Header
View tracker

Att göra eget fröknäcke är något som jag tycker är roligare och roligare ju oftare man gör det. Supergott blir det ju också! Har nu hittat ett recept som jag verkligen gillar eftersom smaken verkligen sätter sig i munnen. Det bästa med detta fröknäcket är att det är glutenfritt, fullt av energi och nyttigheter och det går bra att äta helt utan pålägg lika som med pålägg. Ofta när jag bakar detta fröknäcke hemma så går alla och äter det som chips, och även jag, vilket kan för mig bli lite väl farligt när detta är så fantastiskt gott, går som inte sluta äta det när man väl börjat. Det positiva i det hela är att man vet exakt vad som är i det, inga tillsatser eller annat skit eftersom man gjort det själv med bra varor. Idag har jag tagit mig i kragen och gjort 3 plåtar av detta underbara knäcke! Får jag gissa så är det nog slut innan helgen, haha!

Recept till 1 plåt:
2,5 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
2,5 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
Flingsalt

Gör så här:
Rör ihop de torra ingredienserna.
Koka upp vatten och häll sedan ner vatten och olja ner i mjöl och frö blandningen.
Rör om och lägg sedan geggan/smeten på ett bakplåtspapper.
Ta ett nytt bakplåtspapper och lägg ovanpå. Tryck och dra med händerna för att fördela ut smeten på hela det undre bakplåtspapperet. När allt är utplattat så att papperet eller plåten är fylld så drar du bort det övre bakplåtspapperet.
Skär nu upp spår i smeten för att dela upp fröknäcket i bitar.
Strö över lite flingsalt och stoppa sedan in ugnen på 150 grader i ca 50-60 minuter, beroende på ugn.
Det får inte bli bränt!

Likes

Comments

Startade idag morgonen med LISS på gåbandet i 30 minuter och avnjöt sedan en underbar frukost bestående av en chiapudding med smak av banan och vanilj toppad med hallon, blåbär och kakaonibs. Mums vad gott det blev! Detta var verkligen en chiapudding i min smak! Nästa på mitt schema stod jobb, träffa Kajsa och träna. Nu sitter jag helt utslagen i soffan framhör Homeland med en äggmacka i handen. Dagens träningspass bestående av mage och armar tog helt enkelt kol på mig och känner i hela kroppen att träningen har tagit bra! Träningsvärken i benen sedan gårdagen har också hittat hit, vilket jag räknat med! I morgon väntas min sista arbetsdag för veckan, Power walk och sedan får jag helg! eller ja, rättare sagt, jag får fredagen till plugg! Wiho!.. haha!

Dagens träning bestod bland annat av:
Armhävningar
Sneda sit ups
Mountain climbers
Squat med press

Chiapudding med smak av banan och vanilj:
1 banan - Mosad
2 msk chiafrön
2 dl Vaniljmjölk
1 tsk Vaniljpulver

Rör ihop detta och låt stå i kylen i 4 timmar eller under natten.
Toppa sedan med bär och frön. Jag hade själv blåbär, hallon och kakaonibs, vilket passade super bra ihop!

Likes

Comments

Idag började jag med BBG vilket egentligen var planerat till igår men fick förhinder så fick helt enkelt skjuta på det till idag. Fick med mig P på träningen och det tycker jag är riktigt roligt eftersom jag slipper hoppa och grymta för mig själv i vardagsrummet, haha! Nu sitter jag med trötta ben och inväntar en träningsvärk som heter duga till i morgon och 2 dagar framöver eftersom jag inte tränat på ett tag nu! I morgon ska jag försöka göra dagens tänkta LISS innan jobbet för att sedan träna abs and cardio efter jobbet, hoppas på att jag är pigg i morgon fm bara! Har intagit BCAA från femimal och inför kvällen framför tvmyset blir det proteinglass, chiamackor eller en proteinshake för bästa möjliga upphämtning. Tror jag kommer behöva lite extra tillsatser nu i början för att inte ställa till med allt för trött och slö kropp som inte åtrhämtar sig som den ska.

Hur gick din träning idag? Vad tränade du?

Klicka i HD, 720 för bästa upplösning!

Likes

Comments

I morgon är dagen då jag och fler av er tillsammans kommer att starta upp Kayla Itsines BBG dag 1 vecka 1. Det kommer inte bli ett lätt jobb men tillsammans så kommer vi att genomföra det och kunna pusha varandra genom hela schemats gång. Jag själv kommer dag efter dag berätta om min träning, hur det gick, vad jag gjorde och kommer kombinera detta med filmer och bilder. Jag kommer dessutom att ge er tips och trix inför kommande pass för att underlätta för oss alla så mycket som möjligt.

Hur ska vi tillsammans ta oss igenom detta från och med imorgon? Det finns en hel del hjälpmedel som förenklar för oss under de kommande 12 veckorna. Dessa saker är:

Planera dina tränings- och vilodagar
Det kan ta en stund innan du blir van den nya rutinen i ditt liv, och det är helt normalt. Vi har alla våra egna svårigheter, och behöver alla olika typer av sätt för att ta oss igenom det. Att planera och strukturera träning och vilodagar kan hjälpa till i detta. För att enklast följa detta, skriv i en kalender, på ett papper eller något som du trivs att planera i. Skirv upp vad du ska göra under vilka dagar och testa att förutbestäm vad du ska göra på de dagar där vi tränar LISS och HIIT. Det kommer hjälpa dig i träningen eftersom du vet dag för dag vad som skall utföras. Du kan med fördel även planera dina vilodagar.

Packa väskan eller ha träningskläder och material synligt
Tränar du på gym så kan det vara bra att ha väskan framme och lättåtkomligt direkt från morgonen eller efter jobbet. Detta gör det enklare att bara plocka med dig väskan och du slipper onödig stress i och med att du slipper kasta ner sakerna när du vill iväg. Om du packar i god tid, kvällen innan så kommer du inte glömma saker so m du behöver ha med dig och det kommer också vara svårare för kroppen att inte åka iväg. Detta gäller också om du tränar hemma. Ha sakerna synliga och lättillgängliga så du slipper springa runt och leta det som du skall använda under passet eftersom det drar onödig tid och så kommer det kännas jobbigare att starta träningen.

Skapa en motiverande spellista
Jag kan själv inte träna utan musik i rummet eller öronen så en bra musiklista är A och O för mig Jag tycker det är svårt att koncentrera mig på allt och vara fokuserad genom hela passet om jag inte har musiken igång. Skapar du din egna spellista med musik som du gillar så kan detta ge dig motivation att kämpa för allt du har genom hela passet. Det är också lättare att hitta ett flow och ett bra tempo att träna i. Skapa därför en lista med peppande och energifylld musik av musik som passar för dina träningspass. Du kan med fördel skapa olika listor till olika typer av träning.

Fixa dina måltider
Din kost är något som faktiskt kan spela in på hur din träning går, men man måste alltid se till att få i sig maten. Detta kan vara tungt och stressat om du jobbar heltid, studerar osv. Du kan därför med fördel förbereda dina måltider för veckan eller några dagar åt gången för att slippa ha det lika stressigt under de mest stressiga dagarna. Detta kan hjälpa dig att skapa mer till till annat och göra så att din nya träningsrutin inte hamnar i kläm lika lätt.

Ta ett förefoto
Detta är något som jag rekommenderar starkt eftersom det är detta som fått mig att bli motiverad till störst grad under min resa i BBG. Ta därför ett ''förefoto'' ikväll eller i morgon innan vi kör igång som en start på din 12 veckors träningsperiod så att du sedan kan jämföra dina foton vecka för vecka eller bara vid slutet för att se din verkliga förändring. Genom att jämföra foton kan du se skillnad på ett snabbare sätt än att lura dig själv i spegeln eller på vågen. För många av oss så är det den synliga förändringen som hjälper oss att fortsätta och vågens vikt är inte det som alltid visar det rätta. Foton är därför A och O för mig för att kunna jämföra min resa.


Jag ser verkligen fram emot detta så otroligt mycket. Att få genomföra 12 nya veckor av BBG där några av er hänger på och gör detta tillsammans med mig. Jag hoppas att jag kunde hjälpa er med tips och ideer för att lättare ta er igenom första veckan och sedan i fortsättningen. Håll utkik här i bloggen för mer tips som detta och när jag själv genomför övningarna för 5:e gången.

Likes

Comments

View tracker

Det är dags att sätta nya mål, nya drömmar och sedan våga ta sig an dem. Våga klättra och kämpa sig uppåt mot toppen i jakten mot att bli en vinnare, en vinnare över dig själv och dina hjärnspöken. Det är dags att inte skjuta upp drömmar och visioner till nästa dag, nästa vecka, nästa månad, nästa år, eller till och med så långt fram att du inte hinner med att genomföra dem. Vi är alla värda att uppnå våra drömmar, se dem som planer i livet som vi prickar av en efter en. Jag säger inte att det kommer vara lätt att följa dina planer, vägen kommer troligtvis att vara tuff, men du klarar det så länge du håller dig fokuserar och hela tiden strävar mot det som du vill, oavsett vad alla andra i din omgivning anser.

Likes

Comments

I måndags startade Kayla Itsines upp en 12 veckors träningsperiod som jag så gärna hade varit med och deltagit i. Men eftersom förkylningen inte lägger sig så fick jag hoppa helt enkelt. Och jag vet att många av er också har legat och ligger i förkylning! Jag tänker därför starta upp min 12 veckors period på Måndag den 16 Januari och denna gången har jag fått med mig min sambo i resan! Jag bjuder därför också in dig till att starta upp Kayla Itsines BBG i 12 veckor med start på Måndag tillsammans med mig och min sambo! Jag kommer här i bloggen posta filmer och bilder utifrån passen för att vägleda er och visa er att jag faktiskt gör dem! Jag tänker så att vi tränar 12 veckor tillsammans och ser hur de ger oss alla olika resultat! Har du inte Kayla Itsines BBG program? Ingen fara! Den finns som app och som e-bok så du får övningarna samma dag du köper det! Och har du redan hennes BBG övningar? Ja vad väntar du på? Då är du helt enkelt med på Måndag! För nu ska jag ta mig igenom detta tillsammans med er! Självklart kan vi ha frågestunder i bloggen om hennes program, det är bara att slänga in frågor!
Jag är otroligt peppad och hoppas att du också är det, för nu jädrar kör vi!

Likes

Comments

Chiapudding är idag en frukost och ett mellanmål som de flesta känner till. En pudding som går att få tag på även på fik om man inte vill göra den själv. Chiapudding är en mättande, energirik och nyttig måltid eftersom chiafrön är ett nyttigt frö som kroppen älskar. Nedan listar jag 4 recept på chiapudding varav ett grundrecept som du kan använda och utöka hur du vill. Vilket också är det bästa med chiapudding. Man kan blanda ner massor av gott för att smaksätta den och sedan kan man toppa den med vad som helst! Allt ifrån keso - nötter.
Och bland det bästa av allt! Chiapudding går att förbereda dagen innan för att sedan tas med på språng eller för att ha frukosten i ordning för stressiga mornar. Så vad är du sugen på för chiapudding till frukost i morgon?

Några exempel på vad du kan smaksätta din chiapudding med är: blåbär, hallon, banan, andra frukter och bär, honung, proteinpulver med smak, kokosflingor, choklad i form av kakao osv. Bara fantasin sätter stopp!
Gällande topping så kan man toppa den med: bär, frukt, keso, youghurt, nötter, frön, kakaonibs, honung, musli. Ja även här är det bara fantasin som sätter stopp!

Grundrecept chiapudding
Ingredienser för 1 portion
2 dl kokosmjölk
2-3 msk chiafrön
0 ,5 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå minst 4 timmar eller över natten med en plast över.
Servera sedan puddingen med färska bär, nötter, frön, cacaonibs

Chiapudding med smak av banan
Ingredienser för 2 portioner
250 ml valfri mjölk - vanlig mjälk, cocosmjölk, madelmjölk osv.
2 msk chia frön
2 tsk honung
1/4 tsk kanel
1/2 vaniljpulver / vaniljsocker
1 banan
Cacaonibs och banan till servering

Gör så här:
Häll mjölk, chiafrön, honung, kanel och vaniljpulver i en skål och mixa tills allt är väl blandat.
Täck över skålen med en plast och ställ den i kylen i 4 timmar eller över natten.
Innan du serverar chiapuddingen - Ta en halv banan och mosa den i en bunke till den är helt mosad.
Lägg den mosade bananen i chiapuddingen och blanda väl.
Skiva sedan resterande del av bananen.
För servering - He upp chiapuddingen i glas, lägg på den skivade bananen och cacaonibs.
Nu är den klar för at servera och avnjutas!


Chiapudding med jordgubbar
2 dl frysta jordgubbar
3-4 msk chiafrön
1 msk kokos
3 droppar stevia vanilj

Gör så här:
Tina jordgubbarna och mixa med en stavmixer till en slät konsistens. Blanda ner chiafrön, kokos och några droppar stevia efter smak. Rör om ordentligt och ställ i kylskåp under plast i minst 4 timmar, gärna över natten. Toppa sedan med valfria bär och cacaonibs.


Chiapudding med smak av choklad
2 dl sojadryck vanilj (söt i smaken vilket passar bra med bitter kakao)
2 tsk kakao
3 msk chiafrön,
en nypa vaniljfrön eller vaniljpulver
2 puffar kanel.

Gör så här:
Mixa ingredienserna väl och ställ i kylen i fyra timmar eller över natten med plast över. Servera sedan med frukt, bär, keso, nötter, torkad frukt.

Likes

Comments

Åt en underbar lunch igår bestående av lax, sötpotatis och champinjoner som jag bara måste dela med mig utav. Alltså mums vad gott det var! Har tidigare hittat detta recept på Denice Moberg's blogg (här) och fastnade för detta direkt! Eftersom jag har innevecka på skolan nu så passade denna typ av mat mit perfekt och var därför något som jag bestämde mig för att fylla mina matlådor med under min studievecka. Detta kommer verkligen att tillagas flera gånger inom en snar framtid då smakerna föll mig perfekt i munnen!

Recept:
Laxfile
Pesto
1 Lime
Chili flakes krydda
Sötpotatis
Färska champinjoner
1 klyfta Vitlök
Olja
Salt & Peppar
Creme fraishe - smaksatt eller egen smaksättning.

Gör så här:
Tina laxfilén och smeta ut pesto på ovansidan. Lägg dit 2 skivor lime.
Skiva sedan sötpotatisen i skivor.
Lägg sötpotatisskivorna i en bunke med 1 matsked olja och lite salt & peppar, rör om.
Lägg ut sötpotatisskivorna på en plåt och stoppa in i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Ta ut plåten och lägg laxen på plåten tillsammans med sötpotatisen.
Stoppa in laxen och sötpotatisen i ugnen i ce 10-12 minuter så att laxen fått en fin färg.
Skiva champinjonen och stek sedan skivorna i 1 tesked olja tillsammans med 1 klyfta pressad vitlök.

Servera detta sedan med smaksatt creme fraiche.
Tips på vad man kan smaksätta creme fraiche med själv: lime, dill & citron, fetaost, eller sweet chili sås.

Likes

Comments

Eftersom det alltid är jag som syns här på bloggen så tänkte jag nu att det är dags för er som är mina läsare att synas på min blogg. Jag kan absolut inte alla övningar och behöver alltid tips på andra övningar som är roliga att utföra för att få lite variation och nytt i min träning. Därför ska du som läsare nu då delta i detta! Har du en övning som du gillar lite extra? Någon övning som du tycker känns extra mycket? En övning som du helt enkelt bara vill dela med dig utav?

​Fota dig utförande denna övning eller din favoritövning och skicka den till: jemmpan_@hotmail.com

Jag kommer sedan att göra ett eller flera inlägg beroende på hur många tips jag får där jag publicerar er ALLA som skickat tipsen till mig! Jag vill att ni skall få känna er delaktiga här och därför ge er en chans att synas här hos mig, med mig. Dra därför på dig träningskläderna och fota dig själv när du utför övningen och skicka till mig, så kommer sedan bilden hamna i ett inlägg med en förklaring till övningen här på bloggen!

För visst är det roligt att dela med sig utav sina övningar!?

Likes

Comments