Header

Jag vantrivs nåt så jävulskt med mitt hår just nu, det har tråkig färg, det skulle övervinna klassiska herr Svintotuss som fastbrända stuvade makaroner-förintare med sjumilakliv, det är tunt som hälen på en strumpa som gått Pilgrimsleden utan avbyte pga great hairloss efter graviditeten så jag har charmerande 1dm-strån som står härs och tvärs upp och ut över hela huvet. Och det är för kort på grund av kombinationen av en kökssax och en impulsiv less-på-håret-människa.

Jag pallar inte att ha clip-on-extensions, de kliar och de luggas, clipsen öppnas och står ut som en tuppkam på ra dom ställen och är bara störiga och äter dessutom av håret. Jag känner inte för att lägga en tusing på nya slingor med såna klämihopringar som jag hade innan graviditeten och dessutom varken orkar jag eller har tillåtelse av Mini Me att sitta still så länge som det tar att sätta i dem och efter några månaders användning så blir det små microskatbon ovanför fästena på varje slinga då det egna håret lossnar och tror att det ska falla till backen men istället sitter ihopklämt på mitt kranium, som är ett rent Hell att försöka reda ut när jag väl orkar ta ut slingorna.

Så då återstod det där med tejp-hår, låter oerhört skrämmande, som tuggummi i håret liksom. Jag har testat det en gång för länge sen, men vad det var för skit det vette tusan för DET blev tuggummi och jag vet inte hur mycket hår jag blev av med när det skulle ut och hur mycket skinn som lossnade från min stackars skalp. Det var inga småbitar utan bitar som täckte hela huvet som jag limmade på och klissade fast på min arma skalle. Ett svart, segt jäkelskap, det var som tjära när det skulle ut... Vill man vara fin(?).... det såg säkert rent förjävligt ut från första början. 😜

Ja... till saken... mitt hår är för tunt i kombination för kort = vantrivsel så jävulskt, så jag straffar det genom att knöla ihop det till en boll på huvet dag som natt. Då skärper det nog till sig tillslut skulle man kunna tro, eller inte. Varje morgon vaknar jag med ett ännu värre skatbo än dagen innan. Wonder why? Så jag tog helt sonika och beställde hårtejp och igår kväll satt jag och tillverkade egna tape-hair av mitt gamla dammiga clip-on-set bara för att se om det funkar. Jag hann inte få fast dem på huvet igår, hoppas på ikväll. Det är inte längden jag är ute efter, för längre hår går inte att röra sig med här utan att det blir tillfångataget utav klåfingrar nästa sekund, utan bara för att få lite lite tjockare hår så jag slipper känna mig som en urvriden golvmopp som jobbat på olackat betonggolv hela sitt tragiska liv.

Det ser ju lovande ut så länge de ligger på bordet i alla fall 😜 hur länge de små stråna sitter fast på tejpen återstår att se då det bara är tejp på ena sidan. Risken är att jag går runt och fäller värre än katterna och hostar hårbollar framåt vintern. 😜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Med en ostämd och dessutom ostämbar liten gitarr vill hon vara som pappa. ❤ Synd att jag är så kass och knappt kan spela en ton på dylika ting, hon blir rätt less när hon tjatar på mig att jag ska spela för henne på dagarna så hon får dansa och så blir det liksom nåt som låter som ett åskoväder istället. 😂

Jag gjorde ett sånt där Life Hack som det så modernt kallas imorse. Satte en halv colaflaska på kranen i badrummet så hon lättare ska nå strålen. Gjorde hål och knöt fast ett resårband att dra runt kranen så den blir lätt att sätta dig och ta bort. The Problem? Det var skitkul att skvätta vatten och det var skitkul att vinkla flaskan åt olika håll så vattnet for åt... alla olika håll inklusive på mig. Smart Grinde. 😜 Men hon blir så bekymrad när nån eller hon själv blir blöt eller kladdig så hon skyndade sig ner från pallen och hämtade en handduk för att torka mig! Fantastiska lilla varelse. 😍❤

Likes

Comments

Så känner jag mig ungefär när jag tänker på vilka serier jag följer nu efter Linnéa kom. Jag följer hela två stycken(!!!), till skillnad mot innan då jag plöjde flera avsnitt av en serie per dag och typ en ny serie i veckan. Båda dessa går typ samtidigt under året så halva året har jag inte ett skit att se på numera. 😛 lika så bra är väl det kanske, det går åt för mycket tid. Jag började kolla på "Bonde söker fru" förra året för att en släkting var med och blev stenfast och det är inne på 4:e avsnittet för den här säsongen.

Och så har vi "Mycket Bättre" som jag följt sen andra säsongen tror jag, vilket har säsongsstart idag, weeeee! Det blir kul att Tommy Nilsson är med, han hade ju många hits i min ungdom. 😉 Som "Öppna din dörr" och låten i den där ölreklamfilmen för Pripps som ständigt gick på TV:n. Sen vette tusan, Jill Johnson känner jag såklart till, Lisa Ekdahl var också en som dök upp när jag var yngre och jag minns vad jag störde mig på hur hon sjöng "Vem vet inte du", som jag gissar var genombrottslåten, efter det har jag nog inte hört så mycket mer av henne tror jag. Danny Saucedo, aldrig lyssnat på honom vad jag vet. Magnus Carlsson, dansband är inte direkt min genre så (Fast det var ju inte han utan Magnus i Weeping Willows insåg jag när programmet började, haha, tur man har koll). Little Jinder, no idea, men tydligen en dotter till Åsa Jinder.

Det känns som precis lagom hjärnaktivitet efter dagar som är fyllda med drakdanser och krälande på golvet. 😛

Likes

Comments

Jag blev inspirerad av @Pippilula att skriva om mina fadäser med fordon. Så att ni kan ju för sekunden helt glömma bort att jag jobbar med att just framföra fordon. Tack.

Jag har guuuuschelov inte varit med om så överdrivet många grejer trots att jag haft körkort sen 1998 och kört taxi sen 2005. Urgammal. Nån smågrej har jag förstås lyckats med, som att köra av en backspegel och en större grej som jag gick riktigt all in med så jag får vara väldigt tacksam att jag klarade mig så bra som jag gjorde.❤ Så vi kör väl tre:

  • Första grejen hände såklart när jag precis tagit körkortet. Jag hade fått låna en gammal Volvo 140 av pojkvännens bror, en sån där med en meter lång växelspak, 4 växlar och en hastighetsmätare som mer liknar ett måttband. Jag bodde 3 mil från stan och skulle glad i hågen, pirrig i magen och alldeles uppihejsan i det blå av att få köra en "egen" bil, köra till skolan. 1km hemifrån missar jag totalt det väsentliga i att ratten bör vridas för att kurvor ska tas korrekt. Hej Farbror Dike, trevligt att råkas *stirrögon och hjärtsnörp* Jag körde upp på vägen igen och fortsatte, tur i oturen hade jag fått punka och tog mig inte så långt. Det visade sig när däcket skulle bytas att jag förmodligen kört över en vass sten och skurit av en bromsledning!


  • En sån där helt hjärnbefriad grej var vid lassa i stan för nåt år sen. Jag hade lämnat av kunder och hade väl hjärnan full av valet om jag skulle äta mat eller inte äta mat innan jag for hemåt antar jag. Jag körde från avlämningsplatsen och skulle ut på vägen från parkeringen och hör plötsligt ett *KRAAAAASCH SKRAAAAAP NAGLARPÅSVARTATAVLANGNISSEEEEEL* Jag nitade såklart och satt helt tomögd med pulsen på max och undrade vad fan som hände, först trodde jag det var nån annan som gjort ljudet men med tanke på att det var helg och stendött runt omkring så fanns det nog tyvärr bara en skyldig. Moi. Här skulle man kunna tro att jag backar tillbaka, men se det gör jag inte, utan jag forsätter framåt tillsammans med samma ljudeffekter som sist. Bakom mig dyker en väldigt tillplattad skylt upp, en liten skylt, ändock en skylt jag suttit och stirrat tomt på i många år när jag stått på samma fläck och fördrivit tiden. Men just den dagen då fanns den inte! Skylten som står i mitten på utfarten. Förrän den lömske jäveln dök upp rakt framför bilen så jag inte hade en chans att väja! Jag körde ner en gata och stod och funderade ett tag på vad i helvete som hände, sen körde jag upp till den stackarn igen för att se hur han mådde. Jag tror han fick kila vidare.


  • Och så tar vi en tredje och den värsta; när jag voltade ett par varv och sköt ut resväskan genom sidorutan.

Det var den 5 juni 2009 och jag var på väg hem till stan efter att ha varit på mormors begravning tidigare på dagen. Jag hade inte kört långt, kanske 6-7 km, när jag kommer ut i gruskanten bredvid asfalten av någon anledning. Tankarna på annat håll förmodligen.

Jag vaknar till och får panik och kastar om ratten för att komma upp på vägen med däcket igen. När jag kommit upp och var på väg över till fel vägbana förvandlades asfalten till en isbana, jag vet inte om jag råkade trycka på gasen istället för på bromsen, men jag tappade kontrollen och bilen lydde mig inte alls och plötsligt var jag i full fart på väg ut i diket med bredställ på höger sida igen. Det jag minns sen är hur jag bara ser en massa grönt som svischar förbi vindrutan utan stopp och de overkliga dova våldsamma stötar som går genom bilen och som aldrig verkar ta slut. Samtidigt går allt i slowmotion, medan jag sitter och trycker ryggen mot sätet allt jag kan och bara tänker lugnt: "jaha, det är såhär det ska sluta alltså. Nu är det slut" Jag inser mitt i allt att jag inget kan göra åt situationen.

Tillslut så hör jag bara en sista duns och jag trycks ner i sätet och allt stannar av. Radion spelar fortfarande musik. Allt var så spöklikt, overkligt. Jag klev med de skakigaste ben jag nånsin haft ut ur vraket som otroligt nog hade landat på hjulen och med fronten vinkelrätt mot vägen!

Medan jag håller på att kliva ur bilen kommer en motorcyklist och stannar för att larma, det visade sig att han jobbade på ambulansen i Dalarna! I nästa bil som stannade satt en deltidsbrandman! Snacka om att det var meningen att jag skulle klara mig. Mormor var säkerligen också där och vakade.

Det jag direkt jag kommit på benen gör är att vingligt och förvirrat gå runt i skogen för att leta min resväska som jag hade liggande i baksätet, idiotiskt nog, den hade kunnat ha ihjäl mig bara den. Vänster sidoruta bak var helt borta så där hade den uppenbarligen flugit ut, men den fanns ingenstans. MC-killen stannade kvar och försökte få mig att sitta ner men gav sen upp och hjälpte mig leta. 😉 Ambulansen kom och jag fick åka på Hc i Funäsdalen med endast några revor efter bältet och jävligt mörbultad och stel förstås, de tyckte att jag skulle köpa mig några kassar med trisslotter. Pappa hämtade mig och vi åkte bort till olycksplatsen för att leta väskan en gång till. Bärgningsbilen är där och är i full färd med att dra upp bilen och där under bilen låg resväskan som flög ut genom sidorutan! Hur är det möjligt?!

Jag drog fronten rätt ner i en jordvall alldeles bredvid en telefonstolpe det första jag gjorde, inte snett ner i diket utan rakt ut i skogen som om jag gjort en 90-graderssväng på vägen innan det bar iväg. Och därifrån studsade jag, jag minns känslan av de där dunsarna väl, och snodde runt och landade förmodligen på bakdelen, avgasröret blev fyllt med jord, och sen studsade jag säkert några till innan jag på nåt underligt vis lyckades landa på hjulen och dessutom med fronten rakt mot vägbanan. Jag fattar inte alls. Jag är bara tacksam. Det hade kunnat gå hur illa som helst. ❤

Posar väldigt moget 😉 vid vraket i Sveg, dit den bärgades, när jag och stackaren som lånade ut bilen till mig var dit några dagar efter och skulle se hur illa det egentligen stod till. Rätt så illa.

Genom bakrutan flög resväskan ut och hittades sen UNDER bilen. 😲

Likes

Comments

Finns det en sak jag cravear minst 8 dagar i veckan så är det ost. Vilken fantastisk uppfinning. Fast bara om den heter Hushållsost eller nåt annat som knappt smakar nåt, såna små ostkuber med kossor på och de där trianglarna i en rund burk går också ner, likaså fetaost tillsammans med tomat. Men inget slår en gammal hederlig Hushållsost. Den är som potatisen, passar till allt, fast bättre. Och godare.

Ikväll skrev jag en kommentar om ostchips där en tjej ville ha tips på ickepotatischips och cravingen satte ju igång storartat förstås så jag var tvungen att kasta in en plåt med dessa fantastikum i ugnen själv. Det är bara att hyvla ostskivor och vika dem på mitten och lägga på en plåt med bakplåtspapper och salta/krydda med vad man vill. Grilla högt upp i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter. Klart! Jag har oftast bara flingsalt på mina eftersom de enda chips jag äter är lättsaltade Naturchips. Men ibland kryddar jag några med svartpeppar, paprika eller grillkrydda. Och så mycket gladare magen blir av ost än av potatis. 😊

Likes

Comments

Det är få saker som är så irriterande som att få saker i ögat som vägrar försvinna. När de dessutom gjort sig osynliga så de är omöjliga att hitta och klamrar sig fast med skalbaggefötter inuti ögonlocket så inte ens våldssprutande av fyra stycken såna små ögondroppsgrejer i alla vrår och kanter på globollen får det att ge sig och dra därifrån. Det har suttit där sen igår kväll då jag gnuggade mig i ögonen, lär vara nån fiskekroksliknande maskaraklädd ögonfrans I guess, men den borde jag ju sett. Fast den kanske dog och blev en vålnad där inne av mitt våldsgnoende som jag idkade i en halvtimme innan jag tog mitt förnuft till fånga och gick för att syna den i spegeln. Imorse vaknade jag röd och svullen och med klumpar i ögonvråna som fungerade som hänglås, den hade väl tänkt bosätta sig där den jäveln och låsa mig ute. Utelåst från mitt egna öga!

För ett par veckor sen så körde jag ju in en ögonpenna i ögonvitan på det andra ögat, eller snarare de vassa träspetsar som kom av en misslyckad vässning så jag trodde jag skulle behöva släpa mig till HC och få mina sminkkunskaper sågade vid fotknölarna. Men det var bra redan morgonen efter märkligt nog. Jag får liksom ta och lugna mig nu, ögon är bra att ha, de ser dessutom perfekt så det vore onödigt att hyra ut ett till oärliga hyresgäster och idka självskadebeteende på det andra.

Alltså jag är så sliten! Därav menlöst dravel. Jag förstår inte men jag känner mig som att jag inte sovit på ett år, helt plötsligt, jag har ju faktiskt inte sovit på 1.5 år. 😜 Nä men det har ju gått bra ändå trots att jag knappt sovit en hel natt på hela den tiden. Men nu plötsligt känner jag mig som den 40-åring jag snart är 😜 Trots att Linnéa överlag sovit bättre på nätterna den här veckan sen vi drog ner till en tupplur så vaknar jag med känslan av en gammal mumie som kommer upp i solljus. Jag är så trött, så sliten, jag känner knappt igen mitt eget tryne i spegeln, håret är som en gammal använd svintotuss eftersom jag inte ids göra nåt annat åt det än att ha det i en boll på huvet dag som natt. Jag kastar på mig lite cc-kräm och snabbsminkar mig för min egna trevnads skull vilket jag sen under dagen gnuggar ut, passade inför Halloween. Jag går runt i mysbyxor med hundknän och tröjor som förlorade sin form på 90-talet. Och vid 18 är jag nästan tröttare än Linnéa och vill lägga mig.

Tanken slog mig just att det kanske är en förkylning som ligger och lurar? Eller kanske att det är en inflammation i hakspetsjäveln trots allt? Nåt lurt är det för såhär sliten brukar jag inte känna mig, brukar inte vara förkyld heller så skulle det vara nåt sånt så är väl kroppen i chock på grund av det. 😜

Försökte ta kort på oss med blixt i ett mörkt sovrum. Det gick sådär. Det intressanta var att titta på hur blixten lyste på väggen bakom sängen. 😂

Likes

Comments

Det är ju ett genfel hos folk som är morgonpigga, det är ju helt galet att vakna och kliva upp innan solen gått upp, det förstår ju vem som helst. 😜 Hur skulle det ha fungerat för grottmänniskorna liksom? De hade blivit kattmat direkt. 😉 Jag läste det faktiskt i Illustrerad Vetenskap för länge sen. Faktiskt. 

Och på tal om det så har vi börjat med en ny sovrutin för Hennes Höghet. I måndags gick det inte alls att sova på eftermiddagen då det först kom ett stycke myssjukt lurvdjur och sa "Iiiiihhhh iiiiih" i våra öronhål, sa gonatt åt djuret och slappnade av igen. Därefter kom nästa flurdjur och stampade omkring nedanför sängen med sina stenhårda och stilettförsedda katt(?)tassar och sjöng upp med sin allra bästa tjatgnällröst för att få gå ut. Då var det kört och fröken förvandlades till en stel vrålbanan när jag försökte få henne att slappna av för 53:e gången. Men trots att hon bara sovit den vanliga luren 9:30-10.40 så gick eftermiddan och kvällen jättebra och hon var på bra humör utan kycklingpappaluren mellan 14-15. Hon var ju dock tröttare än mina stackars krukväxter långt innan läggdags, är man trött. 😉

Så då fick det bli dags för ett experiment med sömnen. Så i två dar har hon fått lägga sig kl.11 istället och sen ingen mer vila förrän läggdags. Igår sov hon 2 timmar och idag återstår att se... (UPDATE: Jaha det blev hela 1.20h... 😑 Detta blir spännande. 😜)

Till det morgontrötta asets (The Mother) desperation så ska inte den söta lilla prinsessbakelsen sova längre på morronen i vilket fall. Näh! Hon vaknade 6.30 i tisdags efter den lilla sömnen hon krafsade ihop på måndan och det är förvisso nästan så det går att kallas sovmorgon i det här huset. Idag var det som vanligt, fast värre... strax efter 5 låg hon och ömsom småbabblade, ömsom klev på min strupe, ömsom kastade vattenflaskan i huvet på mig i sitt försök att duktigt ställa den på huvudgaveln. Och när Emils klocka ringde 5.30 och han kliver upp och stökar på och går ut genom dörren så var det ju färdigt. VART har hon fått denna solskenochfågelkvitteruppföretuppenpåmorgonen-gen ifrån?!

Igår när vi var i kohagen och klättrade upp och ner, det var jättekul att gå nerför eftersom det gick så fort i småbenen. 😂 Hon är jätteduktig på att hålla balansen nu när det bär iväg nerför ute på alla knölar och rötter och små tjocka lår far åt alla håll. Och ramlar hon, då tycker hon bara att det är kul och skrattar åt sig själv. 😍

Likes

Comments

Det kan ju ha både för- och nackdelar att beställa saker, framförallt kläder, som kommer från ett land där vuxet folk är både kortare och nättare än vad en 10-åring är på den här delen av Tellus. Alltid glåmar jag mig rödsprängd på storleksguiderna innan jag beställer vilket brukar innebära att jag måste lägga ett plagg i storlek XL i varukorgen, XL!!! Fläskläggsdemonen frodas av bara tanken på att behöva ta två storlekar större än vad jag egentligen inbillat mig att jag har. Inte alltid kommer kläder som fit like a gloooove. Inte alltid ser de ut som de gjorde på produktbilden. Tillåt mig rågarva åt denna fantastiska passform. 😂 Eller ska jag klaga på min kropps passform kanske. 😜

.

Hur jag inbillade mig att den skulle se ut:

När verkligheten kom fram. 😂👍 Nu fick jag dôvle nog inte till nån rättvis bild. Jag hade säkert kunna ta en L, då det är dragkedja på ryggen och den har jag inte behövt använda nu. Kuporna petar liksom ut från kroppen på sidorna mot armhålorna. Men det värsta är nog profilpassformen... alltså? Hahah! Nu syns inte det heller så bra här men den står ut som ett indiantält åt alla håll. Och tro inte att den där spetsgrejen i midjan ser till att fixa passformen skapligt, oh nej, den följer med resen av tältformationen. Resultatet blir att se ut som en oerhört höggravid med oerhörd putrumpa. Men jag gillar den, så om jag lyckas sy in den lite så funkar den förhoppningsvis ändå.

.

Åh well... vad är väl en bal på slottet. Den kostade typ 2 kronor men jag fick vara nyfiken och förväntansfull i 2 månader innan jag slutligen fick falla ihop av besvikelse och depression över dess ofantastiskhet. 😜

Likes

Comments

och hur det kan se ut nuförtiden. 😉

Det var länge sen jag skrev om Linnéas potträning nu, ja det är förvisso en del av min träning också frånsett att jag som tur är vet när jag själv behöver köra turbon till dass. 😜

Vi började potträna när hon var bra precis 8 månader (skulle fylla om två dagar, nu är hon 1 år och 4.5 mån) eftersom vi fick en potta av mamma och pappa och mest bara tänkte testa för skojs skull. Hon kissade redan första gången hon satt på den! Om det var en lyckträff eller ej vette tusan. 😜 Vi har tagit allt med ro och inte stressat fram nånting, vi har aldrig tvingat henne att sitta på pottan om hon inte vill osv utan bara berömt henne när hon gjort ifrån sig och sagt tex att "det var väl skönt att kissa på pottan istället för i blöjan/på golvet?" Och hon har alltid tyckt det varit kul att se vad som kommit i pottan.

Det svåraste har varit att känna på sig när nån annan är nödig, i början var det en ren gissningslek och hon fick finna sig i att sitta på den konstiga stolen innan och efter varje måltid, sovning, lek och då och då. Det var ju inte lätt för henne heller att förstå varför hon skulle sitta still på den där stolen och glo så vi fick ta till allehanda knep - leksaker, böcker, sånger för att hon inte skulle kasta sig framåt för att komma ner på golvet. När hon började kunna resa sig själv så kom hon såklart på att våra byxben var bra att ta tag i när man satt på pottan för att komma därifrån. 😉 Men ända sedan första gången vi började med potta så har hon inte bajsat i blöjan en enda gång! Jo nån enstaka gång då det varit panik och vi inte varit hemma förstås, men det har inte varit meningen. Det måste vara väldigt speciellt att upptäcka känslan av att slippa ha bajs i fulla rumpen.

Hon går utan blöja hela dagarna förutom när vi ska ut eller iväg och nu kommer det sällan nåt på golvet. I helgen så började hon till och med gå på pottan självmant utan att ens säga till oss! Förr har hon försökt berätta för oss att hon behöver gå, vilket tröga päron inte alltid fattar, genom att vilja upp i famnen, springa iväg ut i hallen tex, bli gnällig. Då har hon ibland kissat en liten liten skvätt framför oss för att liksom förtydliga vad hon vill. 😂 sen kommer resten på pottan. Det är inte lätt att inte kunna göra sig förstådd. ❤ Men som sagt, i helgen så satt vi och lekte i vardagsrummet och plötsligt så sprang hon iväg och blev borta. Så vi gick och letade och då har hon satt sig på pottan i mörkret inne på dass och startat ipaden, där satt hon i godan ro. 😍 Och sen dess så har hon gjort så flera gånger, duktiga lilla tjej. ❤ Jag tror även att hon blivit mycket bättre på att hålla sig nu, att hon känner att hon är kissnödig och även lärt sig att kontrollera det, till viss gräns förstås. För ibland kommer det rejäla störtfloder när hon väl sätter sig på pottan, det finns ibland inte tid till att gå och sätta sig där när man är en fullt upptagen prinsessa. 😉

Nästa steg är nog att ha kläder på utan blöja, hon kissar nämligen ofta i trosorna/byxorna av nån anledning. Men hon tror väl att hon har blöja när hon har kläder helt enkelt eftersom det alltid är så när vi ska iväg. Och så får vi öva på att klä av, kläderna ska helst dras bakåt eller framåt och det funkar inte så bra på byxor och blöjor. 😜

Tänk så otroligt mycket en så liten människa faktiskt förstår!

Fann en bok om potträning som hade varit skoj att läsa där i början om jag känt till den: "Potträning på tre dagar" (<- länk)

Allra första gången på pottan, världens gladskit! 😍 - Och hur det kan se ut nuförtiden. ;)

Likes

Comments

Det är nog inte så många som tycker det här är så intressant? Några gamla tygbitar och skospännen. 😜 Men för mig är det värt massor. Min mormor, Linnéa, påbörjade en Härjedalsdräkt till mig, men den blev tyvärr aldrig klar, allt ska förstås broderas och sys för hand om det ska vara korrekt. Linnéa fick även hon en påbörjad Härjedalsdräkt av mammas faster Margit, som hon gjort, i gröt. ❤

.

Men väskan med mina initialer på låset blev i alla fall klar. ❤

Dräktsmycket man håller ihop sjalen med och skospännena

sjalen

Tyget till mitt finförkläde

Tyget till mitt vardagsförkläde och Linnéas dräkttyg, mitt dräkttyg ser likadant ut men ligger henna hos mamma och pappa. Tänk att allt är handgjort ❤

Linnéas väska, med initialerna Margit Karlsdotter. Och en början till dräktmössan (tror jag?)

Fina mamma i sin dräkt. 😊❤

Likes

Comments