Jag tänkte tipsa om två sjukt bra produkter som jag fick i julklapp,den ena är ett moisture infusing shampoo och den kan man ta i hela håret,den andra är hair & scalp intensive treatment,den ska man bara ta där det är slitet men absolut inget i hårbotten,så det är både balsam och inpackning i ett,bra vaa?:) dock ska man inte ta så mycket,för om man har i för mycket så kan håret bli flötigt och tappa glansen lite:/ men om man tar en liten klick bara så vips så får man fint och glänsande hår igen :)
Instruktionerna ser ni på baksidan av flaskorna på bilderna nedan :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jaa många vill ju ha långt hår och att det ska växa snabbare, därför tänkte jag komma med lite tips som kan hjälpa ens hår att växa lite snabbare än bara 1 cm per månad.

 • Inte för mycket stressande, det är inte bra för kroppen eller håret
 • Motion är a och o, det är en viktig del
 • Äta mycket vitamintillskott och proteiner som t. ex fiskolja eller  B-vitaminer
 • Klipp det slitna minst en gång i månaden, men inte hos frisörer för de klipper alltid mer än vad de ska
 • Tvätta håret sällan, kanske två tre gånger per vecka för då blir det inte lika urtvättat och ofräsht
 • Använd bastiste Dry Shampoo mellan tvättarna
 • Inpackning minst en gång i veckan
 • Drick mycket vatten, ät varierad bra kost, sov tillräckligt.
 • Använd bra produkter, inga schampon från ICA eller liknande då de mest bara innehåller vatten. Kan rekommendera Joice K Pak's produkter - schampo, inpackning och balsam + eventuellt proteinspray osv. (deras inpackning deep penetrating reconstructor har fått pris 10 år i rad eller något sånt)
 • Låt håret självtorka. Använd helst inte några värmetänger i det alls. Om du tvunget ska - använd värmeskydd.
 • På sommaren, använd hårprodukter med UV skydd.
 • Om du duschar på morgonen, sov med olivolja håret under natten. Går också bra att lägga i oljan någon timme innan dusch.
 • Lägg gärna lite olja då och då i topparna för att skydda dem - då kan du köpa speciell hårolja
 • Använd borste med svinborst. Använd bredtandad kam. Kamma/borsta aldrig håret då det är blött!
 • Använd inte hårsnoddar med metallgrej på eller spännen med vassa kanter. Ha håret uppsatt ofta så slits inte topparna lika mycket. Men ha inte håret uppsatt på samma ställe hela tiden, eller för spänt - det sliter.
 • Massera hårbotten, exempelvis i duschenm, det får igång blodcirkulationen och får håret att växa fortare
 • Tupera inte håret, det sliter väldigt mycket. Använd inte hårspray för ofta.
 • 1. Klipp inte för mycket
  Hår växer ungefär 1 cm i månaden, går du till frisören varje/varannan månad och klipper av 3-4 cm kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om.

  2. Behandla ditt hår som ett ömtåligt plagg
  Ett hår som går ned på halva ryggen är skört. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i spets eller en tunn nylonstrumpa. Skulle du slita i det eller slita en borste vårdslöst genom det?

  3. Borsta aldrig blött
  Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan ”sömmar” eller skarvar.

  4. Rengör regelbundet
  Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

  5. Fläta håret
  Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta, så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och tusentals snygga hårpinnar, hårkammar och andra redskap. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker, exempelvis vid städning. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt.

  6. Välj rätt accessoarer
  Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

  7. Använd schampo med måtta
  Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

  8. Undvik fönen
  Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

  9. Tänk på maten
  Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Sköt om dig.

Hoppas dessa tips har hjälpt er! :)

Likes

Comments

Vän/Syster/Mamma/Flickvän

godluktande bodybutter från the body shop, opi nagellack, myskläder, snygga underkläder och bodymist från VS, jättesöta och mysiga tofflor vantar och mössor, ansiktmask, sminkväska med smink/parfym, tekoppar och te, biobiljetter.

 

Pojkvän/Bror/PappaTrisslott, juligt kaffe från starbucks. Parfymer och ansiktprodukter från kicks och the bodyshop. Klocka, smarta iphone-vantar, mössa, smycken och kläder från ah.

 

Likes

Comments

Jag tror jag kollade på denna video minst tio gånger igår, inspirerande video. Att smink kan göra så mycket trodde jag inte, smink  kan dölja mycket som man inte vill dölja och det tycker jag är bra för smink kan göra så mycket för de människor som har olika slags hudproblem eller bara vill göra sig fin helt enkelt. Vart sjukt sugen att testa själv att göra en sådan här sminkning. Vad tycker ni?


Likes

Comments

Gud vad läskigt ändå att det är Klass 3 varning nere i Skåne.. Man vet ju aldrig vad som kan hända!

Får ju vara glad över att det "bara" är klass 1 varning i lilla töreboda! Inatt så vaknade jag upp av att dörren blåste upp pågrund av att det var snöstorm ute, då var jag tvungen att låsa dörren så jag inte skulle få in snö in i min lilla stuga. det gick dock inte att låsa först, men efter ett tag så gick det. Då kunde jag fortsätta att sova i lung och ro. Inatt var även den första gången som snön kom till Töreboda. Jag tycker dock att det är ganska obehagligt, speciellt att gå när man vet att det är snöstorm ute.

Likes

Comments

Har varit ledig från skolan idag,låter ganska nice men har inte haft typ något att göra,boring!! Har spenderat min dag i sängen,kollat lite på tv och gått ut med hunden,imån är det en lektion sen är det helg igen,gött då kan jag köpa godiiiis för är sjukt sugen på det nuuuu!!:(

Likes

Comments