Header

Kom nyligen hem från Costa Rica, en utav dom bästa resorna jag varit på. Det var en volontärresa med företaget Kilroy, på östkusten av Costa Rica. Vi bodde helt avskilt från omvärlden - ingen elektricitet, ingen telefonmottagning, ingenting. Vi tog oss dit via en flod genom djungeln och vattnet vi drack pumpades upp från marken. Duscharna var kalla och nätterna var varma. Några timmar dagen jobbade vi med dom utrotningshotade halvssköldpaddorna genom att gå 11 km på stranden under natten för att titta efter sköldpaddor som la ägg, se efter om nya bebisar kom upp ur sanden, plocka upp skräp som kommit upp på stranden med vågorna (vilket var MYCKET).
Och resten av tiden var det den ultimata avslappningen - fanns ju inget att göra förutom att umgås, läsa, sola.
Det var en otroligt speciell upplevelse att se att det faktiskt finns folk som lever såhär, på gott och ont. Det är nästan skrämmande hur man tar saker för givet, som utbildning, senaste iPhonen eller ens elektricitet. Allt jag fick se och vara med om under denna ynka veckan är något som alltid kommer finnas med mig, och att göra något sånt här kan jag verkligen rekommendera!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • RESOR

Likes

Comments

Några veckor senare - här är bilderna från vår skidresa! Min värdfamilj och deras vänner hyrde ett hus i några dagar, tyvärr blev det inte mycket skidåkning för att vi hade sån otur med vädret. Var jättekul iallafall att komma bort och se nåt annat lite, och Vermont var huur fint som helst med alla berg och snön!

  • RESOR

Likes

Comments

​Tjatja bloggen! Oj vad lång tid det har gått sen sist. Hänt massor det senaste och har mer eller mindre glömt bort att uppdatera. Har bland annat varit på skidresa i Vermont, haft mamma och hennes vän på besök. Vintertröttheten tog sig hit också men nu känns det verkligen att våren är på igång. 

6 månaders-milstolpen har passerat och mer än halva min tid här är över. Känns helt ofattbart, tiden går så fort. Blir nästan stressad för det finns fortfarande sååå himla mycket jag vill hinna med, och sommaren kommer väl gå ännu snabbare! Har så mycket på gång framöver också - tre konserter, semester i South Carolina, tre Sverigebesök.. Rätt som det är kommer jag vara hemma i lilla Falköping igen, vilket känns ganska vemodigt men allt har sin tid. 

Så småningom kommer en riktig uppdatering på allt som hänt men detta får vara nog för nu. Hörs snart!

Likes

Comments

Helgen spenderades i Greenpoint, Long Island som ligger precis norr om The Hamptons. En kompis har ett hus där så vi åkte dit för att fira hennes födelsedag. Promenad utmed vattnet, fest och pasta klockan 12 på natten, så bra!

Likes

Comments

Förra helgen var det snöstorm här i New York. Fredagnatt började det och på lördagen vaknade jag upp till ett riktigt Winter Wonderland. Gick knappt att se ut genom fönstret. Allt var stängt, tåg ställdes in och bilar fick inte vistas på vägarna. Vi var mer eller mindre instängda i huset vilket var halvkul haha. Dagen efter däremot sken solen och jag och Pauline bestämde oss för att trotsa snön och ge oss ut ändå, vilket var något av en pina. Oplogade vägar och inställda tåg gjorde att det tog sin lilla tid haha. Men det var definitivt värt det, Central Park täckt i snö var bland det finaste jag sett.

Likes

Comments

2015 är över. Vilket sjuhelvetes år det var! Kan utan tvekan säga att det var det bästa året i mitt liv - även det året mitt liv tog en helt enorm vändning. 2015 inleddes på Times Square i New York med familjen. Min första gång i New Yorkoch jag blev helt kär. Åkte vidare till Miami. Detta var antagligen en av dom bästa resorna i mitt liv.

Våren var riktigt intensiv med UF, allt arbete för att bli au pair, arbete för att ha råd att bli au pair, nedräkning till studenten. Allt och inget hände på en gång.

Sommaren och den största dagen i mitt liv närmade sig - studenten. Ållenapa var bland det roligaste jag gjort, följt av toga, backahäv, ållecamp och myyycket mer.. Och till slut STUDENT och BAL. Helt otroligt vad kul den perioden var, skulle göra om det alla dagar i veckan.

Jobb på Willys, midsommar i Smögen, gjorde en av mina drömresor och åkte till Amalfikusten i Italien, åkte på träningsresa på Rhodos. Och så småningom började allt rundas av, avslutningskvällar med kompisarna, packning och tillslut, avresan till där jag befinner mig nu. Min flytt till New York 20 september 2015. Och sen dess har det hänt mer än jag ens kan berätta.

Det har varit ett speciellt år, som alltid kommer sticka ut ur mängden. Jag påbörjade det som en gymnasieelev som aldrig bott hemifrån, aldrig bott utomlands, aldrig gjort någonting alls utöver skola, kompisar och det vardagliga lilla livet i Falköping. Och jag avslutade året i ett nytt land, en ny stad, i en ny familj, med ett nytt språk och ett nytt jobb.

Jag har lärt mig så otroligt mycket och växt otroligt jämfört med ett år tillbaka, det är ett helt annat liv jag lever nu. Är så tacksam för allt jag fick uppleva och alla underbara människor jag fick spendera tid med under hela året. Men nu är det ett nytt år, 2015 är över, 2016 har påbörjats och hur svårt det än blir så ska jag ge mig fan på att toppa det!

Likes

Comments

​Ett av kraven som au pair är att läsa kurser på college. 6 credits vilket motsvarar 80 timmar och man får 500 dollar i bidrag från värdfamiljen. Detta är något jag kämpat med att få gjort ända sen jag kom hit - hundratals skolor med tusentals kurser. Tiden ska passa med mitt schema, det ska gå att ta sig till skolan utan problem, priset ska vara rimligt. Och jag som inte ens har nån aning om vad jag vill göra i framtiden.

Men nu efter otaliga timmar med google har jag äntligen anmält mig till en online-kurs i interiör design. 10 februari börjar den, har en profil på skolans hemsida där kurser kommer dyka upp, chattar med min lärare och andra studenter och så småningom ett slutprov. Vet inte om en framtida karriär inom detta är det jag satsar på men jag lär ju definitivt ha nytta av det. Är såååå himla taggad på att börja. Hade nog aldrig trott att jag skulle se fram emot något skolrelaterat! 

Likes

Comments

​Nu har fyra månader som en au pair i Brooklyn passerat. Det är nästan skrämmande hur fort tiden faktiskt går, det känns som att jag bara varit här i några veckor. Rätt som det är kommer året ha passerat och jag kommer sitta på flyget tillbaka till Sverige igen. Speciellt med tanke på hur mycket som är på gång framöver - i februari åker jag till Vermont på skidresa med värdfamiljen, i mars kommer mamma tillbaka på besök, i april kommer syrran. Och sen är det sommar igen? Tiden går fort när man har roligt!

Det är inte bara fyra månader sen jag flyttade utan även ett år sen allt började. I januari 2015 sattes detta i rullning - samma vecka som jag kom hem från vår resa till USA började jag googla och leta information om förmedlingar och liknande. Drömmen jag haft i år började sakta men säkert blomma ut till verklighet. Jag spenderade timmar vid datorn för att fylla i formulär och ta reda på allt som fanns om au pair-livet. Och nu, ett år senare sitter jag här - mitt uppe i det. När jag tänker efter blir jag nästan lite chockad. Stundvis känns det helt overkligt, som en dröm jag kommer vakna upp ur hemma i sängen i Falköping. Det är svårt att beskriva känslan, en dröm som går i uppfyllelse. Att få det man alltid velat ha, men inte bara serverat på ett silverfat utan också för att man jobbat för det och gett sig fan på att man ska ta sig dit man vill.

Likes

Comments

Se där ja, nu är jag 20 år! Andra årtiondet i mitt liv, ingen tonåring längre. Och jag kunde inte inlett det andra årtiondet av mitt liv på ett bättre sätt. Vinterns första snö, lejonkungen på Broadway, middag ute med värdfamiljen, utgång i helgen och brunch med kompisarna, hade det hur bra som helst!

Likes

Comments

Att ha familjen på besök var det bästa som hänt sen jag flyttade hit. Jag älskar att bo här men jag älskar dom ännu mer, och att i tio dagar få njuta av både och på samma gång var ovärderligt. Att bara prata svenska, fira lite svensk jul och få vara sig själv till 100% var precis vad jag behövde. Att säga hejdå var lika jobbigt som första gången och jag saknar dom massor redan ❤️

Likes

Comments