Hej hej, hemskt mycket hej! Haha, nu har det ekat tomt här i åtta månader. Men mycket har hänt sen sist!

Jag har flyttat till Sverige, Umeå och studerar till förskollärare. Jag bor i korridor och trivs väldigt bra med människorna som bor här! 

Jag är dock osäker på utbildningen och vet inte riktigt vad jag vill bli då jag blir ''stor''. Jag skulle vilja pröva på flera olika utbildningar och yrken för att veta vad som passar mig. Jag har funderat lite på hälsovårdare och speciallärare och kanske kommer att byta. Det vet vi inte ännu, time will tell ;)

Studielivet här i Umeå tycker jag inte är riktigt toppen, faktiskt. Lite evenemang som ordnas om man jämför med hemma i Österbotten. Men staden gillar jag väldigt mycket och livet på universitetet gillar jag också. 

Sååååå, så är livet. 

Ha de gott igelkott <3

*jaeeee 19 år, jag heter ellinoooor och sooom ni förstår i mina ungdomsår..* (Berts dagbok, legend)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Nu var det länge sen sist!

Jag har tagit studenten! Den dagen var verkligen underbar och värd att minnas. Hade en jätte trevlig fest hemma hos mig och kvällen spenderades med klasskompisarnas sällskap på Seglis med god mat och utgång efter det.

I sommar har jag arbetat på ett ålderdomshem. I början var det tufft eftersom jag inte hade sett, och framför allt inte tagit hand om så sjuka människor som är där. Men nu trivs jag jättebra och jag kommer sakna stället väldigt mycket då jag åker iväg i höst! Skulle kunna jobba med åldringar i framtien också. Man har mycket att lära sig av dem och jag känner att jag lärt mig mer om livet och mer om vad jag klarar av.

Ja, i höst åker jag till Umeå och kommer att att studera vid Umeå Universitet till förskollärare. Både nervöst och spännande! Kommer bli en ganska stor förändring men troligtvis en god sådan.

Idag är det 2 augusti och det åskar och blixtar för tillfället då jag skriver detta. Hoppas ändå på en fin höst med mycket sol tjohoo🌞

Ha de så bra tills nästa gång 💛


Några bilder från sommaren. Studenten, midsommar, badtunna med tjejerna då Fanny fyllde år, biokväll, Powerpark med bestie, volleyboll vid Storsand with the gurlz, solasola, kvällsträning vid hoppbacken med lil bro, picknick i Petsmo, utflykt med familjen till Arken på mat och till Björkö och åt lite glazzz. Spontan kväll i parken med bra sällskap, och så en lillan selfie på he työ.

Likes

Comments

heeeej igen!
har varit till umeå med familjen och några släktingar två dagar. hade faktiskt en riktigt rolig och trevlig resa. shoppade vid ikea och  klädbutiker, bl.a. newyorker. fina kläder och bra priser! köpte också en grön bomber jacket från gina tricot som jag gillar så mycket. vi åt massor med god mat som ni kan se på bilderna hehe och så hade vi en underbart fin utsikt över umeå i hotellrummet där vi sov. lördagen spenderades i sundom med pojkvännen, grillade osv myyys. och i söndags var vi på morsdagsmiddag och morsdagskaffe.

för några helger firades vappen också i vänners sällskap!

slarvigt skrivet hehe men jag är jätte trött just nu så ska bara krypa till kojs. imorgon ska jag vikariera på dagis ocksåå så det lär väl bli en rolig dag.

Likes

Comments

hejhej! har jobbat vid dagis denna vecka tre dagar. känns väldigt bra att ha något att göra på dagarna och känner mig alltid så glad efter jobbet!
annars så var jag på Norlie & KKV förra helgen. de var otroligt bra och feelisen var på topp 💃
igår, lördag var jag på musikalen Bränd som min kusin Elias medverkade i

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har jag varit på ett skriftligt inträdesprov som jag tyckte gick helt okej. De senaste dagarna har jag mest pluggat till det och umgåtts med pojkvän, vänner och familjen. Har även varit ute och sprungit i solen, vårkänslooor.

På måndagskvällen for jag, Fanny, Isabella och Isabella till Vasa för att äta sushi. Yumi!

I söndags for jag, Linus och hans pappa och drog upp fisknäten. Det var verkligen så fint och härligt på sjön!

Lillebror och jag cyklade till Grannasberget. Berg? Nja

Fredagen spenderades med Isa i Härmä. Vi köpte smink, åt på Hesburger och jag som aldrig hade varit dit kände mig som en turist bland alla finnar. Hehe. Efter det for vi till henne och chillade med Mojje och Leo som ni ser på bilden. Alltså, jag är kär i dem.

Ett nytt läppstift från Maybelline som jag älskar.

Likes

Comments

Igår började vi med att förfesta hos Tessa. Hade jätte roligt där och ungefär klockan tio bilade vi iväg till Vasa. Dansade hela kvällen och idag är jag helt sjuk i kroppen! Hade en jätterolig kväll!
Idag har jag och Linus ätit pizza och bara tagit det lugnt. Skööönt.

Likes

Comments

Påsken har varit mysig och lugn med mycket mat, middag hos släktingar och brunch med tjejerna. Här ovanför är bilder på mig i solen. Bilder mycket egopics då solen kommer fram... Hmm, känner man sig finare då? Vet ej. Hohooho psykologin sätter sig verkligen på hjärnan. Imorgon skriver jag då psykologi och sen är jag äntligen FRIII!! På lördag ska det minsanm firas!💃🍸

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Nu är två av fem skrivningar över för i år. Engelska och modersmål - check. Det värsta kvar nu då, hehe. Finska på måndag och matematik på onsdag, wääääh. Som tur är psykologi först om en och en halv vecka och det är också sista ämnet jag skriver. Har hunnit söka in till skolor nu också och fått jobb till i sommar! Nu rullar det ser ni

Solen visar sig allt oftare så jag och mamsen sitter ibland på en pall och dricker kaffe. Och så en lillan bild på en blomma för att den är liten och fin.

Likes

Comments

☁🌎🌳
Inte vinter och inte vår,
Bara slaskmars som pågår

Likes

Comments