Header

Contains affiliate links

Det ekar tomt på väggarna här hemma och jag hade mer än gärna haft några fina tavlor eller posters att hänga upp. Visst är det svårt att hitta rätt? Jag vill ju gärna att de ska passa ihop på något sätt och ha lite färg i sig som kan bryta mot allt grått/vitt/svart vi har.
Här nedan visar jag några av mina favoriter just nu. ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänkte visa er vad vi fixat ovanför sängen i helgen som gör att jag bara kan drömma mig bort. Ljusslingan gör att det blir ett väldigt mysigt ljus i sovrummet och ligger man i sängen känns det nästan som att man tittar på stjärnorna. Eftersom att vi inte fick plats med våra sängbord satt vi nu också upp enkla hyllor där vi kan lägga allt vi i vanliga fall ville ha nära sängen. Jag är väääldigt nöjd och tycker att det har blivit ännu roligare att gå och lägga sig på kvällarna (det lilla barnet i mig kanske kommer fram igen? 😉). När jag visade resultatet för mina föräldrar undrade de om det redan var jul igen haha. Vad tycker ni då?
HISS eller DISS? ✨

Likes

Comments

I helgen tog jag beslutet och för bara en stund sedan gjorde jag det och vet ni vad? Det känns så sjukt skönt att ha det bakom sig! Nu har jag sagt upp mig och kan se fram emot nya äventyr och nya saker jag ska lära mig. VILKEN LÄTTNAD ALLTSÅ! 🎉

Jag tänkte försöka få någonting gjort idag, kanske rengöra mitt akvarium och byta sängkläderna. Visst är det underbart att gå lägga sig i fräscha sängkläder på kvällen? Bästa känslan typ haha. Jag ska nog laga nåt gott också och hoppa in i badkaret en stund, hemmaspa på högsta nivå ska det bli med andra ord. :D

Mina föräldrar var ju hos oss i helgen och det var riktigt mysigt att ha de här och vovvarna fick äntligen ses igen. Eftersom att de var vana vid att ses ofta blev de så glada och bara hoppade runt och sov nära varandra på kvällen. Måste bara visa en bild här nedan!! Hur gulligt är det inte att se kärleken mellan två djur?! 😍🐶🐶

Likes

Comments


Jag har alltid tyckt om att ha fina och långa naglar men samtidigt alltid blivit så irriterad när nagellacket inte höll och jag fick göra om naglarna hela tiden. För några år sedan testade jag att gå till en nagelsalong och fick mina naglar fixade för första gången. Sedan dess har jag varit fast i att ha gelénaglar. När jag började jobba blev det dock svårare att få tid till att gå till nagelsalongen och efter ett tag kom jag fram till att jag ville testa att göra de själv istället. Allt jag behövde i början kostade ju såklart en del men med tanke på att ett besök hos en nagelteknolog kostar runt 500-lappen skulle jag ändå tjänat in de pengarna efter bara tre omgångar hemma.

Nu tänkte jag då visa er hur jag gjorde mina naglar senast och hur jag gick tillväga för att få till de sådär. Det krävs såklart en del övning och att göra sina naglar själv hemma är inget för alla men jag trivs jättebra med det! ❤️


1. Jag börjar alltid med att fila bort allt gammalt material som är kvar på mina naglar. Till det använder jag en elfil som gör att det går mycket snabbare än att fila för hand och har samtidigt dammuppsamlaren/utsuget igång. I det steget försöker jag verkligen att vara jätteförsiktig och undvika fila på min naturliga nagel.


2. Efter det filar jag naglarna för hand så de får den formen jag vill ha.


3. I det här steget väljer jag rätt tipp för att förlänga mina naglar om de inte redan är tillräckligt långa. (Det här steget är inget jag brukar behöva göra egentligen eftersom att jag bara förstärker mina egna naglar annars.) När jag har gjort det lägger jag lite nagellim på den ena kanten av tippen och sätter den på nageln. Här är det viktigt att inte ta för mycket lim då man annars får det på fingrarna vilket kan vara svårt att få bort.


4. När limmet har torkat, vilket oftast inte ta längre en någon minut, klipper jag till naglarna till ungefär den längden jag vill ha de. Nu filar jag även till formen på dessa naglar och filar dessutom övergången från tippen till min naturliga nagel så att den blir mer naturlig.


5. Nu tar jag hand om mina nagelband genom att först trycka ner de och sedan klippa bort den (oftast torra) överflödiga huden eller nagelbandsresterna. Efteråt tar jag en så kallad buffer och filar försiktigt på nageln för att få produkterna att hålla bättre.


6. När jag har förberett mina naglar ska jag bara rengöra de med "clean off solution" innan jag börjar lägga på de andra produkterna. På bilden till höger kan ni se hur naglar ser ut efter det steget och hur de ser ut när jag filat till tippen.


7. För att naglarna ska hålla utan att lossna använder jag mig alltid av primer. Förra gången jag gjorde mina naglar använde jag mig endast utav den ni ser på vänstra bilden, tyvärr höll inte naglarna bra alls så därför testar jag nu att använda mig utav två olika. Den till vänster ska bara lufttorka varför jag valde att ta den först. När denna primern har torkat tar jag nästa som är betydligt tjockare och dessutom behöver torkas under UV-lampan i minst 2 minuter. Va noga med att endast ta ytterst lite!


8. När UV-lampan släcks efter ca. 2 1/2 minut tar jag ut handen och rengör naglarna igen för att få bort det kletiga lagret. Det är viktigt att rengöra naglarna mellan stegen för att vara säker på att ingen smuts eller damm hamnar på naglarna.


9. Nu ska jag förstärka min nagel, alltså bygga upp den så den blir betydlig tjockare och starkare. För det använder jag mig utav "Builder clear gel" som jag lägger på varje nagel och sedan härdar jag de under UV-lampar i 2 1/2 minut och rengör de efteråt. Jag brukar göra två lager och försöka få till formen så bra som möjligt direkt så jag slipper fila till naglarna igen efteråt.


10. Nu ser naglarna ut ungefär såhär och ska få lite färg på sig. Jag fördelar den ungefär likadant som vanligt nagellack och beroende på vilken färg det är tar jag 1-3 lager. Även nu ska naglarna torka under UV-lampan i 2 1/2 min och glöm inte att rengöra de ordentligt efteråt.


11. Sist men inte minst lägger jag återigen på ett denna gången lite tunnare lager med "Builder clear gel" som en sorts top gel. Det finns "Top gel" också men personligen tycker jag att det funkar bättre med den vanliga gelén. Jag låter det härda under UV-lampan igen och rengör sedan naglarna en sista gång. Ibland när jag tycker att nageln kanske inte är tillräckligt fyrkantig kan jag återigen fila lite på formen men .

Resultatet! 💅🏼

Likes

Comments

Hej alla fina! 🌺
Jag började på mitt nya jobb för tre dagar sedan och är redan så sugen på att sluta och säga upp mig... När jag fick jobbet var jag ju så taggad och såg verkligen fram emot att få börja jobba inom en annan bransch och på ett nytt ställe igen men ingenting blev riktigt som jag hade tänkt mig. Jag tycker det är tråkigt att gå till jobbet och känner att jag egentligen inte behövs där. Det är så svårt att förklara men jag ger det ett försök iaf. Det är inte alls mycket att göra just nu så egentligen känns det mer som att man bara försöker fördriva tiden på något sätt vilket jag tycker är supertråkigt. Jag vill utvecklas och lära mig saker och inte bara stå och glo om ni förstår vad jag menar.

Mina föräldrar tror ju att det kanske kan bli bättre med tiden och att jag ska avvakta lite, men om jag redan känner såhär nu, tror jag inte att jag kommer ändra mig. Jag har liksom aldrig varit såhär missnöjd tidigare... Nu är ju dock frågan vad jag ska göra åt det, jag kan inte bara vänta och se vad som händer, vill jag att något ska förändras måste JAG ju se till att det sker. Det enda positiva med den här upplevelsen är att jag mer och mer inser vad jag verkligen vill. Ett jobb för mig, får inte vara för enkelt. Det ska vara krävande och man ska lära sig massor av nya saker som ska få en att komma fram i livet. Jag vill ha ansvar, även om det kan vara skrämmande och jobbigt. Men framförallt vill jag också trivas, känna mig välkommen och uppskattad, vilket jag tyvärr inte gör nu.

Det roliga i hela den här historian är att jag de senaste dagarna, till och med redan en dag innan jag hade börjat jobba igen, fått ett samtal av ett företag som jag var på anställningsintervju med i typ augusti förra året. Samt ett mejl av ett annat företag som jag hade kontakt med i oktober förra året. Båda två var intresserade av att anställa mig och skulle då återkomma med mer information osv. inom de närmsta dagarna. Är detta det jag jag kallar ödet? Det känns som att det är meningen att jag inte ska jobba kvar här i alla fall! Jag kan väl berätta mer senare någon gång när jag själv vet mer och kanske fått ett besked. Jag har redan en favorit och ber er verkligen att hålla tummarna för mig!!

Jag hoppas att ni mår superbra annars och att ni får en underbar dag idag!
Så fort jag har lite mer tid över kommer ett inlägg om hur jag gör mina naglar, alla bilder är tagna men nu gäller det att skriva upp allting steg för steg och det måste ju bli rätt. Hoppas ni ser fram emot det! 😁 ❤️

Likes

Comments