Det är väldigt skönt att äntligen få vara ledig ! Vi har hunnit med en hel del utflykter men oxå bara tagit det lugnt. Idag är en dag som går i det sistnämndas tecken, vi tar det alltså lugnt. Igår var vi iväg på utflykt till Dalarna och Silvbergs gruvor. En super vacker plats som ligger utanför Säter, det är ett gammalt gruvbrott med underbart vackert turkost vatten ! Vi stannade även till i Hedemora och köpte glass på vägen hem. En mysig kvälls utflykt med härligt sällskap, en lyckad kväll helt enkelt !

Bjuder på en fin bild på en fin hund, det här är Loke som ni kommer att få läsa mer om i framtiden!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!
Nu var det ett tag sen jag bloggade, som alltid går det upp och ned i perioder med bloggandet och nyligen har det uppenbarligen varit ned. Troligen pågrund av att jag haft fullt upp med skolan då jag gjort klart den sjätte och näst sista terminen och jobbat mycket som vanligt !
Däremot har jag nu ledigt i fyra veckor från allt som har med jobb och skola att göra. Har en del saker inplanerat men tänker mest fokusera på att göra saker som får mig må bra och att umgås med människor som får en att må bra!

Hoppas ni har en bra sommar, oavsett om det inkluderar jobb, plugg, ledighet eller något annat! ☀️

(Slänger in en bild från en del av kubbspelet vi har renoverat upp lite lustigt på jobbet, ett tips på en rolig aktivitet till i sommar)

Likes

Comments

Är det så 👆🏼 man inte borde säga...

Iallafall så rullar mycket på galet bra just nu!
Uppsatsen i skolan känns under kontroll, hittat nya underbara vänner, hittat ett syfte med mycket som tidigare varit negativt så även det känns lite lättare nu, verkar ljust på jobbfronten, fått mitt samband godkänt från läkemedelsförsäkringen, gjort mig av med flera faktorer som skapat negativ energi så efter allt detta är det inte så konstigt att jag börjar må lite bättre. Hoppas bara det håller i sig nu! 🤞🏼


Slänger in en bild på min solstråle som underlättar mitt liv nått otroligt och får mig att fortsätta kämpa genom allt bra och dåligt. På bilden provar hon en aktivitet på fritidshemmens dag där även jag var med mitt jobb så jag fick se henne in action! ☀️

Likes

Comments

Det börjar närma sig, jag ser slutet på tunneln och ljuset blir bara starkare och starkare. Det är snart bara en kurs kvar på denna termin och sedan börjar sista terminen i höst. Snart får jag stå där med en förskollärarexamen och säga de efterlängtade orden "jag klarade det".

Det är fullt upp med skolan, jobb och livet. Men jag har åtminstone inte tråkigt! Nu börjar säsongen för bilträffar och liknande dra igång, så det händer mycket skoj just nu !


Likes

Comments

Min lilla prinsessa är inte längre så liten! Tiden går fort, hon växer upp och blir klokare och klokare för varje dag. I onsdags tappade hon sin femte tand och den sjätte är redan lös. Imorse väckte hon mig och hade redan dukat fram allt till frukosten. Nu ska jag snart skjutsa henne till en kompis för en lekdag. Undra om jag kan lyckas trotsa min förkylning och passa på att städa hemma.. Hoppas ni alla får en bra lördag och passa på att njut av det fina vädret!☀️

Likes

Comments

Här kommer 18 snabba frågor och svar om mig!

Hur gammal är du?
Jag är just nu 21 år.

När vaknade du idag?
Blev väckt av min solstråle vid ca 7.00


Vad åt du till frukost?
Idag blev det banan & hallon smoothie till frulle!

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig:
*Jag är allergisk mot mjölk, ägg, fisk, skaldjur & rabarber.
*Jag älskar att laga mat, men avskyr att diska..
*Jag har oftast mitt hår uppsatt i hästsvans till vardags.

Vad har du gjort idag?
Hittills har jag tagit det lugnt och laddat upp inför eftermiddags jobb.

Vilken film såg du senast?
Kollar ju knappt på tv/film/serie så måste vara när vi va på bio och såg Disneys Vaiana.

Är du besatt av någonting?
Spontant skulle jag säga nej, men för att jag ska så bra jag kan behöver jag ha kontroll över vad och hur saker kommer ske..

Beskriv en perfekt dag:
Den skulle börja med sovmorgon, mys frulle i soffan med prinsessan, sen att åka iväg på äventyr med vänner eller familjen. Avslutas med godmat och många skratt! Men framförallt delen med att umgås med mina nära och kära skulle göra varje dag perfekt.

Beskriv platsen du befinner dig på just nu:
Sitter på en pall i mitt stora ljusa kök i mitt hus på landet.

Vad lyssnar du på just nu?
Spotify's lista "Hits idag" går på shuffle i högtalaren.

Hur går du helst klädd?
Snygga jeans, en t-shirt och min kavaj-kofta...

Är du morgon eller kvällsmänniska?
Skulle tyvärr säga inget av dem pga min sjukdom, men skulle gärna vilja veta svaret någon dag..

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Matematik!

Vad köpte du senast?
Det var medicin och halstabletter på Apoteket.

Vad har du i dina fickor?
Just nu har byxorna jag har på mig inga fickor, annars brukar det vara mobil, plånbok & nycklar.

Vilken är din favoritaffär?
Hmm Ikea tror jag är en av de som är högst upp på listan.

Vilka smeknamn har du/ har haft?
På jobbet kallas jag flingan ibland, annars har det varit dåligt på den fronten. Möjligtvis Jensan eller Jempa ett fåtal gånger.

Vilka är dina största svagheter?
Att känna mig otillräcklig, det är det värsta jag vet. Annars är det nog att jag är ganska beroende av människorna runt om mig för att hinna och orka med allt och för att må som bäst. Sen är såklart min sjukdom den störst svagheten av alla..

Likes

Comments

Det är nu en timme kvar av denna dag, som kallas för den internationella kvinnodagen. En dag där jag hoppas att tappra kvinnor där ute på något sätt blir lite extra uppskattade. Det kan räcka med endast ett leende och ett "Grattis på din dag", så därför får ni ett av mig! "Grattis, och glöm inte att du är perfekt, precis som du är".

Jag vill passa på att uppmärksamma en av mina hjältar, min underbara mamma. Som alltid funnits där för mig på alla sätt och vis. Hon har efter sin bästa förmåga stöttat mig genom motgångarna i livet och hjälpt till med det som varit motigt. Rent tekniskt sätt skulle inte jag sitta här idag om det inte vore för henne, men även ur ett teoretiskt perspektiv så hade jag inte varit där jag är idag om det inte vore för henne. Gällande exempelvis min utbildning eller livssituation. Det finns egentligen inte ord som kan beskriva min tacksamhet, men jag hoppas att jag en dag får ge tillbaka på något vis och visa min uppskattning. Bara en sån sak som att bjuda på mat en kväll, då när jag kommer hem har jag ingen disk att behöva förlora energi på, utan jag hann istället tvätta, vika undan och hänga upp tvätt vilket tidigare bara blivit uppskjutet eftersom energin varit slut. Eller som idag när jag kommer hem och hon fixat disken, så jag istället kunde förbereda inför morgondagen innan jag slumrade till i soffan. Så Tack mamma, tack för att du är du och finns där för mig ❤


Likes

Comments

Veckan som varit har bestått av mycket grejer. Miranda stannade två nätter extra hos mg eftersom det är lov och hon då skulle få lite extra ledigt. I måndags hade ju jag tyvärr skola då, men då åkte Miranda, mormor och moster tåg till Västerås för att kunna åka med mig hemåt sen. Det var första gången Miranda åkte tåg, det var både spännande och lite obehagligt då hon mådde lite illa. Vi passade på att gå på bio när jag slutade skolan och såg den nya Disney filmen som var riktigt bra! Den var stundvis lite läskig men ur min synvinkel som blivande förskolläraren en bra film med bra budskap och sådant.


Detta inlägg började jag att skriva för flera dagar sen.. men något kom emellan, det där något tror jag som vanligt var livet. Jag somnade. Trotts att jag haft en rätt lugn helg känner jag mig väldigt slut och stressad, men det är bara att ta några djupa andetag och fortsätta tänka positivt. Efter att jag börjar skriva om de äventyren som vi gjorde under sportlovet, har även jag hunnit med att åka tåg. För min del blev det till Uppsala för att gå på ett regions möte med narkolepsiföreningen, som var väldigt givande!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Nu var det ett litet tag sen, blir så när saker kommer emellan, livet t.ex!
Haft fullt upp av en väldigt lärorik kurs i specialpedagogik som tog mycket tid och energi. Nu läser vi däremot ännu en super intressant kurs som handlar om sociala relationer, konflikter och ledarskap, redan lärt mig en hel del. Bl.a. var det en väldigt givande föreläsning igår kring att möta personer i kris och hur man samtalar med dessa. Även hur man gör för att undvika konflikter.. Jag tror det här kommer bli en av dem mest givande kurserna för mig!

Keep on smiling!


Likes

Comments

Godkväll

Förra inlägget var väldigt känslosamt för min del, jag kände ändå att jag ville dela med mig av min historia. Dels för det är något som påverkar min vardag såpass mycket, men oxå för jag tycker det att ämnet borde uppmärksammas

Min helg har varit väldigt händelserik! Hunnit med att umgås med flera av mina underbara vänner, ätit god mat och framför allt skrattat! Det märks så tydligt tycker jag hur bra man mår av att umgås med folk som verkligen bryr sig och tycker om en! Det är så viktigt att omringa sig själv med vänner som lyfter upp en och sprider körlek, och det gör verkligen mina. Jag är så otroligt tacksam för alla underbara människor runt om i mitt liv, både familj och vänner, men oxå de vänner som man kanske inte träffar eller pratar med så ofta, men ändå finns där! Ni är bäst! 💙

Nu ser vi fram emot ännu en lärorik vecka med nya mål, hoppas ni får en fin vecka !

Likes

Comments