IgÄr var jag och Jonas i sjukhuset pÄ förlossningen i drygt 4-5 timmar för att göra ett vÀndnings försök, tÀnkte skriva hur allt gick till. Vi kom till förlossningen kl 8 dÄ en barnmorska tog in oss pÄ ett ul (ultraljud) för att faststÀlla att vÄran tjej lÄg i sÀte (huvud upp rumpa ner) vilket hon dÄ gjorde, sen fick vi komma in pÄ ett förlossnings rum och vÀnta tills nÀsta barnmorska skulle komma. Efter drygt 15-20 minuter av vÀntande kom en barnmorska (vÀldigt trevlig) och bad mig byta om till en sjukhus klÀnning som man kunde knÀppa upp samt satte hon in en nÄl/slang i armen dÀr bricanyl (ett lÀkemedel som fÄr livmodern att slappna av) skulle in. Efter det sÄ gjorde vi en ctg kurva pÄ bebis hjÀrt ljud, Jonas hade panik för han förstod inte hur hennes hjÀrta kunde gÄ frÄn 120-200 slag i minuten Hahah vilket jag och barnmorskan sa va vanligt pÄ en bebis speciellt nÀr dom rör pÄ sig i magen vilket vÄran tjej gjorde vÀldigt mycket dÄ hon inte tycket om ctg dÄ den ligger o trycker pÄ magen. Runt tio kom tvÄ lÀkare och en barnmorska in med ul utrustning och bricanyl. Fick besked att bebis lÄg i ett rent sÀte alltsÄ bara med rumpan ner i bÀckenet och ben o fötter upp. NÀr jag fick bricanyl sÄ trodde jag att jag skulle dö allvarligt alltsÄ... jag börja skak sÄ mycket att jag hade inte kontroll över mina egna rörelser jag fick super svÄrt och tungt o andas och det kÀndes som om jag fick en rejÀl panik attack. Efter nÄn minut sÄ börja lÀkaren att lyfta o kÀnna pÄ bebis rumpa som lÄg i bÀckenet och jag röt till o höll pÄ flyga ur sÀngen av smÀrta.. LÀkaren ville dÄ inte fortsÀtta för de va sÄ ömt (pÄgrund av min foglossning) men jag ville prova igen för jag ville verkligen ge vÀndningen ett försök sÄ jag fick dÄ lust gas som en lindring, och nÀr jag börja andas in den sÄ börja allt snurra och jag kÀnde mig super tung. DÄ försökte lÀkaren igen och denna gÄng kÀnde jag hur hon tröck ner bÄda hÀnder och lyfter upp hennes rumpa och dÄ alltsÄ den smÀrtan gÄr inte ens att beskriva för den smÀrtan fick mig att flyga upp och jag försökte kÀmpa mig ur sÀngen i ren panik och smÀrta... dÀr gav lÀkaren upp och sa att det Àr ingen idé jag har alldeles för ont och hon ville inte gör mig mer illa... och i den stunden kan ja skriva att jag kÀnde mig sÄ fruktansvÀrt vÀrdelös som inte ens kunde gÄ igenom en vÀndning, att jag inte kan föda normalt utan mÄste göra ett KS.. fast detta var tredje försöket sÄ kÀnde jag mig sÄ pissig pÄ nÄgot sÀtt. Jag lÄg kvar i sÀngen och Jonas satt bredvid och prata med mig efter ett tag kom lÀkaren in och förklara hur snittet kommer gÄ till och vad som kommer ske.. och ja jag kÀnner mig lugn av att göra snitt efter de men jag hade nog endÄ velat föda vaginalt men nu blir det tyvÀrr inte sÄ. Vi fick vÄr tid för inskrivning och snitt och inskrivning sker den 31/10 och snittet kommer ske den 2/11 sen om bebis vill komma tidigare sÄ blir de akut snitt bara.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 85 Readers

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder sĂ„ gick de inte att ens försöka vĂ€nda pĂ„ henne, dĂ„ min mage Ă€r alldeles för Öm. LĂ€karen var vĂ€ldigt hĂ„rd hĂ€nt nĂ€r han skulle klĂ€mma och kĂ€nna och jag höll pĂ„ att flyga ur sĂ€tet flera gĂ„nger av ren smĂ€rta. Jag frĂ„gade om ks och de va bara negativ respons sĂ„ jag har i princip haft Ă„ngest hela dagen. Men imorgon ska ja Ă„ka o in igen o försöka vĂ€nda och gĂ„r de inte dĂ„ blir de ks vare sig jag vill eller inte. Hoppas o ber att allt gĂ„r bra bara. Är just nu detta jag har att skriva uppdaterar mer imorgon. Ni som gjort ks hur var er upplevelse?

  • 130 Readers

Likes

Comments

Ja som rubriken lyder sĂ„ ska jag pĂ„ ett vĂ€ndning's försök... DĂ„ hon legat i sĂ€te under hela graviditeten utan att flyttat eller försökt flytta sig ner med huvudet i bĂ€ckenet sĂ„ kommer de att bli ett försök att vĂ€nda pĂ„ henne. Jag Ă€r rĂ€dd dĂ„ jag inte vet hur de kommer gĂ„ eller kĂ€nnas men hoppas pĂ„ de bĂ€sta... Det Ă€r enbart 50/50 chans att de funkar men de Ă€r dock svĂ„rare nĂ€r de Ă€r förstföderskor. Funkar det inte sĂ„ blir det planerat snitt och dĂ„ har vi vĂ„ra sessa hĂ€r om 2-3 veckor ungefĂ€r sĂ„ ja blev lite mycket idag med all denna info. Övrigt sĂ„ mĂ„r bĂ„de jag och bebis bra sĂ„ det Ă€r de enda som betyder nĂ„got!

  • 193 Readers

Likes

Comments

Idag Ă€r det 3 Ă„r och 6 mĂ„nader som vi har varit ett par. Evigt tacksam och vĂ€lsignad över att jag fĂ„tt en sĂ„dan godhjĂ€rtad, intelligent, charmig ,rolig och kĂ€rleksfull partner och jag Ă€r otroligt tacksam att det Ă€r just du, min första stora kĂ€rlek som ska bli pappa till vĂ„ran dotter! Med kĂ€rleken du gett mig under denna tid vet jag att du kommer ge sĂ„ mycket mer till henne! Jag Ă€r sĂ„ jĂ€kla stolt över dig och det du Ă„stadkommit under tiden vi varit med varandra och den mannen du har blivit. Dig vill jag bli gammal med min soul mate! Jag skulle inte byta ut dig för nĂ„got! Du och vĂ„ran dotter Ă€r mitt hem och min familj, det enda som faktiskt betyder nĂ„got! Jag Ă€lskar dig nu och för alltid Jonas,tack för all kĂ€rlek du fĂ„tt mig att uppleva och den kĂ€rleken du gett och ger 💜💜💜

  • 250 Readers

Likes

Comments

Ligger hĂ€r i sĂ€ngen klockan Ă€r 02:35 nĂ€r jag pĂ„börjar detta inlĂ€gg, har serien bones i bakgrunden pĂ„ tv. Sitter och tĂ€nker nĂ€r jag ska packa BB vĂ€skan 😂 assĂ„ jag har ju börjat lite med minis klĂ€der men har tagit bort o bytt ut o hĂ„llit pĂ„ 😂 gĂ„r in i v 35 pĂ„ tisdag och undrar nĂ€r ja ska faktiskt börja packa vĂ€skan? Vad ska ja packa ens Omg 😭😭 för frĂ„n o med v 38 (37+0) kan hon komma nĂ€r som o jag vet inte men min mag kĂ€nsla de senaste tvĂ„ veckorna sĂ€ger mig att hon kommer att komma tidigare... o med tanken pĂ„ mina sammandragningar jag haft de senaste tvĂ„ veckorna sĂ„ tror ja hon kommer tidigare Ă€n berĂ€knat ...o fatta stressen om mitt vatten kommer eller nĂ„got liknade o sĂ„ har jag inte hunnit packa ..... Omg! Sen har ja tĂ€nkt mycket pĂ„ nĂ€r hon Ă€r hĂ€r alltsĂ„ jag kĂ€nner nu att jag Ă€lskar henne mer o mer för varje dag o vill bara göra allt för o skydda henne innan hon ens Ă€r hĂ€r med oss men sen nĂ€r hon kommer ut? Jag kommer knappt lĂ„ta folk röra henne för Ă€r liv rĂ€dd att nĂ„gon ska tappa henne eller hon ska bli sjuk alltsĂ„ kommer va vĂ€tska hök mamman .... speciellt nu nĂ€r hon kommer nĂ€r de fĂ„r rs virus vilket Ă€r farligt för bebisar sĂ„ bara nĂ„gon Ă€r lite snorig sĂ„ blir de inge gos gos med bebis ! AlltsĂ„ Gud vill bara ha min tjej hĂ€r nu sĂ„ less pĂ„ att vara gravid nu att inte kunna sova eller ha pĂ„ mig de klĂ€der ja vill alltsĂ„ shit saknar jeans sĂ„ jÀÀÀÀÀÀvla mycket !! Vill ha nĂ„got o göra pĂ„ dagarna gosa med mini o bara va HahahaMen om nĂ„gon har tips vad o nĂ€r bb vĂ€skan ska packas sĂ„ lĂ€mna en kommentar đŸ€—

  • 262 Readers

Likes

Comments

Hellu kÀra lÀsare!Ett tag sedan jag skrev i know... men har inte haft orken eller fantasin till att skriva riktigt, men just nu ligger jag klar vaken och kan inte sova sÄ dÄ fick jag för mig att skriva ett inlÀgg för en gÄng skull.


Vad har skett sedan sist jag skrev hĂ€r? Jo jag har hunnit varit hos min barnmorska tvĂ„ gĂ„nger och mĂ€tt Lill tösen och hon vĂ€xer som hon ska vilket jag Ă€ven gör oxĂ„! Hon har son lilla kurva hon följer och den följer hon sĂ„ fint sĂ„ ! Jag har gĂ„tt in i gravid vecka 34 (33+3) Ă€r jag just nu sĂ„ nu Ă€r det enbart 6 snart 5 veckor kvar alltsĂ„ hela 45 dagar kvar tills hon Ă€r berĂ€knad sen om hon kommer dĂ„ eller inte Ă„terstĂ„r att se men hoppas hoppas😄

Jag har Ă„kt till lilla bro i Sthlm och var dĂ€r i en vecka, trĂ€ffat pappa och min syster. UmgĂ„tts med vĂ€nner lite. Varit pĂ„ dop blev gudmor till min Ă€lskade lilla tjej nanibani💜Jag har varit pĂ„ ett Ă„rs kalas hos Jonas kusins dotter alltsĂ„ vĂ„ran dotters syssling blir det đŸ€— det var mysigt och roligt .
Jag har stor stĂ€dat hela lĂ€genheten tog 6-7 timmar totalt 😂 sammandragningar och höggravid och stĂ€dning Ă€r ingen bra kombo...Jonas har brutit foten sĂ„ han har varit sjukskriven sedan snart 5 veckor tillbaka, men han börjar jobba nĂ€sta vecka pĂ„ onsdag (thank god) đŸ™đŸ»
Jag har fÄtt en remiss till auroramotagningen hör i GÀvle för att planera och prata om min förlossnings skrÀck, ska dit pÄ onsdag nÀsta vecka sÄ de ska bli intressant.

Jonas och jag ska pĂ„ bröllop den 7 oktober om mindre Ă€n tvĂ„ veckor vĂ„ran vĂ€nner gifter sig, sĂ„ mĂ„ste hitta en klĂ€nning senast nĂ€sta vecka sĂ„ fĂ„r se om den passar för jag lĂ€r va större dĂ„ Ă€n nu, speciellt nĂ€r magen vĂ€xer för varje dag nĂ€stan haha jag som inte mĂ€rker det alla andra mĂ€rker det och ska pĂ„peka det sĂ„ dĂ„ antar jag vĂ€ll att de bara Ă€r sĂ„đŸ™„
Gravid problem nu Hahaha ja mina kĂ€ra lĂ€sare lĂ„t sĂ€ga att ta sig ur sĂ€ngen Ă€r nog inte de lĂ€ttaste pĂ„ listan 😂 fĂ„r typ ta sats eller rulla ut som en sĂ€l. Samma sak att knyta eller böja sig över lag det Ă€r ju vĂ€rsta trĂ€nings passet Ă€ven fast de tar nĂ„gon sekund att göra de sĂ„ kĂ€nns de som jag ska dö av andnöd liksom😐😐😐 att gĂ„ lĂ„nga strĂ€ckor eller att gĂ„ upp och ner för trappor Ă€r nĂ„got jag undviker helst dĂ„ mina sammandragningar drar i gĂ„ng om det blir för mycket och dĂ„ ligger jag och flĂ„sar med en sten kula till mage i hundra Ă„r vilket inte Ă€r sĂ„ skönt om jag sĂ€ger de sjĂ€lv. Rygg problem och otrolig foglossning fĂ„r inte glömma dessa hĂ€rligheter som blivit 150 gĂ„nger vĂ€rre ju större ja blir 😎 sedan sĂ„ har man svullnat sĂ„ ringar kan jag bara fet glömma att ha pĂ„ mig samt mina converce (inte för jag kan gĂ„ i dom annars heller) och sova pĂ„ rygg finns inte pĂ„ vĂ€rlds kartan för mig blir att ligga pĂ„ sidorna sĂ„ jag fĂ„r lite luft iaf.


Detta Ă€r vad som skett dĂ„ sĂ„ ja đŸ€—

  • 284 Readers

Likes

Comments

Hellu tÀnkte skriva om babyshower.Det Ă€r ju nĂ„got som Ă€r otroligt vanligt vad jag sett hos andra o pĂ„ film o sĂ„dant but jag fattar faktiskt inte grejen med att ha en? AlltsĂ„ visst man fĂ„r presenter o blöjor o sĂ„dant till beben men ser faktiskt inte en anledning för de hela 😂 Gud va trĂ„kig jag lĂ„ter sen Ă€r inte min vĂ€nskaps krets sĂ„ stor o ja kĂ€nner faktiskt inte för o planera en egen (sjukt onödigt o jag Ă€r fattig) men de blir ingen baby shower för min del, helt Ă€rligt sĂ„ kĂ€nner jag bara att jag vill att tiden ska gĂ„ fort som fan nu sĂ„ jag kan ploppa ut bebis för att inte vara gravid mer för just nu Ă€r jag sĂ„ sjukt less...Är i V 29 (29+4) sĂ„ tredje o sista semestern innan bebe kommer o gĂ„r in i V 30 pĂ„ tisdag o dĂ„ Ă€r de 10 veckor kvar innan berĂ€knad bf 😍😍 lĂ€ngtar sĂ„ sjukt mycket efter min tjej nu sĂ„ de Ă€r sjukt ! Vi har Ă€ven bestĂ€mt ett namn Ă„t vĂ„ran sessa but that kommer vi inte avslöja förens hon Ă€r född.


De som Àr pÄ planering nu innan hon kommer Àr dop den 9 sep sen ska ja vÀll försöka Äka o va lite i Sthlm i sep slutet dÀr.


Sedan den 7 oktober sĂ„ gifter sig tvĂ„ vĂ€nner till mig o Jonas sĂ„ de ska vi gĂ„ pĂ„ ska bli intressant dĂ„ jag Ă€ven Ă€r 37 V gravid dĂ„ 😂 stor som ett höghus wööp sĂ„ lĂ€r hitta en bra klĂ€nning som passar till de .

  • 472 Readers

Likes

Comments

Vet inte om nÄgon som varit eller Àr gravid kÀnner samma som jag... jag tror inte jag nÄgonsin kÀnt mig sÄ ensam som jag faktiskt gör nu i graviditeten, jag kan liksom inte göra lika mycket o de ja gjorde innan nu nÀr jag Àr snart 30 V gravid. AlltsÄ i början av graviditeten sÄ kunde jag va med ut o sÄnt ja orkade mer, men nu jag orkar allvarligt inte o speciellt inte nu nÀr de Àr sÄ fruktansvÀrt varmt och allt svullnar min rygg gör ont (allt gör typ ont) jag mÄste typ kissa 150 gÄnger vilket blir otroligt jobbigt om jag inte Àr i nÀrheten av en toa liksom.


O de flesta av mina vÀnner har faktiskt inte barn o dÀr med ja festat/jobbar o gör saker som jag faktiskt inte kan göra o de kÀnns otroligt frustrerande för mig ... tycker de Àr jobbigt att umgÄs nu för tiden med folk som dricker ja tycker de Àr jobbigt bara Jonas ska dricka eller nÀr han gÄr ut för ja kÀnner ett obehag. KÀnner mig vÀldigt trÄkig oxÄ pÄ samma gÄng liksom.


De mest frustrerande i de hela Àr nog hur mÄnga av de vÀnner ja har som slutat höra av sig pÄgrund utav att jag Àr gravid för att jag inte kan gÄ ut o dricka eller umgÄs, att jag liksom blivit sÄ trÄkig för vissa o de kÀnns jobbigt.En jobbig grej med att vara gravid Àr dels oxÄ att jag bor lite mer Àn en timme ifrÄn de flesta av mina vÀnner och min bÀstavÀn som faktiskt oxÄ har barn, sÄ hÀr i GÀvle nÀr Jonas börjar jobba nu sÄ kommer jag sitta ensam varje dag och inte kunna göra nÄgot eller trÀffa nÄgon dÄ de ja kÀnner jobbar eller sÄ.KÀnner bara nu att sÄ hÀr lÄngt in i graviditeten sÄ kÀnns allt bara jobbigt o segt och ja vissa dagar som idag fÄr jag Ängest o blir deprimerad o kÀnner bara att jag inte orkar nÄgot.

  • 541 Readers

Likes

Comments

Hello ett tag sedan jag blogga nu kÀnner jag.V 27 av graviditeten Àr snart mot sitt slut o snart kliver jag in i den tredje o sista trimestern i graviditeten. Det Àr drygt 2 mÄnader kvar av denna graviditet och jag kliver in i mÄnad 8 denna mÄnad... och helt Àrligt jag börjar bli mer nervös o rÀdd in för förlossningen och Àven rÀdd att bli en förÀlder... att jag ska ansvara över en annan mÀnniska i 18 Ärs tid att jag ska lÀra och forma denna lilla mini version av mig till en sÄ bra person som ska ut i detta samhÀlle som vi lever i...


KÀnner att jag varit otroligt rÀdd under hela graviditeten för missfall och massa annat och nu nÀr slutet börjar nÀrma sig sÄ börjar jag bli rÀdd för nÀr hon kommer men Àven en lÀngtan för jag vill bara trÀffa henne se vem hon kommer se ut som vem hon kommer bli o vilken förÀlder jag kommer bli.En rÀdsla som faktiskt Àr störst Àr nÀr hon vÀll Àr hÀr och dÄ Àr de spÀdbarnsdöd ser hur andra mammor skriver hit o dit om det och jag blir sÄ sjukt nojig vet inte hur ja ska sova med henne om jag ens kommer sova för kommer sÀkert springa upp o kolla sÄ hon andas var femte minut alltsÄ sÄ sjukt mycket bara....
Ni som Ă€r förĂ€lder sjĂ€lva tips pĂ„ hur jag ska hantera dessa rĂ€dslor o hur bĂ€sta sĂ€ttet för hennes sömn Ă€r och sĂ„ ? Sam sova eller ska hon sova i spjĂ€llen ? 

Börjar Ă€ven bli otroligt rĂ€dd och nervös för förlossningen... jag vet att de kommer va över nĂ€r hon Ă€r ute men sjĂ€lvaste smĂ€rtan och tanken att nĂ„got skulle gĂ„ fel gör mig sĂ„ nervös o rĂ€dd har börja tĂ€nka pĂ„ förlossningen vĂ€ldigt mycket och börjat ibland faktiskt grĂ„ta över de hela ...  men jag hoppas o tror de kommer gĂ„ bra..
Utöver allt detta sĂ„ kom jag o Jonas hem i tisdags efter en V i Norrköping, har handlat klĂ€der och saker till bebis som sĂ€ng klĂ€der madrass osv vĂ€ldigt mycket sĂ„nt. Sen har jag inte gjort mycket dessa dagar dĂ„ jag faktiskt inte orkar gĂ„ sĂ„ mycket dĂ„ mina ben och fötter svullnat plus att Lill tjejen lagt sig mot kissblĂ„san sĂ„ mĂ„ste springa o kissa var 10 minut. Har Ă€ven varit vĂ€ldigt trött de senaste dagarna. Detta Àr vad ja har o skriva nu. TÀnkte slÀnga upp ett inlÀgg med mag bilder frÄn början till typ slut men de fÄr bli innan eller efter hon kommit. Sen Àven skriva BB pack listan in för förlossningen. Ska Àven skriva en förlossnings historia med bilder frÄn min förlossning nÀr de Àr dags!
  • 614 Readers

Likes

Comments

Hellu ! Idag vakna jag rÀtt sÄ tidigt runt 7 för min rygg gjorde sÄ otroligt ont kÀndes som knivar... trodde jag skulle dö... har stÀdat hela lÀgenheten hela dagen för jag och Jonas ska bila ner till FinspÄng pÄ tisdag och vi Àr borta en vecka drygt sÄ var tvungen o stÀda o rensa o hÄlla pÄ. Flyttade pÄ möbler o sÄnt o försökt tÀnka vart jag ska stÀlla bebis grejer kommer sÀkert flytta pÄ allt 150 gÄnger till innan hon kommer haha!


Kommer inte gÄ tillbaka till jobbet förens efter mamma ledigheten dÄ min graviditet blivit sÄ pass jobbig nu att jag orkar ingenting lÀngre ...Men men ska kolla lite serie o sÄ sen sova hörs

  • 669 Readers

Likes

Comments