12 augusti 02.44 bestämde sig lillebror att titta ut. 11 dagar över tiden.
Förlossningen gick bra, och min livmoder drog ihop sig bra, så inga komplikationer denna gång 😊 tänkte skriva mer om förlossningen i ett annat inlägg 😊.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Haft molande värk i rygg och mage till och från hela dagen. Så börjar nästan tro att det kommer sätta igång snart.
Men sen vill jag inte bli besviken, så försöker tro att det kan hålla på såhär i några dagar till.

Gått över 8 dagar i dag. Och det är så jobbigt psykiskt, kan inte tänka på något annat än att jag vill att bebisen ska komma nu.

Likes

Comments

Nu är jag jäkligt gravid, över 100%
Idag har jag mått illa nästan hela dagen, så det kanske är ett tecken på att det är dags 😄. Marcus tror ju han kommer imorgon, så hoppas Marcus har rätt 😄.

Fick tips om fotbad av min granne, det hade suttit igång hennes förlossning. Så ikväll blir det att sitta i fotbad 👍

Likes

Comments

Idag den 1 augusti är våran pojk beräknad 💙. Men har inga känningar på att det kanske kan vara dags...
Ska till barnmorskan i eftermiddag, ska be hon kolla fall jag är öppen något och om hon kan göra en hinnsvepning. Vet inte fall hon vill det, men hoppas iaf ✊️. Så kanske det sätts igång inom det närmsta 😄

Likes

Comments

Så dumt att jag ställt in mig på att föda för tidigt, varje dag känns som övertid.
Idag är det lördag och bebis är faktiskt beräknad till tisdag. Så ska sikta in mig nu på att han kommer på tisdag 😊 men hoppas innan 😅.

Annars har vi ändå hittat på lite dem senaste dagarna. Häromdagen var vi över hos våra grannar och grillade, det var trevligt och roligt att Wille och deras barn leker så bra, lika mycket energi i båda barnen 😄.

Igår var vi på laxerian i mörrum och åt med farfar. Blev lite besviken då jag trodde det skulle vara sommarbuffe som dem haft innan, men nu var det tydligen ny ägare och bara en meny att välja från. Maten var god, men fortf ingen buffé som man hade ställt in sig på.

Och på em kom farmor förbi så åkte vi till en sjö i närheten, Wille och farmor badade och jag och Marcus doppade fötterna 😊.

Likes

Comments

Igår kom farfar hit med hjullastaren för att hjälpa oss att få bort tre stora stenar som legat i trädgården, vi håller ju på att rensa bort dem flesta rabatter för att så gräs istället.
Det är mycket jobb, men blir bra när gräset kommer 😊

Jag har inte kunnat hjälpa till så mycket, inga sköna ställningar att rensa rabatter när man är höggravid, Marcus har verkligen jobbat hårt i trädgården denna sommaren.

Wille fick åka med farfar i hjullastaren också, det tyckte han var roligt 😄.

Sen kom faster och farmor hit och hämtade Wille, dem skulle åka in till Karlshamn med han och åka ett turisttåg "Kålletåget".
Så då passade jag och Marcus på att veckohandla och tog en glass på torget i lugn och ro 🍦😊.

Likes

Comments

Ja nu går jag mest bara och väntar på att förlossningen ska sätta igång. Inbillar mig nog så fort jag känner något, att nu är det nog dags snart 😄.
11 dagar kvar idag, men kan ju kanske komma innan 😊 eller efter också 😩.

Igår var vi inne på östersjöfestivalen, det var mysigt. Men fick stanna och kissa på varenda bajamaja, och var helt slut i hela kroppen när vi kom hem 😊.
Wille åkte några karuseller, sen åt vi langos och till efterrätt blev det friterad banan 🍌😋.

Hann även med att sola lite medans Marcus höll på och greja i trädgården ☀️

Likes

Comments

Det gäller att sysselsätta sig nu, så mycket man orkar iaf 😊
Går in i v.39 på onsdag och det känns redan som jag gått över tiden. Har ju vart så inställd på att föda för tidigt, men just nu känns det som jag kommer gå över två veckor, att bebisen inte alls vill komma ut.
Jag mår hyfsat bra, men orkar knappt något, sitta ner och ligga på soffan är det jag gör mest nu för tiden 😊.

I fredags var jag och Marcus och åt på pinchos, farfar passade Wille 😊🍴.
Det var gott, jag gillar när man kan ta lite av varje😄.

Idag var vi på Wämöparken i Karlskrona med Ida, Jens och maja 😊. Man märker att Wille och Maja blir äldre, nu kan dem faktiskt leka med varandra och vi vuxna kan sitta på en filt och kolla på, en stund iaf 😄 men blev ju en del springandes efter barnen för Marcus och Jens också 😅.

Likes

Comments

Nu börjar det verkligen närma sig, är i v.38 idag, trodde knappt jag skulle gå såhär länge.

Inför denna förlossning är vi väl förberedda.
Vi har träffat Pernilla (läkaren som opererade mig förra förlossningen) några gånger och gått igenom hur denna förlossning kommer gå till.

Jag kommer så fort jag känner minsta lilla få komma in till förlossningen, dem kommer då att sätta nålar på mig så det går snabbt att fylla på blod om det behövs, dem kommer även beställa in blod så det finns tillgängligt.
Så det känns tryggt, dem är så duktiga i Karlskrona.


Jag har inte varit ett dugg orolig inför förlossningen, känt mig taggad och att det ska bli spännande, när går vattnet? Är vi hemma, eller på mataffären? Även tänkt att denna gången kommer det gå bra och ingenting hända.

Men nu när det närmar sig är jag mer orolig, först smärtan att föda aj vad har jag gett mig in på? Tänk om det händer igen, kommer vara läskigt om dem söver mig, då vet jag lite mer denna gången vad som väntas. Och inte få åka hem med en gång. Vill inte vara borta för länge från Wille 💙

Men försöker ha en positiv inställning att allt kommer gå bra, då känner nog även kroppen det 😊

Likes

Comments

När jag var i vecka 36+3 vaknade jag 05,30 på fredag morgon av att det sipprade till lite, visste inte fall det var vattnet som börjat gå eller ej. Ringde in till förlossningen och eftersom det var 3 veckor och 4 dagar kvar till beräknad förlossning så ville dem att jag skulle komma in på kontroll.
Marcus jobbade så jag hade ingen bil, ringde Marcus mamma och hon kunde följa med mig.
Jag packade bb-väskan lite snabbt ifall det skulle var så att jag skulle föda, men trodde att jag sulle bli hemskickad igen.
Inne på förlossningen kommer det en gyndoktor till mig som undersöker mig, och bekräftar att det är vattnet som börjat sippra. Eftersom att jag inte är fullgången ännu så får jag stanna kvar, och om inte värkarna suttit igång inom 48h så skulle dem sätta igång mig. Shit inom tre dagar har vi ett barn....
Jag ringer Marcus som jobbar (han kör lastbil) jag berättar hur allt gått, men att han inte behöver stressa för det här kan ta lååååång tid, då är kl 12,00.
Vid 17,30 på em då går vattnet ordentligt, det sa bara plopp så gick vattnet =) jag ringer Marcus då och säger att han får nog ta sig in nu, men då var han redan påväg in =).

Jag kände mig ganska trygg inför förlossningen, jag trodde att det skulle gå ganska snabbt och smidigt, då det gjort det för min syster med hennes två barn.

Runt 23,30 börjar jag få lite värkar, jag får 2 st alvedon och barnmorskerna tycker att jag ska försöka sova lite. Alvedonerna hjälper ingenting vid 01 får jag testa tensmaskin, den ska typ ge små stötar och man ska känna dem istället för värkarna, men det var heller inget för mig, 02,30 flyttar vi över till förlossningsrummet, och får då lite lustgas också, använder lustgas till och från. Jag öppnade mig väldigt snabbt från 4 cm och nästa gång 10cm öppen, så hinner inte få någon ryggmärgsbedövning som jag tänkt mig innan. Fortsätter med min lustgas =)
05,30 då börjar mina krystvärkar, använder mig av lustgasen, marcus hjälper till med att plocka upp slangen till lustgasen då jag tappar den ibland, 06,07 lördag morgon kommer våran bebis ut, Det är en pojk =)
Det var en himla snabb och enkel förlossning.

Det som händer nu var verkligen inget man räknat med, eller knappt visste kunde hända..
Jag blöder mycket, varje gång dem trycker ppå min mage kommer det mer blod, sen slutar det en stund, men så trycker dem och det börjar blöda igen.
Det gör jätteont varje gång dem trycker, och jag fryser så mycket, blir arg på dem, tycker dem är dumma som trycker när det bara börjar blöda varje gång och att det gör så frktansvärt ont.
Dem tror att det kanske är kvar en bit av moderkakan i livmodern, så en doktor bestämmer sig för att ta mig till operation, dem säger till mig tt jag skall sövas, det ville jag, för ja var så hima trött.
08,20 tas ja på operation då har ja förlorat ca 2,400 ml blod.
09,07 var operationen klar, den gick bra, jag är fortf sövd.
Marcus sitter nere med våran lilla pojk.
11,10 börjarjag plötsligt blöda igen dem får snabbt ta mig på operation då jag förlorat över 5 liter blod, jag får blodtransfussion, min livmoder vill inte dra ihop sig, så dem får gå in akut som ett kejsarsnitt, och antingen ta bort hela livmodern eller försöka att sy ihop den.
Just nu är det väldigt kritiskt, jag har förlorat mycket blod.
Stackars Marcus sitter nere på förlossningen med våran nyfödda son och vet inte alls hur det går eller om ja kommer överleva.

Operationen går till slut bra, de syr ihop livmodern och det verkar hålla sig bra.
jag vaknar vid 15,30 helt ovetande vad som hänt, förlorat över 5,5 liter blod.
Jag återhämtar mig rätt snabbt ändå med tanke på allt som hänt, redan på söndagen kan jag gå lite själv utan hjälp.

Jag är otroligt tacksam för all personal på Karlskrona sjukhus, barnmorskor doktorer mm, som varit så otroligt hjälpsamma både för mig och Marcus.

På den andra bilden ligger Wille och solar, han hade gulsot, är väldigt vanligt att för tidigt födda barn får det 😊

Likes

Comments