Idag är det fredag vilket betyder att min första skolvecka på college är avklarad.

Det har varit en ganska tuff vecka med krångel med kurser, veta var man ska gå, träffa massa nya människor och verkligen kliva ur sin comfort zone. Men det har varit så himla kul också, jag börjar verkligen bli kär i mitt nya hem.

Jag ska alltså studera en filmkurs, två teaterkurser, en engelskakurs och till sist en sångkurs. Jag tycker att jag valt bra kurser men man märker direkt att dem har ganska höga krav här och man får verkligen uppgifter direkt första veckan. Jag har redan fått en scen som jag ska framföra med en partner och så ska jag ha sångframförande nästa vecka. Har ingen aning om vilken låt jag ska välja... Men det löser sig, jag får ta något gammalt jag kan.

Jag måste säga att det är otroligt lätt att träffa nya människor här. Dem jag mött och pratat med är så vänliga och öppna människor, förmodligen för att vi alla är här för att just utmana oss själva och träffa nya vänner. Jag saknar såklart Sverige också men jag tror jag behöver det här. Jag har redan blivit mer självständig och så mycket modigare.

Något mer roligt jag kan berätta om är vår tripp till LA förra veckan. Det var en av dem galnaste grejerna jag varit med om, helt klart.

Vi kom på rätt sent på eftermiddagen att vi skulle åka till LA för att gå på ett event som var för att fira Brody Jenners födelsedag (starstrucked haha) vilket betydde att vi var tvungna att verkligen skynda oss för att hinna med sista bussen från Santa Barbara till LA. Som tur var hann vi med bussen, med små marginaler kan man säga..

Vi kom fram till LA klockan 22.00 och skyndade oss till hostlet vi skulle bo på och kastade i oss något att äta. Sen gick vi iväg till klubben. Jag kände mig verkligen som det svarta fåret, det var en så sjukt lyxig klubb med människor som såg ut att vara hämtade från modelltidningar. Det var vita soffor överallt med VIPbord och finklädda tjejer och killar som bar på stora champagneflaskor till dem rika männen eller kvinnorna som beställde till sitt bord. Man kunde knappt dansa för det var så trångt på grund av alla soffor. Sen såg vi en liten skymt av Brody, men han hade livvakter med sig hela tiden så det var ju ingen idé att försöka ta sig en närmare titt. Anledning att vi kom in var att Tess, en av mina roommates, kände en av dem som ordnade eventet. Även om man kände sig lite out of place så var det en helt sjukt rolig kväll som slutade med en efterfest (också tack vare Tess kontakt) på ett jättefint och lyxigt hotell med en jättefin takterrass. Väldigt intressant människor där, vissa roliga och sköna men vissa väldigt skumma. Men det var väl ungefär vad man förväntade sig av LA. Sjukt bra kväll var det!

Dagen efter gick vi runt lite i LA eftersom bussen vi tänkt ta hem blev full och vi hade inte köpt biljetter innan online. Vi var alla ganska slitna och trötta och ville egentligen bara hem. Till slut lyckades vi ta oss hem med hjälp av Rebeccas vän. Det var så skönt att komma hem efter det dygnet kan jag säga.

(Bilderna i inlägget är mest från LA trippen men några är också tagna i SB)

Nu har jag inget mer att säga for this time. Men det kommer mer och förhoppningsvis fler spännande äventyr. Jag ska lägga upp mer bilder på min instagram också så vill ni se mer hur det ser ut så följ mig gärna där svenssonjennie, länk finns på bloggen.

Ha det bra, puss och kram!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Starten på något nytt och spännande


Min första vecka i Santa Barbara har verkligen varit en berg och dalbana. Jag har haft så många känslor på samma gång och jag har nog aldrig varit så känslig som jag varit denna vecka, När jag satte mig på planet kunde jag knappt andas. Jag trodde på riktigt att jag skulle spy av all nervositet och jag ville bara få hela flygresan överstökad. Men allt gick bra och jag landade i Los Angeles. Men jag har nog aldrig känt mig så liten som jag gjorde då..

Ensam, liten och vilse kan man kanske säga.

När jag hoppade av bussen från Los Angeles och äntligen anlände till Santa Barbara var jag så tagen av hur vackert det är här. Allt jag kunde se var palmer och en stor strand med volleybollnät och badande människor. Dock var jag så jetlaggad och emotional så jag ville bara ta mig till Beach City (mitt boende i Santa Barbara). Väl framme i lägenheten fick jag äntligen hälsa på mina fina roommates som jag förövrigt tycker är guld värda. Dem var party redo och skulle precis ut då men jag var heeelt väck så jag och Nora stannade hemma (vi kom samma dag, nästan samma tid).

Nu när jag sitter här och skriver har det gått en hel vecka sen jag hoppade av bussen i SB så det har hänt alldeles för mycket för att skriva om allting in detail.

Men skolvis så har vi inte börjat ännu så jag har inte så mycket att berätta om skolan. Vi har dock varit i skolan och gjort prover för att bli placerad i engelska kurser som gick förvånansvärt bra måste jag säga. Skolan är så vacker och stor, väldigt stor.

Sjukaste grejen som hänt:

-Vi har haft inbrott... In the middle of the night. While we where sleeping. Skitläskigt men vi lyckades få tillbaka våra grejer vilket är heeelt sjukt. Mer om det orkar jag inte skriva.

För att avsluta detta röriga inlägg så vill jag säga att denna vecka har varit fantastisk med volleyboll på stranden med massa amerikaner, utekväll på stan med mina roommates, bond fires, fest på boendet och shopping (Festerna här är så sjukt roliga och jag har träffat så många härliga människor) Jag var tvungen att inflika det också.

Det känns verkligen som att jag kommer gilla det här stället och jag känner redan att jag börjar tycka om människorna här också. Det här inlägget blev som sagt lite rörigt men det är mitt första så jag hoppas att jag lyckas bättra på dem mer och mer. Men fortsätt gärna läsa om ni nyfikna på vad jag gör här borta. Jag ska försöka uppdatera med bilder och roliga inlägg om livet här.

Puss o kram!


Likes

Comments

Instagram @svenssonjennie