allmänt

I måndags och i tisdags så hade alla nior på min skola chans att antingen praoa på en arbetsplats eller skugga på ett gymnasium. Så då valde jag helt enkelt att skugga på Drottning Blankas Gymnasieskolan i Borås just för att jag är fortfarande inte helt säker på vad jag vill jobba med i framtiden. Och jag skuggade då på ekonomiprogrammet och på hantverksprogrammet med inriktning stylist.

Min måndag började med att jag vaknade halv sju på morgonen och sedan gick ner till vardagsrummet, satte mig i soffan och började kolla igenom mina sociala medier och svara på snaps som jag fått under natten. Efter det så började jag fixa i ordning min frukost för att sedan kunna sätta mig i lugn och ro och äta den. Och efter jag hade ätit upp min frukost så fixade jag i ordning mig, jag klädde på mig kläder, sminkade mig lite och borstade tänderna.

Min buss till Borås gick klockan 8:22 och jag var framme klockan 9:08, då mötte jag upp min mamma, som jobbar i Borås, och då gick vi tillsammans till Drottning Blanka och pratade med rektorn och sedan så visade rektorn mig runt i skolan.

Efter det så hade jag en mattelektion tillsammans med ettorna från hantverksprogrammet i cirka en och en halv timme. Och efter denna lektionen så hade jag lunch i cirka fyrtio minuter och efter lunchen så hade jag personlig försäljning tillsammans med tvåorna på ekonomiprogrammet. Och efter den lektionen som faktiskt inte var så rolig alls då hade jag en praktisk lektion med tvåorna på hantverksprogrammet. De skulle sminka varandra och jag tittade på och pratade lite med läraren, denna lektionen höll på till cirka 14:30. Och efter denna lektion så tog jag bussen hem klockan 14:40 och när jag kom hem så chillade jag bara och umgicks med min familj.

Och på tisdagen så vaknade jag klockan sju och min morgon såg typ exakt likadan som dagen innan.

Jag tog bussen som gick ifrån Kinna klockan 8:51 och kom fram i Borås klockan 9:28. Jag skulle egentligen börjat klockan 10:10 men jag valde att ta denna tidiga bussen just för att jag kände att jag inte ville ta den andra lite senare bussen för att då hade jag kommit fram till Borås två minuter innan lektionen skulle börja. Aja jag satte mig iallafall på McDonalds och köpte en milkshake, chillade och lyssnade på min favorit podcast "Fredagspodden".

Jag gick till skolan från McDonalds ungefär tio minuter innan jag skulle börja för att prata med rektorn så att hon kunde berätta för mig vart jag skulle vara men när jag väl kom till skolan så hittade jag inte henne, jag letade seriöst i hela skolan och frågade massa lärare men hon var helt spårlöst försvunnen. Men när jag väl hade gett upp min jakt på rektorn så träffade jag en av tjejerna som jag hade matte med dagen innan och hon sa att jag kunde vara med på hennes lektion. Vi gick till salen där hon skulle ha sin lektion och då säger hennes klasskompisar att den läraren är sjuk så att lektionen är inställd. När jag får höra detta så blir jag så frustrerad för att det kändes som att allt bara gick fel. Jag och denna tjejen satte oss vid ett bord och höll på med våra mobiler i cirka två timmar, vilket var väldigt tråkigt.

När klockan var cirka 11.40 så gick vi iallafall och åt i skolans matsal. Maten var faktiskt jättegod och när vi hade ätit klart så satte vi oss på samma ställe som vi satt på innan och höll på med mobilerna igen och pratade lite.

När klockan var 12.20 så var jag med på stylist ettornas praktiska lektion och fick både se på när de fönade och fixade hår och när de sminkade varandra. Jag fick även agera modell för en av tjejerna. Hon gjorde en naturlig sminkning och den var kanske inte det bästa jag sett men hon gjorde iallafall sitt bästa. :)

Vi slutade med lektionen klockan 13:50 och då fick jag gå och tvätta av sminket och efter det så sprang jag in på Kicks och kollade en snabbis. Och efter det så fick jag springa till bussen för att hinna med den som gick 14:10. Och det var en väldig tur att jag hann med bussen för att jag hade bara 5% på min mobil.

Jag kom hem ungefär klockan 14:51 och då var redan alla i in familj hemma. Min familj och jag chillade i några timmar och eftersom att det var "kladdkakans dag" i tisdags så ville min minsta lillasyster Nathalie väldigt gärna baka en kladdkaka tillsammans med mig och då hade jag ju inget annat val än att börja baka. :)

Aja, detta var allt för mig idag men hoppas att ni tyckte om detta inlägg för då får ni även gärna börja följa min blogg eller komma med förslag på vad ni vill att jag ska publicera för inlägg.

Puss och kram

Likes

Comments

allmänt

Hejsan alla fina!<3

Jag heter Jennifer, är 15 år och bor i en liten by med cirka 7800 invånare som heter Kinna och ligger i Västergötland. Jag bor med min pappa Igor, mamma Helena och min tre småsystrar Andrea, Emelie och Nathalie.

Jag blev iallafall sjukt sugen på att starta en blogg, så gjorde det lite såhär spontant nu när jag inte har något annat att göra sista dagen på höstlovet. Och här på min blogg så kommer ni få följa min vardag, både det bra och det dåliga. Jag har även ett stort intresse för mode och smink, så ni kommer även få se outfits bilder och smink relaterade inlägg.

Ni får gärna följa min blogg och komma med förslag på vad ni vill att jag ska publicera för inlägg<3

Och just det, var snälla mor mig. Jag är en rookie på det här med blogg

Likes

Comments