Ibland behöver man energiboosta. Jag har under många år inte träffat så många vänner. Mycket kommer av att jag endast har haft energi till de närmsta. Det senaste halvåret så har detta förändrats. Jag har börjat gå ut med vänner igen även om det inte blir sena kvällar. Det jag märker hos mig själv är att jag har blivit gladare och skrattar mer nu förtiden. Livet blir lite lättare när man får en paus i alla måsten och träffar sina vänner. Det ger mig ny energi och jag blir lyckligare.

En sak har jag förstått under alla dessa år och det är att man ska försöka träffa sina vänner, men det bör vara på ens egna villkor och man ska aldrig bli tvingad ut i sociala sammanhang bara för att det står i självhjälps böcker att man ska umgås. När man som utmattad/deprimerad tar sig ut i bullriga miljöer så går det åt massor av energi och tro mig det hjälper inte någon att bekämpa sjukdomen. Som vän är det bättre att vänta utbsin vän och träffas på dennes villkor. I slutändan tror jag att det ger bäst resultat.

Nu ska jag sova lite så att jag kan ladda ny energi tills i morgon.

Ha en bra kväll!!


Namaste!! 🙏

PS. Platsen och bilden ska jag berätta om i ett annat inlägg. Ds.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det blev mycket idag. Först en föreläsning om lågaffektivt bemötande och hur man ska bemöta barn med speciella behov och annat som man har nytta av i jobbet. Där efter blev det AW och bowling med några av arbetskamraterna.

Föreläsning var riktigt bra. Om du får chansen att gå på en föreläsning med Bo Hejilskov så ta den. Du får massor med verktyg om hur du ska hantera barn med olika förutsättningar. Och som vanligt fick jag en aha upplevelse om mig själv.

Det bästa med en lång dag är att komma hem till familjen. Barnen snusar lugnt och stilla i sina sängar.

I morgon blir det jobb igen!! 😊😊😀

Namaste!🙏

Likes

Comments

Livet blir inte alltid som man har tänkt sig. Jag körde på med yoga de sista 4 dagarna som var kvar. Jag har även utarbetat ett pass på 50 min som är tänkt att jag ska köra på helgen och någon kväll i veckan. Tyvärr blev det inte så eftersom jag åkte på något underligt virus som satte sig i öronen och jag har haft yrsel, huvudvärk och känt mig lite febrig under veckan. Måndag-torsdag kunde jag genomföra mitt morgonpass på 20 min. Men denna helg har jag varit helt däckad.

Idag söndag har jag piggnat till ner. Jag är fortfarande lite snurrig och vinglig men jag har inte känt mig febrig eller haft huvudvärk. Så i morgon börjar jag med morgonpasset igen.

Såhär när terminen kickar igång igen brukar jag försöka kicka igång mitt immunförsvar med Pukka ört te, ingefärsshot och fruktsallad med bär och frön.

I morgon börjar allvaret på jobbet. All förberedelse inför skolstart kommer igång och alla lärarna är på plats. Det ska bli roligt att träffa alla igen.

Hoppas att ni får en fin dag i morgon.

Namaste!! 💕🙏

Likes

Comments

Oj vad tiden går fort. Nu är jag i slutet på mina 4 veckor. Det har hänt mycket med mig under denna semester. Jag har kämpat mycket med min ångest och saker i mig själv. Jag har hittat delar av mig som försvann i början av min utmattning. Jag är i början av en förändring. Jag vet att jag har långt kvar men jag vet att jag är på rätt väg. I framtiden vill jag vara utan min ångest. Jag vet så väl när ångesten kickade igång igen efter flera år av lugn. Det var i januari 2003, jag satt på en föreläsning i litteraturvetenskap på universitetet i Örebro. Mitt hjärta började att rusa sedan kom svettningar och trycket över bröstet. Sedan kom paniken och jag stormade ut ur föreläsningssalen. Där efter kom ångesten och gick. Jag tror att det var någonstans där som även min inflammation i sköldkörteln satte igång. Jag bodde i ett studentrum som jag tror var full med mögel. Under tiden som jag bodde Örebro gjordes två EKG på mitt hjärta och jag fick ordentliga allergiska reaktioner då hela mitt ansikte svullnade upp. Jag lämnade massor med blodprov, men inget visade något och så fortgick det i många år tills jag Och min man försökte bli gravida. Jag har PCOS vilket gör att jag hade nästan ingen ägglossning. Vi började gå på fertilitetsutredning och då visade det sig att min sköldkörtel var paj. Jag fick levaxin men ingen som helst info om vad som egentligen var problemet. Efter tre mån med levaxin blev jag gravid och 9 mån senare föddes vår älskade dotter. 1,5 år efter hennes födelse var jag så slut i min kropp och knopp. Jag arbetade, hämtade henne, åt middag och sov. Jag orkade inget mer. Jag kände mig tom inombords. Jag kände inga känslor men var lättretlig. Jag skrattade för att jag visste att man skulle skratta åt vissa saker och jag grät när jag var ensam. Tillslut tog jag mig till läkarn och fick diagnosen utmattningsdepression. Därefter började en lång resa mot tillfrisknade. Den har inte varit lätt, men nu är jag här idag och mår bra, förutom ångest och svårt med intryck i stora portioner.

Dag 25 & 26 Yogautmaningen: Jag har fortsatt att hålla mig till mitt nya morgonyoga pass och det känns bra. Nu har jag bara 4 dagar kvar innan mina 4 veckor har gått. Jag kommer garanterat fortsätta att yoga något varje dag. Jag har också börjat fördjupa mig i yogafilosofin. Det är jätteintressant. Jag kommer att skriva mer om mina insikter här i bloggen.

Ha en fin kväll!!

Namaste! 🙏💕

Barnets position hjälper dig att grunda och hjälper dig med din ångest. Jag älskar denna position. När jag ligger i den så känner jag mig trygg och lugn. 🙏

Likes

Comments

Arbetar lite med mig själv. Idag upptäckte jag något nytt eller nygammalt i mig själv. Jag reflekterade över mitt negativa tänkande om andra människors negativa beteende. Och jag kunde för första gången på många år vända det till att inte störa nig på beteendet.

Så nu är mitt första mål att inte störa mig på andra människors negativa beteende. Däremot kommer jag fortfarande säga till om beteendet skadar andra.

Varför ska jag ändra mitt tankemönster om det? Därför att jag kommer att må bättre då.

Hur ska jag ändra mitt tankemönster? Genom att reflektera över mina negativa tankar om andra.

😊

Likes

Comments

Usch!! Idag vaknade jag och mådde inte bra. Jag var igenkorkad av förkylning eller allergi, jag vet inte av vilket. Sedan hade jag huvudvärk och var stel i hela kroppen. Jag startade dagen med ett lätt yogapass med mycket stretch och rörelse för att få igång kroppen. Jag satte ihop passet samtidigt som jag genomförde det. Jag tror det blir ett bra och lätt morgonpass att väcka kroppen med när jag börjar att arbeta.

Denna vecka är jag ensam med barnen eftersom S har börjat arbeta. Idag var det dessutom den sista sovmorgonen under denna semester. På onsdag är det S som har sovmorgon och de övriga dagarna börjar han kl:06:45 så då blir det ingen sovmorgon alls. 😔 Ja ja, det är dags att ställa om kroppen så att den kommer in i gängorna till nästa vecka när även jag börjar att jobba.

Jag och barnen brukar alltid ta oss ut i vår skog varje semester och plocka blåbär. Oftast går vi ut i början på semestern, men detta år blev det sent eftersom vi visste att blåbären skulle vara sena i år. Oj, vad vår skog såg annorlunda ut. Blåbärsnåret var igenvuxet av ljung och vi hittade typ 3 sura blåbär. Vi hittade lite hallon som vi plockade. Det stora hallonsnåret var också igenvuxet av träd och annat. Det känns som om naturen gör uppror mot oss. Vem vet det kanske är det den gör. Vi får se vad framtiden ger.

Ha en bra dag alla!!

Namaste!!!

Min goda middag igår. Halloumi och linssallad med hemodlade ekologiska grönsaker och örter. Det var supergott!! 🙏

Likes

Comments

Hemma efter en veckas semester ute i skärgården. Tyvärr satte en envis lätt förkylning stopp för att jag skulle orka ordentlig yoga sista delen av veckan. Jag mediterade varje kväll och min hjärna tycker tydligen fortfarande att jag ska arbeta på tålamodet. Det är det återkommande mantrat som dyker upp när jag mediterar. Det är mycket som händer i min hjärna just nu. Det är många trådar att dra i. Vad vill jag? Var är jag? Och hur ska jag gå framåt? Jag gissar att det är därför som ordet tålamod har blivit mitt mantra. Vi får väl se.

Nu har jag och barnen en vecka semester till tillsammans. Vi ska ut på småutflykter. Någon dag ska vi ut i skogen och plocka blåbär en annan ska vi bada och osv.. Det ska bli jättemysigt.

Denna bok är nu beställd och borde komma inom några dagar. =)


Ha en bra dag alla!


Namaste! <3

Likes

Comments

Dagens yoga blev ett lugnt pass eftersom jag är lite småkrasslig. Jag vet inte om det är pollen eller en förkylning som är på gång. Jag ska satsa på att äta mest vegetariskt idag o se hur allt utvecklas. På semestern blir det lätt att man äter mest skrotmat eftersom utbudet i en mindre butik inte är lika stort. Men idag ska jag göra en quinoasallad med grillad halloumi till middag.. nam nam. Till frukost blev det kokt ägg med sallad. 😊 Lunch har jag inte funderat ut än vad det ska bli.

Igår blev det inte så mycket yoga eftersom jag inte hade så mycket energi i kroppen. Nu får vi vänta och se hur resten av dagen blir.

Vi fick besök av några vänner och åt på middag på Möja världshus. Det var mysigt. Maten för oss vuxna var bra men barnen fick inte det bästa köttet eller pizzan tyvärr. Men själva restaurangen var mysig.

Ha en bra dag alla!

Namaste! 🙏💕

Frukost med utsikt.

Likes

Comments

Idag blir det vila. Jag plockade fram något som jag inte har gjort på många år. Jag tog fram min bok som jag håller på att skriva. Jag har nog inte skrivit ordentligt sedan min utmattning och mina barn kom. Det är ungefär 7 eller 8 år sedan jag faktist gjorde en ansträngning. Nu fann jag inspirationen igen och fortsatte skriva. Det är ju ett rå manus som jag kommer att arbeta om sedan med den lilla tid jag har över och orken så kommer jag förmodligen att skriva på boken i flera år till innan jag sätter mig med renskrivning. Det är roligt att se hur jag tänkte i början av skrivandet och hur det utvecklar sig. Det är spännande hur karaktärerna byggs upp o omformats sedan jag börjat skriva. Jag ändrar inte grunden men personens sidor utvecklas ju mer jag själv utvecklas.

Jag ska meditera senare ikväll så att jag iaf gör någon yoga.

Ha en fin dag!

Namaste! 🙏

Likes

Comments

Idag blev det ett riktigt härligt yogapass. Jag hittade fokus och kunde hitta rätt i positionerna. Jag g testade kråkan och det var som jag trodde. Mitt största problem är att hitta balansen, jag fick också ont i handlederna så jag måste stärka dem mer. Men jag börjar att hitta magmusklerna och fixade sidoplankan på båda sidorna. I morgon blir det ett nytt pass.

Resten av dagen spenderades i en underbar familjeutflykt till stranden och avslutade kvällen med familjespel. Det är mysigt att spendera så mycket tid tillsammans.

Ha en fin kväll och morgondag alla!

Namaste! 🙏💕

Likes

Comments