Började studera för två veckor sedan på TUC. Pluggar som sagt till redovisningsekonom. Har nu läst klart min första kurs i kommunikation och måste säga att det hittills gått riktigt bra. Det känns kul och intressant och hemtentan är näst intill färdig. Har även hunnit med lite kompisträffar, sjunga i Joyvoice samt skriva på boken. Nu är jag ledig till tisdag och imorgon tänkte jag gå en riktig långpromenad då jag inte gått så mycket under dessa två veckor i skolan. Vill gärna komma upp i mina 5 km om dagen igen. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ibland, när jag verkligen får till mindfullness, känner jag mig så lugn och harmonisk. Det är så häftigt när jag lyckas gå helt upp i en enda sak och sedan fokusera på bara det en långt stund. Häftigt! Detta får mig dock att inse hur ofta man faktiskt är någon annanstans i tankarna.

Vi sitter inte bara och tar en kopp kaffe - vi ser på tv samtidigt.
Vi sitter inte bara och pratar med en annan människa - vi håller på med mobilen samtidigt.
Vi går inte bara ut och går - vi lyssnar på musik eller pod samtidigt.

Inte konstigt att våra hjärnor bränner ut sig så lätt idag. Jag har hört om ungdomar som bränt ut sig redan i åttan. Sjukt! Jag höll på att gå in i väggen för några år sedan  och då var jag ändå 23 vilket jag tycker är väldigt ungt. Nåväl, nu ska jag ta mig en kopp varm choklad och göra ingenting alls förutom det.

Likes

Comments

Jag är egentligen en höst- och vintermänniska. Trots att jag är frusen och spenderar mycket tid under olika typer av filtar, framför brasan, i spabadet eller med en vetekudde i knät så är det den bästa tiden för mig. Jag älskar verkligen Sverige som har fyra årstider. Värme året om och jag hade dött! Snacka om tråkigt! Nu verkar det som att vissa haft en ganska dålig sommar men här i Östergötland har den varit tipptopp med mycket sol och svala brisar. Känner mig nöjd och mätt på denna årstid nu och längtar efter nästa. Rött, orange, brunt. En kopp choklad med grädde. En god bok i handen. Varma stickade sockor, fina halsdukar och mysiga jackor. Varje tid har sin charm. Det allra bästa med hösten måste ändå vara halloween. Mörker, skräckfilm och tända ljus. Kanske jag sätter på min halloweencd och somnar till de hemska skriken och skratten..eller inte. Men en Fredagen den 13:e skulle inte sitta helt fel. Klassiker!

Likes

Comments

Ni kanske undrar om jag är nervös för att börja skolan? Nej, inte nämnvärt. Har varit ny i skolan utan att känna en enda människa många gånger förut. Tre gånger på gymnasiet, tre gånger på universitetet och en gång på folkhögskola. Nu ska jag börja på en yrkeshögskola och jag tror verkligen jag har hittat rätt, i alla fall så pass rätt att jag kan leva med mitt val av yrke för resten av livet. Jag är en INFJ med starka motpoler vilket bidragit till att jag haft svårt att hitta min väg. Mitt kreativa inre gör det tufft för mig att må bra i ett 9-17-jobb medan mitt enorma ordningssinne och kontrollbehov gör att jag inte kan leva ett fullt ut kreativt liv. Jag älskar scheman och att varje dag är sig lik samtidigt som jag behöver nytänk och fria tyglar. Jädrigt svårt att få ihop. Men hela jag som person är ganska svår att få ihop på något sätt. Jag är väldigt splittrad och därför ändras mina mål och drömmar jämt och ständigt. Men jag tror att detta blir bra. Får jag bara skriva och vara kreativ på andra sätt så ska nog detta gå vägen.

Likes

Comments

Idag under morgonen så har jag suttit tillsammans med Mion (min ragdoll) och Kajsa (min chihuahua) på balkongen och njutit. Gjorde mig en kopp iskaffe som smakade riktigt gott. När man har söderläge är det perfekt med parasoll. Då kan man sitta ute även när solen skiner som mest utan att riskera att bli grillad.

I eftermiddag ska jag åka till Ödeshög och träffa en vän. Sedan händer det nog inte så mycket mer idag. Älskar lugna sköna dagar då man bara kan samla energi.

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Har verkligen haft så mycket att göra och fundera över. Bland annat har jag börjat knåpa på min första bok. Har skrivit noveller sedan jag var liten men nu satsar jag på att skapa en hel roman. Hela historien är färdig i mitt inre och början är också nedskriven och redigerad. Min dator har dock börjat kollapsa på grund av sin ålder och slitna fläkt så nu är en ny beställd. Ganska stressigt att sitta vid en dator som blir kokhet efter 10 minuter när man försöker knåpa ihop en bok.

Förutom det så har jag fått veta att jag kommit in på TUC yrkeshögskola. Ska läsa till redovisningsekonom vilket kommer ta mig två år men då ingår också mycket LIA (lärande i arbete). Spännande! Skönt också att inte behöva fixa runt 30 böcker/termin i kurslitteratur som på universitetet.

Har införskaffat mig lite nya smycken, bl.a. detta fina armband som ser ut som en drömfångare. Köpte ett likadant halsband. Nu ska jag gå en promenad och förresten - på söndag är det fem månader sedan jag slutade helt med läsk. Klapp på axeln.

Likes

Comments

Denna midsommar var verkligen fantastisk. Vi åt sill och potatis, tårta, grillat på kvällen och cheesecake efter det. Jag gjorde den berömda jordgubbscheesecaken med vit choklad och kladdkakebotten. En riktig höjdare som gick hem hos alla. Sedan spelade vi femkamp. Vi körde dart, krocket, frågesport, Mölkky samt kastade pil på vattenballonger. Superkul! Mitt i allt detta fick vi alla varsin present av min bror och hans tjej och i min låg det en mugg som det stod "världens bästa faster" på. Vilken underbar överraskning! Kunde inte ha önskat en bättre midsommar.

Likes

Comments

Nu när det är sommar ska man ju läsa böcker i mängder, i alla fall enligt mig. Skönlitteratur men också fakta passar perfekt när man ligger i hängmattan och gungar lite rofyllt. Här kommer dock ett ganska obehagligt boktips.

Vill ni bli vegetarianer efter att ha läst en bok så rekommenderar jag denna: Varför vi älskar hundar, äter grisar och klär oss i kor av Melanie Joy. Den handlar visserligen om djurhållningen i USA men trots att Sverige har fler lagar kring hur slaktdjur ska hanteras så sker hemskheter även i detta land. Boken tar inte bara upp hur djur får leva i misär innan de dör, hur de plågas före och under slakten och hur köttet behandlas efteråt, den berättar också om anledningen till att vi kan älska hundar, äta grisar och klä oss i kor. Den tar upp hur intelligenta bl.a. grisar, kor och fåglar är och att de klart förstår vad smärta är och hur det känns att förlora sitt barn eller sin mamma så allt för tidigt. Efter den stress de får uppleva utvecklar vissa djur något som liknar människans PTSD. De skadar sig själva eller andra, vissa dör och endel blir apatiska.

Men författaren skriver inte bara om djuren utan också om människorna som jobbar med att döda och skada dem. Hon har intervjuat flera stycken som själva mår dåligt, sover dåligt, stänger av sin empati och därmed börjar behandla sina familjemedlemmar illa, begår brott m.m. Bara för att en slaktare plågar ett djur betyder det inte att den personen en gång i tiden inte brydde sig eller for illa av sitt jobb. Beteendet är ett tecken på att något så grundläggande som empati och sympati kan slås ur spel av att man behöver utföra hemska saker till vardags. Att välja ett sådant jobb är inte alltid frivilligt. I USA dör dessutom många slaktare på grund av dålig arbetsmiljö.

Flera sidor fick jag hoppa över på grund av att jag befann mig på biblioteket och inte ville börja gråta där jag satt vid fönstret mitt bland bokhyllorna. En del beskrivningar var så grafiska att jag satt och gjorde diverse grimaser av avsky och äckel. Bland annat berättade en slaktare att han varje dag slängde ner kycklingar i en maskin som skulle döda dem men de som lyckades överleva var han tvungen att för hand skära halsen av vilket fick denne man att må väldigt dåligt.

Allt detta sker inom låsta dörrar. Aktivister har ibland lyckats ta sig in och smyfilma slakterier och då brukar ramaskri uppstå men oftast bara mot just det slakteriet. Ingen verkar förstå att det inte har med företaget att göra utan att det ser likadant ut inom hela köttindustrin. Även om Sverige har bättre djurhantering och arbetsförhållanden än USA så behandlas djuren som ska bli mat fortfarande som produkter. De gårdar där man ser djuren beta fritt är undantag.

Vill man inte bli vegetarian för djuren och miljöns skull så kan man också bli det för hälsan. Boken tar upp alla fördelar med att inte äta kött samt alla de myter köttindustrin har spridit genom flera decennier och som satt sig så hårt att ingen ens ifrågasatt dem förrän nu. Tror det är därför allt fler börjar bli veganer och vegetarianer. Förr ansågs människor som inte åt kött lite knäppa och udda. Idag ligger de i framkant.

Och ja, jag är vegetarian nu.

Likes

Comments

Har varit utan mina p-piller i ca. tre och en halv vecka nu och jag måste bara säga att det är som natt och dag. Jag förstår verkligen varför jag gick upp så mycket i vikt när jag åt dem för nu när jag är mig själv igen så har min hunger minskat med runt 80 %. Helt sjukt! Mitt sötsug är också nästan helt borta. Skönt! Känns dock annorlunda att inte längre vara hungrig på morgonen eller mellan huvudmålen. Jag får nästan tvinga i mig mat för att få i mig tillräckligt. Knäppt vad piller kan göra med en och det är härligt att känna igen sig själv efter 6 år.

Likes

Comments

Tänk att jag inte druckit läsk på över tre månader nu. Jag som varit så beroende av Cola Zero i flera år. Det var liksom mitt sätt att unna mig då jag nästan aldrig dricker alkohol. I slutet började jag dock få en massa biverkningar och bestämde mig där och då för att det fick vara nog. Mycket handlar om vanan. Idag kan jag ta ett glas isvatten eller en smoothie och tycka att det är riktigt festligt det också. Supergott ju! Ska ta tag i sockret sen men vill ändå sätta den här vanan ordentligt först så jag inte får en massa sug efter Cola om jag nu slutar med socker. En sak i taget.

Likes

Comments