Header

Jag har blivit så bortskämd med väldigt lite skolarbeten, timmar och läxor på den senaste tiden. Så att läsa på ett prov hela kvällen känns allt för mycket begärt. Jag har varit tvungen att bara skumma igenom alla anteckningar i geografi för att hinna läsa på allt till provet imorgon, som vanligt börjar jag läsa kvällen, alltså alltför sent för att noggrant kunna läsa på allt. Men geografi är ju inget ämne jag satsar på att få topp vitsord i så det går som de går!
Jag hann (eller egentligen hann jag ju inte, men annars hade jag aldrig orkat läsa på prov) vara och träna efter skolan också. Det var en kul träning idag, även fast det var teknikträning.
Nu tar jag natt!

Apelsiner är något som jag äter extra mycket just nu, då gott!

Likes

Comments

En bra helg är slut och jag vill inte riktigt ta natt ännu och acceptera att det är måndag imorgon. Så jag ska sitta uppe en stund ännu och ta ut det sista av helgen.

På lördag fick man ta med en vän till Crossfit och jag fick med mig Jennie. Det var ett så roligt pass och också så kul att Jennie följde med.
Idag så har jag varit och kollat på Fäbodaloppet, ätit vid Frenkku och sen har jag varit hela kvällen i Kållby med Pepe. Skön söndag!
Nu hoppas jag bara att den kommande skolveckan går snabbt så att jag kan ta sportlov i en vecka, de ser jag fram emot!

Crossfit i lördags // Kusinen Ida som spurtar i mål på dagens Fäbodalopp.

Likes

Comments

Idag var det ju annorlunda program i skolan i och med att det var penkkis. Abi:na hade ordnat bra program med pirat tema. Jag var så trött när jag kom hem från skolan och att börja läsa på tyska prov lockade verkligen inte! Jag kom mig just och just iväg och tränade, men glad att jag kom mig iväg. Träningen ger alltid så mycket mer energi och jag orkade läsa en stund på prov när jag kom hem.
Jag älskar att lära mig ett nytt språk som tyska, men helst skulle jag bara rada upp orden efter varandra och skippa grammatiken. Dock så är ju tyska ett relativt lätt språk att lära sig och själv skulle jag nog tro att jag klarar mig bättre på tyska än på finska. Sorgligt men sant med tanke på att jag läst finska i ca. 10 år och tyska i knappa 2 år. Typiskt otur att vårt andra inhemska språk är ett av dem svåra språken.

Med en bild från dagen, säger jag Godnatt!

Likes

Comments

Nu skall jag försöka ta nya tag med bloggen, får se hur det går. Jag har blivit frisk från förkylningen så jag tycker det passar bra med en ny start nu, haha.
De senaste dagarna i skolan har varit väldigt lugna, jag har haft max 2 lektioner/dag. Men snart blir det ändring på det, i och med att vi byter period nästa vecka får jag ett ganska fullt schema, med dessutom jobbiga ämnen.

Idag kunde jag också fara och träna igen efter en veckas paus. Jag steg upp 05:45 och 06:15 var jag på plats vid boxen för att göra morgon intervaller på roddmaskin. Så jobbigt att stiga upp imorse men också så värt det sen när man har tränat klart innan skolan. Har dock varit trött hela dagen i skolan eftersom det blev en så kort natt, men det tog jag igen med lite (läs; mycket) sömn efter skolan. Lite provläsning borde jag hinna med ännu ikväll och sen är jag nöjd!

Likes

Comments

Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning. Fy vad tråkigt säger jag bara. Jag hade som tur en kort skoldag idag så jag orkade mig igenom den. Men imorgon kommer jag nog att vara hem från skolan, och så hoppas jag att det inte blir en så utdragen förkylning.
Det finns ju inte så mycket att hitta på när man är sjuk, så jag har suttit i soffan och kollat serier, tv och sånt. Så lär väl morgondagen också se ut.

Messi har lika som jag legat i soffan hela dagen och kvällen. Visst kan han vara söt ibland! 😍

Likes

Comments

Vilken otroligt bra helg det har varit! Man önskar ju bara att dom inte skulle gå så fort.
På fredag jobbade jag som vanligt till halv nio och en kom Pepe direkt till mitt. Vi kollade serie och åt chips med dipp. Haha en vääldigt typisk fredagkväll alltså, men jag klagar absolut inte.
På lördagkväll hade vi planerat en överraskningskväll för Carro som fyllde 18 år. Det blev lyckat, mysigt och roligt. Det känns ju så konstigt att folk födda samma år som mig börjar fylla 18. Jag väntar snällt tills maj då det är min tur. 🤓

Sandra och Toffi hämtade mej från Bennäs på lördagskvällen så jag sov över hos dem. Jag sover här åtminstone tills åtminstone tills imorgon nu när mamma och pappa är på resa.
Sandra, Marie och jag gjorde en ordentlig brunch imorse samtidigt som vi följde med Marcialonga i Italien var Mamma och Hannes skidade.

Helgen avslutades i Kållby, ett skönt avslut på en toppen helg!

Likes

Comments

Jag har på känn att jag har gjort ett liknande inlägg tidigare, men listan har ju uppdaterats, haha! 😉

Iallafall tänker jag skriva några rader om serier som jag har sett. Inte alla, men några.


Jag börjar med den första serien som jag började se. Eller om man bortser från PLL som jag inte ens tänker skriva om eftersom den serien inte är riktigt i min smak.

One Tree Hill har jag sett flera gånger trots att den har hela nio säsonger. Säsong 6 och 9 är de bästa säsongerna enligt mig, men allihopan är nog riktigt bra, om man bortser från början av säsong fem, de avsnitten skippade jag att se andra gången jag såg serien. Serien börjar med att karaktärerna går i high school och i sista säsongen är de vuxna som har bildat familj, idrottskarriärer och jobbkarriärer. Jag gillar att serien utspelar sig under en så lång tid och det är en serie som jag tycker att man borde se. Den är kanske inte den mest spännande serien (ibland är den nog riktigt spännande också), men ändå riktigt bra!

The OC är lite samma typ av serie som One Tree Hill men The OC utspelar sig under en mycket kortare tid. Det är riktigt längesen jag kollade denna serie men nu när jag nu började fundera på serier som jag sett så kom jag på denna. Och visst var detta också en riktigt bra serie. Om jag inte minns helt fel så finns det fyra säsonger. Skulle jag vara tvungen att välja mellan denna serie och One Tree Hill så skulle jag nog ändå välja den sist nämnda.

Prison break, den som jag nästan vågar säga att är min favorit. Spännande från början till slut. Det finns fyra säsonger. Det sista avsnittet kom ut i maj 2009. Och i år i April tar dom upp serien på nytt och släpper en femte säsong, åtta år efter. Med samma skådespelare, åtta år senare! Det skall bli så kul att se hur den nya säsongen blir, med tanke på hur serien avslutades i säsong fyra. Jag har höga förväntningar!

Make it or break it kollade jag när jag inte hade några andra serier att kolla. Jag hade inte så höga förväntningar på serien men den var en riktigt skön serie att kolla. Ingen spänning, bara underhållande. Serien handlar om gymnaster och det var kanske en anledning till att jag gillade den. Redskapsgymnaster är ju så duktiga, och det verkar vara en riktigt intressant sport. Detta är en serier man kan kolla strax innan man går och lägger sig! Tyvärr så avslutades serien lite mitt i, när den fjärde planerade säsongen avbröts.

Nashville, serien som du skall se på om du gillar country musik. Serien håller fortfarande på men jag har faktist inte sett den på länge. Jag gissar på att dom håller på med femte säsongen nu och jag har väl sett ungefär fyra. En serie som jag absolut tycker man bra kan kolla, om inte annat så för musikens skull. Jag gillar country musiken, så det var nog en orsak varför jag fastnade för denna när jag började kolla den. Den handlar ju förstås om annat också men serien kretsar kring country stjärnors liv.


Nu tor orken slut att skriva om några fler serier. Dessa serier ovanför är inte alla nödvändigtvis mina absoluta favoriter, men värd att kolla enligt mig! Chicago Fire, Quantico och Shooter är serier som jag just nu kollar. Och dom tre är nog alla på topplistan.

Nu är klockan natt, Godnatt!

Likes

Comments

Denna skoldag alltså, så lång och tråkig. Och väl hemma så fortsatte jag med att göra läxor och läsa ur en bok som vi måste läsa i modersmåls kursen. Skönt med fredag imorgon iallafall!

Klockan sju for jag iväg mot boxen för att träna med Lovisa. Jag gillar vanligen inte att fara och träna så "sent" men det var riktigt skönt idag. Vi gjorde en benträning, med måånga reps backsquats, som totalt tog ca. en timme. Lovisa och jag har en liten förkärlek till benträning, så då blir det också oftast det vi tränar om vi får bestämma själva!

Vilken tur att jag har någon som drar med mig till gymmet, fastän jag ibland hellre skulle stanna i soffan!

Lovisa till höger -->

Likes

Comments

Kvällens träning vid boxen, blääh alltså! Eller okejj den gick ändå bättre än förväntat när jag använde mej av lätta vikter. Kvällens träning innehöll för mycket teknik, teknik som jag inte är bra på! Alla tekniskt svåra övningar i en och samma WOD, men vi tog oss igenom träningen, Sandra och jag. Tur att det var Partner WOD iallafall!
Resten av kvällen låg jag på soffan, bra det också!

Likes

Comments

I torsdags efter skolan åkte Pepe och jag in till stan. Vi åt först mat vid Frenkku och efteråt såg vi 101 åringen som smet från notan och försvann, på bio.

Mamma och Pappa är i Luleå i helgen så då är det Pernilla och jag som får ta hand om hundarna.

Igår kom Pepe hit och vi tränade i hemma gymmet och sen tog vi det lugnt resten av kvällen. Kollade Revenge (som jag redan sett men det går riktigt bra att kolla igen) och några avsnitt av Berg och Meltzer, det har jag också kollat några avsnitt av idag. Messi fick också va med på ett hörn i går! 😊

Likes

Comments