Okej, efter bloggtorka på ca 1 år kanske jag ska börja igen.

Mitt liv just nu ser väll ut sådär, jobbar på samma frisör som förra sommaren (Frisörteamet) mellan 8-17.

Ska försöka bli bättre på detta med att skriva så får vi höras av senare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har precis börjat på Umeå universitet och pluggar numera till ämneslärare med ingång svenska. Många frågar varför jag hoppade från en skola till en annan när jag gått en treårig utbildning för att bli frisör och ändå jobbat som frisör under sommaren, men jag har faktiskt inget riktigt svar på det.

Frisör är någonting jag alltid brunnit för, men på senaste två åren har jag blivit grymt inspirerad av egna lärare, ledare inom ungdomsgrupper och mina egna prestationer så att bli lärare var verkligen nog det jag alltid brunnit för.

Tror nog mest jag ville få lite saker ut
klarade. Mest för mig själv men det får ni stå ut med 😂

Likes

Comments

Känns som att det var ett år sedan jag bloggade fast det bara var någon vecka...
men men, igår så tränade jag inför delprovet som är 31/5 alltså nu sista maj!
började med att permanentrulla men det gick ju som det gick, måste träna lite extra på den biten.

efter det så tog jag och gjorde min festfrisyr som jag ska göra på Malin och jag blev faktiskt riktigt nöjd, då jag börjat få till min plattångslockteknik(kände att det blev ett onödigt långt ord) och även volymen i själva frisyren.

tränade sen på dammomentet där man ska klippa och färga, kan säga att jag blev riktigt nöjd då jag fick färgen att gå från fläckigt och halvdant(ganska mörk med jätteblekta partier) till en hel jämn färg från botten till toppen. klippningen var bara en enkel helform och uppklippning samt putsning på luggen och allt gjordes inom tidsramarna!

Man kan liksom säga att jag blev väldigt nöjd med gårdagens resultat trots att permanentrullningen inte gick riktigt som planerat och jag måste bli 5 minuter snabbare på det 😉

Likes

Comments

Alltså vissa dagar är väll bara så här?
Vaknade tidigt fast jag hade sovmorgon, hållit på att mysa med kattungarna och hundarna. Sedan ska man iväg till stan, bussen är 10 minuter sen och vägrar stanna på hållplatsen där man ska av (!) för att sedan springa i panik till Campus, men frukta ej... efter vägen möter du din lärare och säger att du kan bli lite sen då du måste hinna få i dig någon lunch och det är ju okej. Du slänger i dig lunchen, japp jag är BARA 12 minuter sen, du springer till biblioteket där de andra sitter och sen så när du packar upp dina grejer märker du att du glömt de viktigaste pappren hemma... Vilken toppendag.

Så nu sitter man här, på Frasses medan man väntar på att klockan ska bli 17.00 så att man kan börja gå emot hockeyn, detta är ju helt underbart.

Likes

Comments

Idag känns verkligen som en lång fredag... vaknade vid 6 i morse för att man hostade som tusan sen tog det typ ett år innan man somnade igen. Vaknade sedan vid 9-10 tiden och har nu påbörjat med storprojektet att städa garaget.

Dagens feeling i en bild, tror jag ska lägga mig och vila samt göra så lite som möjligt så man kanske blir av med dessa hemska förkylningar som drar i kroppen.

Likes

Comments

Har idag spenderat dagen i den nya salongen där vi hade egen hårvård. Förmiddagen gick åt till att försöka hitta var allting var och klippa min klasskompis Alva. Eftermiddagen var dock roligare då jag färgade och klippte min kompis Ida, som kände sig lite tom på färg.

Detta är salongen i stora drag, den är mindre än tidigare men man har mycket mer arbetsyta.

Före och efterbild på Idas hår, dock hamnade förebilden till höger men jag tror man ser den stora förändringen.

Då hon färgat utväxten på förmiddagen så la vi bara en CT 55/65(30g) och blandade med CT special mix 0/68(15g) samt 1,9% väte(90g)

Jag valde att höfta lite mer med färgen för att experimentera och få en bättre nyans och jag kan ju säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet. Sedan så klippte vi av ca 7-10cm för att göra håret riktigt fräscht.
Vi valde att klippa håret i helform, som är att allt hår når till samma punkt. Sedan klippte vi upp det någon cm för att ge håret mer liv.

Likes

Comments

Att hålla tal är mindre roligt för många, där är jag. Jag blir alltid jättenervös och glömmer vad jag ska säga! 😅

Om någon där ute är som jag och ibland råkar glömma att skriva ditt tal i tid vill jag ge ett tips: GLÖM INTE!
paniken som kommer är inte rolig och du har typ 1 timma på dig att skriva innan du ska redovisa.

Några tips som jag har på vägen är:
°skriv talet i god tid
°öva..  MYCKET!
°ha kläder på dig som du känner dig bekväm i.
°drick vatten och gå på toa innan! ( det är väldigt lätt att man känner sig nödig just när man ska börja om man är nervös! samt väldigt torr i halsen på något konstigt sätt)
°ha en stöttande kompis vid din sida. (utan en stöttande kompis är det inte lätt att genomföra saker, belive me.)

Likes

Comments

Idag har jag en sådär dag då jag bara vill ligga i sängen och göra ingenting. Har inte skola på måndagar så då kan man bara göra så lite som möjligt, ellerhur?

Likes

Comments