Till lunch idag blev det omelett med räkröra. Den var himla god och lättlagad 👍

Till omeletten hade jag :
3 ägg
En skvätt grädde
Vispa ihop med gaffel och stek i smör.
När den börjar stelna så lägg på räkröran och vik över halva omeletten. Istället för räkröra kan man ha vad som helst på, några ostskivor, strimla lite skinka eller nått annat gott 😊

Räkröra:
Räkor som man delar lite
Några klickar majonnäs
Lite dill
Blanda allt och sen klart 👍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Wille har vart på förskolan idag, och Max hade inbokat BVC besök, så då passa vi på samtidigt att gå lite på stan och ta en lunch med 😊
Fixade bankkonto till Max, hittade lite kläder till Wille och ett par jogging skor till mig 😄.

Sen åkte vi förbi colorama och kollade ut tapet till Max rum 😊 vi är ju klara med Willes rum nu, eller fattas lite möbler, men väggar och golv är klart, och blev supernöjda 😄. Så ska bli kul att göra Max rum nu med 😊.

Max är nu två månader och väger 5500 gram och är 59cm lång 😄

Likes

Comments

Igår åt vi fetaostfyllda biffar, när Marcus hörde vad det skulle bli för mat så sa han "blä inte fetaost". Men jag gjorde dem ändå, och han åt och tyckte dem var jättegoda 😊
Igår åt vi med stekt strimlad vitkål.
Det blev biffar över så åt dem idag med, men gjorde vitkålsmos istället idag och det var riktigt gott 👍

Biffar
1 kg köttfärs
1 gul lök
2 msk ajvar relish
1 vitlöksklyfta
1/2 paket fetaost
Salt, peppar och vitlökskrydda
2 msk fryst persilja


Sås
5 dl grädde
1 dl créme fraiche
2 tärningar köttbuljong
3 msk ajvar
3 msk persilja
1/2 msk soya

Hacka lök, vitlök och fetaosten och ha i köttfärsen. Blanda i resten av ingredienserna och forma sedan till biffar.
Stek biffarna ca 3-4 minuter på vardera sida, lägg sedan biffarna i en ugnsform.

Sätt ugnen på 175 grader

Torka av stekpannan och häll sedan i grädden och resten av ingredienserna till såsen, koka upp. Häll såsen över biffarna och ställ in i ugnen i ca 10 min.

Under tiden kan du göra vitkålsmoset eller om du vill ha strimlad stekt vitkål till :)

Vitkålsmos

Strimla och dela 1 kg vitkål, koka upp och låt koka ca 10 min. Häll av vattnet.
I med två stora klickar smör och mixa vitkålen till mos 👍

Likes

Comments

Godmorgon här kommer ett frukost tips som både är gott och går himla snabbt att göra 👍😄
Jag lägger in en bild på receptet på brödet 👇

Tips är att servera med tomat eller gurka👌

Likes

Comments

Idag åkte vi till Kristianstad, skulle lämna in Marcus telefon och passade även på att gå på outlet. Det var lite olika märken för bl.a. Geggamoja som jag gillar, men fanns inte så mycket av det märket. Köpte tre mössor iaf 😊

Sen åkte vi in till Kristianstad stad och lämna in Marcus telefon, gick till Polarn & Pyret, köpte ett set till Wille där 😊
Sen åt vi på en asiatisk buffé (kommer inte ihåg vad den heter)
Allt detta hann vi med på fm, var hemma vid 13.30 igen.
Marcus skulle hjälpa sin pappa på em så därför vi fick skynda på lite 😊

Nu tror Marcus att jag är nere i källaren och viker tvätt, han gör knäckepizzor där uppe med Wille och Max som sällskap 🙊😄
Så får la gå upp till han snart 😁

Idag blir Max åtta veckor, han ler redan till en när man pratar med han, han är glad hela tiden. Han började le när han var sju veckor, ganska tidigt tror jag 🤔.

Wille ska gå cheeseballs ikväll, han är överlycklig 😄

Likes

Comments

Fredag idag, och vad passar inte bättre då än att äta hamburgare? Ja tacos kanske 😊 men vi åt hamburgare idag 😊
Jag gjorde ostbröd ist för hamburgerbröd, det blev himla gott och mättande 😊. HÄR HITTAR NI RECEPTET 👍 jag gjorde dubbel sats, så fick ut fem frallor 😊

Sen gjorde jag egen hamburgedressing med,
Blandade majonnäs, chilisås och hackade ner lite saltgurka 👍

Likes

Comments

Ikväll testade jag att göra pizza på knäckebröd. Knäckebrödet jag använde var från Cleaneating, parmesan knäckebrödet. Och det blev riktigt gott 😊 knäckebrödet innehåller bara 2gr kolhydrater 👍.

Jag tog lite av det vi hade hemma, först passerade tomater, påläggs skinka som jag klippte i mindre bitar, lite lök, mozzarella och sen toppade med riven ost.
In i ugnen på 200 grader i 6-7 min tills osten smält 😋.

Likes

Comments

Andra dagen Wille är på sin nya förskola nu, och det är så underbart att ha så nära. Wille cyklade dit idag, han var så glad för han kunde ta cykeln dit 🚲😄

Vi var på 2,5 års kontroll med Wille förra veckan. Han följer sin växtkurva bra 👍 och klarade av alla "tester" sköterskan hade också 😊.
Det är så kul att följa Willes utveckling, hur han lär sig nya ord varje dag, härmar det vi gör och tar hand om sin lillebror 💙. Han pratar verkligen jättebra nu, det har verkligen släppt bara på två veckor typ.
Och han är väldigt rolig och påhittig med.

På första bilden cyklar han till förskolan
Och andra bilden är dagen vi kom hem med lillebror, då fick han en gitarr och han verkligen älskar den 🎶😊

Likes

Comments

Idag blev det en riktig lyxfrukost 😊 kesoplättar med mixade hallon och grädde, och allt är lchf. Att man kan äta såhär gott men ändå följa lchf 😄.

400gr keso
4st ägg
3 msk fiberhusk
Lite salt

Mixa allt med mixer, låt stå och vila 5 min
Använd två matskedar för att klicka ut små plättar, platta till lite.
Använd rikligt med smör i pannan, stek på medelhög värme ca 2-3 minuter innan du vänder plättarna.

Idag serverade jag mixade hallon och vispad grädde till, men går att variera med allt möjligt.
Häromdagen hade vi ost och skinka på 👌

Likes

Comments

Nu har vi börjat med lchf igen, och både jag och Marcus älskar verkligen lchf, vi mår så bra av det 😊
Jag hittar många av recepten HÄR hon är så himla duktig och har enkla recept som alla kan laga 😊

Idag lagade jag kyckling med ajvar, HÄR hittade jag detta recept

600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish mild (340 g)
2-3 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör

Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar.. Rör ner bladspenat och tomater. Servera med kokt matvete och en fräsch sallad!

Likes

Comments