Hej alla fina!! <33

(Blev inte jätteintressant inlägg idag, men hoppas det uppskattas ändå!)

I sommar kommer det bli ganska späckat med häst för oss! Vi ska göra andra saker också, men här kommer iallafall våran planering i hästväg.

Vecka 25: Ridläger på ridskolan, 4 dagar.

Vecka 28: Falsterbo Horseshow fredag-lördag.

Vecka 32: Sjöstjärnans Ridläger, 8 dagar! (Höjdpunkten!)

Vi ska även åka till Jennies land uppe i Värmland och rida där!

/kramar

Sjöis<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej igen!!

I tisdags så red vi igen. I fredags hade vi lektion också, hoppning, men vi har inte så mycket att säga om den. Det gick bra för båda två, Jonna hade Peppe och Jennie hade Tvåan.

I tisdags så var det iallafall dressyr. När vi kom till stallet så var det en lista på massa hästar vi fick välja mellan. Jennie valde Peppe och Jonna valde Upit.

Eftersom Upit har skav, blev det barbacka för min del. Har ridit honom en gång innan, men det var längesedan. Ridpasset gick så bra! Är inte så van vid honom, men är väldigt nöjd ändå. Jag kände verkligen hur han sökte sig neråt och jag fick till en riktigt bra skänkelvikning i slutet. Behöver öva lite mer på galoppfattningarna bara!

Det blev bara om min lektion idag då Jennie inte haft tid, men vi kommer skriva om morgondagens ridning då det är årets första uteritt!

/Jonna

Likes

Comments

I onsdags red jag Numbertwo Skovly, till vardags Tvåan. Vi hoppade, och det gick bra!

I början var hon lite seg, men när jag sa till henne så blev hon pigg. Galoppfattningarna satt, och hon lyssnade allmänt bra!

Sen till hoppningen. Jag har inte hoppat henne sedan höstlovet så därför kom jag inte ihåg alla knappar. Man måste verkligen rama in henne, eftersom hon är lite osäker. Men när hon väl hoppar gör hon det så bra! Jag måste öva på att bli mer bestämd vid inramningen, eller i ridningen i allmänhet, men det är något jag jobbar på!

Hej så länge!

/Jonna

<3

Likes

Comments

Hejsan!

Idag ska vi göra en recension på 3 st pälsglansar/utredningsprayer. Vi kommer betygsätta dom från 1-5, och skriva om dom är värda sitt pris och annat om produkterna.

Först ut är Renons Trikem. Denna produkt kostar 129 kr på Hööks, och flaskan rymmer 500 ml.

Vi tycker personligen inte om detta pälsglanset. Man behöver använda väldigt mycket för att den ska uppfylla sina krav. Sprayfunktionen är bra däremot. Det sprider ut sig bra och sprutar inte bara på en punkt. Flaskan räckte för mig i ungefär 4 månader, och då har jag inte använt den så mycket varje vecka, så jag tycker inte den är värd sitt pris. Den funkar, men det är ingenting jag skulle köpa igen. Det funkar bra om man bara vill toucha upp lite, men om man vill reda ut en tovig svans skulle jag rekommendera något annat.
Betyg: 2/5

Nästa är 5 Star Detangler från Leovet. Den kostar 149 kr på Hööks, och rymmer 750 ml. Vi älskar detta pälsglanset! Man behöver inte ösa på med spray för att den ska funka, utan det räcker med lite. Om man låter det verka en stund innan man borstar ut svans och man så funkar det väldigt bra, men det funkar även bra om man borstar ut det direkt. Sprayfunktionen är jättebra, och produkten sprider ut sig väl. Den luktar väldigt gott också! Det reder ut tovig man/svans och gör så att pälsen glänser. Produkten räcker väldigt länge om man inte öser på med spray vilket man inte behöver. Vi kan verkligen rekommendera denna spray och den är verkligen värd sitt pris!
Betyg: 4/5

Sist ut är K9:s Aloe Vera Nano Spray. Den kostar 169 kr på Hööks, men vi köpte det på GHS för 120 kr. Flaskan rymmer 500 ml.

Detta pälsglans är verkligen så bra, och det rekommenderas verkligen! Man märker att det verkligen vårdar på djupet, och reder ut svans/man väldigt bra. Sprayfunktionen kan vi tycka är lite sämre, det kommer lite för mycket på en punkt, men det är det ända dåliga med produkten. Den funkar även att ta på ställen det samlas mycket damm, då är det bara att spraya på lite så försvinner dammet lättare. Den fyller upp kraven och är verkligen värd priset! Den innehåller även Aloe Vera vilket gör att den vårdar och återfuktar svans/man och päls. Den luktar väldigt fräscht och gott.
Betyg: 5/5

/Jennie och Jonna

Likes

Comments

Hej igen!

Jonna red Mr Czero och Jennie red Peppe.

Jonnas pass på Czero:
I början var han lite seg och loj, var inte lika känslig som han brukar vara. Men efter passets gång blev det bättre, men skulle behövt ett spö. Red med lite längre läder idag, för att verkligen komma åt honom eftersom vi övade på halvhalter och skänkelvikningar. Han är väldigt lätt böjd i halsen, så därför är det svårt att få en bra skänkelvikning även om han gör rätt med benen. Men vi övar på! Jag har inte så lätt för att använda många hjälper tättinpå varandra, så tycker därför skänkelvikningar är lite svårt. Det kör liksom ihop sig i hjärnan. Men annars gick det bra! Han har ju några år på nacken, 23 år! Gamling, haha.

Jennies pass på Peppe:
Idag red jag Peppe. Vi tränade på skänkelvikningar och halvhalter, och det gick över förväntan! Redan i första traven fick jag en jättebra känsla som följde med i hela passet. Peppe kändes så mjuk och fin, även i galoppen. Jag brukar tycka att han skjuter ut bakdelen och galopperar som en banan i höger varvet, men idag var han rak och fin och höll sig i ett lugnt tempo. När vi gjorde skänkelvikningar gick det ganska bra. Jag fick inte riktigt till någon perfekt skänkelvikning eftersom att Peppe böjde sig och sköt ut rumpan och jag hade lite svårt att få honom rak, men är annars är jag nöjd. Galoppfattningarna satt och han jobbade på i en bra form. Jag är jättenöjd med detta passet, och ser fram emot att få rida Peppe lite mer då jag tycker han är väldigt rolig att rida!

/Jennie och Jonna

♥️

foton: jennie, olivia

Likes

Comments