​Kanske ska börja berätta lite om Mamma eftersom jag inte bloggat på länge nu.
Hon skrev som sagt ut sig själv eftersom hon vägrade vara kvar på sjukhuset. Efter massa tjat så blev vi nästan ovänner istället. Hon var utskriven en dag och åkte akut till lasarettet igen med ambulansen. Slöt med att Josefine fick sitta där hela natten för att se till så hon skrev in igen och mådde bra. Efter 4 dagar till på sjukhuset ville hon ut därifrån igen. Och läkaren ville väl kanske inte riktigt det, men hon kände sig bättre så det fick bli en utskrivning. Nu mår hon bättre och jag hoppas verkligen att hon kommer inse att det är vi som drabbas hårdast av detta. Jag vägrar sitta på intensiven en gång till. 

Tiden efter detta har varit jobbig den med. All ovisshet och otryggheten att veta vad som händer i hennes kropp nu när den är så svag. Men som sagt, jag kan inte göra någonting åt saker och ting. 

Ja, som jag skrev. Det är synd om mig. Jesper är på fastlandet och kommer inte hem förrän fredag. Hur ska man klara av detta? Första natten gick ganska bra, men huuu va tomt det är i huset utan honom.
Fick massa energi av lillasyster som var här en snabbis iaf. Min underbara lilla lilla lillasyster! Ses om en månad igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Full rulle idag. Varit och jobbat en stund innan jag åkte till mamma för att hämta upp henne så vi kunde åka till lägenheten. Känner att jag verkligen har fullt upp nu men det ska nog gå bra ändå. Efteråt så köpte vi räkmacka i cafeterian och åt uppe på mammas rum. Härlig utsikt har hon iaf 😊
Ska fortsätta lite här hemma i morgon så man kan få ordning på allt. Möblera om, flytta upp, ner med Jespers dator och lite så. Tur han inte vet att vi ska sova uppe och att hans dator ska ner. Han är nog trött på mitt ordnande, men förändringar i vardagen är bara bra säger dom 😊

Var tvungen att testa den där svarta ansiktsmasken.. aldrig mer!! Herregud vilken smärta när den skulle åt 😈


Likes

Comments

Hade egentligen tänkt mig en lugn kväll igår och försöka sova tidigt. Sköt med att en arbetskamrat ringde och sa att hon kunde ta mitt morgonpass så jag kunde följa med Jesper och hans kompisar med respektive. Hade otroligt trevligt, kom dock hem väldigt sent, men men. Fick en annan vägbeskrivning än den vanliga, men när jag egentligen skulle stänga höger så stängde jag åt andra hållet. Slöt med att jag var långt nere vid st. Olofsholm. Herregud!! Jeppes undrade varför klockan nästan var 5 och det var ljust ute. Ja så kan det gå när jag är trött och vill hem fort.

Ska åka till jobbet om en stund. Skönt att få aktivera sig lite 😊😊

Likes

Comments

​När man tänker att man ska hinna med mycket så blir det aldrig så.
Morgondagen gick åt till att vänta på mammas röntgen. Evigheter tar det när man väntar.
En bakterie har orsakat hennes dumma feber, men med någon annan sorts antibiotika tror läkaren att det ska bli bättre. Förhoppningsvis så kommer hon att komma på en annan avdelning i morgon. Sen väntas vårdplanering, flytt, planering och massa annat. REHAB framförallt!

Här hemma är det som vanligt, jordgubbarna börjar blomma nu och min kaprifol börjar få massa blad på sig.
Trappan är snart färdigslipas och snart ska den målas. Vet inte hur länge jag höll på med den där trappan, evigt jobb kanske man kan säga.

Har även skickat in mitt uppdrag till skolan.
Sååå skönt att jag kommer vara klar inom 1 månad. Sen kan jag släppa det och fokusera fullt på de som komma skall..! Denna sommar kommer blir annorlunda. Förra sommaren under min semester satt jag 3 veckor på Intensiven och väntade på att Mamma skulle vakna. Denna vår satt vi bara 1 vecka tack och lov! Så nu vill jag inte vara där igen. Aldrig någonsin mer!!!!
Så med andra ord, denna sommar kommer bli kanon om man tänker tillbaka på den förra!
Jag ska göra allt jag kan för att det ska bli så bra som möjligt, med ALLT!


Likes

Comments

Helt otroligt att jag sov så här länge idag. Kom väl i säng för sent skulle jag tro.
Är trött på blåsten men annars är det fint väder. Jag ska slipa av trappen nu när vi har andra sandpapper. Sen blir det plugg resten av dagen. Har bara lite kvar innan jag är klar. Känns otroligt skönt.

Likes

Comments

För första gången på väldigt länge känner jag mig väldigt fin. Var och gjorde naglar idag med Josefine ( Tack älskling för att jag fick de av dig)☺
Gjorde även en spray tan så nu blev man brun och fin med ☺
Var förbi mamma idag på eftermiddagen innan jag skulle jobba med.
Ännu feber men den har sjunkit lite. Låg på 38.2 nu ikväll iaf. Hoppas verkligen att hon får komma ner på en annan avdelning i morgon. För då känns det som om de tycker hon är bättre i sitt tillstånd.
Kommer bli en tuff tid framför oss alla. Men tillsammans fixar vi självklart allt som vanligt!!
Får krypa ner i sängen och försöka sova en stund. Hoppas någon är sjuk på jobbet i morgon kan jag jobba 😊 Känns som jag behöver det, tänka på något annat 😢Likes

Comments

Att få se mamma vaken var underbart. Josefine hade varit där några timmar innan jag kom. Mamma var lika envis som förut och Josefine och Robin fick köpa massa cola till henne 😀
Mamma hade svårt och få fram orden hon ville och jag tyckte det verkade konstigt.
När dom skulle lägga henne i sängen började hon skaka och frös väldigt mycket. Efter 4 täcken på sig ville jag att de skulle ta tempen på henne. Sköterskan ville nästan inte säga vad hon hade för temp men självklart skulle jag veta!! 40 graders feber hade hon!!! Inte konstigt att hon pratade i nattmössan och sa hela tiden att folk var sura. Hon såg även folk i rummet som inte ens fanns. Men nu skulle hon få febernedsättande in i blodet på en gång. Hoppas verkligen inte att hon har någon infektion i såret! Dom måste få ner hennes feber!! 😯

Likes

Comments

Mamma klarade det, peppar peppar.
Hon har varit utan respirator en timme nu och hon har fixat allt kanon.
Min starka lilla mamma.
De gick mycket bättre än de trodde. Och jag lovar att jag aldrig mer ska säga något dumt om sjukvården på Gotland.
Dom hjälpte mamma att kämpa på och bli bättre. Tack gode gud!!

Likes

Comments

Jag kan inte riktigt slappna av. Hur ska mamma klara av detta idag?
Jag fasar för den där tacken och jag hoppas så otroligt att dom inte sätter in en sån.
Blev även lite orolig igår när hon fick andningshjälp av respiratorn hela tiden och inga tecken på att hon ville andas själv. Men dom sa att hon ännu var nedsövd efter operationen. Jag vet ju inte ännu hur natten varit och om hon har feber just nu. Men dom vet ju hur man gör hoppas jag.
Hon lovade att de skulle ställa in akutvagnen denna gång så slipper det bli panik ifall dom inte skulle få ner slangen i halsen igen.
Men jag ska tänka att dom behöver aldrig få ner slangen igen eftersom hon kommer fixa att andas själv på första försöket.
Kämpa på nu lilla Mamma. Du är stark.

Likes

Comments

Operationen gick bra för lilla mamma idag. Jag hoppas att morgondagen blir lika bra som den varit idag.
Det finns så många delade känslor med denna dag. Jobbigt att mamma inte kunde väckas idag men det är likabra då hon ändå behöver vila och att dom vill vara fler läkare när hon ska kopplas bort från respiratorn.
De jobbigaste som jag nu kommer ihåg är att man säkert kommer göra flera försök att koppla bort den. Alla lyckas inte andas själv på första försöket. Minns att de testade 3 gånger i somras och de lyckades inte alls. Så det fick bli en track.
Jag hoppas att mamma klarar det på första försöket så jag äntligen kan få prata med henne igen 😊

Efter denna hektiska dag så blir det nu sängen. Herregud så härligt det är att lägga sig i sängen när man hör regnet utanför fönstret och har mannen i sitt liv bredvid sig 😊

Likes

Comments