Jag har spenderat två dagar med mamsen i Ullared. Vi sov på hotellet och shoppade loss så pass att hennes byxor sprack och mina fötter började värka så till den grad att jag under sista dagen fick hänga över vagnen för att avlasta hälarna. Klockrent! Vi hade sådan himla tur också då det var väldigt lite folk.

Vad handlade jag då? Jag köpte lite kläder och hudvård men det som jag lade mest krut på var såklart inredning. I min tidigare lägenhet hade jag bara en radda med fönster så därför saknade jag t.ex. gardiner. Likaså behövde jag två lampor, ett större katträd, tavlor m.m. Sådant kostar, även i Ullared. Kommer såklart visa hur det ser ut hos mig ju mer som blir färdigt. Här har ni t.ex. mina nya växer på balkongen - en mynta och en timjan. Gott, nyttigt och fint. Det är så mysigt med blommor och växter tycker jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag är det fredag. Härligt! Solen skiner in genom fönstret och det är superskönt på balkongen. Tog en kopp kaffe redan vid fem i morse då Mion hållit mig vaken sedan klockan tre inatt. Jag förstår inte vad han vill... Haha. Kajsa har varit här vid flera tillfällen och försökt att busa med honom, men de leker på så olika sätt. Mion älskar att smyga och göra attacker medan Kajsa, liksom många chihuahuor, vill tacklas och jagas. De förstår inte vad den andre håller på med och Mion brukar titta skeptiskt på Kajsa när hon får sina stolleryck. De lekte mycket bättre när Mion var kattunge. Ibland undrar jag om Kajsa vet att det är samma katt som då, bara dubbelt så stor.

Jag har faktiskt fått en chihuahuagranne tvärs över gatan. Brukar stå på balkongen och titta på när den och en annan liten vovve springer runt och leker i trädgården på eftermiddagarna. Det gör mig så lycklig. Djur är verkligen guldkanten i vardagen även om de väcker en mitt i natten.

Dagens frukost blev ett glas juice och kaviarmackor med tranbär. Helt okej, men jag försöker att inte äta smörgås alltför ofta. Min mage vill hellre ha gröt, chiapudding eller annat gott utan gluten. Det är jobbigt det där med känslig mage. Man är inte intolerant mot något men kan bli dålig av allt.

Likes

Comments

Ibland önskar jag att jag ville vara mer social. Att vara introvert har sina fördelar men också nackdelar. Jag ser upp till flera vänner då de har en sådan avslappnad inställning till att umgås med andra. De far hit och dit, kan sova över här och där utan att ha planerat för det och det bekommer dem inte det minsta. När jag har gjort det helt spontant har jag gjort det för att jag inte haft något val. Kanske hade sista tåget gått. Plötsligt ställs allt på sin ända. Jag måste spendera långt fler timmar än beräknat tillsammans med andra vilket kommer medföra en nästan bakfull känsla dagen efter. Ont i huvudet, trött, snurrig. Det är svårt att beskriva. Minns när jag under ett läger för inte så länge sedan hängde med människor jag precis lärt känna i tre dagar och hade någon kommit fram och frågat mig när jag satt på tåget hem vad jag hette så hade jag svarat Kalle, så utmattad var jag trots att jag hade haft enormt kul. För det är ju det.. Man har ju roligt när man umgås med andra. Just därför önskar jag att jag såg kontakten med människor som meningen med livet, för det är det ju egentligen. Ingen mår bra isolerad. Men varför ska det vara så svårt att ta in nya till hjärtat? Att bara släppa all kontroll och hänga med i det sociala. Det behöver inte vara så planerat och perfekt.

Samtidigt måste jag inse att jag är introvert och jag ska inte och vill inte behöva träna bort en del av min personlighet. Däremot vill jag lära mig att göra det bästa av den så att jag själv mår bra i de val jag gör. Lite mer spontanitet och mindre kontroll framöver är det som gäller från och med nu.

Likes

Comments

Det gick lite bättre inatt tack vare feromonerna. Mion höll sig lugn i några timmar i alla fall och jag fick kanske sova mellan halv tolv och fyra. Idag får han vara lite ensam i lägenheten då jag ska gå en långpromenad i eftermiddag. Vi får se hur det går.

Likes

Comments

Ja som sagt. Alla som har katt vet nog hur de kan bli när de blir oroliga och flytten igår gjorde min annars så lugna plutt alldeles tossig. Han höll mig vaken HELA natten. Fick sova en timme mellan halv sju och åtta på morgonen sedan var det bara att bita ihop och kliva upp. Idag var det utställning och rea på Sharpman så åkte dit en sväng med Leo och passade då på att köpa feromoner. Det är dofter som endast katter känner och som ska göra dem lugna just vid flytt och andra uppstressande tillfällen. Får se hur det går inatt.

Likes

Comments

Idag smäller det. Jag flyttar härmed in i min nya lägenhet. Ska bli spännande att se hur lille Mion reagerar. Detta är redan tredje stället han bor på och om jag får säga det själv så tror jag han kommer trivas bäst i den här lägenheten med större yta samt balkong och utsikt. Ihh! Detta känns så bra och om en vecka far jag till Ullared i två dagar för att shoppa lite inredning och annat smått och gott som kan behövas.

Likes

Comments

Jag brukar ställa mig i helikopterperspektiv och titta ner på oss människor ibland. Hur vi håller på. Jobbar och sliter med något som vi själva hittat på är viktigt. Hur vi väljer kläder efter mode, mat efter smak, bil efter status och hus efter ekonomi.

Är det inte sjukt egentligen? Vi är som myror i en myrstack. Några är drottningar. Några är arbetsmyror. Några är sjukvårdsmyror, stridsmyror och äggvaktsmyror. Vi anser oss vara den smartaste varelsen på jorden samtidigt som vi förstör det enda som kan hålla oss vid liv - miljön. Vi hjälper varandra. Vi dödar varandra. Vi har kommit på en mall för vad som är rätt och fel, för från början fanns inga regler. Men nu har vi bestämt att människan borde vara god. De som är egoistiska gör fel. Samtidigt blir våra samhällen mer och mer individualistiska och allt går ut på att klara sig själv och slå sig fram på egen hand för att bli någon. Ensam är stark.

Vad hände med gemenskap? Vad hände med att vara nöjd med det man har? Måste vi människor alltid sträva framåt? Kan vi inte bara få vara här på jorden utan att ha uträttat något stort?Ja, ibland ser jag oss som myror i en myrstack. Att vandra runt här bland gångarna är både otäckt, intressant och en aning komiskt.

Likes

Comments

Igår fick min lilla älskling Kajsa följa med på Familjens dag. Det var verkligen fullt med folk och djur. Superkul! Man kunde titta på olika uppvisningar t.ex. fårvallning, vardagslydnad, rallylydnad och drag med kärra.. Sedan fick man handla våfflor, korv och hantverk. Några sålde kaniner och höns också. Såg en hund som var så söt att jag höll på att dö. Tror det var en blandning mellan Bishon frisé och Pumi. Fasen, jag skulle gått fram till killen och frågat.

Nu kan jag snart flytta in i min lägenhet förresten. Vi körde alla stora saker i lördags. Det är bara internet och tv:n som fattas men det kommer troligtvis att vara löst idag eller imorgon. Måste få hem min router. Sen kan jag fota lite så ni får se hur det ser ut nu och hur det kommer att förändras så småningom. Man kan ju inte göra allt på en gång utan först vill man ju mest bara flytta in. Inredningen får växa fram tycker jag.

Likes

Comments

Har ni också sådana dagar då ni är typ 10 gånger mer törstiga än vanligt? Jag har det i alla fall. Brukar kanske dricka ett glas vatten om dagen vanligen men sen kommer det dagar då min kropp säger: drick mer! Redan nu på morgonen har jag druckit tre stora glas vatten samt ett glas mjölk till frukost. Kan kanske bero på att jag suttit ute i solen med hundarna också. Föresten, på tal om dricka så är det idag två månader sedan jag slutade helt med läsk. Känns fantastiskt. Saknar inte Colan längre och nu är ångesten över tandfrätning, gul emalj och magproblem borta. Skönt! Känner mig riktigt duktig om jag får säga det själv.

Igår hämtade jag min Trall hos bror min. Han passade på att köpa den då det var rea i Linköping. Fick också ett par sprillans balkongmöbler av mamsen och pappsen som en inflyttningspresent. Så snällt! Ska ta kort på före och efter sen. Men ännu har jag ju inte flyttat. Vi kommer köra alla stora grejer med kärra på lördag.

Likes

Comments

Jag står där med solen gassande i ansiktet. En svag bris leker med mitt hår samtidigt som en mild doft av vår slår emot mig. Det är så fint. Just här, just nu är jag lycklig. Men i samma stund som jag känner den glädjen gör det också lite ont i hjärtat, för visst är det så att det är när man är lycklig som man har som mest att förlora. Men idag försöker jag bortse från det. Idag vill jag bara vara glad.

Likes

Comments