Jag har alltid älskat att fylla år och förr hade jag typ sett fram emot min födelsedag sen midsommar. Men i år kan man säga att fokus legat på annat och jag har typ glömt bort att jag fyller år. Känns inte lika viktigt längre.  Men i vilket fall som helst så har jag haft en väldigt fin födelsedag med min lilla familj. God frulle, fina paket och blommor, frisörbesök (VÄLBEHÖVLIGT och så härligt), smörgåstårtelunch, gofika och promenad i fina vädret (som kändes helt ok och inte som att vandra runt med tusen nålar mellan benet, Woop!!). 

Nu har vi precis ätit bruschetta och R ska laga en lammsadel som legat i frysen i en evighet. Själv ska jag fortsätta njuta av ett litet glas av vårt favoritvin AN/2 och chilla i soffan med Pyret.

Hoppas ni får en finfin torsdagskväll!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För att nu får det vara nog. Det är dags att sätta ner foten en gång för alla. Ingen ska behöva känna sig orolig över att gå hem själv på kvällen. Ingen ska behöva känna en hand på rumpan på ett dansgolv. Ingen ska behöva få en sliskig kommentar av en chef, tränare, lärare, kollega, "kompis" eller någon över huvudtaget. Eller lyssna på nedlåtande snack i fikarummet för den delen. De gamla hundarna är jävligt svåra att lära att sitta, jag säger därmed inte att vi inte ska fortsätta kämpa även med dem, men desto viktigare är det att våra småttingar som nu kommer till världen får lära sig från första stund vad som är rätt och fel. Hur man beter sig mot andra människor. Att ett nej är ett nej. Att man frågar innan man överhuvudtaget närmar sig någon. Att man inte använder vissa ord. Att man behandlar varandra med respekt. Och de enda som kan påverka detta är VI, de vuxna! De gör som vi gör, de lär sig av oss. Det är vår skyldighet att visa ett beteende som inger respekt och värme mot andra människor. För bryter vi inte trenden nu så kommer den bara att fortsätta.

Vi måste våga säga ifrån när vi ser något som är fel! Vi måste tillsammans stå upp för de som drabbas. Och FRAMFÖRALLT ska det vara helt otänkbart att ens ställa frågan vad den drabbade hade på sig, hur hen såg ut eller agerade. Det är helt oväsentligt! Det är den som utsätter en annan person för övergreppet, fysiskt eller verbalt som ska straffas och det är bara, BARA den personen som är skyldig och som ska straffas HÅRT.

Jag vill och KRÄVER att vår dotter får växa upp i ett samhälle där alla är lika mycket värda, alla får vara vem de vill, alla vågar vistas var de vill/ när de vill och alla får den respekt som de är värda. Där ingen ska vara rädd för att bli behandlad på ett felaktig sätt.

För nu får det vara nog!


Likes

Comments

Hon är något av en livsnjutare, vårat lilla Pyre. Naglarna växer som ogräs så nagelfilen är framme dagligen känns det som. Men inte Pyret emot, när naglarna filas och nagelbanden rengörs då somnar hon gott i famnen. Gärna med nappen som sällskap :) Hon gillar alltså manikyr, precis som sin mamma.


Likes

Comments

Idag gick bilen mot stan igen för nytt BVC-besök. Pyret väger nu 3815 gram och är 56 cm lång, så nu växer hon på som bara den och födelsevikten är passerad. Heja!! Dock har hon börjat ”pipa” när hon andas vilket låter väldigt obehagligt så vi fick en tid direkt till barnmottagningen. Där lyssnade de på henne och kollade syresättningen och allt såg perfekt ut. Pipet beror på mjuka luftrör och kommer växa bort. Skönt, men så obehagligt att lyssna på.

Efter besöket på barnmottagningen så fixade R med pappersinsamling och handling medans jag och Pyret gick en sväng. Syster jobbar i en butik i stan där jag ”råkade” trilla in och ut kom jag såklart med en påse. Men hey jag fyller år på torsdag så en fin fin blus i present till mig själv var jag allt värd! :)

En aktivitet om dagen är fullt tillräckligt och tar verkligen på krafterna så kvällen blir lugn med tacos och soffhäng.


Likes

Comments

Ännu en vecka har rusat förbi och idag blir vår lilla goding två veckor gammal. Jag förstår nu att alla säger att tiden går fort, känns som dagarna bara försvinner. Vi vaknar och helt plötsligt är det kväll igen. Men det är väl så det ska vara i ”bebisbubblan”. Bara ta dagen som den kommer och så sakteliga börja lära känna varandra :)


Likes

Comments

Nu har vi äntligen tagit tag i att öppna den fina blöjtårtan som vi fick på babyshowern. Den innehöll så mycket fina saker, blöjor och kläder. Zebraspeldosan premiärspelade vi på skötbordet igår kväll när Pyret hade ont i magen och hon blev helt paralyserad och tyst som en mus, succé helt enkelt.


Likes

Comments

Idag laddade vi hela förmiddagen för att ta oss in till stan och mätning/vägning på BVC. R jobbar så mormor fick agera stand-in då jag inte känner mig helt bekväm med att åka bil ensam med Pyret ännu. Så skönt att ha någon som satt med henne i baksätet och stannade i bilen medans jag sprang runt och gjorde ärenden (eller sprang och sprang.. snarare vaggade fram som mamma så fint påminde mig om, men det får väl ändå vara ok om man klämt ut en bebis för 11 dagar sedan :P)

Pyret fick iallafall godkänt med 140 gram upp på fem dagar och 0,5 cm längre. Så nu väger hon 3630 gram och mäter 55,5 cm. Härligt att amningen kommit igång och gett resultat. Skönt också med alla småsaker som jag kunde stryka på att-göra-listan.

Nu inväntar vi pappa Rs hemkomst, då blir det kvällsmat framför Bonde söker fru :)

Hej från BVC. Vi valde ett privat BVC med den goaste sköterskan som verkligen förklarar, hjälper till och svarar på alla frågor man kommer med. BVC ligger på familjecentralen i stan vi bor och där kommer vi nog hänga en del framöver på alla mysiga aktiviteter de anordnar.


Nöjd mormor som fick rulla vagn och hänga med Pyret. Perfekt med en sjuksköterskemormor när sjuksköterskepappan inte kan följa med och ställa alla de där frågorna som jag glömmer och inte förstår <3


Likes

Comments

Idag tog vi oss i kragen, Pyret och jag, och gick ut på en väldigt liten men ack så välbehövlig promenad. Vi strosade området runt, slängde sopor och hämtade posten. Härligt höstväder med hög klar luft, sol och helt vindstilla. Sen fick hon sova ute i vagnen en liten stund när jag planterade sticklingar, vilket verkade mycket uppskattat.

Men vilket projekt det är att ta sig ut, först ska det ammas, bytas blöja, klä på pyret och sen sig själv. Och det svåraste av allt, vad ska hon ha på sig?! Kände henne i nacken typ hundra gånger för att se så hon inte var för varm. Denna eviga noja för om hon är för varm, för kall, hungrig eller ligger obekvämt kommer nog bara att bli värre :P

Likes

Comments

Contains affiliate links

I samarbete med Irislights har jag fått hem den fina ljusslingan ”Gotland” som fått pryda tavlorna i vårt vardagsrum. Den passar perfekt i färgerna och ska få höja mysstämningen ytterligare ett snäpp kommande höstruskskvällar. Provade även att lägga den på bordet som bordsdekoration vilket blev riktigt snyggt! Nu inväntar jag skymningen så jag kan tända slingan.

Slingan hittar ni bland annat på Royaldesign, Rum21 och Svenssons i Lammhult och den finns i en massa färger och två olika längder.

Likes

Comments

Vilken mysig förmiddag vi hade idag jag och Pyret. R åkte för att jaga vid 07 och vi sov vidare till 08 då jag gick upp och plockade lite och åt frukost. Väckte henne kl 09 för amning, blöjbyte och påklädning. Sen så har vi bara hängt runt här hemma och städat och fixat. Hon var vaken hela tiden och hängde med på armen, det märks sådan skillnad, på bara några dagar är hon så mycket mer vaken och med. Tror det är amningen som börjar fungera och gjort susen. Kunde till och med ta en dusch med pyret liggandes i babygymmet. Verkligen succé det där gymmet, även om det är i pastell och inte har en massa grälla plastleksaker "som alla barn gillar" ;)

I eftermiddag har vi haft besök av "tant" Emma med familj som kom med lunch. Supermysigt att äntligen träffa dem som en egen liten familj <3

Nu ligger jag i sängen och ammar nedans R lagar raggmunkar med fläsk. Perfekt arbetsfördelning om ni frågar mig! :)


Likes

Comments