//Här uppe ser ni min My EF profil//

Efter att man har gjort sin anmälan till EF så får man en inloggning till något som kallas My EF. My EF är ungefär som en Facebook-sida men för EF utbytesstudenter. Där kan du se vilka som också åker iväg till den destination du själv ska till samt också vilken tidsperiod dem åker. Man kan lägga till vänner och börja prata med andra utbytesstudenter om den kommande resa som ska göras.

Efter att man startat upp sin profil så får man tillgång till en online classroom kallad iLab. Där börjar man med att sätta sina mål och sedan kan man starta med en kurs kallad Travel English. På sida kommer man också kunna ta ett test som bestämmer vilken nivå din engelska är på och därefter blir du placerad i en klass anpassad efter din nivå. Det finns sex olika nivåer: Beginner, Elementary, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced och Proficiency.

På sidan kan du också se information om din valda kurs och skolan. Sen när skolan börjat så kommer man kunna se aktiviteter och utflykter som skolan eller EF anordnar. Du får även information om vad du kan förvänta dig av skolan, lärarna och värdfamiljen, samt också vad som förväntas av dig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå Hallå!!

Har länge tänkt starta upp en blogg inför mina utlandsstudier i USA 2018/2019 men har känts som att det varit för tidigt. Jag har varit i kontakt med EF Education First ända sedan våras men det har tagit månader för mig att bestämma destination, tillvalsämnen etc. Min ursprungsplan var att fara iväg direkt efter studenten men pga CSN etc så bestämde jag mig för att vänta ett år.

Sedan augusti nu på hösten har jag mejlat och pratat via telefon med en studievägledare på EF. Jag velade mellan ungefär fem destinationer men det jag var helt säker på var att jag ville till Kalifornien. Jag kollade upp att EF hade en skola i Los Angeles men tyvärr så ska den läggas ner men då fick jag ett tips av min studievägledare att välja Santa Barbara. Skolan ser fantastisk ut och utflykterna och staden lockade mig verkligen. Jag fick även läsa en reseberättelse från en tjej som just nu är i Santa Barbara med EF, hennes berättelse fick mig att bli såld. Och så blev Santa Barbara min destination.

Spola framåt till idag måndag 16/10 så har jag just avslutat ett samtal med EF och har gjort en anmälan till skolan. Jag ska då åka iväg September 2018 till Santa Barbara, CA och gå det Allmänna programmet på EFs skola.

Denna blogg kommer jag tillägna till att uppdatera min familj och vänner samt också för min egen skull att titta tillbaka på när jag kommit hem igen.


Likes

Comments