Header
View tracker

6 Kläninngar för jul och nyår!

Jul och nyår börjar närma sig och jag har ännu inte hunnit hinna en klänning till några utav de tillfällena än så länge. Hittade dock 6 snygga klänningar hos Sheinside som jag vill tipsa er om! Klänningarna är rätt enkla men snygga och stiliga och anser att de passa till så många fler tillfällen är bara jul och nyår, och det är en sådan klänning som jag själv är ute efter. Något som kan bäras mer en än gång. Jag själv fastnade för klänning 1 och 5 och skulle vilja ha dem båda, en för jul och en för nyår! Vilka gillade du?
Du tar dig även till klänningarna genom att klicka på länkarna (adlinks) som tar dig till produkten på Sheinside's hemsida.

Inlägget är i samarbete med Sheinside.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

SIT UP WITH TWIST
20 set * 3 reps

I dagens lucka gömmer sig sneda sit ups också kallade sit up with twist.

Dessa fungerar på samma sätt som en vanlig sit up men att när du kommer upp till den sittande positionen skall du vrida överkroppen lite så att höger arm kommer utanför vänster ben och tvärt om. För att göra denna övningen tyngre kan du ha en vikt mot bröstet på samma sätt som jag har på bilderna ovan.

Lägg dig ner på golvet och ha benen raka. Dra dig uppåt med hjälp av magmusklerna. När du kommer upp i nästan helt sittande position vrider du kroppen mot vänster sida så att höger arm kommer utanför vänster ben. Vrid dig tillbaka och sänk dig sakta ner mot golvet igen.

Se till att hålla magen spänd varje gång du pressar dig uppåt, andas ut när du kommer upp och gjort din twist. Spänn sedan magen när du sakta sänker dig ner mot golvet igen och andas ut när du är liggandes på golvet. Genom att göra en twist i slutet på denna sit up så aktiverar du flera delar av magmusklerna och låter öven de sneda magmusklerna arbeta.

Då kör vi!

Likes

Comments

View tracker

DIPS
20 reps * 3 set

Dagens övning som jag ger är: Dips.
Denna övning kan göras både mot en bänk, stol osv eller på gymmet vid en dips ställning.
För att göra denna övning mot en bänk, stol osv så ställer du ex bänken bakom dig. Sätt händerna på bänken med handflatan bakåt och fingrarna mot dig.
Sätt fötterna framför dig så du kommer ner i en sittande position. Benen kan du ha i en 90 graders vinkel eller med benen helt raka. Vid raka ben blir övningen tyngre än med mer böjda ben. Här får du prova dig fram. Sänk dig sedan neråt tills armarna har en ungefärlig 90 graders vinkel och pressa dig sedan uppåt igen, du kan gå längre ner om du vill ha det tyngre.
När du pressar dig uppåt ska du använda armarnas styrka och försöka att inte fuska allt för mycket med benen!

Kör du övningen i en dips ställning så greppar du händerna runt räcket och har armarna raka. Gå sedan ner med överkroppen och lyft sig sedan tillbaka. Upprepa övningen. Går du längre ner än 90 grader mer armarna så tränar du mer bröstmuskulatur.

Då kör vi!

Likes

Comments

London

(Bilder tagna med min samsung galaxy s7 edge)

Bott på hotell
Ätit engelsk frukost
Ätit massor med goda måltider
Sett Big ben & London eye
Vaktbyte vid Buckingham palace
Drottningens livvakters vaktbyte
Imperial war museum
Shoppat på Harrods
Shopping längs oxford street
Shoppat på Victoria secret
Gått ca 80000 steg på 2,5 dagar
INGEN SNÖ!

Behöver jag säga mer? Nej tror inte det va!

Likes

Comments

PLANKAN
30 sek * 3 reps 

I dagens lucka finner vi övningen: Plankan. Denna övning görs oftast utan vikt men går även att göra med en vik liggandes från rumpa till axlar, alternativt med viktväst.

Sätt tårna och underarmarna mot golvet. Spänn magen och ha en rak hållning genom hela kroppen. Du skall alltså ha en hållning som en planka. Dvs du får inte skjuta rumpan uppåt mot luften eller svanka och få kroppen nedåt mot golvet. Är det svårt att känna själv hur man håller sig så kan du använda dig av en spegel eller en hemma som kan berätta när din kropp är rak. När du står rätt så skall du vara så stabil att du står kvar i denna hållning även om någon puttar på dig.

Du ska nu genom hela övningen hålla magen och bålen spänd och ha kroppen rak. Du får inte fuska under tidens gång genom att sänka eller höja kroppen. Det är kämpa och bita ihop som gäller när det börjar bli tungt.

Då kör vi!

Likes

Comments

SQUAT - BENBÖJ
20 reps * 3 set

I dagens lucka ska vi träna benböj, även kallat squat. Denna övning kan du göra med eller utan vikt beroende på hur pass mycket dina muskler orkar eller beroende på om du vill träna musklerna större eller mer uthålliga.

Ska du använda dig av vikt så placerar du stången över din kappmuskel, dvs precis nedanför nacken.

Sedan ställer du dig axelbrett med benen och har tyngden på mitten av foten. Andas in ett djupt andetag samtidigt som du spänner magen och bålen för att ryggen skall bli stabil. Du ska försöka hålla ryggens linje rak och neutral genom hela övningen, dvs inte svanka för mycket eller bukta ut för mycket. Skjut bak rumpan och böj samtidigt på knäna. Du ska arbeta med knäna i den riktningen som dona tår pekar mot. Gå sedan så pass djupt ner att du klarar av att hålla ryggens linje rak och neutral och så du inte fäller ryggen framåt för mycket. Pressa nu dig uppåt med hjälp av rumpmuskler och lårmusklerna och andas ut när du är uppe i startposition.

Tänk alltid på att
Knäna ska hålla samma riktning som dina tår. Se till att tyngden ligger mitt på foten så du inte deller inåt med knäna på grund av felbelastning.

Håll ryggens linje rak och neutral från start till slut.

Likes

Comments

Med bilden ovan välkomnar jag december på just det sätt som jag transporterar mig i just nu! Vart tror ni det bär av för mig?

Och vi åter igen inne på en ny månad igen och jag själv har inte riktigt förstått att ens november passerat. Vart tar tiden egentligen ivägen? Dagarna närmar sig jul och på söndag är det redan andra advent.. Jag som inte ens har handlat en enda julklapp än.. haha! Hur som helst då tror jag på att december blir en bra månad med jobb, plugg, träning och härliga firanden med vänner och familj!

Likes

Comments

Delar här med mig utav mina topp 4-träningstights som just nu finns på Nelly's hemsida, och alla under 400 kr! Hade inte min träningslåda varit överfull med kläder så hade jag definitivt klickat hem ett par av dem. FÖr hur snygga är dom inte? Tyvärr har jag nu lovat mig själv att hålla i pengarna en stund från dessa tights och faktiskt använda de jag redan har! Skulle dock inte vara fel att få ett utav dem i julklapp!? haha

Likes

Comments

1. Utfall - Ben

Ställ dig höfbrett isär med fötterna och ha dina tår pekandes framåt. Spän bålen och ha en stolt och rak hållning där du har axlar och bröst uppåt.
Ta ett stort kliv framåt med det ena benet och sänk kroppen tills ditt knä och fotled hamnar i 90 graders vinkel.
Tryck sedan ifrån med ditt främre ben för att komma upp till din startposition.
Upprepa detta sedan med ditt andra ben,
Tänk på att du genom hela övningen ha en stolt hållning och ha bålen spänd genom hela övningen. Gör du detta kommer det hjälpa dig att behålla stabilitet och balans under utfallen.

Tänk på att behålla den stolta hållningen och den aktiverade bålmuskulaturen genom hela övningen. Detta hjälper dig att behålla stabilitet och balans medan du utför dina utfall.

Upprepa 20 * 3

2. Cobra - Rygg

Lägg dig ner på mage med armarna snett utåt bakåt med tummarna upp mot taket. Tryck ner axlarna mot rumpan. Lyft rygg och rumpa upp mot taket och håll kroppen spänd under 30 sek.

Upprepa 30 sek * 3

3. Ben med touch - Mage

Lägg dig på rygg och he benen böjt uppåt i luften så att du skapar en liggande stol. Tryck ner svanken i golvet och spänn magen. Du hittar den perfekta spänningen om du säger ett kraftigt S, håll kvar den spänningen i magen. Sedan sänker du höger ben och fot, neråt mot golvet, under 2 sekunder, så det precis nuddar. Sedan under 2 sekunder höjer du upp benet i startposition. Du repeterar nu detta med vänster ben och fot.
Se till att hitta spänningen i magen inför varje gång du säker benet neråt och upptå.
Upprepa övningen i 15 * 3b

4. Knäböj - Ben & rumpa 

Även kallad squat.
Starta med att ställa dina fötter lite bredare än din höft. Låt dina knän och tår peka åt samma håll och lite lätt utåt. Spänn rygg och bål.
Tryck sedan ut knäna och låtsas som att du skall sätta dig på en osynlig stol. Försök att gå så djupt ner i knäböjen som din kropp tillåter. Du ska under hela övningen hålla bålen spänd och att hållningen är rak och upprätt.
Tryck dig sedan tillbaka till startposition med hjälp av ben och rumpa.
Hur du väljer att hålla armarna är upp till dig och det kommer märkas vad som känns bäst för dig.

Upprepa 15 * 3

5. Armhävning - Armar, bröst & core

Ställ dig med tårna och händerna i golvet. Hitta en rak position och få händerna i brösthöjd.
Sänk sedan kroppen mot golvet i en kontrollerad rörelse. Detta kan göras sakta eller snabbt beroende på hur bra du klarar av att hantera din position och styrka i kroppen.
Pressa dig sedan upp tillbaka till din startposition.
Är det för svårt att göra armhävningen på fötterna ställer du dig på knä och gör övningen.

Under övningen kan du tänka på att spänna din bål genom hela övningen. Ha För att variera övningen och byta muskel så kan du testa en armhävning med smala händer, dvs placera händerna rakt fram och nära kroppen. Armarna ska sedan hållas nära kroppen under hela övningen.

Upprepa 10 * 3

6. Mountainclimbers - Magmuskler, raka & sneda samt höftböjare & kondition

Övningen går ut på att imitera en bergsklättrare på stället.
Ställ dig i plankan position med händerna och tårna mot golvet.
Spänn magen och dra ena knät upp mot bröstet.
Sätt tillbaka benet för att komma till startposition. Repetera med andra benet.
Tänk på att vara rak i kroppen under övningen och att inte ha rumpan för högt upp i lyften.
Spänn kroppen så att du inte gungar för mycket fram och tillbaka.
För högre puls ökar du tempot mellan rörelserna.
Upprepa övningen 20 * 3

På grund av studier på annan ort kan jag tyvärr inte erbjuda bilder på mig som genomför övningarna. Detta kommer dock framöver!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw