Då var det dags igen för årets händelse i vår lilla stad: Ljungbydagarna. Den vecka på året då staden vaknar till liv och människor man aldrig ser annars kommer ut ur sina krypin och beger sig till stan. Det är happenings varje dag/kväll och en massa matstånd som måste ätas igenom.

Dagens lunch intogs därför i den berömda indiska vagnen där kön alltid ringlar sig lång. Kebab med stark sås i nanbröd, bästa! Ikväll var det dags för modevisning där stadens butiker visar upp höstens mode. I år fick vi också se kläder gjorda av tapeter och tre dansande tvättmaskins. Härligt när även icke klädbutiker ställer upp och gör det till en kul grej. God mat var det också, italiensk buffe, som dock lockade med sina parmaskinkor och brieostar. Men jag och Emma dealade precis som förra året då hon var gravid. I år fick hon skinkan och osten och så fick jag hennes oliver och laxröra. Perfekt.

Det är alltid lika roligt att hänga i stan några timmar och träffa kompisar och andra känningar i varje hörn, men nu är jag tröttare än tröttast och ska förhoppningsvis få några timmars sömn innan en ny fullspäckad dag kickar igång.Kvällens klädsel. Efter att hela sommaren letat efter de perfekta Guccimules kopiorna (som dessutom passar mina för tillfället något större fötter) så lyckades jag äntligen klicka hem dessa från H&Ms prefall-katalog. Sådär perfekt fulsnygga och dessutom med blingiga gulddetaljer.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alltså det här med att vissa pappor säger att de "passar sina barn" eller "hjälper till hemma". Inget gör mig så irriterad och trött. Vadå passar och hjälper till? Det är lika mycket deras barn och lika mycket deras hem.

För mig och R är det dela lika som gäller. Visst jag är den som kommer amma (förhoppningsvis) men alla andra saker kan en pappa också göra. Byta blöjor, bada, natta med mera. Mammor lär sig inte allt automatiskt lika lite som pappor gör det. Man får helt enkelt sätta sig in i det på lika villkor och tillsammans. Allt är nytt för båda som förstagångsförälder. Samma sak med tvätt, städ, handling och så vidare. Vi är två som äter och bor här hemma och därmed två stycken som hjälps åt med allt vad det innebär.

Jag läste nedan text i en grupp på Facebook och tyckte att den var helt klockren!

☆☆☆

Okänd författare, men nog så tänkvärda ord:

"En vän kom till mig på fika, vi satt och pratade om livet. Efter en stund sa jag: "Jag ska diska, jag kommer strax tillbaka." Han såg på mig som om jag hade sagt att jag skulle gå och bygga en rymdraket.
Han sa då till mig med beundran, men lite förvirrad: "Jag är glad att du hjälper din fru. Jag hjälper inte min fru, för när jag gör det tackar hon mig inte. Förra veckan tvättade jag golvet men fck inget tack".
Jag gick tillbaka till bordet och förklarade att jag inte "hjälper" min fru. Faktum är att min fru inte behöver "hjälp", hon behöver en partner. Jag är en partner hemma och det betyder gemensamt ansvar för alla hemmets uppgifter och funktioner, men det är inte en "hjälp" att göra hushållssysslor.
Jag "hjälper" inte min fru att städa huset eftersom jag också bor här, och därför är det även min uppgift att städa.
Jag "hjälper" inte min fru att laga mat eftersom jag också vill äta och därför måste även jag laga mat.
Jag "hjälper" inte min fru att diska efter att ha ätit eftersom jag också använder tallrikar och bestick .
Jag "hjälper" inte min fru med hennes barn eftersom de också är mina barn och mitt jobb är att vara en far.
Jag "hjälper" inte min fru att tvätta, torka, vika in kläder, eftersom kläderna även är mina och mina barns.
Jag är inte en "hjälp" hemma, jag är en del av hushållet. Och när det gäller beröm frågade jag min vän när det var sista gången efter att hans fru avslutat städningen av huset, tvättat kläder, bytt lakan, badat barnen, lagat mat, organiserat osv som han sa tack?
Ett tack av typen: Wow, älskling! Du är fantastisk!
Verkar det absurt? Är det konstigt? När du, en gång i livet, städade golvet och väntade dig minst ett pris av excellens med stor ära ... varför? Har du aldrig tänkt på det, min vän?

Kanske för att machokulturen visat dig att allt är hennes jobb. Kanske har du blivit undervisad att allt detta ska göras utan att du behöver lyfta ett finger? Beröm din fru på samma sätt som du själv vill bli berömd. Ge henne en hand, beter sig som en sann partner inte som en gäst som bara kommer för att äta och sova. Den verkliga förändringen av vårt samhälle börjar i våra hem, låt oss lära våra söner och döttrar delat ansvar och vad jämställdhet innebär!”


Författare okänd men verkligen fantastisk!


Likes

Comments

Välkommen vecka 34 och 50 dagar till BF. Den gångna veckan har sprungit förbi men jag känner i kroppen att den verkligen tagit på krafterna. Från att inte ha maxat jobbet genom att vara på plats heltid på flera månader till att sitta i en kontorsstol 8 timmar om dagen gick inte obemärkt förbi. Kroppen känns totalt urvriden, humöret svänger och hjärnan är såå trött. Enligt planeringen ska jag jobba fem veckor till, vi får se hur det känns de kommande veckorna. Kanske blir att tagga ner lite i slutet iallafall.

Övrig status är att sömnen blir bara sämre och sämre, sover inte bekvämt på något sätt längre och enligt R har jag börjar snarka. Inte så konstigt när jag knappt får luft alls längre när jag ligger på rygg. Illamåendet håller i och mättnadskänslan kommer direkt när jag äter, lite och ofta är det som gäller nu. Min blodvolym har ökat med ca en liter och förklarar de svullna fötterna och den konstanta känslan av värmeslag som råder. Pyret sparkar på som innan och det gör mer och mer ont på flera ställen i magen som börjar bli rejält utsatta. Jag märker att jag blir allt mer introvert och längtar efter egentid att bara sitta och mata en serie på Netflix och inte behöva tänka eller prata. Sådär kul fru just nu ;) Jag vill helst av allt bara vara hemma och fixa och dona eller ligga och filosofera inför vad som komma skall. Känner mig så disträ och har svårt att formulera och komma på ord när jag ska förklara något. Så jag kan erkänna att om fyra veckor eller så är Pyret mer än välkommen ut! Men att bara tänka den tanken gör väl att vi går över tiden fullt ut ;)

Pyret är nu 42 cm lång och väger ca 2,3 kg. Hon utvecklas allt mer och kan nu bekämpa mindre infektioner med sitt immunförsvar. Vid denna tiden börjar barnen att lägga sig tillrätta och på måndagens besök hos barnmorskan konstaterades att Pyret låg med huvudet neråt. Vi hoppas att hon stannar där och inte vänder sig om igen.


Likes

Comments

Som ni nog redan förstått så är hösten lite av min favoritårstid. Den känns liksom kravlös. Allt som krävs är en varm filt, en kopp te och en serie/film så är dagen/kvällen räddad. Den här konstanta känslan av att man måste hitta på saker och framförallt vara ute så fort solen skiner för att "fånga" de få strålar vi får finns inte. Och i år ser jag ju dessutom fram emot hösten ännu mer än vanligt.

Hösten innebär också varmare stickade kläder och efter att ha inventerat garderoben och insett att min kärlek till stickade tjocktröjor inte är den bästa om det ska ammas, om jag inte ska sitta med tröjan uppdragen på något obekvämt sätt fick det blir en sväng inom Lindex. Så mycket fint de fått in till hösten och jag fick med mig den härligaste öppna koftan i beigegråblåa färger. Att jag sen köpte ett par jeans också är så typiskt mig. De var så fina på provdocka (som givetvis hade koftan på sig också) och efter att besökt provhytten där byxorna gick över höfter och lår (alltid ett plus) men självklart inte gick att knäppa tänkte jag att jamen magen ska ju bort så dem kommer jag kunna ha (liite positivt kanske). Det får väl bli ett efter-förlossningen-mål att komma i dessa fina, raka, lite högre jeans med snyggaste avklippta benen. To be continued ;)


Likes

Comments

Första jobbveckan är över och helgen är äntligen här. Det har varit fullt ös men jag har varit förvånande pigg trots allt, troligtvis för att jag visste och ställt in mig på hur mycket som måste hinnas med de kommande veckorna. Dock har det verkligen slagit tillbaka ikväll. Kom hem och däckade i soffan, helt slut. Var hos barnmorskan i veckan och HB-värdet (tror jag det var) var lågt så nu är det järntabletter som gäller igen för att höja detta. Därav den extrema tröttheten som jag känt sista tiden. Men som sagt skönt med helg och den är helt tom så det blir till och vila som gäller.

Ikväll har jag som alltid när R inte är hemma kört en Jennie-orkar-inte-laga-mat-kvällsis: ost, kex, frukter, naturgodis och kycklingvingar. Till detta en Fanta lemon och serien Reign, oslagbart! Nu nått avsnitt till innan det får bli tack och godnatt.

Likes

Comments

Att "råka" springa inom Kappahl när man är en snabbis i stan resulterar nästan alltid i en liten kasse. Det är ju något speciellt med dessa pyttesmå, söta kläder som bara hänger där och väntar på att få följa med hem. Och Newbie är helt klart favoritmärket nummer ett. Det finns flera skäl till att just Newbie blivit det märke jag föredrar:

  1. Allt är såå fint. Det är spetsar, volanger, blommor och prickar i beige och finaste pasteller.
  2. Kvaliteten är mjuk och känns hållbar.
  3. De har rimliga priser. Livly har helt ljuvliga plagg men helt horribla priser för plagg som pyret kan ha i kanske 1-2 månader.
  4. De finns på hemmaplan = lättillgängligt ;)

Nu när BB-väskans innehåll snurrar i huvudet så konstaterade jag att det saknades gulliga plagg i strl 50 så det fick bli en runda inom Kappahl och det resulterade i en body, leggings (med spets såklart) och en gosig stickad filt.


Likes

Comments

Vi har i fyra veckor pratat om att vi skulle plocka blåbär men liksom aldrig kommit till skott. Men så ikväll när jag var oväntat pigg efter dagens jobb så tog vi oss i kragen och gick ut (ja vi har alltså 1 minut att gå för att komma till de bästa av blåbärsmarker så undanflykterna har verkligen varit i sämsta laget). Men en miljon knott och myggor gjorde att vi gav upp efter 10 minuter och resonerade som så att blåbär OCH hallonpaj är ju också väldigt gott :)

En härlig kväll och det känns ändå lite som semestern lever kvar när man fortfarande kan njuta av ljuset i många timmar när man kommer hem.

Likes

Comments

Fyra härliga veckor är slut och idag är det jobb som gäller igen. Men bara sex veckor till sen blir det en betydligt längre "ledighet". Nu är det verkligen nedräkning på riktigt.

Vardagslyx är viktigt speciellt den första jobbdagen ;) så idag blev det sushilunch med syster. Provade för första gången på grillade nigiri, riktigt gott!


Likes

Comments

Vi säger hej till vecka 33 och en 2 kilo tung och 40 cm lång Pyret. Hjärnan växer för fullt, huvudet blir större och bebben kan nu skilja på ljus och mörker och så även natt och dag. Hon verkar dock inte riktigt förstått det där med att vi sover på natten och är vakna på dagen, så det får bli det första att lära henne ;) haha.

Jag fortsätter att växa men vikten landar på 79,4 alltså ett hekto ner. Det måsta vara all motion jag chockat kroppen med denna veckan. Min övriga status är fortsatt kramp i vaderna, de är så ömma och musklerna stenhårda. Sömnen är inte heller på topp. Vaknar med sammandragningar, antydan till förvärkar och den ständigt tryckande blåsan som hon, vad det känns som, börjat sparka på. Jag har även sjukt jobbigt att andas när jag ligger på rygg, vilket enligt appen kan bli bättre nu när hon snart kan komma att lägga sig tillrätta. Det blir mer och mer otympligt att röra sig, vända på mig och resa mig upp.

Imorgon väntar besök hos barnmorskan så vi får se vad de säger om kramperna och hur pyret mår i magen <3


Likes

Comments

Nyss hemkommen från Norrköping och är helt slut-i-rutan-trött. Nu är sista semestertrippen gjord och det blev en tripp vi länge pratat om. Då jag är närmre 60 än 30 i sinnet och detta ofta speglar av sig i vad jag vill se och göra så styrde vi färden mot Söderköping och en tur på Göta kanal. Haha kanske inte vad alla 30-isch väljer att spendera en dag av sin semester med men det var verkligen mysigt och en tur helt i det tempo som passar mig just nu. Avfärd igår 11.00, två slussningar, lunch ute i Skärgården och sen hemma vid 14.30 igen. Helt lagom om du frågar mig.Tillbaka i Söderköping blev det glass på omåttligt populära (med en kötid på närmare timmen!) glassbaren Smultronstället . De har en helt galen mängd glassar att välja på och jag lyckades ta en riktigt hit med varm fudge, varma hallon, chokladglass och grädde, mums!Kvällen spenderade vi sedan i Norrköping med lite shopping (hittade äntligen en skötväska!) och pizza på Italienska restaurangen Pappa Grappa .Efter frukost strosade vi ytterligare lite till i stan, kollade in kaktusplanteringen och blev en efterlängtad hylla rikare i mysiga kvarteret Knäppingsborg. På hemvägen stannade vi i Gränna för lunch på FIKET och fick givetvis med oss en hop med polkagrisar också.


Likes

Comments