Här sitter vi igen, på tåget ner till Helsingfors. Det är tröttsamt att åka fram och tillbaka, det var inte ens en vecka sedan vi var där sist.
Jag vet. Jag borde bara glad för den hjälp vi får och att vi tas på så stort allvar. Jag borde vara glad att de håller koll på allt, och vill förbereda sig så mycket som möjligt innan lilla N kommer till världen.
Jag är glad. Jag är glad för allt de gör för oss, glad för att vi bor i Finland och har möjlighet till den sjukvård som finns här. Glad för att de på Vasa centralsjukhus skickade oss vidare för säkerhets skull och glad för hur bra vi blir bemötta på sjukhuset i Helsingfors. Jag är glad för att vi får vård på svenska där.
Men fastän jag är glad för allt detta, blir det lite mycket ibland.
Stress och oro som blir till panik. Viljan att ge upp kommer och går. Men jag är inte ensam, vi är inte ensamma. Vi har stöd och folk runt omkring oss lyssnar, förstår och stöder oss så mycket de bara kan. Och det är vi otroligt tacksamma för.

Lilla söta N, vi längtar så efter dej.
Ibland gör mina hjärnspöken fällor som jag faller i och allt känns hopplöst men desto starkare stiger jag upp igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Filmade egentligen en house tour åt er, men har problem med redigerings och klippnings programmet... Så den kommer inte ut, ännu i alla fall. Tills dess får ni kolla på dessa sneak peeks jag tog åt er

Likes

Comments

Vet ni, i onsdags hade jag planerat hela dagen från morgon till kväll. Jag skulle hinna med massor av saker som bland annat rådgivningsbesök, kolla tapeter, gå på loppis och städa. En del saker fick vi gjort men när vi kom hem och skulle börja städa, då behövde jag en powernap. Jerry väckte mig och frågade om han fick kasta bort chipsen som lämnat från tisdag men jag bestämde mig för att jag skulle äta dem. Har ni inte hört talas om svaga tänder gör ni det nu... En av mina tänder sprack! Av att jag åt chips. Gick av på mitten. Av chips.


Torsdagen började som ni säkert gissar med ett tandläkarbesök direkt klockan nio på morgonen. Sedan städade och tvättade jag nästan hela kvällen.

Igår fortsatte städandet och tvättandet och mitt i allt fick jag idén om att bygga ihop spjällsängen och skötbordet. Sakt och gjort, detta betydde också att vi blev tvungna att möblera om så jag ringde mamma och Jesse till hjälp eftersom jag inte är till så stor hjälp själv mera när det gäller att lyfta och bära saker.

Idag har vi bara tagit det lugnt. En sväng till Karperö till Jerrys föräldrar har vi hunnit med och nu sitter jag här i och bloggar och Jerry klipper gräset. Snart skall jag hoppa upp på cykeln och åka och hälsa på mamma en sväng!

Nästa vecka skall jag försöka få upp en "house tour" åt er så håll utkik!

Likes

Comments

Ofta dyker det upp inlägg på bloggar där folk tipsar om saker de köpt eller gjort. Men idag tipsar jag om att inte göra som jag gjorde igår, eller rättare sagt i natt.

Nu är det så att jag är naturligt blond, vilket resulterar i att mina ögonbryn också är ljusa. Rättare sagt osynliga. Ljusa med få låga hårstrån. Jag måste alltså fylla i dem eller färga dem för att de skall synas.

Så jag bestämde mig för att köpa Depends frans- och brynfärg. Brunsvart som jag alltid haft eftersom jag antar den ör lite kallare i färgen. Denna var dock ny som det står på förpackningen, men jag tänkte att den borde väll fungera som den som ja är van med.

I den förra jag haft blandar man färgcremen med väteperoxid -applicerar -torkar bort -klar.

Men denna hade en färgcremen som skulle appliceras först, sedan skulle man torka bort och lögga på aktiveringscremen.

Nu till det jag inte rekomenderar, och det är att göra dethär mitt i natten för att man inte har något bätter för sig. Varför gör jag inte det? Jo, för man antagligen är alldeles för trött för att koncentera sig fullt på det man håller på med och speciellt när det är en ny produkt som man inte använt tidigare.

Resultatet ser ni här. Ojämnt och fläckigt. Varför blev mina ögonbryn som mörkast från mitten och ut? Jag började endå att applicera längst in... Jag antar att Depend förbättat produkten genom att göra den "lättare" att använda eller något sådant. Men av mig får den ett stort minus. Får se om jag vågar färga igen med den eller vad som händer med resten av produkten.

Likes

Comments

Det enda jag har berättat åt er här på bloggen är ju att jag är gravid och inte så mycket mera än det. Men i kväll tänkte jag faktiskt ge er en litet update hur det ligger till, när det är beräknat, hur jag mår och vem det egentligen är som ligger där inne och väntar.

Jag kan börja med att reda ut frågan om det var planerat? Ja. Jag har haft hormonspiral och eftersom det sägs att det kan vara lite svårare att bli gravid efter att man haft en såda så bestämde vi oss att ta ut den i november. Jag räknade endå inte med att bli gravid före våren efter allt jag hört och läst om hur länge det kan ta att bli gravid efter att man tagit ut hormonspiralen. Så fel jag hade. Vi plusade i december.

Beräknat datum är 23 augusti, alltså idag om 51 dagar. När vi gick till vårat fösta ultraljud för att se vem det är som ligger där inne motsvarade fostrets storlek veckorna nästan exakt och allting såg bra ut.

När vi sedan var på ultra igen i vecka 22 så tyckte läkaren redan då att det såg ut som en stor bebis. Vi frågade då också om det såg ut att vara en pojke eller flicka som vi väntar på. Min magkänsla hade hela tiden sagt att det är en pojke, det bara kännde så, men läkaren säger det ser ut som en flicka samtidigt som jag tänket "Nej, de kan inte vara." Den andra ultraljuds bilden ni ser är bilden vi fick med hem då... Inte speciellt vacker. "Om man använder fantasin lite kan man nog se ett ansikte... ögon, haka och axel" som läkaren sa åt oss när hon printade ut bilden,

Jag har mått väldigt bra under hela graviditeten bortsett från sjuk rygg och höfter som redan började efter vecka 10 någon gång och detta är just orsaken varför jag nu är sjukskriven. Jag kan röra mig, sitta ligga och stå men jag orkar helt enkelt inte jobba stående i 7 timmar om dagen.

Nu idag vecka 33 (32+5) har vi igen varit på ultra, av en och annan orsak vill de följa upp graviditeten lite extra just nu. Så vi passade på och frågade om det såg ut som en flicka eller pojke denna gången. Vet nu vad! Jag hade rätt. Idag syntes det klart och tydligt att det var en liten och super vild pojke som ligger där inne och väntar. Idag som på de andra ultraljuden ( vi har varit på sammanlagt 5) syntes det att bebisen var stor. Lillkillens storlek motsvarar 35 veckor och uppskattas väga 2500g redan. Mitt SF-mått var också ganska stort, senast vi var vid rådgivningen 31.5cm vilket betyder att det gör över översta kurvan "som är normlat".

Men vi mår bra och det är det som är huvudsaken eller hur? :)

Likes

Comments

När går du upp? Jag går aldrig upp en speciell tid, har inte gjort det på jätte länge eftersom jag haft skiftesjobb och mina jobbskit har varierat från tidig morgon till sen natt. Men på senaste tiden har jag vaknat av mig själv mellan sju och tio på morgonen.

Vad är det första du gör varje morgon? Vänder mig om och fösöker somna om eller kollar telefon.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? Jag är sämst. Jag sminkar mig inte och duschar aldrig på morgonen heller, så för mig tar det max 10 minuter inne i badrummer varje morgon.

Är frukost viktig? Ja, men jah behöver lite tid från att jag vaknat och stigit upp till att jag kan äta. Börjar annars må illa.

Vad äter du till frukost? För tilfället blir det bröd, fil eller gröt. Förr åt jag mycket smoothies eller chiapudding.

Är du morgontrött? Ja. Ett tips till er som inte könner mig så bra, prata inte med mig på morgonen innan jag har sakt något till er. Klarar inte av ljud eller någon som pratar på morgonen.

Vad har du för alarm? Vi har en philips wake up klocka som alltid väcker klockan sju. Sen om jag måste stiga upp till en viss tid har jag på ca. 15 alarm med 2-7 minuters mellanrum och snooze på det.

Hur ser en perfekt morgon ut? Vaknar av mig själv och känner mig pigg, det är tyst och solen lyser ute. Jag sätter mig vid datorn en stund medan jag kokar kaffet. När jag ätit frukost och druckit kaffet hinner jag fixa mig lite utan stress och sedan dra iväg för att uträtta ärenden.

Vad är det bästa med morgonen? Att jag överlevt natten? HAHA. Jag är verkligen ingen morgonmäniska. Finns det något bra med den?

Hur går du helt klädd på morgonen? Morgonrock av något slag.

Likes

Comments

  • Jag får sjukit i magen av allt. Mjölkprodukter, produkter med gluten, maträtter med för mycket kolhydrater eller fett. Jag minns inte senaste dagen jag inte hade knip i magen.


  • Jag har länge gått och trott och sakt att jag är 167cm lång, men när vi gick första gången till rådgivningen mätte vi mig och jag var till och med 169 cm lång! wohoo!


  • Den enda telefon jag inte haft sönder är en Nokia 3310.... Jag är ett proffs på att ha sönder telefoner (och saker i allmänhet), sist jag skaffade ny telefon förde jag den på service minder än en månad efter att jag köpt den.


  • Jag tror att jag aldrig beställt ett klädesplagg på nätet. Mamma beställde en gång en klänning och en bikini till mig när jag gick i åttan eller nian i högstadiet, men det ör nog ända gången.


  • Något jag är beroende av är antäckningsböcker, almanackor och kalendrar. Jag älskar att skriva listor och planera allt i minsta detalj.


  • Jag klarar inte av att vara ledig för länge i sträck, om jag inte har en planerad framtid framför mig tex. en arbetslista börjar jag klätra på väggarna, Vilket kanske inte är så bra eftersom jag haft semester sedan 29.5 och blev nu sjukskriven fram till att mammaledigt börjar.

Likes

Comments

Midsommarafton började med att jag och Jerry åkte iväg till villan med mamma och Jesse. Mommo och Moffa var också vid villan. Vi tog med oss Klaara som busade ända tills hon somnade och vi fick nästa bära hem henne. Till lunch grillade vi och åt nypotatis, det bjöds även på fisk. Den traditionella midsommarmaten ni vet. Efter lunchen gick vi i bastu och sedan hoppade vi i och simmade! Det var nästan 17 gradet i vattnet, inte jätte varmt men jag hade bestämt mig för att simma och då skulle jag också simma.

På kvällen cyklade Cajsa-Stina, Jonathan, Christian och Robin till oss. Det blev ingen super fest eftersom så många av oss hade jobb på lördag. Men Mysigt med sällskap.

Meera maaat!

Klockan halv tre låg jag och Cajsa-Stina och sov på soffan/fåtöljen medan pojkarna satt ute och hade en djup diskussion om något. Lite där efter slutade kvällen, de cyklade hem och jag och jerry somnade nästan med det samma.

Igår hände det inget speciellt, eller jag orkade inte göra något. Så trött som jag ännu var efter fredagen.

Likes

Comments

Senaste uppdateringen här på bloggen var för exakt 242 dagar sedan. I mars fick jag lust att börja blogga igen eftersom det hände så mycket i mitt liv just då som jag ville dokumentera och kunna titta tillbaka på senare. Men som ni ser blev de inte av, men jag har ett inlägg i utkastet som jag skrev då och funderar på att publicera här någon dag. Men eftersom jag varit borta så länge så får ni en bildbomb med lite kort uppdatering om vad som egentligen händer.

Den älsta bilder jag tänker visa är detta. Ett graviditet test jag tog 12 december, ett possitivt sådant. Där var jag bara i vecka två, vad som helst kunde hänt men här sitter jag i vecka 31 idag.

Vi firade jul med familjerna och släkt. En av julklapparna jag fick/köpte var en ny kamera, så jag kan nästan lova bättre bildkvalité framöver.

Nyår firades med vänner

Sedan hoppar vi direkt till februari när vi äntligen fick se vem som egentligen skulle bo i min mage de närmsta nio månaderna.

Jag har också varit och kollat på valpar med mamma, så nu har hon en super söt valp hemma *hjärt ögon*

Vi åkte ut till Jerry's familjs villa för att ta det lugnt och förbereda oss mentalt för den kommande flytten.

När vi flyttat och fått ordning på den nya lägenheten så tog jerry sin examen och vi ordnade examenskaffe och inflyttningsfest.

Här om veckan blev det storstädning. Tvättade bebiskläderna och gick igenom allt vi har hunnit samla på oss och jag kan säga er att det är en del!

De sista bilderna ni får idag är från helgen när jag njöt av solen lite för mycket.... så mycket att jag brände mig på axlarna.

Likes

Comments

Kolla in min Youtube!
Jenni Villanen