Header
Search

Nu var det ett bra tag sedan jag var här och skrev.

Förra helgen var vi hundvakt åt lilla fina Fiffi. Hon är en Cavalier King Charles spaniel blandning och väldigt barnkär. Under dem dagarna märkte vi ju också hur mycket vi saknar en hund. Tyvärr har vi inte utrymme för en ny hund just nu, men i framtiden så kommer vi att skaffa en.

Jag brukar inte skriva jättemycket om vad som händer på jobbet. Men denna vecka har det hänt många saker som har varit roliga. I onsdags hade vi besök av Maria Stockhaus Moderat på utbildningsutskottet och rikstadsledarmot och Tobias Nässen även han Moderat politiker från Nacka kommuns utbildningsnämnd. Dem båda ville träffa oss lärarassistenter och vi fick en möjlighet att prata och berätta om vårat arbete. Nu kan vi bara hoppas på att våra tjänster permanentas.

I torsdags hade vi en jättefin adventssamling i kyrkan med vårt lågstadium. Det var en jättefin samling med sång och tal.

Igår hade vi Nobel lunch med medaljutdelning och vett och etikett. Barnen fick en finare lunch med efterrätt. Nu är det endast två veckor kvar till jullovet.

Idag är det gymnastikuppvisninga och avslutning x 2. Först har E avslutning och sedan har R sin stora uppvisning. Sedan har vi lediga helger fram till i Januari. Det ska bli skönt med lite sovmorgon.

Ha en fin dag alla!

Jennie

Söndagens julpyssel hos svärföräldrarna.

Bilder från kyrkan där vi hade adventssamling.

Från träffen ned politikerna i onsdags.

​Kvällspromenad med Fiffi. 😊❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna helg har det varit fullt upp. Jag började fredagen med arbete och sedan utbildning med facket hela eftermiddagen. Vi gick igenom den nya lagarna om kränkning och MBL (Med Bestämmande Lagen) vi fördjupade oss även i det nya samverkansavtalet som flera fackförbund tillsammans med Sveriges kommuner och landsting. På kvällen var jag med på ett Julbord på båten Vindhem. Det var ett ganska okej Julbord med god mat. Jag tyckte nog mest om efterättsbordet där jag hittade Tryffelost, annanas och andra frukter. Om man är vegeterian eller vegan så rekommendera jag inte detta julbord. Jag hittade inget som var vegetariskt förutom lite potaissallad. Det fanns inte ens någon grönsallad.

Igår var jag på bio med min man, båda barnen har sovit hos farmor och farfar. Vi såg Bladerunner. En mörk men väldigt bra film. Den var väldigt lång men det kände man inte så bra.


I morse tränade jag mina gymnaster. De är så fantastiska tjejerna och supersuktig. De kommer att gå långt sålänge deras kroppar håller. På eftermiddagen skulle vi på kalas. Barnens ena kusin fyllde 9 år tidigare i veckan. Tyvärr så sa min kropp ifrån så jag kunde inte följa med.


Hur jag mår nu efter en helg med mycke ångestframkallande utmaningar kan jag bara säga att jag är glad att det är över. Det har varit bra att ta sig igenom det och jag måste fortsätta att utman mig o min ångest. Att leva med paniksyndrom och GAD är inte alltid lätt. Det är väldigt energikrävande och många gånger så dyker man ber i ett stort svart hål av känslor och ångest. Jag ska försöka beskriva mer hur det är i ett annat inlägg. Nu är det dags för att natta knoddarna snart.

Ha en fin kväll!!


Likes

Comments

I natt kom lilleman in till oss och klagade på att han hade ont i magen. Efter ett kort toabesök, mycket snurrande och sparkande så somnade han äntligen om. Då var ju jag självklart klarvaken och hade svårt att komma till ro. Tillslut så lyckades även jag att somna om. När klockan ringde så snoozade jag 3ggr eftersom jag var såååå trött och beslöt mig för att inte yoga. Lilleman vaknade och hade då värk i ena benet. Han ville direkt ha medicin. Jag sa nej, vi väntar och ser. Jag märkte på honom att idag var det ingen bra dag. Han gnällde lite väl mycket. Sedan fick han tillbaka sitt magont och jag tog beslutet om att han behövde en vilodag hemma.

Mitt i allt detta så började snön att vräka ner och jag insåg att det var tur att jag stannat hemma med lilleman idag. På ön är jag bor blir det alltid mycket problem när första snön vräker ner. Bussarna slutar att gå, bilar kör av vägen och snöplogarna hinner inte snöröja snabbt nog. Så blev det även idag. Alla bussar stoppades under en period. Och jag kunde bara njuta av snöfallet i lugn och ro. Det blev alltså inte lika oroligt för mig som det har varit så många gånger förr då jag inte ens har vetat om jag kommer hem från jobbet eller inte.

Jag säger bara välkommen vinter! Jag älskar vintern!! 💙💜❤️

Likes

Comments

I torsdags blev det en myskväll med bubbel och min man. Vi åt middag och tittade på Stranger Things. I helgen har han mycket plugg och så fyller min mamma år. Vi ska på middag hemma hos henne idag. I morgon är det gymnastik för stortjejen och sedan ska vi försöka vara hemma och ta det lite lugnt och städa, städa, städa.....

På tisdag har jag gått mina 10 veckor och jag mår betydligt bättre nu än när jag började i slutet på augusti. Många tankar och synsätt har förändrats, många nya kliv har tagits. Men som sagt var, Ett steg i taget, lite närmre, steg för steg. Snart är jag klar. När jag började med KBTn  så trodde jag aldrig att den skulle ha så mycket effekt på mig. Jag var väldigt osäker på vad jag gav mig in på och hur mycket arbete som det egentligen innebar. Men såhär i efterhand så kan jag bara se på hur mycket arbetet har gett mig. Hur mina tankar och beteenden har förändrats. Framförallt var det bra för mig att förstå mina säkerhetsbeteenden och förändra dem så att jag inte använder mig av dem. Nu åker jag till jobbet, går på fest, äter på restaurang och kör bil utan att ha med mig min ångestmedicin. Det känns fantastiskt. Min ångest har minskat och attackerna har blivit snabbare övergående. När jag hör att någon har ont i magen så vänder jag det inte direkt till att jag kommer att bli magsjuk. =)


Nu när jag är klar med min KBT så kommer jag att slänga om fokus till bilkörning och körkortet igen. Nu är det dags att bli klar, jag kan ju kör, jag måste bara öva lite till och sedan göra teorin, halkbanan och uppkörningen. Innan nästa sommar så måste jag vara klar. =) hejja mig.

Ha en fin helg alla!!


Likes

Comments

I morse kunde jag starta upp med min yoga. Det blev ett kort pass som inte var så fysiskt. Fokusen låg på rörelse och meditation. Under meditationen valde jag att fokusera på två framtida mål. På vägen till jobbet så bestämde jag mig för att jag skulle arbeta på min närvaro i nuet och tilliten till att saker blir vad det ska. Min väg framåt är inte helt klar än men jag hoppas att den leder mig rätt.

I förrgår kom jag äntligen till skott med att baka naanbröd. I morgon torsdag får vi se om brödet blev bra, då ska vi äta linsgryta med naanbröd till. Nam nam..

Idag blev det en 12 h arbetsdag. Jag öppnade fritids ist för en kollega som behövde göra saker på morgonen och sedan hade vi kvällsmöte. Nu är jag helt slut och har grottat ner mig i vår nya soffa. Ha en fin kväll alla.

Namaste!! 🙏💙

Likes

Comments

Igår hade jag spännande tävlingsmorgon i truppgymnastik. Det var tjejernas första tävling och vi hade anmält 3 st lag. Totalt är det 35 st tjejer i truppen som jag är tränare för. Det är mycket att tänka på vid tävling. Gymnasterna ska ha lika kläder och ledarna ska också ha lika kläder annars kan det bli poängavdrag. Barnen ska gör kullerbyttan på rätt sätt, hjulningen ska vara med raka stärkta ben osv.. Tjejerna tävlade mot lag som alla hade tävlat tidigare och tränat tillsammans i flera år. Mina gymnaster började träna tillsammans i januari. Vi satsade på erfarenhet skapa erfarenhet och därför startade vi vår första tävling nu.

Det var en bra och rolig erfarenhet. Jag har mycket som jag ska ta med mig till nästa tävling.

Idag startade jag dagen med att köra en träning för de gymnaster som ville. Vi var 4 tränare och 10 gymnaster. Tjejerna fick göra Ljushopp, kullerbytta upp i mattberg på trampett och några tränade hjulning och flickis.

På eftermiddagen åkte vi till mina svärföräldrar och firade fars dag lite. Sedan åkte vi till min pappas grav och jag tände ett ljus.

Idag saknar jag honom!! 😔🕯💙💜💙

Ha en bra kväll alla!!

Likes

Comments

Igår gick jag till läkarn som skrev ut antibiotika. Han kollade igenom mina bihålor ordentligt och konstaterade att jag fortfarande hade en inflammation i bihålan. Idag känner jag att allt äntligen har vänt. Jag orkade skriva lite mer på mitt projekt. Jag ändrar till att skriva i jag form nu så får vi se om jag lyckas få ihop det bättre. Sedan är ju jag så kräsen också så jag vill att det ska bli perfekt. Ja, jag vet jag ör knäpp.

I morgon ska R tävla sin första tävling i truppgymnastik. Det ska bli så spännande. Idag har jag i handlat klubbor och knutit ett band på pinnen så att vi kan hänga klubborna om halsen. Tjejerna har tränat 2 ggr i veckan o snart ett år och ska tävla mot gymnaster som tränar fler dagar i veckan och som redan har tävlat förut. Men erfarenheten av att tävla är jätteviktig. Jag tror att de kommer att tycka att det är roligt.
För mig är det en tidig uppgång i morgon.
Godnatt!! ❤️

Likes

Comments

Idag tog jag mig trots, yrsel och öronvärk, till mötet på Kommunal. Jag sitter i en referensgrupp för att ta fram hur förändringen av barn och fritids programmet kan se ut. Tanken är att Kommunal ska vara med och påverka i utvecklingen för Barn och fritidsprogrammet. Vi fick idag också ta del av hur skolverket vill göra om läroplanen för förskolan. Det är en katastrof för barnskötarna. Man tar bort titeln barnskötare för att ersätta dem som övrig personal.

Det har varit en bra och givande dag. Men det känns som om vi har ett långt arbete framför oss. Vi hoppas att andra får skörda frukten av vårt arbete i framtiden.

Igår var det kladdkakans dag och det firade vi med att äta kladdkaka och tjuvstarta på glöggen. 😊

Jag visade för R och E vad stumfilm var för något och youtubade en gammal Charlie Chaplin film från 1914. Och gud vad roligt man kan ha när man tittar på de gammal filmerna. Jag hade verkligen glömt bort hur det var. Jag tittade alltid på Charli Chaplin tillsammans med min pappa. ❤️


Ha en fin kväll alla!!


Likes

Comments

R var feberfri på söndagen men behövde vila en dag till. Vi gjorde upp en plan för att lösa måndagen på bästa möjliga sätt kunna täcka en hel dags VAB. Det är inte enkelt att alltid få ihop det för både mig och S men eftersom mycket av mitt ansvar löses mellan 7.30-8.20 på morgonen så kunde vi dela på dagen lite. Nu när R är så stor så kan även S plugga samtidigt som hon är hemma.

I helgen hade jag väldigt ont i mitt ena knä eftersom jag inte kunnat genomföra min träning eller yoga. Mina bihålor och förkylning har inte lämnat mig helt på ännu, men i går morse bestämde jag mig på grund av för mycket smärta i knäna för att iaf göra ett lättare pass yoga med fokus på stretch och meditation. Allt det höll på att gå åt pipan eftersom jag inte bara fick en liten ångestattack utan även för att lilleman vaknade mitt i natten med vad jag tror var växtvärk. Den lilla människan hade så ont och var såå ynklig. Vi fick i honom ipren och sedan fick han sova inne hos oss. Tillslut så släppte hans värk och han kunde somna om. När min klocka ringde 2 timmar senare var jag när på att stänga av den och strunta i yogan, men då kände jag av smärtan i knät. Jag släpade mig upp och satte på kaffet, tände ljus i min favoritljusstake. sedan rullade jag ut mattan och andades. Efter ett pass på ca 10 min så satte jag mig och mediterade i min. när jag var klar vaknade lilleman och jag kände mig pigg. Tyvärr har jag haft ganska svårt att komma ihåg saker de senaste vecka. För mig är det ett tecken på stress, men jag vet ju inte varför jag är stressad. Jag har varit hemma i 4 dagar och tagit det lugnt. Jag förlade min jobbtelefon och mycket annat så tiden på morgonen blev konstig. när jag väl landade på jobbet kom jag på att jag totalt hade missat att ordna med vikarie och började messa på en gång. som tur var löste det sig. Nu började jag också att känna mig konstig i min kropp. Jag fick yrsel och kunde inte riktigt hålla fokus. Ännu ett tecken på för stress. Efter att ha berättat det för en kollega så fick jag svaret att det måste vara något virus som går för jag var tydligen inte den enda som upplevde detta. Jag tänkte att jaha, då har jag bara ett virus, det går över inom ett par dagar. Och yrsel det kan jag leva med. Jag åkte hem och löste av min man som åkte till skolan. Jag satt och pulade lite med min webbshop och helt plötsligt började jag att frysa. Det blev till frossa. Till slut slog jag ihop datorn och hämtade ut mitt täcke och kröp ner i soffan bredvid min dotter som youtubade. Det blev serietittande resten av eftermiddagen med feber. Nu är jag mäktigt trött på dessa sjukdomar och hoppas att de lämnar oss för ett tag nu.

Idag har det varit lite sisådär med febern, för det mesta har jag varit feberfri, men nu har jag ont i ena örat istället. Vi får se hur det blir i morgon när jag egentligen skulle vara på förbundskontoret och delta i en referensgrupp för kommunal. Ja ja det blir väl flera tillfällen i annat fall.

Kram på er alla!!

Min yoga och meditationsplats i går morse. =)

Likes

Comments

Godmorgon!
Det verkar som att tårtan blev lyckad. Barnen älskade den. Och dem två är svåra att övertala när det gäller mat iaf den äldsta.

Idag är det sista träningen innan Gymnastiktävlingen nästa helg. Jag måste till träningen även om dottern är hemma och sjuk fortfarande. Nu hoppas jag bara att hon blir frisk snart.

Ha be bra dag alla!!

Likes

Comments