​Nu märks det verkligen att man är medlem i 40 års klubben för att nu dyker den ena kallelsen efter den andra upp på diverse undersökningar. Det känns lite sådär att jag ska lägga brösten  i kläm idag men å andra sidan är det bra att kolla upp dem. Man vill ha en ok stämpel på att de inte är i behov av någon åtgärd och att de är okej. Lite läskigt det där ,inte för att jag tror att de är något fel men det finns i släkten och det finns runt omkring en i samhället. Får tro och hoppas på att jag lyckligt lottad och att jag slipper gå igenom en sådan traumatisk upplevelse som jag tror att det innebär att vara drabbad. Må änglarna vara med mig i det här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag behövde pigga upp mig lite för att få en start på min städ/plockar dag. Det känns inte så motiverande och jag vet inte vad jag ska börja med. Men med lite musik och skrål kommer jag ofta igång.

Smaklösa heter den gotlänska grupp som är lika mycket kultur för gotlänningarna som självaste gotlandsdrickan. För er som inte vet vad gotlansdricka är så är det en bryggd som gotlänningarna brygger och bryggde själva,, en slags mjöd/öl som inte är den andra lik. Alla gör sin egna smak, en del smakar himmel en del smakar dynga. Rent utav skit, varav kor skit dynga.

När jag va barn så älskade jag att sjunga och de till alla andras förtret. Jag har ingen sångröst, och det säger jag inte bara, det är sant. Lyssna på låten och gångra det med tre så hör du mig. Min mormor försökte vara snäll och lät mig skråla på men en dag tror jag inte att hon stod ut längre utan försökte nog i ett desperat försök få tyst på mig eller bad om ett mirakel. Hon sa till mig att om jag äter grönmögelost så får du en fantastiskt bra sångröst, bättre än Pernilla Wahlgren ( Piccadilly circus var poppis då, och tänk dig när jag sjunger den och går upp i ton som Pernilla gör i ett stycke i låten, aajjj). Jag som inte tyckte om grönmögelost började äta.. jag åt och åt men inget hände, förutom det att jag lärde mig älska grönmögelost

Likes

Comments

Oj idag var det en extra rolig dag på jobbet.Jag fick äran att välja ut låtar till två olika artister som framöver kommer att vara med i programavsnittet veckans artister. Ena artisten har jag inte lyssnat på något medan den andra har jag lyssnat på en hel del genom åren. Tiden sprang iväg och jag ville inte gå hem, ville göra mer. Detta va ett så kallat Jenniejobb. Skulle lätt kunna sitta göra låtlistor hela dagarna år ut år in utan att tröttna. - ILove music- lets dance😃

Likes

Comments

Jag tycker om att göra saker med mina händer. Det spelar ingen roll vad jag gör, #måla, #renovera,  #skriva, klippa hår  ( ja jag har varit #frissa) registrera, #skapa collage som jag gör här på #nouw, pilla och pyssla. Nu har jag upptäckt #stickning.. ett utmärkt göra saker med händerna grej. Vilket tidsfördriv och tiden bara springer iväg. Den här mössan lovade jag visa upp. Det är min allra första mössa jag har gjort. Kan inte säga att den är speciellt vacker så jag bär den bara till brevlådan. Men den ör min och skapad av mig

Likes

Comments

Finns det något mysigare än #gosa med sitt #barn? Har svårt att tro det och jag fasar för den dagen han inte längre vill krypa upp i knät eller famnen och för att gosa eller tanka lite #kärlek. Tiden går ju fort  och snart blir han väll en fotsvettsluktande finnig kraxande #tonåring som låser in sig på sitt rum med sina identiska polare. Då är det ju fruktansvärt pinsamt att krama morsan. Jag ska njuta av varje sekund av all närhet och kärlek jag får av honom nu

Likes

Comments

Jag lyssnar väldigt mycket på #musik. Det får mig att må bra och jag blir berörd. Jag är allätare och lyssnar på det mesta bara det gör så att jag reagerar på nått sätt. Det kan få mitt #hjärta att pumpa, det kan jubla till i #själen, det kan snörpas åt i halsen och jag kan bli #ledsen eller sentimental. Jag kan få lust att dansa, jubla och skaka rumpa. Andra gånger får det mig att gå ner i varv och ett lugn infinner sig.

Jag är nog född med musikintresset. Mamma har berättat att när vi bodde i #örebro (då var jag inte många år),så lyssnade jag på mycket musik. Det skulle spelas om och om igen , jag satt och tittade på skivomslagen i timmar. Något som spelades var #patrik Hernandes #born to be alive, #marianne Faithfull #broken English, #amy Steward Knock on Wood, #abba, #bonnie Tyler mm. Jag kunde inte läsa så mitt trick var att jag gjorde streck på skivomslaget på baksidan vilka låtar jag tyckte om. Dubbelskivor var särskilt intressanta för då fanns det mer bilder att titta på.

Min dagmamma hade en tonårsdotter som hade hela rummet fyllt med #affischer och #planscher. Många på Abba. Vi klädde ut oss, hon skulle såklart alltid vara Agneta men jag fann mig i det för hon hade så mycket #smink och #kläder som vi annvände. Hennes #läppglans glömmer jag aldrig. Det var en liten flaska med en roller längst upp och det smakade #jordgubb. Vi rollade läpparna och smackade i härliga mängder och kände oss urläckra med de glansiga läpparna och med många storlekar förstora klackskor.Den där flaskan tog snabbt slut kan jag säga..

Musik berör och det ska beröra

Likes

Comments

Jag vaknade och kände nej nu får det vara nog. Jag måste ta hand om mig mera, göra sådant som får mig att må bra. Sånt som får mig att växa, sånt som stärker mig inte stjälper mig. Jag har en stegräknare och jag har en crosstrainer, jag har #joggingskor. Sätt igång Jennie! Jag är jättebra på att skjuta saker på framtiden när det känns motigt eller tråkigt. Jag gillar att #shoppa men det är inget kul nu när #vågen visar alldeles för mycket och jag blir ledsen att jag har låtit det gå så långt. Det är precis som om att jag har byggt upp ett skal via min kroppshydda. Det kanske är vanligt att man gör så men jag har varit en aktiv kvinna som älskade att springa milen på kransmossen spår och jag joggade upp till spinningen på kvällarna. Nu ligger jag mest på sofflocket #energilös och samtidigt fruktansvärt #rastlös. Jag vet att det handlar om ett par gånger i början det kommer att kännas motigt men  för att sedan bli ett flyt och en skön känsla som jag kommer att längta till.

Min man tyckte att #crosstrainern  var så ful ståendes framför tv-n där jag förr brukade stå och trampa, ska nog ta fram den igen, skit i att den i ful, jag vill inte vara ful.

Massage är bra sätt att få igång kroppen, kan bli lite dyrt att gå till salong så jag funderar på en #massagedyna och har kollat runt lite det får bli någon gång i framtiden. Det är lite typiskt mig också att jag vill ha allt på en gång så jag har helheten direkt men ska lära mig att kunna ta det lite pö om pö. Jag har en fotmassageapparat den använder jag ofta, jätteskönt att sitta där med en kopp #kaffe och njuta. Jag har nog ett bra startkitt ändå.

Att dra ner på matintaget bör jag göra. Har funderat på olika #dieter och produkter men har inte kommit fram till något än tor inte att jag skulle klara av att svälta mig själv men kanske dra ner portionsstorlekarna och ev köra 5/2 ett tag, får se.

Likes

Comments

Jag har aldrig varit bra att PRATA om känslor men jag har kunnat skriva ner dom. Men jag ville inte att någon skulle se dom så jag kastade det eller brände upp det. Det är väldigt jobbigt att #blotta sig tycker jag. Tänk om någon tycker nått, vad tänker de? Tänk om de tycker jag är #knäpp? Att inte vara i normen kan vara en liten skräck. Vad har jag gjort nu? Jag har delat en liten bråkdel av mig men det känns jättejobbigt.Att vara så #naken som jag känner mig nu det var länge sen

Likes

Comments

Jag är född på #gotland och jag föddes på Visby Lasarett år 1976 i januari. Jag har både bott innanför och utanför murarna. Jag var inte gammal när jag och min mor flyttade till Örebro där mamma kommit in på en utbildning. Jag gick hos en dagmamma som hette Märit och jag minns det som att det var bra. Det fanns en tjej där som hette Carin som var lite små elak och som bestämde över alla. En sak som fortfarande sitter kvar och gnager än idag är att hon förstörde den vackraste klänningen i hela världen.. min fina #prinsessklänning. Den var ljusblå i blankt skinande tyg och med tyll undertill. Jag har blivit informerad om att den syddes till ett prinsbesök på #bäckstäde gård i sanda socken till en av döttrarna där. Jag fick den som barn av min mormor som var ingift på gården. Nu i efterhand så grämer jag mig att den togs med till dagmamman. Det var säker jag som propsade på att ta med den  för jag var ett envist barn och jag älskade den klänningen.

Efter att mamma var klar med utbildningen fick hon jobb i #falkenberg. Vi flyttade till de röda husen på Hjortsberg. Jag började på dagis där och stormtrivdes. Jag lärde mig älska tomatsoppa med prinskorvar i och fick många fina kamrater. I Falkenberg flyttade vi ett antal gånger vilket jag tyckte var jättejobbigt. Min pappa bodde kvar på Gotland vilket var och är en stor sorg att jag inte fick växa upp med honom. Jag åkte ofta "hem" Till ön till pappa och mormor och  alla släktingar som bodde kvar vilket gjorde att jag fortfarande behöll mitt starka band till min födelseort. Varje gång jag skulle åka därifrån så blödde mitt #hjärta och jag förbannade situationen med avståndet mellan mina föräldrar. Ännu idag lider jag av en fruktansvärd seperations #ångest och lider när jag inte har mina nära och kära nära mig.

Jag lärde mig att cykla i Falkenberg, det var en #grön metallicfärgad cykel utan stödhjul på. Jag kommer ihåg hur jag tränade och #tränade. Många vurpor och skrubbade knän innan jag lyckades. Hade jag inte varit så envis så hade jag nog gett upp. Men den stolthet jag kände när jag lyckats glömde jag bort allt det jobbiga

Efter ett par år så flyttar vi till #borås där jag börjar 2 a klass. Jag var inte alls lycklig över det, var för länge sedan #trött på flyttar och  uppbrott, nya kompisar och en osäkerhet växte fram i mig. Är det här tillfälligt också? Ska vi flytta fler gånger? Vill jag lära känna nya kompisar igen för att senare förlora dem igen?

Vi flyttade en hel del gånger i Borås men inte så långt att jag fick börja om på nytt, men skadan var redan gjord, jag hade byggt upp en mur, var osäker, rädd över vart som hända skulle.

Under alla dess år som hade gått så hade jag stött på en del #trauman av olika slag som inte hjälpte situationen i det hela utan tvärtom. Jag började isolera mig mera, ville helst sitta på mitt flickrum och läsa böcker. Tillslut visste jag nästan inte hur man gjorde när man lekte med andra barn eller hur det sociala spelet såg ut. Det sitter fortfarande kvar i ryggmärgen men det har blivit bättre. Men jag har fortfarande svårt att veta hur man ska göra och vara en vän.

År 2000 efter en lång och djup depp besluta jag mig för att bryta upp i från Borås och flytta tillbaka hem till ön och kände genast att cirkeln var sluten. Fortsättning kommer​

Likes

Comments

Nu är det ett bra läge att ta tag i sig själv efter att #jul och #nyår är över och #fattigmansmånaden lider mot sitt slut. Om man lider lite av vinterdepp så är det bra idé att börja med #d-vitamin redan på hösten, och fortsätt med det in en bit på våren. Byt ut vinet mot #alkoholfritt, gärna #ame som innehåller bra vitaminer och inga e- ämnen. Drick bra #thé och var inte för mycket uppe i huvudet och snurra utan se till att jorda dig så känner du dig inte lika vilsen och tom. Jag brukar tänka att jag låter mina rötter skjuta ner genom mina fötter långt ner i #moderjord och ber om #beskydd och visualiserar mig att jag är omsluten av en vacker vit ljusbubbla som ör fylld av #healing. Boosta upp immunförsvaret med en bra #C-vitamin och egengjorda juicer, lägg dig i tid och dra ner på kaffet. Lycka till

Likes

Comments