View tracker

Vet inte när jag uppdaterade senaste så kanske är dags att försöka kortfatta va som hänt här borta den senaste tiden.

jag har nu hunnit vara här i över 300 dagar och nu är de cirka 2 månader kvar i familjen. Sen kommer jag att resa för ungefär en månad innan jag kommer hem. Så ni där hemma får vänta lite till innan ni får se mig :)

Det som har hänt medan det varit tyst här på bloggen är att min syster har varit och hälsat på mig, Min faster och hennes barnbarn har varit här också. Samtidigt som de var där så var de Halloween och jag fick gå min första Trick'n Treat ( Bättre sent än aldrig haha)

Har också hunnit varit uppe en sväng till Boston. Vi besökte Harward och MIT så nu vet vi hur våra framtida skolor ser ut. Boston är helt underbart på hösten med alla dessa olika färger på träden. Är så glad att jag och Madde hittade en helg där vi båda va lediga så vi fick chansen att se Boston.

Denna veckan är de Thanksgiving så då kommer jag att göra en road trip med 3 andra au pairer ner till Charleston, Savannah, Atlanta och Charlotte. Ska bli kul även om det kommer bli ganska mycket bilresande. Har ju redan varit i Atlanta med de andra tjejerna ville dit så jag gick med på att åka dit igen. Så denna gången kommer de blir ett besök på Coca Cola museumet där. Än så länge är de så mycket som är planerat och vi åker imon. Vi vet var vi ska sova och vi har en bil, mycket mer än så behöver vi väl inte veta?? :DBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

​För två veckor sedan var jag uppe i Niagara Fallen med en au pair kurs jag löst här. Hade 3 halvt ointressanta lektioner i Virginia och sen åkte man upp till Niagara för en helg. Så för två veckor sedan var den resan. Cirka 10 timmar med buss upp till fallen. Tycker dock Niagara Fallen är lite för omtalade för det var egentligen inget speciellt med dom. Men nu har man varit dör och var ändå kul :) 

Likes

Comments

View tracker

Nu är man äntligen vuxen i detta landet också! Har haft en väldigt händelserik helg med massa roligt 😀
Började med att i fredags kväll dra till IKEA för att äta kräftskiva.  När vi kommer dit visar de sig att biljetterna är slut,  så där står vi som två missnöjda svenskar och kollar på en stor buffé med kräftor men utan biljetter och omringade utav 99% asiater.  Men en man kommer fram till och och frågar ifall vi vill gå, för han har två biljetter över! Klart vi vill! vi köper hans biljetter och får gå före hela långa kön för att göra sällskap med hans familj.  när vi väl fått våra kräftor hittar vi också två andra svenskor så vi gör sällskap hos dom. En riktigt trevlig kväll med kräftor. snapsvisor och trevligt folk.

Hade under fredags eftermiddag spontant köpt buss biljett till New York för lördagen så efter kräftskivan sov jag några timmar för att sedan klockan 03.00 vara i downtown och ta bussen till New York. 8.00 var jag på södra Manhattan och dagen började med att ta en liten promenad över Brooklyn Bridge :) under dagen blev de också,  9/11 memorial, battery Park och frihetsgudinnan,  Broadway, the high line, times Square och avslutade i central park med kvällsmat.

bussen hem skulle gå vid 7.30 lite nedanför Times Square. Hade en bra dag och en massa promenader,  gick mer eller mindre i konstant 10 timmar. På bussen hem får jag reda på att de varit en explosion på Manhattan.  Visar sig att detta var 45 min efter jag lämnat Manhattan. Och papperskorgen som exploderat var bara några minuters gångavstånd från där jag stod och vänta på bussen i dryga halvtimmen. Ibland ska man ha lite tur! tänkte först ha tagit en buss vid 10 tiden men är nu glad att jag inte gjorde detta!

Sen kom söndagen och äntligen blev jag 21! Dagen började med en tur upp till Colombia Heights och brunch och med bottomless mimosa. Och servitrisen frågade inte ens om leg :(  Efter de blev de till Adams Morgon och till nästa café. Där blev de en iced Irish coffee och en salt caramel glass. som var riktigt god med en skvätt av espresso på också! Denna gången blev jag tvungen att visa id, vilket jag gärna gjorde.  min kompis gjorde de extra tydligt att att jag fyllde 21. Slutade med att den snälla servitrisen bjöd mig på min Irish Coffee :)

Skulle också iväg på ett au pair möte men det var i en park så vi drog och där var de ett gäng som spelade Kubb! Men de försvann menad jag var på mötet men hittade ett nytt gäng som också spelade. så vi frågade så snällt ifall vi kunde få spela. blev 4 omgångar och måste ju erkänna att jag är grym på de för vann alla gånger! vi vara bara 3 svenskar så spelade själv :)

Kvällen avslutades i Georgetown för att träffa en kompis som varit iväg på sin resemånad men kommit tillbaka för några dagar innan hon åker igen. så blev att vi träffade henne en allra sista gång innan jag bar mig hemåt. Väl hemma hittar jag världens största chokladtårta i kylen och två skyltar som mitt värdbarn hade gjort   en på dörren till mitt rum och en i rummet.

Tårtan åts idag men bara 1/4 är borta så lär ha tårta för hela veckan! Vill man ha tårta så kan jag bjuda på en bit om ni kommer hit! haha

I onsdags blev de också spontan köp av ishockey biljetter för Sverige - Europa matchen. Dock var de inte så kul att vara svensk när de förlorar med 2-6....

Som sagt en händelserik helg och vecka

Donerade mina trasiga hörlurar till Brooklyn Bridge

Likes

Comments

​Nu har min värdfamlj kommit tillbaka efter de har varit på semester under hela augusti, alltså inte jobbat en ända dag under hela Augusti. de har bland annat varit på Hawaii i två veckor, inte alls avundsjuk eller så. Men men, jag har haft hela huset för mig själv som har varit ganska tomt utan 4 barn, 2 vuxna och 1 hund. Men nu är som sagt alla tillbaka igen.

De alla började skolan den 6:e så nu hade man kunnat tror att de är tillbaka till jobb. Men nja mitt schema för hösten är ganska slappt och behöver inte jobba så mycket. Eftersom den yngsta nu har bytat skola så innebär de att jag inte behöver göra henne en lunchlåda och inte heller gå med henne till skolan. Utan nu åker hon med de andra barnen till skolan vilket innebär att jag har sovmorgon VARJE DAG! :D Men ska försöka att inte sova så länge på morgonen och dra mig ur sängen i vettig tid. Sen så blir de att börja jobba klockan 15 för att köra och hämta lite ungar. Men har jag tur så behöver jag inte hämta innan klockan 17. Så med andra ord börjar jag jobba klockan 17 vissa dagar. Så nu blir de att hämta barn och sen laga lite mat till dom på kvällen. Nu behöver jag knappt se till att de går och lägger sig utan de gör de själva nu också. Har insett att man hade kunnat haft ett betydligt jobbigare schema än vad jag har :P Grovt räknat ligger jag nog på runt 30timmar/veckan. 

För tillfället håller jag på att skriva ett litet slutprojekt för Niagara kursen som jag håller på med. Ska skriva om Nikola Tesla och minst tre av hans uppfinnigar. När jag valde ämnet så trodde jag de skulle bli lätt att få ihop 4 sidor men sitter fast på 2,5 sidor nu. Så tyckte att de var roligare att skiva detta inlägget istället. De ska vara klart på söndag men ska försöka få klart de imon kväll. Måste "jobba" imon kväll (=måste vara hemma fysiskt men kan kan hålla på med egna saker) då mina värdföräldrar ska ut på dejt så ska jag förhoppningsvis kunna för klart de då. 

Nehe, nu kanske jag ska ta och fortsätta skriva lite så jag blir färdig någon gång

Likes

Comments

Oj. vad tiden flyger iväg! samtidigt som den står lite stilla för tillfället. Det händer inte så mycket här under dagarna men har hunnit vara i Texas och hälsat på Emma sen jag skrev något här sist. De bar hur kul som helst att få se hur henne liv är där nere nuförtiden.  Jag bara hört talas om de de senaste 5 åren och nu har jag äntligen fått se alla dessa plats och träffat de omtalade personerna. Att också få tillbringa en hel vecka med henne har ju inte hänt på jag vet inte när. Fick rida 3 gånger och leva ett Texas var så roligt. Kändes som att jag flög till ett annat land men stannade faktiskt innanför gränserna.

Förra Torsdagen så fick jag hänga med Paulina värdfamilj att kolla på baseboll, och de hade lite bättre plaster än de vi satt på förra gången. Var en bra match som också slutade med att vi vann! Go Nats! I lördags så köpte jag och Madelené spontant biljett till att springa Black Light Run 5k. Dock gick vi nästan hela. men det var riktigt kul och kan ju lova att vi hade färg överallt!

nu har jag också varit här i staterna i över 7 månader men har fortfarande ett halvår kvar innan jag landar på svensk mark igen. Dock tror jag det bara är 4.5 månader kvar av jobb innan jag drar och reser en månad och kommer hem. Vad jag ska göra när jag kommer hem vet jag inte än men funderar på massa olika förslag hela tiden. Vad tänker jag inte avslöja :D

På lördag kommer  en av mina närmsta vänner lämna och kommer bli så tomt utan henne :( men förhoppningsvis kanske hon är kvar i Italien när jag kommer hem så jag kan hälsa på henne. En annan nära vän lämnar också om 2 veckor, kommer sakna dig också men blir lättare att hälsa på henne för behöver bara åka till Norrköping, eller kanske Stockholm haha 😂 Så nu blir de att försöka träffa nytt folk för annars efter november kommer de bli tomt här :( men antar det är livet som au pair att vänner bytas hela tiden och man får lära känna olika personer.

Nästa vecka så börjar skolan och på något sett ser jag fram emot att få börja jobba på riktigt igen. Mina dagar är inte så underhållande längre. I skrivande stund ligger jag i soffan och kollar So You Think You Can Dance. som jag faktiskt kan för första gången kolla live på.  Kommit fram till att gå upp på morgonen utan anledning är inte så roligt i längden. Men det är tur att man har så fina vänner som drar mig ut ifrån huset :)

Hösten kommer nog gå ganska snabbt för de är mycket som händer. bara i September så snart börjar jag jobba igen, sen fyller jag äntligen 21 och månaden slutar med en tripp till Niagara Falls :) can't wait!

Igår blev den en liten cykel tur ner till monumenten på kvällen. De är så fint där nere på kvällen och så synd att korten man tar inte ens blir hälften vad fina jämfört med verkligheten. 

Om ni kämpar er igenom hela denna texten så, bra gjort av er :) vet inte hur intresann den blev. Men som sagt händer inte allt för mycket i mitt liv just nu

Likes

Comments

För exakt 6 månader sen stod jag på Landvetter flygplats och lämnade all trygghet bakom mig. Nu 6 månader senare känns faktiskt detta, Washington DC, som mitt hem. i frågan hur jag har haft de under tiden här borta så går de väldigt mycket upp och ner mellan dagarna. vissa dagar vill man bara åka hem på direkten och komma hem till den tråkiga vardagen i Sverige.  Medan andra dagar så vill man inte lämna.  idag är en dag när jag tänker att jag ska lämna DC om 7 månader, gör mig bara så ledsen och jag vill inte komma tillbaka till Sverige. Men ett år som au pair räcker. Så ni som vill att jag ska komma hem igen. jag kommer hem i februari :)

Med tanke på hur fort detta halvår har gått så lär nästa halvår gå ännu fortare. Visserligen så känns de som en evighetsen som jag åkte hit men ändå känns de som att jag vi i Sverige för en månad sen. en konstig känsla är de.

När man är här borta känns de som att tiden i Sverige står stilla. Att de tydligen är så kallad sommar där är ju jätte konstigt för de var ju vinter när jag lämnade. Hur går de till? Ett år är ganska kort men samtidigt hinner de hända mycket.

Oj vad filosofiskt inlägg de blev men tror att alla som varit borta en längre tid från Sverige kan relatera till de.

Nu blir de att jobba en vecka och sedan blir de "semester" till den 4e september :) då har jag bara 4.5 månader av jobb kvar (ghaaa, varför springer tiden iväg så fort?)

Njut av solen alla, så ska jag njuta av ACn i vårt hus

Likes

Comments

Vet inte om jag ska skratta eller gråta men ibland vet jag inte vad jag ska säga om mina värdbarn. Men ibland tror jag att de tror att allt man äter och köper i butiken bara existerar, som om att de växer till exempel glasyrburkar på träd eller att kvällsmatförpackningen odlas i frysboxen.

Häromdagen så gjorde vi kanelbullar och för de första så visste de inte om de skulle bli en smet eller deg utav den där kanelbulls mixen. förklarade så fint att alla bullar med och bröd är alltid en deg. Sen kom nästa frågetecken för dom. De hade gått iväg så jag hade kavlat ut degen (eller var de smet?) och hällt på kanel, rullat ihop de och skurit de i bitar. Hur gjorde du de där? De var nästa fråga...

Efter detta kom nästa problem, där var ju ingen glaze med i bullmixen! hittade att de hade florsocker i skafferiet och letade upp ett recept på glasyr. kan ju tillägga att jag inte följde de där receptet men ville veta vad man kan ha istället för äggvita, som jag är van vid att ha.  glasyren gjord och kanelbullarna var räddade!

idag, någon timme sedan kom nästa stora bestämmer... en ville ha varm choklad med grädde, men vi hade ju ingen grädde, trodde hon. Så hon frågade om vi kunde gå ner till lilla kiosken och köpa grädde. Men vi hade 1 liter grädde i kylen, men den var ovispad! och hon ville ju ha den vispad. hon kunde inte förstå hur man kunde få den där ovispade grädden att bli tjock.

- Vaddå , skakar man den eller vispar man den för att bli grädde?

att svara på den frågan utan att dumförklara henne är väldigt svårt. iallafall så vispade jag grädden och 13 åringen kom förbi och hon fick också lära sig hur man gör vispad grädde.

de är så fascinerande hur jag vet allt detta, hur vet du hur man gör vispad grädde?

vi använde inte all grädde och så berättade jag att fortsätter man att vispa så blir de smör. det var ett ännu större frågetecken.

- Hur kan du få grädde till smör?

dessa nya kunskaper spreds vidare vill kvällsmaten så nu vet de alla hur man gör vispgrädde och smör 👍

Likes

Comments

Au Pair

Nu är man tillbaka till vardagen efter att varit på en tripp till Chicago helt själv. Att resa själv var faktiskt väldigt skönt för man behöver inte tänka på av andra vill utan man kan göra vad som känns bäst för stunden. Det är lättare att träffa andra människor än vad man kan tro så egentligen behöver man aldrig vara själv.

Chicago visade mig sin bästa sida, kristallklart vatten i lake Michigan och solen som sken hela helgen. Bättre kunde de inte vara!

kommer några bilder men de är lite i ordning, påvägen till flygplatsen tog jag en sväng förbi Andersonville som är en förort som är byggd av svenska immigranter. fanns både svenskt bageri, restaurang och museum.

bageriet hade alla 7 sorters kakor, hallon grottor, bondekaka, drömmar, biskvier, wienerbröd, prinsessbakelser och mycket annat

Likes

Comments

Au Pair

Igår var det glass tillverkning på gång här och vad passar inte då bättre än hemmagjord chokladsås. bara tanken på att man kan göra något hemmagjort i detta land finns ju knappt inte. minsta tjejen blev hur glad som helst när jag sa att jag kunde göra en "hot fudge". och sen när den var färdig och hon smakade den var de "omg Jennie! it is so good! mom you need to taste this! mom, taste this!" den var också godkänd av min värdmamma. För hon ville också ha en liten skål med glass och chokladsås. den fick omdömet, det är som att äta glass på en riktigt,  riktigt fin och dyr restaurang.  Så god var den.
hon sa också att hon ville ha receptet på den innan jag åker hem nästa år. den var god och smakade precis som vanligt enligt mig också. 😊

idag är de sista dagen för mig på Key school, för jobbar inte imorgon och till hösten byter lindsay skola. ska bli tråkigt att inte få träffa alla de andra au pairerna som finns där men förhoppningsvis håller man kontakt med vissa ändå.

imon är jag som sagt ledig och då flyger jag upp till Chicago för några dagar. kommer bli en mycket äventyrlig helg och vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av den heller. men kul ska de bli!

Likes

Comments