Header
View tracker
View tracker
View tracker


Ser ni den rosa kostymen?? jag smälter!!!! För det första så älskar jag kostymer generellt, men att den är rosa, jisses!! Jag har börjat gilla rosa mer och mer (alltid hatat den färgen) men jag passar inte i det. Jag känner mig så konstig i rosa. Som om jag har klätt ut mig till någon annan.. haha.

---------------------------

Fredagen är här och helgen är intagen. Idag jobbade jag igen efter att ha varit sängliggandes i nästan fyra dygn på grund av utmattning och det kändes så härligt att kunna jobba. Att ha en kropp som orkar igen efter all denna vila. Jag kände det efter att jag slutat för dagen och var på väg hem, att det ger mig så mycket glädje i att jobba, träffa kollegor och göra något viktigt. Jag behöver det för att må bra. Innan jag fortsatte min prommis hem så gick jag förbi gallerian och unnade mig lite kläder, som en klapp på axeln till mig själv. Ibland så måste man unna sig och belöna sig själv, och som grädden på moset så blir man lite gladare och härligare av det också.

I helgen så är jag ensam hemma med missen då min sambo är hos hans familj och vänner i Göteborg. Det ska bli skönt att få vara ensam, även fast jag tycker om att vara två. Jag hade tänkt lägga min fokus på sådant som jag aldrig annars har energi till, måla, skriva, läsa och allt annat som gör mig lugn. Kanske yoga och meditera lite grann för då mår jag som bäst.

Nu har jag ätit middagen från igår, en god pastarätt och ska strax bege mig till affären för att handla och efter det så vankas det bio tillsammans med min mamma och mina syskon. Kram!


Likes

Comments


Hej på er! Sorry för att jag inte varit närvarande på ett par dagar men livet kom emellan. Jag har som de flesta vet vid det här laget, utmattningssyndrom och har sedan en månad tillbaka börjat jobba 75% istället för 50%. Det är alltid tungt och jobbigt att gå upp i tid, men kul! Kroppen är inte riktigt van vid högre arbetsbelastning och något som jag har lärt mig under det senaste året är hur min kropp sänder ut varningssignaler till mig när den inte längre orkar.

Varningssignaler för att visa mig att jag behöva sänka tempot innan kroppen helt och hållet lägger av. Men jag är tyvärr väldigt envis och jag skulle vilja kalla mig själv dumstark. Jag har känt av dessa varningssignaler men jag har kört på ändå, för det är sådan jag är och det är därför som jag blev sjuk från början. Så i helgen var jag sängliggandes och när måndagen tog plats i livet så orkade jag fortfarande inte röra mig, men jag bet ihop. Förutom alla dessa kroppsliga symtom som jag har, så är också de psykiska symtomen extremt jobbiga. När det blir för mycket för mig och jag inte hinner ladda mina batterier tillräckligt mycket, så tar mitt psyke skada genom att få litervis med ångest och jag hamnar i en liten depression där jag tänker hemska tankar om mig själv och mitt liv och jag är så förlamat trött att ingenting är roligt längre och jag blir likgiltig. När det blir så, så är det ett tydligt tecken för mig att jag måste stanna upp, men förra veckan så gjorde jag dumt nog inte det.

Så i måndags kom det en panikångestattack som ett brev på posten och efter det har jag varit helt slut och inte orkat annat än att ligga i sängen och försöka överleva. Det är så lustigt detta med hur kroppen fungerar. Att den ger symtom, varningssignaler i hopp om att man ska lyssna noga och stanna upp innan det är försent, och det sista försöket min kropp gör efter att jag inte lyssnat på signalerna, är att ge mig en panikångestattack för att på skarpen be mig att vila för att jag behöver det. Skulle jag däremot inte lyssna där, så som jag gjort så många gånger förr - så skulle situationen bli ännu värre. Våra kroppar är inte bara vanliga kroppar som vi helst vill trimma till sommaren, kroppar som ska vara snygga på bild. Våra kroppar är smartare än vi. De är verktyg som samarbetar med vår hjärna. Tänk på det.


Likes

Comments


Okej, äntligen så är det fredag!! Känns som att även denna vecka gått i snigelfart och just nu när jag är i en omtumlande process både kroppsligt och mentalt med att jobba flera antal timmar i veckan så är jag så trött att jag bara längtar till helg, vilket kanske inte är det ultimata livet i längden. Men så fort min kropp vant sig vid detta så kommer jag att ha energi till att njuta av varje dag, ledig eller inte. Längtar.


Likes

Comments


I vinter så kommer jag att ha ögonen öppna för fakepälsar, volanger, sammet, och ytterplagg i pile. Tidigare så har volanger runt midjan hängt på tapeten och jag har många sådana tröjor i min egen garderob men känner mig alldeles för "flickig" i dem, så de har fått hängt orörda istället. Men ändå så gillar jag volanger och att ha en volang här eller där vid bröst och axlar tycker jag inte ger ett lika "feminint" intryck så det är vad jag ska satsa på. Plaggen ovan är relativt nytt från h&m och allt detta får mer än gärna göra sig hemmastadda hos mig.


Likes

Comments