I Holly går vi bara i skolan 4 dagar i veckan, men eftersom att jag och familjen skulle flytta min värdsyrra till collage så gick jag bara en tre dagars skolvecka denna vecka. Mina klasser jag tar är sociologi, computer ads, amerikan guvernement, English 12, Aid (hjälper en lärare med olika saker), efter dessa lektioner har jag lunch och sedan har jag yearbook, PE och sista lektionen var art denna vecka men jag har bytt till life skills. Life skills är en lektion där man lär sig att laga mat, skriva cv, lär sig byta däck osv och denna kurs kan endast seniors ta. Det bästa med den kursen är att jag har en av mina volleyboll tränare som lärare. Jag börjar skolan 07.55 varje dag sista lektionen slutar 16.02 direkt efter det går jag och byter om till träningskläder och börjar min vollyboll träning 16.15 och slutar den vid 18.00.

Denna veckan är även första veckan med officiella volleyboll träningar. I torsdags skulle vi få reda på vilket lag vi skulle spela i ( det bättre eller det sämre laget). Men eftersom att jag inte var där har jag inte fått veta det officiellt än. Men min coach kom och snackade med mig i onsdags på dagen och bad mig göra ens Cooper test efter träningen och förklarade att det var något som alla var tvungna att göra för att få spela, men eftersom att jag kom efter sommarträningen så missade jag när de andra tjejerna sprang det. Efter att jag hade sprungit och alla som kollat åkt hem kom hon och snackade med mig. Hon sa att hon ville att jag skulle springa det så att coacherna kunde sätta mig på det bättre laget utan att andra kunde klaga på att jag inte hade sprungit. Detta innebär att jag hamnade på det bättre laget (YAY!!). Trodde verkligen att jag skulle hamna på det sämre då jag endast tränat volleyboll 5 ggr i hela mitt liv (!!!).

Jag trivs verkligen i skolan och älskar tjejerna i volleyboll laget. Jag har träffat två super snälla tjejer som heter Vicky och Alex som båda är seniors och går i volleyboll laget med mig.

Lite bilder från första skoldagen. Var så sjukt nervös över att jag inte skulle lyckas öppna mitt skåp men jag lyckades på första försöket!!!

I måndags på skolan fick jag så sjukt mycket hemlängtan, vilket är första gången jag fått det. Jag höll verkligen in tårarna hela dagen. Men när jag kom hem så orkade jag inte så då satte jag mig med min värdmamma och värdsyrra och pratade om det och då brast det bara. Så vi bestämde oss för att vi skulle göra köttbullar och potatismos på det svenska sättet. Dom vart sjukt goda trots att det inte fanns alla ingredienser.

En bild på mig och en av mina värdsyrror, detta är Nakayah och det är hon vi flyttar till collage just nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej! Just nu sitter jag I ett rum längst in nere i källaren PGA tornado sirenen tjuter...

Så i morse var det ett åskoväder här och en blixt slog ner i ett träd, så jag och min värdmamma tog bilen för att kolla på trädet och på molnen för att vi vista att det var en storm påväg. Så när vi hinner inte ens vara ute i 10 minuter innan vi ser att molnen börjar blåsa i cirklar, när vi sedan såg att de började blåsa i cirklar snabbare så satte vi oss direkt i bilen och gasade hemåt. Vi hinner precis upp på uppfarten innan tornado sirenen börjar tjuta, precis efter det får min värdmamma ettmeddelande från hennes kompis att hon såg tornadon och att den var påväg mot våran hus... så vi springer in och tar tag i alla djur på vägen och springer sedan ner i källaren. Efter att vi suttit i rummet i 20 minuter går vi ut för att höra om sirenen fortfarande var på vilket den var. Men vi gick ändå snabbt och kollade ut genom fönstret och då haglade det sjukt stora bollar. Nu sitter vi iaf inne i rummet igen och lär bli kvar här ett tag till...

De tre första bilderna är tagna med några minuters mellanrum, så allting skedde otroligt fort.

Och den sista bilden är tagen från när det haglade (dock var inte haglet som störst när bilden togs).

Likes

Comments

Hello everyone! Sedan vi hördes sist har jag hunnit med ganska mycket och tänkte berätta lite om alla dagar jag varit här.


Dag 1&2

I onsdags tog jag flyget (helt själv..) från Stockholm till Frankfurt, där mötte jag upp två norskar, en italienare och en från Tyskland. Vi alla tog flyget tillsammans till New York. Vi landade ca 10 på kvällen men var inte framme på anläggningen vi skulle bo på förens halv ett på natten eftersom att vi var tvungna att vänta på andra utbytesstudenter som landade senare. Väl framme checkade jag in snabbt och gick sedan och lade mig direkt då jag hade varit vaken i 18 timmar redan. Dagen efter gick jag upp vid 9 för att äta frukost och sedan hade vi samling innan vi gick till våra klassrum för att ha "lektioner" i hur saker och ting kan vara och hur man ska reagera på dom(???). Vi hade lektioner från 10 på morgonen till 7 på kvällen med en kort lunch rast, dock gick tiden så sjukt fort. På kvällen hade EF styrt upp en liten "fest" där de hade ett dansgolv, olika spel och mat. Jag var dock så trött att jag gick och lade mig istället.

Dag 3

Dag tre så hade vi en kort lektion på morgonen som bland annat handlade om vad vi skulle göra på våran utflykt till New York och även vilka olika regler de hade, vi fick även våra flygtider och när vi skulle åka med bussarna. Efter detta gick vi och åt lunch och tog sedan gula skolbussar(?!?!?) till Columbus circle där de släppte av oss. Vi började vår vandring där och stannade en snabbis i central park och gick sedan vidare mot 5th av där vi fick lite tid för att shoppa. Efter detta satte vi oss i en super mysig park och åt den lunch som vi hade fått utav EF och han även prata lite med mina favvo tjejer(!!!). När alla ätit upp gick vi vidare till times square där vi fick ännu mer shopping tid. Efter detta gick alla grupper till sina bussar och vi åkte tillbaka till anläggningen vi bodde på.

Dag 4

Så dag 4 är då idag (amerikans tid). Dagen började otroligt tidigt, jag steg upp klockan 2 för att hinna byta om, packa klart och snacka lite lur med Malte(!!!!) innan jag gick till bussen som skulle gå 02.45. Men självklart var det folk som inte hade fattat när de skulle vara vid bussarna så min buss vart väldigt försenad. Eftersom att bussturen är ganska lång (typ en timma) lyckades jag somna en stund vilken var hur skönt som helst. Väl på flygplatsen fick vi hjälp att checka in våra väskor och sedan gick vi igenom säkerhetskontrollen. Väl där inne hade vi en timmas strö tid, vilket var sjukt tråkigt då det var tidigt på morgonen så inget var öppet. Sen så flög jag även frän den minsta flygplatsen i New York så det fanns inte många affärer där.

Vi bordade planet vi 7 men det lyfte inte förens 07.45. Jag somnade nästan direkt jag satte mig ner på sätet och sov mig igenom maten och hela resan. När jag landade i Denver så landade mitt plan 30 minuter för tidigt så min värdfamilj kom typ vid samma tid som mig. När jag kom ut från terminalen så missade dom mig helt för att dom inte fattade det som stod på tavlan, vilket var att jag hade landat och att jag hade landat tidigt. Så dom satt bara ner och väntade på att klockan skulle slå 10.12. Dom missade då mig och jag missade dom helt, så jag gick ut och hämtade mina väskor och ringde sedan mamma hemma i Sverige. Sedan fick hon hänga med någon sväng runt flygplatsen innan det var en äldre dam som kom fram till mig och frågade om det var jag som var Jennifer. Hon berättade då att hon var min RC och sedan visade hon mig vart min värdfamilj var. Dock så var det bara ena värdsyrran där då mamman hade gått iväg till tavlan för att se om mitt plan skulle landa i tid. Så min RC ropade på Nakayah och sa att hon skulle hålla upp skylten dom gjort åt mig. Sedan fick hon ringa sin mamma och säga att jag var där osv, vilket mamman inte fattade.

Att börja sitt utbytesår helt lost på flygplatsen var ingen höjdare men jag lever än och är hemma i Holly efter en biltur på 4,5 timmar. Har även ätit så sjukt mycket idag, och det har endast varit skräpmat så det är dax att dra på sig löparskorna och börja springa för att inte se ut som en köttbulle i slutet av detta år...Godmorgon till alla i Sverige och godnatt till mig själv i Holly!

Likes

Comments

Hejsan svejsan, länge sedan vi hördes sist. Har hänt en del på senaste tiden som jag helt glömt att dela med mig av.

För det första så har jag för ca 2 veckor sedan fått veta vart det är jag ska.... och det är till Colorado, Lamar. En väldigt liten stan jämfört med Umeå och en VÄLDIGT liten skola jämfört med den jag går på här i Sverige. I går fick jag även veta att jag har fått en värd familj men jag har inte fått veta något mer än att det är en mamma och en pappa som har 2 döttrar ( 98:a och 95:a) som båda går på collage.

Och för det andra så sitter jag just nu på Arlanda och är påväg till New York (!!!!!) Helt sjuk. Tiden har gått så sjukt snabbt den senaste månaden, har knappt hunnit med att göra hälften av sakerna som jag hade velat.

Det är VERKLIGEN med blandade känslor jag lämnar Sverige, delar av mig är jätte taggad på att åka och få uppleva livets år medans andra bara vill stanna hemma med min familj och vänner.Likes

Comments

Hej igen!

I fredags tog jag och mamma tåget ner till Stockholm för att på söndagen gå på EF:s avrese möte för att sedan på måndagen åka till den amerikanska ambassaden för att fixa mitt visum. På lördagen hade vi en helt fri dag som vi bestämde oss för att spendera på Mall Of Scandinavia. Vart inte allt för mycket shopping då jag måste spara mina pengar till USA.

På avrese mötet satte jag, mamma och pappa i 4 timmar och lyssnade information, jag fick med mig en EF väska samt lite papper med mig hem. vart verkligen skit taggad på att ta mitt pick och pack och flytta nu!!

När jag på måndagen skulle på ambassaden ställde jag mig i kö 30minuter innan dom öppnade och ändå var jag väldigt långt bak i kön?!?! Efter att jag hade stått i kö i 1 timma ute var det äntligen min tur att få gå in. Jag fick först ställa mig framför ett fönster och visa mitt pass, sedan skulle jag ta av mig jackan, vända mig om och visa mina sulor på skorna innan jag tillsist vart insläppt. Väl där inne var jag tvungen att gå igenom någon flygplats liknande säkerhetskontroll och lämna min mobil där innan jag tillslut fick gå vidare till väntrummet. Väl där inne fick jag gå och registrera mig genom att lämna in mitt pass samt alla andra papper som jag hade med mig. Efter att allt det var fixat satte jag mig ned och väntade på att de skulle ropa upp mitt namn. Efter 20 minuter var det äntligen min tur, intervjun tog mig ca 2,5 minuter och sedan hade jag mitt visum (YAYYY!!!).

Måste bara säga förlåt för den dåliga uppdateringen! Tänkte att denna blogg skulle handla om mittutbytes år och inget annat därav den extremt dåliga uppdateringen nu i början.


Har inga biler från EF mötet eller ambassaden men kan bjuda på några andra bilder från helgen i Stockholm :)

Likes

Comments

Glad påsk på er!

Imorse kom min mamma upp på mitt rum krig 11 och sa att det var dags att leta påskägg. Efter ca 15 minuters letande fick jag en ledtråd om att ägget skulle vara i köket, förstod direkt att pappa hade gömt den i mikron... När jag öppnade ägget fick jag en väldig överraskning.... Mamma och pappa ska betala utbytesåret åt mig! Samt att de betalar datorn jag ska ha med mig till USA!!

Mina föräldrar har länge sagt att jag skulle behöva betala allt själv... att dom inte skulle betala en enda krona. Men tror att de mest sagt det för att jag verkligen skulle tänka igenom det då jag hade behövt ta från mina aktier, vilket skulle betyda att jag inte skulle ha några sparade pengar alls när jag skulle köpa hus eller börja plugga på universitet.

Paket från EF

I torsdags fick jag helt utan förväntan en avi från posten, vart väldigt chockad då jag inte hade beställt något! Men det var tydligen EF som hade skickat mig en liten välkomst present. Paketet bestod utav en tröja, dagbok samt lite information. Otroligt spännande, känns verkligen som att allt är verkligt nu. Har ända sedan första betalningen känns som en dröm, men nu känns allt super verkligt.

Har även fått ett datum som jag, min mamma och pappa ska till Stockholm på ett förberedelse möte med andra utbytesstudenter och deras föräldrar. Samt att EF bokat in en tid dagen efter på amerikanska ambassaden för en visum intervju för alla som bor en bit ifrån Stockholm.

WIHOW!

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg!

Mitt namn är Jennifer och jag är en tjej på 17 (snart 18) år som till hösten ska ta flyget över atlanten för att uppleva ett år som amerikansk high school student, något jag varit sugen på väldigt länge. På denna blogg kommer ni kunna följa mitt liv både innan och under min vistelse i USA.

Likes

Comments