Hej! Jag klev upp med tuppen idag inför jobb. (Jobbar i ett café). Jobbade ett morgonpass som är ifrån 9-14. Det var rätt lugnt, vissa gånger kom de stora klungor med folk som hade stora beställningar och då blev det ganska stressigt fort. Vid 14-tiden hämtade mamma mig och då begav jag mig hem mot sängen igen för återhämtning.
Framåt kvällen åkte vi till stallet! Mamma fixade iordning allt medan jag red.
Jag red ute i paddocken, gjorde övningar med hjälp av koner på en av långsidorna och ett litet kryss på mittlinjen som senare blev till ett räcke.
Han var ganska het och kvick. På långsidan gjorde jag galoppombyten mellan varje kon medan jag red samlat & sedan red jag på lite mer.
Krysset red jag över i en volt, det är ganska bra övning för oss med tanke på att han lätt flyter ut åt vänster i högervarv. Där tränar jag på att passa skänkeln samtidigt som att jag behöver komma tillbaka i sadel i tid för att parera honom innan han skulle ha hamnat i staketet.
I helhet så var jag nöjd med honom. Han var väldigt fin och avslappnad i slutet av passet.
Vi kom även ut en liten runda som avskrittning i skogen, vilket han tyckte var väldigt mysigt!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!
Nu under 18-19/7 har jag varit på en sommarkurs med min ponny, i Torslunda för Mats Torstensson. Det var alltså en tvådagars kurs med upplägget markarbete, lydnadshoppning på tisdagen och banhoppning på onsdagen.
Rockis var väldigt laddad båda dagarna.
Här kommer en film från tisdagens träning.
Det är verkligen inte perfekt, speciellt inte de här träningarna då han var så sjukt laddad. Rockis har en förmåga att bli stark och springa ifrån lite & det är därför som vi övar mycket på vägar och kontroll, och inte på höjden. Det kommer senare.
Han var iallafall väldigt duktig!!

Likes

Comments

Rockatoa är en brun-svart maxad d-ponny från Irland, han är valack och född 2003. Han flyttade till oss från ett försäljningsstall i Skåne 2015. Han kom till Sverige samma år som vi köpte honom och han hade varit här i ca ett halvår. Tidigare stod han på Irland och var tävlad både där och i Italien. På Irland och I Italien gick Rockis som högst klassmässigt, han har startat msvB och därav han har massor av tävlingserfarenheter. Nu under tiden han varit hos oss har han lärt mig massor. Vi har varit ute på 2 tävlingar på låga höjder, pågrund av min osäkerhet. Han är verkligen en kanonhäst med ett hjärta av guld, jag har aldrig mött en sådan omtänksam ponny. Han är rättvis och har varit en jättebra läromästare.

Men nu, när jag börjar sätta krav på honom, så blir det plötsligt mycket jobbigare. Han började under perioder stanna på hinder och det gjorde mig rädd. Men nu går vi in stenhårt för träning och bättring.

Likes

Comments

Ännu en blog om hästar och ridsport, jag vet. Jag tycker själv att det är både väldigt underhållande att läsa om samtidigt som att det är lärorikt. Det hade därför varit roligt för mig om ni som tycker liknande, hade gett mig och denna bloggen en chans. Jag är en tjej på snart 15 år som bor med min familj i lilla Kalmar. Jag har genom större delen av mitt liv varit rätt förälskad i hästarna. Jag började i en knattegrupp när jag var 4 år gammal. Det var på en bra ridskola med bra instruktörer. Det hade ingen betydelse för mig hur bra de var. Jag var riktigt glad när jag fick sitta på en häst, jag satt där och nynnade på "min kära lilla ponny, vad du är snäll min kära lilla häst". Efter en lång period på ridskolan kände jag inte för ridningen något mer, inte förens något år efter. Jag började då som medryttare på en gård, Jag utvecklades fort i början, de var lektioner i samband med egen ridning. Jag bytte häst några gånger tills det var dags för min egna. Vi tittade först på några ponnysar i närheten. strax därefter hittade jag en brun-svart d-ponny och jag kunde inte få nog av honom. Att han är en irländsk import, vallack och älskar hoppning, det var de ända jag visste om honom, men något jag inte visste var att han var såååå het. Jag var helt såld. Vi åkte till Skåne och provred honom. Det blev då en ytterligare en medlem i familjen. Han besiktigades den 20 augusti 2015 på klinik och var hemma på Öland den 2 september 2015.

Efter detta har det varit både med-motgångar i vår relation, men det har varit bra, lärorikt och roligt även om jag ofta åkt av och fått tugga grus. Nu blickar vi framåt och har rimliga ambitioner, att komma ut på några tävlingar eller så.

Kram


Likes

Comments