Instagram@svenssonjennie

Vem är jag, vem har jag varit och vem ska jag bli?

Snart är det dags att packa mina väskor och lämna Santa Barbara som jag har fått kalla mitt hem i 10 månader. Det är svårt att beskriva vad jag har för känslor i kroppen just nu. Det är en sån mix av allt möjligt... Jag är otroligt nervös för att flytta hem, jag startar verkligen ett helt nytt kapitel även om jag flyttar tillbaka till mitt kära Göteborg. Finns inget stället jag kan tänka mig mer att bo i än den vackra staden. Men allt kommer vara annorlunda och det är nog mest på grund av att jag förändrats väldigt mycket.

Det här är något jag reflekterar mycket över nu i slutet, hur jag har förändras och vem jag vill vara nu. Jag är ju samma Jennie men med helt nya perspektiv och nya erfarenheter. Den här resan är bland det tuffaste jag har gjort på grund av många olika orsaker. Det viktigaste jag lärt mig är att jag måste kunna lita på mig själv, att ta hand om mig själv innan jag förlitar mig på någon annan människa. Ingen annan kan hjälpa mig bestämma vad jag ska göra eller få mig att jobba hårdare för det, det kan bara jag. Jag står på egna ben i en värld som är så mycket större än jag trodde, den känslan får mig att känna mig så liten men också så sjukt stark. Jag trodde så länge att vara självständig betydde att man skulle vara själv och klarar av det utan att bryta ihop men det betyder något helt annat för mig idag, det betyder att jag gör det jag vill för att jag vill det. Ingen annan.

Så tack USA och Santa Barbara, jag lärde mig så fruktansvärt mycket från dig och det är jag evigt tacksam för. Nu ska jag hem till Göteborg och jobba så jävla hårt för det jag vill. PUSS

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag kan knappt förstå att det var 6 år sedan jag fick se dig för en sista gång innan du somnade och äntligen fick slippa all smärta som du kände. Mycket har hänt dem här 6 åren och jag saknar dig varje eviga dag. Det kommer jag nog alltid att göra.

Tiden läker alla sår är ett ganska välanvänt uttryck när det kommer till att hantera sorg efter att man förlorat någon och jag vill både hålla med men också ifrågasätta det uttrycket. För visst mår jag bättre idag. Men vissa sår kan nog aldrig läka helt och ibland får man nog leva med några ärr. Men jag vill ha kvar mina ärr, jag vill minnas vad jag gått igenom och hur ont det gjorde. Dock är det inte öppna sår längre utan jag kan välja att gå vidare för jag känner mig inte trasig längre.

Som sagt så har det hänt mycket dem här 6 åren och tror faktiskt att det tagit dem här åren för mig att acceptera och förstå att man inte längre kan älta det som varit. Livet, hur tufft det än kan låta, måste gå vidare. Jag vill inte tycka synd om mig själv eller fortsätta använda min sorg som en ursäkt för att inte gå ut i världen och göra det jag vill.

Jag duger inte för jag trasig har varit i mitt huvud allt för länge. Det är inte sant.

Mamma jag vet att du ville resa när du var ung och jag vet att du älskade att vara kreativ, så allt jag gör här i USA eller i resten av världen gör jag också för dig. Jag tar med dig var jag än befinner mig och du kommer få se hela världen om jag får bestämma. Det här är till dig mamma, mitt löfte om att jag äntligen kommer våga dyka i havet istället för att bara doppa tårna.

Likes

Comments

Idag var det dags för skolstarten och jag kunde inte ha varit mer excited! Kurserna jag har valt den här terminen är spännande och väldigt utmanande för mig men på ett väldigt bra sätt. Jag har valt två teaterkurser, en fotokurs och en filmkurs. Både fotokursen och filmkursen är något helt nytt för mig, vilket gör mig lite nervös också eftersom jag är helt nybörjare.

Idag började jag med fotokursen och vi gick igenom lite vad man kan förvänta sig att lära sig under kursens gång och lite basinformation om kameror. Sedan fick vi skriva en liten introduktion om oss själva. Jag gillade verkligen min lärare, hon verkar ganska ordentlig men samtidigt väldigt söt och charmig. Sen efter den lektionen hade jag min filmkurs som är en film och tv produktionskurs. Vår lärare var en man som jobbat inom industrin väldigt länge och han verkar väldigt kunnig och han hade en skön personlighet. Sakerna som han berättade att vi skulle göra lät väldigt roligt och jag tror jag kommer lära mig mycket från den här kursen. Sen imorgon har jag teaterkurserna som också ska bli så roligt.

Jag känner verkligen att jag behöver fokusera på skolan nu och verkligen ge allt. Det här är ju min sista termin och jag vill få ut allt jag kan från den. Jag har redan haft två fotograferingar sen jag kom hem och det kommer bli många fler. Snart hoppas jag att jag även kan vara bakom kameran och lägga ut lite bilder som jag tagit.

2017, jag är redo. Bring it on!

Likes

Comments

Som jag skrivit tidigare har jag blivit helt frälst i allt som har med foto att göra. Trodde aldrig att jag skulle våga testa eftersom jag inte kan någonting om det alls. Men ibland måste man ju våga testa något nytt och ingen är väl svinbra från början så jag får ha tålamod och försöka bygga upp skillsen eftersom. Än så länge har jag mest varit med och agerat framför kameran vilket är kul men jag vill gärna vara den som står bakom. Dock så tror jag att det kan vara nyttigt att lära sig att vara framför också då jag tror det kan hjälpa mig när jag sen vill byta roll.

Snart ska jag få utveckla allt ännu lite mer då jag fått kontakt med jättehärlig tjej, Miranda som utbildar sig till fotograf. Hon har lovat att lära mig allt om kameran och jag får dessutom fota med henne. Hon är så duktig så jag blir lite nervös när hon vill fota tillsammans med mig. Men vad har jag att förlora? Verkligen ingenting, jag ska absolut ta chansen.

Bilderna nedan är från min och Alexs lilla äventyr haha. Jag var heeelt inställd på att göra något med färg och Alex fick väl bara finna sig i. Så vi hittade en sjukt vacker strand och kladdade på lite färg. Blev väl ändå rätt så häftiga bilder. Jag älskar att testa något nytt och göra saker som kan bli lite annorlunda. Min favorit är den sista bilden. Den är sjukt konstig och det gillar jag. KRAM

Likes

Comments

God jul och gott nytt år!

Nu har jag varit i Sverige i snart 2 veckor och så har jag en vecka kvar här hemma innan jag åker tillbaka till Santa Barbara för min andra terminstart. Det har varit väldigt skönt att få träffa min fina familj och mina fina vänner. Dock har jag inte hunnit träffa alla än på grund av att jag inte har känt mig på topphumör. Mycket förändras när man åker iväg och när man kommer tillbaka måste man ta tag i dem här förändringarna har jag insett. Jag har väl kanske inte förstått det för än jag kom hem igen. Men det här jullovet för mig handlar om att bygga upp mig själv igen. Jag väljer bort allt som har med alkohol och fest att göra, jag vill inte för jag inser själv att det inte är vad jag behöver. Jag behöver vara hemma och bara fokusera på vad som väntar på mig. För mig känns det som det snällaste jag kan göra mot mig själv för jag behöver verkligen en paus, en paus från allt och jag är så glad att jag vågar ta det beslutet. För ett år sedan hade jag tvingat iväg mig och sminkat och klätt upp mig och låtsas som att allt är som det ska för att bara visa att jag finns och att det minsann går bra för mig. Men sanningen är den att allt inte känns bra just nu, men jag vet att jag har mycket som väntar när skolan börjar och då väljer jag att fokusera på det istället.

Så jag väljer att vara hemma med min familj, att träna, att gå utan smink, att bara vara. För jag ska komma tillbaka till USA starkare än någonsin. Det har jag bestämt. Jag ska ta nya spännande kurser och ska tamefan ge allt jag har. Jag har ingenting att förlora och jag älskar känslan av målmedvetenhet som jag byggt upp. Det har jag nog aldrig upplevt för mig själv, iallafall inte på det här sättet. Så detta inlägg var väl en blandning om min nedstämdhet men också om min målmedvetenhet och det känns ändå helt okej.

Slänger upp lite bilder från julfirandet i Ljusdal med mammas släkt och sen från hemma i Hå med pappas sambo Camillas barn och barnbarn. Min fina familj

Ta hand om er och era kära i jul, det ska jag. Kram

Likes

Comments

Hej på er alla!

Det här med att kontinuerligt uppdatera min blogg är inte riktigt min grej haha. Men jag känner inte riktigt att jag har tid eller tillräckligt mycket att berätta för att skriva oftare så det får helt enkelt vara en blogg som uppdateras lite då och då.

Såå, jag var ju lite San Diego förra helgen och jag vill dela med mig av denna korta men väldigt mysiga tripp. Jag klev upp 4.30 för att ta bussen som gick till LA klockan 5.55 och bytte sen i LA vid 10 tiden. Sedan var det några timmar till innan jag kom fram vid 15 tiden. Då mötte Morgan och killarna upp mig och vi åkte till Morgans hus. Det var så otroligt vackert efter vägen mot Morgans hus. Sen var inte Morgans hus så farligt heller haha, och hans familj var hur trevlig som helst. Man fick en kram när man kom i direkt och så satt vi där och pratade ett tag innan killarna och jag åkte ut för att kolla in San Diego eftersom jag aldrig varit där. Vi åkte förbi Morgans high school och sen ner till den centrala delen av staden. Vi gick runt och kolla på superfina stränder och det verkligen kryllade av surfare överallt!

Sen på kvällen åt vi mat tillsammans med Morgans familj och några av hans vänner. Efter middagen bestämde vi oss för att spela ett av de roligaste dryckesspelen jag spelat, called president and asshole, haha det låter konstigt men var så sjukt roligt och man fick definitivt i sig en fair amount av vin. Morgans mamma, syster och mormor var också med vilket var så roligt, dem var helt underbara. Mycket skratt och en del djupa samtal innan vi gick och la oss.

Dagen efter skulle vi på match men det regnade tyvärr så blev ingen match för mig... Jag vet inte när jag får se min första american fotball game men jag hoppas det blir snart.

Annars då? Jag har mycket på g eftersom finals week (en vecka med alla slutprov)kommer igång nu men jag har också mycket på g utanför. Har börjat fota med en skitduktig och trevlig tjej som jag har bollat mycket idéer med, så det dyker kanske dyker upp lite mer såna bilder.

Puss och kram till alla där ute!

Likes

Comments

Hej alla fina där ute!

Jag har inte uppdaterat något de senaste dagarna för skolan har tagit all min tid. Det har varit väldigt mycket som ska in nu innan Thanksgiving.

Men jag har hunnit med några projekt på sidan av och ett som jag verkligen vill berätta om är ett filmprojekt som jag gjorde tillsammans med ett gäng härliga filmstudenter. Vi spelade in en 2 minuters version av Inception. Det var lika galet som det låter, haha. Scenerna blev bara några sekunder långa men det var hur roligt som helst! Max, som vi filmade hos, hade så sjukt bra grejer. Det var liksom en riktigt filmkamera och så hade han väldigt bra belysning samt en greenscreen som vi filmade emot. Jag var dock inte med och filmade utan agerade som skådespelare, vilket var väldigt roligt men svårt eftersom scenerna var så korta.

Såklart så passade jag på att ta lite foton så jag kan visa upp här på bloggen hur det såg ut!

Och som rubriker lyder, det är Thanksgiving! Så imorgon är vi lediga eftersom det är den dagen då man firar Thanksgiving med den klassiska stora middagen tillsammans med familjen, Så ni kan ju tänka er hur tomt det är här ikväll eftersom alla amerikaner åker hem till sina familjer. Men! Jag ska inte heller stanna, utan jag ska åka till San Diego tillsammans med Morgan (som vi ska bo hos eftersom han kommer från San Diego), Leo och Misaki och stanna där i 2 dagar. Det ska bli så himla kul! Jag vet inte riktigt vad vi ska göra ännu men en sak som är inplanerat är att vi ska gå på en amerikansk fotbollsmatch på lördag. Jag har ju ännu inte sett någon match så det ser jag fram emot. Dem åkte redan igår men jag åker på fredagmorgon för jag ska på en stor middag hos ägaren av Beach City tillsammans med tjejerna.

Så bilder från den trippen dyker med all säkerhet upp här också!

Det var väl allt för denna gång! Kram till er alla

  • 445 readers

Likes

Comments

Det börjar verkligen märkas att denna termin börjar lida mot sitt slut för det är nu man har tusen uppgifter samtidigt.. Det är verkligen sjukt mycket essays, teateruppvisningar, sånguppvisningar, prov och typ tusen saker mer. Jag har väl aldrig varit den som är bäst på att göra saker i tid heller så jag får väl försöka ta mig i kragen och verkligen göra klart allt i tid på dem här 5 veckorna som är kvar av terminen. Det är galet att det snart gått en termin och att jag ska hem till Sverige i jul. Kommer vara otroligt härligt att träffa alla hemma men det kommer kännas konstigt för jag tycker liksom Kalifornien är hemma nu på ett sätt också. Men jag saknar alla där hemma så det kommer bli så himla mysigt.

En väldigt rolig sak som hände idag var att jag fick ta emot ett stipendium som jag vann förra veckan. Jag och 6 andra från olika teaterkurser vann och idag fick vi visa upp våra monologer som vi tävlade med. Det kändes otroligt roligt att få visa upp det och att få se alla andras monologer. Alla var så sjukt duktiga.

Annars har det nog inte hänt så mycket mer denna veckan. Dock har jag äntligen fått min Levis jacka som jag beställt och jag älskar den verkligen. Retrostilen kan vara det bästa som finns ibland och jag älskar att den är lite oversize och blek i färgen. 300 kronor fattigare (vilket är lite för ett Levis jacka dock) men det var det värt because I love it!

Kram till er alla!

Likes

Comments

Som rubriken säger så hade jag en fotosession i söndags, eller vad man nu ska kalla det. Jag och Alexander som jag nämnde i senaste inlägget, möttes upp och gick ner till en av byggnaderna här på mitt boende där det finns perfekt utrymme för att ta lite bättre bilder men en vit fin bakgrund. Jag har väl aldrig varit sådär jättebekväm med att posera inför kameror (ni som känner mig väl vet att jag oftast ryggar tillbaka när någon tar fram en kamera) men jag har verkligen börjat tycka det är kul. Jag vill börja utforska fotografering men mer åt det kreativa hållet och inte bara "fina bilder" om ni förstår vad jag menar. Jag gillar ju att ta foton också men måste öva lite mer på det innan jag tar lite bättre bilder på mina vänner här. Vi ska ha en ny fotograferings session snart som vi har en väääldigt cool idé till. Ser fram emot det och jag kommer definitivt lägga upp bilder från den senare.

Annars har det varit en väldigt lugn helg med mycket plugg men också lite utrymme för häng med vänner. Jag hade faktiskt en helt underbar fredag då vi var bara ett litet gäng hemma hos Morgan (typ världens bästa kille, my homie) och dansade och sjöng för full hals. Vi åkte inte till Isla Vista (ett party område som är populärt här) utan vi hängde bara hemma här. Men ibland behövs det inte mycket mer än fina vänner och hög musik haha.

Ja och så var det ju det här med valet som man bara måste säga något om, frågan är väl bara vad man ska säga. Kan man bo kvar här med Trump som president? Jag är på riktigt rädd, detta är katastrof. Vad kommer hända här näst liksom? Usch nä....

Anyway för att runda av till något bättre, här är lite bilder från fotograferingen som jag hoppas ni kommer gilla. Kramar till er alla

  • 612 readers

Likes

Comments

Jag har inte varit så jätteduktig på det här med att blogga men tänkte försöka ändra på det nu eftersom jag insåg att jag verkligen vill visa alla hemma vad som händer här. Så nu börjar jag om kan man säga.

En av anledningarna till att jag vill försöka ge bloggen ett till försök är för att jag äntligen köpt en systemkamera så jag kan ta bilder på allt som händer här. Det blir lite roligare också att lägga upp bilder som inte är knäppta men mobil (dock kan ju någon sådan bild dyka upp ibland). Jag har verkligen blivit intresserad av allt som har med foto att göra! Jag har börjat hänga mycket med en kille som heter Alexander som är hobbyfotograf och vi brukar ta foton tillsammans och jag får både stå framför kameran och bakom. Han är otroligt härlig och vi blev kompisar på 3 sekunder. På söndag ska vi ha en foto session igen och jag är väldigt excited inför den!


Jag har mycket att ta igen men jag SKA verkligen försöka ge allt detta ett nytt försök. Wish me luck!

Så jag slänger upp några fina bilder på mina underbara vänner här och på denna underbara plats jag får kalla hem. Puss

  • 547 readers

Likes

Comments