Denna läckerhet gjorde jag häromdagen. Enkel, snabb och himmelsk god. Det är vaniljglass, vispgrädde, pistage samt mörk choklad med smak av mint som jag har smält i vattenbad. Egentligen var det ett milkshakerecept från början men jag gjorde om den till en vanlig efterrätt. Pistage fungerar verkligen till allt. Så gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har märkt under den senaste månaden att jag tappar enormt mycket ögonfransar. Jag har aldrig tidigare haft så ljusa, korta och glesa ögonfransar som nu. Har läst att det kan beror på stress eller om man upplevt en chock. Grejen är att det hände en sak för två månader sedan som fick min kropp att reagera väldigt starkt i form av nässelutslag och magproblem. Kanske är det den händelsen som bidrar till att jag tappar ögonfransarna nu också. Det konstiga är dock att håret mitt är riktigt fint, vilket annars brukar vara det som tar stryk först. Ibland är kroppen ett mysterium.

Likes

Comments

Det är så härligt att ibland bara koppla bort allt vad internet heter och gå ut i naturen och njuta på riktigt. Idag åkte jag en sväng till Tåkern med min lilla chihuahua och tittade på fåglarna. Gick Estelles naturstig och jag måste säga att den var riktigt mysig. Kul att man skulle pussa en groda i slutet. hehe

Det var redan mycket folk där som satt och fikade eller tittade på djurlivet. Bonden grejade på sin åker och solen gassade. Våren är nog min favoritsäsong ändå. Den bjudet in till så mycket. Framtidstro. Drömmar. Sommaren däremot kan göra mig besviken många gånger, kanske just för att våren skapar för stora förhoppningar.

Likes

Comments

Att ta del av andras mål och drömmar hela tiden kan nog ibland skapa en felaktig bild av vad man egentligen vill i livet. Vad som anses eftersträvansvärt. Vill jag verkligen resa jorden runt bara för att många andra har det uppskrivet på sin Bucketlist? Jag tror det är viktigt att då och då ta ett steg tillbaka och strunta i vad andra drömmer om och istället fokusera helt på sitt eget. Ett citat jag hatar:

“Om inte folk skrattar åt dina drömmar så är de inte tillräckligt stora.”

Jag tycker detta citat nedvärderar de människor som bara vill leva lugna vanliga liv. Som inte drömmer om att bli nästa Steve Jobs, nästa president eller ha 500 anställda och tjäna miljoner. Jag tror vi kan försaka våra liv lika mycket av att leva sådana drömmar som anses vara storslagna likväl som att inte leva livet fullt ut. Det är samma sak. Reser jag jorden runt för att många andra drömmer om det så lever inte jag det liv jag vill leva och då kommer jag inte må bra. Jag skulle till exempel aldrig vilja bli chef. Inte ens om någon knackade på min dörr och sade att jag kunde få bli det imorgon. Makt och pengar är inte ett mål i mitt liv, inte på det sättet. Ekonomisk trygghet absolut. Makt över att kunna styra över mitt eget liv, absolut.

När vi dör glömmer vi ändå allt vi gjorde i livet. Det är nu medan vi lever som vi ska njuta, inte efteråt. Man kommer inte kunna stå där och berömma sig själv för att man uppfyllde en tio meter lång Bucketlist som man egentligen inte hade sin själ och sitt hjärta i. Folk säger att vi slösar tid på att titta på tv. Men om man nu älskar att se på film så är det väl det man ska göra i livet, allt annat är slöseri. Mår man bra av det så kör. Självklart måste vi också göra tråkiga saker för att sedan kunna göra det vi tycker är roligt men om man nu tycker film är riktigt kul så är det ju värt att lägga sin fritid på det. Vill jag dega en dag i soffan så gör jag det. Jag har inte förlorat den dagen. Den är en del i mitt liv och det är ett liv jag vill leva.

Det är viktigt att skilja på när andra uppmanar folk till att utvecklas och förändras för att de vantrivs i livet och att vilja förändras bara för att alla anser att det är hemskt att stå still. Att liksom inte sträva framåt. Men vad är framåt? Vart ska vi? Följ inte strömmen säger många. Men om man nu ingår i normen och faktiskt inte känner att man är särskilt annorlunda då ska man inte behöva gå emot strömmen. Att följa den kan vara någons dröm.

Lyckas man bara i livet om man ror hem en mastodontdröm? En sådan där dröm som först lät omöjlig men som man sedan slutförde mot alla odds efter många års hårt slit? Nej. Man lyckas lika mycket av att uppfylla en liten dröm för den kan vara någons allt ändå. Det är inte dåligt att ha värstingdrömmar men det lilla räknas också. Det jag vill säga med detta inlägg är att allas drömmar är bra oavsett storlek.

Likes

Comments

Var hos tandis idag. Gick dit och hem så blev en promenad på runt 4-4,5 km. Efteråt körde jag stretching på 15 minuter. Har gjort det nästan varje dag nu i 3 veckor. Känner mig vigare i baksida lår och vader men är lika stel i höftböjaren fortfarande. Får jobba på den lite mer. 

På grund av att jag haft ilningar i över ett år på fyra olika ställen i munnen så såg jag framför mig hur jag hade hål i hela käften. Jag kan inte ens tugga på choklad utan att få så ont att jag måste spotta ut det jag har i munnen och skölja med ljummet vatten. Men tydligen såg allt bra ut. Lite tandsten som alltid, vilket troligtvis beror på min saliv. Fick lack på de tänder där tandroten var blottad. Hon sade att jag borstar för hårt så tandköttet åker upp. Skärpning. Det är inte kul att inte kunna tugga på choklad. Får istället sitta som om jag inte hade tänder och sulta. Men förhoppningsvis blir det bättre. Jag har en liten påse också som jag fick av min kusin som studerar till tandläkare. I den finns bland annat. en penna som ska hjälpa mot ilningar. 

Likes

Comments

På min födelsedag i år fick jag ett vackert Pandora-armband. Har länge önskat mig ett sådant då jag tycker det är roligt att samla på berlocker kopplade till olika minnen. På min födelsedag fick jag samtidigt en stilren berlock med ingraverade fjärilar och på alla hjärtans dag fick jag mitt stjärntecken. Det komiska är att jag hade surfat runt och tittat på just den berlocken på internet bara några dagar innan jag fick den i present. Jag är Vattuman och jag måste säga att jag älskar mitt stjärntecken då det ser så fint ut både i skrift, tecken och bildligt.

Här kan ni se alla tre sidor av berlocken. Lite svårt att se kanske men den längst ner till vänster föreställer en urna som det kommer vatten ur.

Komiskt att det står att Vattumannen passar bra som socialarbetare då jag planerar att läsa till socionom i höst. Vi är bra människokännare som slåss för det vi tror på. Något jag kände träffade mig starkt när jag läste denna text var det här med att Vattumannen inte står ut med att vara ensam men samtidigt behöver känna sig fri vilket bidrar till att det är svårt att bli kär. Så typiskt mig alltså. haha

Likes

Comments

Om ni tänker er en person som under kanske fyra, fem års tid konstant fotade varje dag. Och så tänker ni er att denna person ska redigera och föra över alla dessa bilder till molnet - ja då har ni svaret på vad jag sysslar med just nu.

Annars då? Jo då, nu har man klarat sin andra helg utan Cola. Detta betyder att jag inte druckit det på två hela veckor. Känns fantastiskt bra faktiskt! Min mage mår så mycket bättre och förhoppningsvis försvinner min ledvärk med tiden. Måste bara dra ner lite på sockret också. hehe (En sak i taget) 

Förresten! Något jag kan tycka är gott att varva vanligt kaffe med är Iskaffe. Man kan enkelt göra detta själv hemma. Hemligheten är dock att söta kaffet lite eftersom det annars blir bittert när det blir kallt. Jag bryggde vanligt Svenssonkaffe och rörde sedan ner en skvätt sirap. Därefter frös jag kaffet till små behändiga iskuber. Dessa kan när man, när andan faller på, lägga i ett glas med mjölk och vips har man en islatte! Superenkelt.

Likes

Comments

Vissa nätter drömmer jag så mycket att jag inte vet var jag är när jag vaknar. Efter en anings förvirring gick jag i alla fall ner, åt ett ägg till frukost och for sedan in till stan för att fika lite. Älskar lördagsmorgonar då man kan göra så. Bara åka och fika på morgonkvisten.

Innan lunch hann jag med en långpromenad i skogen också. Plockade lite ris till påsken.

Ikväll ska jag sova i Linköping då min bror och hans tjej ska ner till Skåne. Eftersom katten deras ska ha mat både på kvällen och morgonen så kände jag att jag lika gärna kan stanna över. Hade tänkt passa på att se filmen Skönheten och Odjuret på bio men det var ta mig tusan fullt i varenda salong hela kvällen igenom. Aja, det gör inget. Bror min har så stor tv så det blir typ som bio hemma också. haha

Likes

Comments

Hur gammal är din katt?

Han fyller 3 nu i april.

Smeknamn?

Minjon, Mishon, Nutte, Snutte, Fis, Fiss, Brrrrutn (mer som ett ljud), Piss-Niss.

Varför skaffade du honom från första början?

Jag är uppvuxen med djur och kände direkt att det fattades mig när jag bodde i Kumla. Köpte därför Mion hos en underbar familj i Karlskoga.

Vilken ras är det?

Mion är en ragdoll. Hans syskon har den lite vanligare teckningen medan Mion blev vit med röda inslag.

Brukar han få följa med på äventyr?

Katter vill gärna känna sig trygga så Mion mår bäst av att vara hemma. Ibland har han dock varit tvungen att följa med lite hit och dit när jag rest, flyttat, varit iväg osv. Till exempel fick han vara hos en kompis pojkvän i två dagar då jag var bortrest med skolan. En gång fick han spendera helgen i sommarstugan då vi inte hade kattvakt förrän till måndagen. Höhö

Kan din katt göra några trix?

Alltså… nej. Omöjligt.

Favoritleksaker?

Allt med bjällror.

Det bästa med Mion?

Att han är väldigt kelig. Dessutom använder han aldrig klorna, något som tydligen är vanligt för ragdoll. Han pratar väldigt mycket med mig också vilket jag nu har förstått är mitt eget fel eftersom jag alltid svarat när han sagt något. Katter lär sig att fortsätta prata med en då. Hehe

Ett fint minne?

När han fastnade i sin sele och kom fram till mig, höll om mitt ben, tittade mig i ögonen och bad mig om hjälp. Det fina i detta var att han sökte sig till mig när han blev rädd. Många katter och andra djur överlag kan annars dra sig undan så fort något är fel. Det är betryggande att veta att han inte gör det. Sedan älskar jag ju när han lägger sig på min arm och sover. Mys!

Likes

Comments

Igår tog jag med min lille voffsing Pepci och gick en långpromenad i skogen. Det blåste som tusan men väl inne bland träden blev det vindstilla. Det knakade lite i vissa gamla träd och Skogssjön krusade sig vackert. Väldigt rofyllt. Mötte en joggare och ett gammalt par. Älskar att gå promenader och speciellt i skogen där man kan vara för sig själv och filosofera. Det är guld.

Likes

Comments