För några veckor sedan fick vi lite snö i några dagar, det varade inte så länge men så länge det varade var det väldigt fint.
Snö är regn i form av iskristaller som faller ner från molnen. Snö förekommer vanligast på vintern men kan komma på andra årstider om det blir minusgrader. Det brukar oftast vara på höga höjder det är snö på andra årstider, till exempel på toppen av ett berg. Dom snökristallerna som faller ner från molnen kallas snöflingor. när temperaturen når 0 Grader så smälter snön.
Nu på Gotland har vi inte så mycket snö, temperaturen är inte tillräckligt kall för att det ska börja snöa och att snön ska ligga kvar på marken. jag tycker det är lite tråkigt att vi inte får så mycket snö nu. vill ha mer julkänsla nu när julafton snart är här. Får hoppas att det kommer lite snö nu snart så man kan få åka pulka och få lite julkänsla.

​​​​​Här har vi lite bilder på hur en snöflinga kan se ut. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen var jag och min familj ute vid vårar sommar ställe. Vi fällde ner en gran då och tänkte skriva lite om det. Granen var ganska hög och det är alltid en risk att ta ner ett så stort träd.

Gran är ett barrträd i gransläkten och familjen tallväxter. En gran kan bli 400 år gammal och upp till 60 m hög, granen kom till Skandinavien via Finland från Ryssland. Efter några år kom granskogar till Norrland och sedan till Småland.
Granen är som sagt ett barrträd och barren sitter utspridda i stora mängder på vaja skott, dom växlar mycket i storlek, form och riktning. 

Det va spännande att fälla ner träd och det gick ganska snabbt. nu har vi sågat ner hela trädet i små stockar som ni ser på en av bilderna nere, vi har sparat toppen och har som en gran ute nu Inter vintertiden. 


Likes

Comments

Bieffekten är en film som vi såg på naturkunskapen i skolan. Filmen handlar om bin och humlor, hur dom lever och vad dom gör för våran värld. Bin och humlor är viktiga varelser som vi behöver i våran värld. Utan bin och humlor kommer inte vi kunna överleva. Alla växter som världen har lever på grund av bin och humlor.

I filmen förklarade dom hur bin och hurmlor lever på pollen och hur dom för vidare pollen som dom får på sig och får andra växter att växa. Utan bin och humlor skulle inte vi ha någon växande i våran värld och en stor mäng mat skulle försvinna.

Humlor och bin gör också så att blommorna och andra växter blir större och finare.
​Av bin får vi honung och mer växter.

Eftersom bin gör mycket för våra växter vill man placera ut bin ut i världen så stora mängder med låder fyllda med bin fraktas över världen, detta kan leda till att binen blir stressade och många kanske inte överleva färden.

Efter att fått sett nu ur mycket bin gör för världen som man kanske inte tänkt på kommer jag uppskatta bin och humlor mer nu.

Likes

Comments

Vi har varit på fenomenalen och fick testa på att göra en Rube Goldburg.

Jag var inte med på fenominalen men mina vännner va där och jag har hjälpt till att redigera filmen. jag skulle verkligen vilja testa detta själv någon dag. 

Likes

Comments

Den gamla byn Deia ligger mellan Soller och Valldemossa på nordvästra kusten av Mallorca. Stranden Cala Deia ligger nära byn. Det är en vacker liten klapperstens strand i en mycket naturskön miljö.

Stranden är ca 70 meter lång och ca 10 meter bred. En liten del av stranden är täckt av grus, resten av stenar. Havet är underbart klart och lutningen ner i havet ganska brant.

Man kan promenera till Cala Deia från byn Deia eller köra ner till parkering mot betalning. En stig leder runt till Sa Pedrisa vakttorn, ett försvar mot piratattacker under antiken.

När jag var där var det väldigt strömt och stora vågor som slog mot stranden. men det va spännande att bada där i dom stora vågorna.

Likes

Comments

Berner sennenhundar beskrivs som godmodiga, lugna, tillgivna och intelligenta familjehundar. De tycker om att vara utomhus, sommar som vinter, och har en tendens att vakta men är för det mesta vänliga mot främmande människor.
Rasen har ursprungligen använts som vakt-, vagn- och boskapshund, men numera är den enbart en sällskapshund.

De behöver aktivitet och motion, men deras uthållighet är begränsad. Berner sennenhundar kan röra sig med förvånande hastighet för sin storlek när de är motiverade. Om de är friska tycker de mycket om att fotvandra. De håller sig nära ägaren. De har stark flockmentalitet.

​Det här är Enzo. Enzo är min systers hund och han en sån fin och speciell (på ett bra sätt) hund. han är alltid så glad och sprallig. Han kan vara väldigt rädd och försiktig av sig för så konstiga saker. 
​Enzo älskar att vara ute i skogen och på åkrar för att få springa av sig, men han måste ändå alltid hålla ett öga på sin flock han går med. 

Likes

Comments

Den röda rosen fins överallt i hela världen. dom olästa rosorna som säljs i vira svenska affärer är från Sverige och kan också vara ifrån holland eller Kenya.

jag älskar röda rosor och älskar att dom betyder kärlek.

Likes

Comments

Naturkunskap är natur för mig. Hur naturen fungerar och hur djuren i naturen lever, hur allt i naturen har ett liv.
Det betyder också för mig att labba och att forska ut ett svar.

Likes

Comments