View tracker
Gym och övrig träning

Hejsan!
Tänkte slänga in ett tips på ett ben och rumppass på gymmet! Det mesta går även att utföra hemma. De tips jag ger är endast det som jag själv känner fungerar på mig, prova er fram! Detta pass gjorde jag idag men slängde in något extra set med deadlift på båda benen istället för good mornings då jag inte hann med dem. Riktigt trött i rumpan efteråt!

Deadlift med raka ben | 7x4
Jag brukar göra dessa på ett ben för att känna av det mer i rumpan samt förbättra balansen.

Försök även ha benet du står på lite böjt, kolla rakt fram och håll skulderbladen ihop. Jag såg att det var en tjej som tipsade att man skulle tänka att man skulle pressa en penna mellan skulderbladen.

Good mornings | 7x4
Du kan ha lite smått böjda ben och tänk på att rumpan ska bakåt utåt. Kolla framåt och håll bålen spänd.

Diagonala reverse lunges | 8x3/ben
Jag brukar tänka på att knäet inte får gå framför fötterna. Använd inte tyngre vikt än vad du orkar, då brukar jag ha svårt med balans och belastar fel.

Legkicks med cable maskinen | 10x4/ben
Ha även här benet du står på lite böjt, jag brukar ibland luta mig fram relativt mycket för att få upp benet högre och inte belasta nederdelen av ryggen så mycket. Spänn bålen när du gör dessa!

Jag brukar oftast inte köra längre än 50-60 min. Försöker införa att jag avslutar varje pass med någon variant på cardio men det hinns inte alltid med.

Jag är som sagt relativt ny i gymmandet, började i somras och har tagit det mer på allvar nu på senaste tiden. Har däremot varit ofrivillig vila pga sjukdom från och till från i mitten av sommaren.

På med träningskläderna och påbörja din resa mot din drömkropp!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Dressyrbilder, Utvärdering ridpass

29 NOVEMBER 2016

Fokus låg på att få honom att ta skänklarna. Vi försökte lösa problemet genom mycket skänkelvikningar längs med ridhusväggen som ni ser här nedanför.


Sen red vi även mycket öppnor, gärna lite överdrivna. För att verkligen få honom undan och runt mina skänklar. Han vill gärna springa på lite och ignorera mig litegrann.

Sen finns det lite attityd också haha! Det jobbiga är att han reagerar likadant när han blir lite bekväm av sig som när han inte förstår. Så då är det upp till mig att känna av och inte bli sur.


Helt ok känsla genom passets gång med tanke på att han vilade 4 dagar och sedan hann jag bara jogga en dag sen var det träning. Bra kontakt och lydig för sitsen, respekten för skänkeln var dagens problem! Det löstes med mycket förflyttningar.

Likes

Comments

View tracker
Vardag

Godmorgon!

Jag vaknade i morse med migrän så jag valde att somna om, planen var inte att sova till halv elva men det behövdes kanske!

Ska springa ned till köket och hämta frukosten Adrian har gjort till mig sen börja dyka ner i allt plugg som ska göras. Jag hoppas verkligen jag får något gjort idag, tidigare dagar när jag försökt har det bara stått still.

Innan stallet ska jag även gymma, ben och rumpa blev det idag! Kommer ut ett inlägg under dagen med övningar jag rekommendera.

När jag hunnit klart med allt ovanstående står Armani och Thor och väntar. Det blir nog ett lugnt pass på utebanan med hacket då det är dressyträningar i ridhuset hela förmiddagen. Thor ska få pussar och bli borstad (hans dagar ser lite enformiga ut haha).

Känner jag mig levande ikväll ska jag nog umgås med några vänner och sen ladda upp för jobb hela helgen.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Utrustning tips

Tryck på länkarna för att komma till sidan där de säljs!

Hej hörni!

Jag tänkte tipsa er om mina favorit produkter från Back on Track. Utöver de som finns här ovanför har jag även två hjälmar som jag gillar otroligt mycket för deras säkerhet! Samt hasskydd till min skadade ponny, vi köpte dessa på SIHS och de hade precis kommit ut då så hittade ingen bild på dem.

Nättäcket: Superbra täcke både innan och efter träning, eller bara på en vilodag. Det är sällan de inte börjar gäspa och slappna av!

Ryggvärmare: Jag har använt denna både under sadeln som schabrak, i stallet, vid tömkörning eller barbackaridning. Fungerar helt perfekt till vilket som!

Hoppskydden: Är det någon produkt jag är mindre nöjd över från BOT måste det bli dessa. Jag gillar inte spännena och plasten har spruckit (jag är däremot glad att de var plasten och inte Thors ben som sprack!!)

Benlindor: Dessa är den tjocka varianten som man ska linda ca tre varv runt benet. Har haft dem så nu i början men jag kommer nog klippa dem på hälften för att få ut 4 stycken istället. Märkte skillnad direkt på benen när jag använde dessa! Armani är inte gallig eller svullen i benen men det var som att jag tagit dammsugaren och sugit ut allt förutom ben och senor efter jag använt dessa! Så har du en häst med problem med gallor eller svullnader är dessa perfekt!

Har även hört från flera håll att de fungerar super på människor också, så har man ont eller problem kan det vara värt det trots det lite höga priset.

Ha det bra!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Eller god förmiddag kanske.

Planen med Armani var egentligen markarbete, men jag var helt galet trött imorse. Så vi gjorde om planen lite och for ut i skogen en tur så han fick både trava och galoppera. Underlaget ute har tidigare varit lite halvdåligt så jag har endast skrittat. Vi avslutade sen i ridhuset och han kändes väldigt fin idag både ute och inne, han kändes stark och stadig!

Min syster, Ida, var snäll och följde med för att fota så det kommer komma ut jättehärliga vinterbilder! Längtar efter att få visa er dem.

Jag har redovisningar nu fram till 17.00 sen rullar det mot gymmet med Adrian följt av plugg hela kvällen.
Ha det bra!

Likes

Comments

Hoppbilder, Dressyrbilder

Equinox Armani

Född: 2009

Ras: Frieser/Arab

Vill ni ha energi för 5 ponnyer inpressat i en ponny har ni denna lilla krabat. Kom till oss för 2,5 år sedan, vi hittade honom när vi var i södra Sverige för att hälsa på släkt. Tänka sig att man skulle få med en sån underbar liten varelse med hem!

Han hade bara gått dressyr när vi köpte honom. Han klassades nog som talanglös (haha) i hoppningen men är idag riktigt duktig faktiskt! Han har gått upp till LA:4 i dressyren och hoppat LC på tävling samt drygt 1m banor hemma. Han är alltid lika rolig att jobba med då han alltid är så arbetsvillig.


Planen för Armani nu framöver ser ut såhär:

Han ska hållas igång någon vecka till sen ska han på lugn period över kallaste perioden. Däremot kan man inte vila honom helt för länge då överskottsenergin tar över haha! Kommande tävlingsår ska han gå LA:er upp till LA:P1 sen debutera den klassen i slutet av sommaren och förhoppningsvis debutera LB i hoppningen i slutet på året.


Haha det här var vi fredagen innan ett hoppmeeting. Jag kan lova er att vi var den enda med dressyrsadel och lindade ben!

Likes

Comments

Hoppbilder

Munsboro Thor

Född: 2006

Ras: Irländsk import

Thor köpte vi som första ponny för 4,5 år sedan efter lite olika åsikter. Min syster som då också red älskade honom och jag var väl kanske inte lika förtjust haha! Men jag är så väldigt tacksam idag för att just han är vår.

Det har varit långt ifrån en spikrak utvecklingskurva för oss.Vi fick börja om från början då han mest var rädd och ängslig i kombination med att han bara sprang. I hoppningen var det kaos, han överhoppade helt galet och det var nog en skräckblandad förtjusning från hans sida. Men innan skadan som nu skedde för ca 2,5 månader sedan hade vi precis debuterat LB i hoppningen, hoppat 1,15cm bana och ridit på 65% i dressyren.

På väg hem från en uteritt gick vi förbi det vägarbete som hållit på i säkert 2 år. Thor som alltid är lugn i alla situationer blir rädd för en traktor när en otänkt man släpper ner grus från traktorskopan framför oss. Han blir rädd, tvärvänder och stannar såfort jag försökte få stopp på honom. Vi går hem och ser när jag kommer in flera sår på bakbenen trots skydd runt om. Vi tog ut distrikt veterinären som först skrattade och sa att det inte ens behövde sys.

Tillslut fick mamma henne att sy såret och när hon insåg hur djupt det var bad hon oss att kontakta kliniken. Vi for in och kollade läget, ingen svullnad eller värme. Ingen hälta. Men det var för köttigt för att kunna ultraljuda.

Några veckor senare kollar vi honom med röntgen och ultraljud bara för att vara på den säkra sidan. Såret hade läkt fint och han såg oberörd ut. Det visade sig vara en fraktur och senskada.


Så nu står han på box. Världens underbaraste att ha på box, gnäggar så fort man kommer men verkar trivas där inne. När han innan vetskapen om frakturen fick gå i boxhage stod han bara och gnäggade och ville in. Så jag är glad att han fungerar att ha på box. Men det är riktigt surt, en sån liten grej som kan leda till så stora förödande konsekvenser. Vi var i hårdträning inför vårat första Kurirenmästerskap och satsade på att komma upp i klasserna i båda grenarna då utvecklingen ÄNTLIGEN såg ut att gå åt rätt håll.

Men så här är det med hästar, det är tufft men vi kan inte skydda dem från allt. Jag hoppas bara över allting annat att jag en dag ska få sitta på hans rygg igen utan att han ska ha ont. Att vi aldrig kommer kunna satsa på hoppningen gör ont, för hans skull, för att det är det han älskar.

Likes

Comments

Vardag

Hej och välkomna till min nya blogg!

Jennie heter jag och är 17 år. Jag har turen att äga två underbara D-ponnys som bägge två har hjärtan av guld! En närmare presentation kommer komma för båda två.

Ni som har häst och pluggar samtidigt vet lika väl som jag att man inte hinner med mycket mer. Men utöver stallet och plugget umgås jag mest med min pojkvän Adrian som ni kommer få se mycket om här på bloggen. Gymmar gör jag också, fortfarande i stadiet då jag inte är särskilt säker på allt vad jag gör, men alla ska vi väl börja någonstans. Så jag kanske slänger in något litet tips på övningar som jag tycker kompletterar min ridning bra!

Jag går just nu andra året på gymnasiet, däremot läser jag ca 75% hemifrån. Vilket jag också kommer förklara närmare i ett inlägg längre fram.

För att hålla mig kort kan jag snabbt nämna vars ni kan se mig och mina hästar mer:

Instagram vanliga: Jennielooi

Instagram häst: Ryttarnal

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCv20cJ-F7ZECXJfdrG11mHQ

Ni hittar länk till alla ovanstående i min blogg på vänster sida.

Ha det bra!

Likes

Comments