View tracker
Vardag, Utvärdering ridpass

En utan öron och en med kaninöron ;-)

Hej!
Som vanligt när jag och Armani rider ut med Carro och Delle så blir det fartfyllt. Vi ryttare planerade en lugn jogg men det tyckte inte våra buspojkar.

Vi skrittade i DJUPsnö, det gick nästan till magen på stackars Armani haha. Men det var bra för hade han inte fått bli av med den energin hade jag nog legat i något dike. Sen tänkte vi ta en lugn galopp men det slutade i rodeo för Armanis del. Sen helt ifrån ingenstans i avtravningen fick han världens ryck och tog i allt han kunde, hoppade uppåt och framåt med bock och bakåtspark, tre sånna efter varann och sista sparken fick jag något i bakhuvudet. Det kändes på riktigt som att jag fick hans svansrot i bakhuvudet Hahah!

Men vi alla fyra överlevde, det brukar vara så trots att vi inte har haft en enda lugn uteritt tror jag.

Nu är jag på väg till stan för att gå på bio med syster och pappa, som när vi var små!! Är galet trött däremot men får jag lite energi under filmen ska jag och Adrian förbi gymmet en snabbis.

Likes

Comments

Vardag, Recept

Min och Adrians frukost idag! Hur gott?

Smoothie bowl:
kvarg (helst vanilj)
•hallon
Mixa ovanstående och häll ut i en skål
Garnera med vad ni känner för jag har:
•hallon
•jordgubbar
•sharon
•banan
•chiafrön

Adrians smoothie (den i glaset):
•kvarg (helst vanilj)
•hallon
•chiafrön
•banan
•havre

Likes

Comments

Gym och övrig träning

Som jag skrev för någon dag sedan så provade jag och mina två kompisar på HIIT träning. Som står för High intensive interval training.

Vi utgick ifrån ett program som jag hittade på Youtube av Whitney Simmons. Samma som jag lagt in här ovan. Det såg ut såhär:

Runda 1
30 sec sprint
30 sec squats/jumping squats
30 sec rest

Runda 2
30 sec sprint
30 sec lunges/jumping lunges
30 sec rest

Runda 3
30 sec sprint
30 sec curtsy lunges
30 sec rest

Runda 4
30 sec sprint
30 sec side-to-side single-leg squats
30 sec rest

Vi sprang på 14 som hastighet och körde denna 2 varv. Man hade definitivt orkat med något till varv men jag tränade även lite ben efteråt så det fick räcka. Men det är inte lika tråkigt som vanlig konditionsträning som jag inte är ett stort fan av. Det tar inte så lång tid heller, så har du bara tid för ett kort pass kör detta!! Man får in lite ben också, gör det tyngre med vikter till övningarna.

När jag ska träna kondition i framtiden är det här garanterat ett alternativ istället för att springa flera kilometer. Tycker det är roligare när man kan pressa sig själv att öka hastigheten utan att dö, 30 sekunder med hög hastighet klarar man av! 20 minuter med hög hastighet klara inte jag av i alla fall hehe.

Så det här tycker jag verkligen att ni borde prova ifall ni är som mig och inte uppskattar "vanlig" cardio.

Likes

Comments

Vardag

Tänkte att ni ska få lära känna mig och mina hästar lite mer! Vi börjar med Thor.

1•världens snällaste, vill alltid göra rätt. Jag red efter vägen när ett hus en bit bort hade börjat brinna, det körde förbi 2 ambulanser och 6 brandbilar med syrener. Han stod still vid sidan av vägen och skakade men jag hade kunnat släppa tyglarna utan att han skulle ha rört sig en centimeter.

2•har prestationsångest (haha) i ridningen. Han vill göra ryttaren till lags men har inte alltid självförtroendet på topp i främst hoppning. Det leder till att han hellre hoppar av och får sjuuuka språng istället för att stanna. Men det blir bättre.

3•älskar morötter och jättemjuka päron men är ganska kräsen med äpplen, de måste vara söta. Sen tar han inte godis av alla heller.

4•
är en ängel nu när han står på Box. Hade inte kunnat vara lugnare och snällare.

5•är riktigt fin i dressyren när man kommer dit men det är en rätt lång väg. Han är känslig men har bakben som är dubbelt så långa som frambenen (typ).

Älskar Thor mer än allt, min finaste prins.

Likes

Comments

Vardag

Armani fick sig ett renskinn idag för att försöka få koll på hans skav och regnskållor.

Det vart ett pass på utebanan och han kändes superfin! Mitt humör var inte på topp men Armani kunde ändå väga upp det. Jag fick låna Carros PS träns med ett bett som jag funderar på att köpa. Fick så galet bra kontakt!!Filmer kommer komma ut på Instagram!

Jag hade sadel med renskinnet och han verkade inte påverkad av ryggen alls. Superskönt! Men jag kommer fortsätta varva med barbacka för att inte nöta på samma ställen. Förhoppningsvis kommer vi kunna fara på LRK tävlingen ifall det inte blir något mer bakslag nu. Hoppas på det iallafall! Han är däremot väldigt "nervig" och känslig i ridningen nu, det är bra, men jag måste lära mig att rida på det också. För tillfället är det lite jobbigt i övergångar då vi tappar takten väldigt lätt. Men det kommer lösa sig!

Likes

Comments

Vardag

Gårdagens middag! Fetaost, baby spenat, tomat och blomkålspaj.

Godmorgon!
Det är riktigt skönt med helg, det kom lägligt. Jag ska iallafall börja röra mig mot stallet nu. Ifall underlaget tillåter blir det nog utebanan idag när vi kommer ut innan det är kolsvart ute.

Idag ska vi träna på:
•igångsättningar ur halt- bakbenen ska få jobba och formen ska vara avslappnad genom hela igångsättningen
•uppridningar i trav- halten är vårt största problem då han lätt blir orolig i kontakten
•bakdelsvändingar- helt enkelt bara för att jag älskar dem haha!

Likes

Comments

Vardag

Thoris vart skummig i munnen av att tömköra inne i stallet 20 min, haha sötisen. Bettet sitter inte sådär vanligtvis för er som blir oroliga ;-)

Armani kändes lite väl pigg efter vilan igår. Studs och bus, men vi tar nya tag imorgon.

Ikväll ska jag plugga heeeela kvällen sen belöna mig och Adrian med något gott och serier innan det är läggdags.

Likes

Comments

Vardag

Min och Adrians middag igår! Mysigt med utemiddagar mitt i veckan ibland. Vi förtjänade det efter gympasset.

Godmorgon förresten!
Klockan är 8.00 och jag håller på att frysa ihjäl. Börjar känna mig risig, snorig och hostig. Så denna helg får bli en sovhelg med återhämtning x10. Har inte tid att vara sjuk nu också.

Idag ska Armani iallafall få springa antingen på banan eller i ridhuset beroende på underlaget ute. Kanske att vi tränar uppridningar ifall han inte är allt för pigg efter gårdagens vila för isåfall blir det lösgörande hela passet. Hinner hans rygg inte bli bra så att jag inte hinner rida honom med sadel iallafall 2 veckor innan tävlingen tror jag att vi avstår. Annars hade det varit skönt med en avstämning för årets form för att sen använda veckorna till nästa tävling för att åtgärda de problem som uppstod under tävlingen. Hmmm, vi får se!

Likes

Comments