerför utan problem, och jag kunde till och med föra en konversation tillsammns med Louise. Det känns så fantastiskt!

Har precis avnjutit en fröknäcke macka med ägg och vegomjukost och nu är det dags för att nanna kudden så jag orkar med morgondagens redovisningar, vi ses!

Likes

Comments

Mådag: Åka till sundsvall för innevecka - Skola mellan 10:15-17:00. Sedan tar vi (mina campingvänner) ett träningspass på sports gym i Sundsvall för lite styrka och längre intervaller.

Tisdag: Skolan 8:15 - 17:00 följt av middag och vinkväll hemma hos bästa Evelina.

Onsdag: Skola 10:15 - 15:00 följt av löpträning uppe i elljusspåret vid södra berget - Intervaller

Torsdag: Skola 8:15- 17:00, sedan tar vi vårt pick och pack och beger oss hemöver, wiho!!

Fredag: Ledig från jobb för studiedag hemma! Träna styrka följt av långa intervaller

Lördag: Inga planer!

Söndag: Inga planer mer än 35 min löpning i form av 5 min principen.

Likes

Comments

En heldag med fotning var det som stog på ''att göra'' listan idag. En fotograf som jag lärt känna komm från bräcke till Åre för att fota mig, min pojkvän och hund utifrån olika teman. Något som blev ritkigt bra trots att snön fallit i Åre under morgonen. Väntar med spänning på de undebara korten som Jeanette tagit och självklart kommer några av dem dyka upp här i bloggen! Passade på att fota en oufitbild efter vår photo session för att ni ska få en liten sneak peak på vad som eventuellt kan dyka upp framöver. Stay tuned!

Tröja // Jeans // Väst // Skor (adlinks)

Likes

Comments

Fick månadens glossybox förra veckan och tyvärr hade jag varken tid eller batteri i kameran för att dela med mig av innehållet. Nu har jag i alla fall lyckats öppna boxen och fotat innehållet. Måste erkänna att jag har längtat så fantastiskt mycket över att få öppna denna box med tanke på utsidans design, för hur snygg är den inte!?

Har du testat några av produktern i min box? Dela med dig.

Likes

Comments

Instagram@jennnyfer


Better Blogging Nouw