View tracker

Idag skulle jag vilja sända extra kärlek till alla. Jag tror vi behöver det i vintermörkret. Denna onsdag är en sådan dag då jag undrar om det ens hann bli ljust innan det blev mörkt igen. Kom dock på mig själv med att sitta på biblioteket och sucka över hur grått och mörkt det var ute redan vid elva. Så kom jag på att de har solskydd på fönstren... Blev lika glatt överraskad när jag kom ut som jag blir när jag tar av mig solbrillorna på sommaren och inser att världen är lite ljusare än vad jag trodde. Härligt när man kan se det positiva i det lilla, eller nått åt det hållet.

Detta är en del av Kajsons julkalender.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Oj, vad kul att få fundera lite på vad som är bra med att vara jag. Ofta ser jag ju bara mina fel och brister. Om jag ska göra som en liten lista skulle detta vara några av de viktigaste punkterna som styr vem jag är som person:

Jag är en god lyssnare som älskar att höra på andra och ta del av deras liv, tankar och åsikter. Detta har bidragit till riktigt djupa relationer med människor genom åren.

Jag har lätt för att lära mig nya saker och jag älskar kunskap i alla dess former. Detta har medfört en bred syn på livet och allt som hör till.

Jag är djurvän ut i fingerspetsarna. Sorgligt att ens behöva nämna att det finns onda människor som behandlar djur illa, som tur är tillhör jag inte den kategorin.

Jag har lätt för att anpassa mig till olika människor och situationer. Man ska alltid vara sig själv men att anta att man alltid kan säga vad man känner för eller bete sig på ett visst sätt hela tiden är inte vidare smart. Det kan lätt leda till onödiga konflikter och osämja. Det är viktigt att medvetet välja sina strider och inte slösa energi bara för att man inte kan känna av och anpassa sig till andra ibland.

Jag har livlig fantasi. Något jag är glad att ha bevarat även som vuxen.

Likes

Comments

View tracker

En dröm som jag lyckats uppfylla

Jag har faktiskt lyckats uppfylla ganska många drömmar. Dock är jag, som jag skrivit innan, en längtansmänniska vilket betyder att jag oftast (inte alltid) mår bättre av att drömma än av att göra saker till verklighet. När en dröm blir sann känner jag många gånger besvikelse just för att jag hade så höga förväntningar som skapats och byggts på i min fantasi under lång tid. Det jag faktiskt mår bäst av är sådant jag inte drömt om men som sker och visar sig bli en positiv överraskning.

Här är dock några drömmar jag uppfyllt som jag mår väldigt bra av och som faktiskt blev bättre i verkligheten:

- Lärt mig spela piano
- Lärt mig teckna
- Skaffat hund och katt
- Tagit körkort
- Lärt mig teckenspråk flytande
- Skaffat en ny fin systemkamera

Vad jag vill äta till middag idag

Eftersom jag ligger en dag efter med kalendern så skriver jag två idag. Denna kräver ändå inget långt svar. Jag skulle vilja äta lasagne till middag och skölja ner det med ett stort glas Cola Zero med is så det riktigt ilar i tänderna. Jättenyttigt jag vet.

Likes

Comments

Mina tre närmaste drömmar just nu är:

- Börja studera med något som jag brinner för.
- Få ordning på en egen lägenhet. (alltså inte studentlya eller delat boende.)
- Hitta kärleken.

Den första punkten är på G eftersom jag har sökt in till universitetet. Syftet här är att jag ska hitta det jag brinner för då mina tidigare studier inte var vad jag hade hoppats. Punkt två blir när det blir. Det är inte lätt att få tag i boende i en ny stad när man inte har stått i kö sedan man var 18 och dessutom har CSN som inkomst. Sista drömmen går inte heller att styra över så mycket. Målet är att våga bli kär på riktigt då jag har väldigt svårt för det. Hade jag fått bestämma hade jag hoppat över förälskelsestadiet direkt, men det fungerar tyvärr inte så.

Detta är en del av Kajsons julkalender.

Likes

Comments

Jag har olika förebilder beroende på när och varför. Oftast finner jag förebilder i människor som är på ett sätt som jag skulle vilja vara eller som har en egenskap som jag skulle vilja ha. Maria Montazami är en förebild för mig eftersom hon har en sådan härlig personlighet. Oftast är det den lite mer bekymmerslösa, avslappnade typen som tar livet med en klackspark som jag ser upp till då jag själv aldrig kan slappna av och bara låta saker ske. En annan förebild jag har är en tjej som jag kände en kort tid då jag bodde på annan ort. Hon var som en ängel. Det är svårt att förklara men jag kommer aldrig glömma henne. Hon hade kunnat sitta och prata om grodor och navelludd och jag hade entusiastiskt lyssnat timme efter timme. Helt fantastiskt.

När det kommer till egenskaper har jag såklart förebilder inom konst, musik och skriveri eftersom det är sådant jag själv sysslar med och vill utvecklas inom. Camilla läckberg är av dem.

Det här är en del av Kajsons julkalender.

Likes

Comments

Jag är en längtande människa. Det allra bästa för mig är upptakten, den så kallade nedräkningen till julafton. Man bakar, gör godis, köper julklappar, rimmar, pyntar, klär granen, dricker glögg, binder kransar, tittar på uppesittarkvällen, julkalendern. Sen på själva julafton blir jag lätt lite melankolisk. Tänker att det snart är över. Alla ljusen. Glädjen. Värmen.

Julen är den bästa högtiden för mig för jag har alltid fått fira den lycklig under hela min uppväxt tillsammans familj och släkt. Jag ser att denna dag kommer förändras i takt med att jag blir äldre men så länge julen ger mig värme och jag får ha mina kära nära spelar det inte så stor roll vad som sker under dagen. Kalle Anka eller inte.

Detta är en del i Kajsons julkalender.

Likes

Comments

Har ni ätit nyttig glass någon gång? Jag är helt frälst i bananglass i olika smaker. Detta gör man enkelt hemma genom att mixa frysta bananer i en matberedare sedan kan man smaksätta med bär, kakao, kanel, nötter, mint o.s.v. Om man vill lyxa till det lite kan man istället toppa med chokladbitar, jordnötskräm, Nutella, kolasås m.m.

Detta är bara ett litet axplock av de glassar som jag gjort den senaste tiden. Här ser ni bl.a. kakao, chokladbitar, mint/vanilj, choklad/hallon samt choklad med nötter som smaksättning. Jag äter gärna bananglassen helt ren som den är men vill man ha vaniljglass kan man också smaksätta med lite vaniljsocker eller vaniljpulver. Mums!

Likes

Comments

Alltid när jag ska göra något stort och nytt så blir jag en aning orolig. Inte för att det är nytt, (det är ju det jag tycker är roligt), utan för att jag inte kan planera allt in i minsta detalj. Nog för att jag ibland uppskattar att hoppa rakt ut men jag vill gärna ha med mig en lista i handen som jag kan veckla upp och kolla igenom innan jag landar. Den listan är svår att göra om man inte ens vet i vilken stad man ska bo. Kommer jag hitta en lägenhet eller måste jag dela med andra? Kan jag ta med Mion? Vilken skola och vilket program kommer jag att läsa? Kurslitteratur? Sedan tillkommer ju det som först kan fixas när allt annat är iordning så som internet, tv-kanaler, försäkring, möblering, upplockad av alla saker m.m. Jag har flyttat tre gånger hittills så jag vet vilket mek och jobb det är innan allt kommer på plats. Detta gör att jag vrider och vänder mig om nätterna. Jag har massor att göra men inget går att fixa här och nu. Gosh!

Likes

Comments

Tänkte att en liten kort presentation kunde vara på sin plats såhär i början.

Namn: Jenneli

Smeknamn: DD, BT (Har inga smeknamn på Jenneli än eftersom jag hade ett av mina andra namn som tilltalsnamn förut.)

Ålder: 25 år nu i januari

Klädstil: Allmän. Min stil har dock blivit mörkare och mer diskret sedan jag gick på tolkutbildningen. Där var det viktigt att ha dova och omönstrade kläder för att det skulle bli enklare att se händerna när man tecknade. Håller dock sakta på att byta upp mig till mer glada färger igen.

Bor: Kommer snart att flytta men är uppvuxen i Mjölby. Har inte mycket dialekt härifrån. Många säger att min accent är svårdefinierad.

Hobbys: Att fota, framförallt natur och djur. Skriva. Jag skriver både dikter och noveller vilket jag gjort sedan jag var liten. Måla och spela piano. Jag tog pianolektioner när jag var yngre men har på senare år lärt upp mig själv till att kunna spela svårare noter samt använda pedal. Mitt målande är helt självlärt. Pyssla, ofta i form av virkning men också japanskt broderi och knytning av armband förekommer. Ett stort intresse jag har är skräckfilmer. Ser på allt ifrån Condjuring till Saw. Jag blir väldigt rädd när jag kollar på skräck så det är säkert därför det fascinerar mig så mycket.  Detta är bara ett axplock av mina hobbys. Skulle kunna rabbla upp minst tio till men jag besparar er den listan. Jag älskar att ha många olika saker som jag tycker om att göra. Det berikar mitt liv.

Mina husdjur: Jag äger själv två hundar och en katt men just nu bor jag tillsammans med ännu en voffsing som är min mammas. Han är en Golden och jobbar som vårdhund. Mina doggisar är av rasen chihuahua och papillon/yorkshireterrier och min katt är en ragdoll med röd och vit teckning. Djur är en stor del av livet för mig då de är en stark anledning till att jag är här idag och till att förgylla mitt röriga sinne.

Vad gör du på dagarna: Just nu går jag i väntans tider, ja alltså jag är inte gravid utan inväntar nästa steg i livet då min förra utbildning inte var riktigt som jag tänkt mig. Studerade nästan tre år i Örebro men har nu flyttat hem igen eftersom hjärtat mitt ville något annat. Gjorde högskoleprovet i oktober och det resultatet får jag ta del av i slutet av november. Tror dock inte det gick så bra med tanke på att jag fick hjärnsläpp av stressen. För mig tar det runt 10 minuter att lösa de mattetal som högskoleprovet har men på provdagen måste man klara att räkna ut dem på runt 1,5 minut. Det gick bara inte. Men det är roligt att ha gjort det och jag kan lova er att det inte är något att vara rädd för, vilket jag har hört att många är. Ingen behöver se ens resultat ändå. Hur som haver så har jag ändå sökt in till en rad utbildningar som sätter igång nu i januari så beroende på var jag kommer in så flyttar jag dit hän.

Likes

Comments

Idag gick jag en timme ute i vårt härliga vinterlandskap. Det knastrade så mysigt under skorna och jag fick just därför en sådan längtan efter julen. Småhundarna söker värme hela tiden. Så fort man sätter sig ner vill de krypa upp i famnen. Hjärtat gör alltid ett skutt i bröstet på mig när de borrar ner sina små nosar i min tröja.

Likes

Comments