Header

Skriver en rad, tar en klunk kaffe, suddar ut raden. Jag börjar om, jag börjar från början - god förmiddag och god lördag! Jag har kurat in mig så långt in i vår lägenhet som det bara går, med en stor kopp kaffe, tjockekofta och skön musik. Det regnar ute och jag vill inte längre se fönsterna bli blöta. Visst att det kan vara mysigt med lite regn då och då, men kom igen, solen ge mig lite D-vitamin så jag inte skrumpnar ihop här i mitt hörn!

Som sagt, det är lördag och en del kanske ska ha gäster ikväll, andra inte. Men hur eller hur tänkte jag tipsa om en lite festlig dukning. Jag brukar föredra att duka med ljusa färger, så som vitt, men ibland händer det att jag använder svart. Med en svart färg som bas blir dukningen lite "tyngre" och den får på något mystigt sätt mer djup. Fråga mig inte hur jag menar, men så tycker jag! För att inte få en allt för mörk dukningen använder jag mig av svart material endast i mitten av bordet (se bild nedan). Det går såklart att lägga en svart duk som bas över hela bordet, lite beroende på hur rummet ser ut och vad som mer ska ställas på bordet.

Jag valde att ställa mina favoritljuslyktor, Tom Dixton - ooh Tommy boy! Eftersom vi har mycket mässing runt omkring vårt bord, i form av tavelramar och dylikt så blev det en fin helhet. Helheten, det är oerhört viktigt för mig. Dukningen ska inte bara passa just för tillfället av kvällen utan för mig måste den passa in i omgivningen också. Inte alltid så lätt, men med lite fix så brukar det flyta ihop rätt bra!Matchade servettringarna (eller rosetterna) med den svarta duken.

Min lördagsmorgon, köffe!


Hoppas ni får en fin lördag!
Love J

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har lyst med min frånvaro, I know. Men nu kommer jag med lite inspiration till helgernas(eller varför inte vardagarnas)dukning. Nedan syns en juldukning – lite väl sen. Den är från i julas då vi bjöd min syster och hennes man på middag. Vi skulle bjuda på soppa och med soppskålar blir dukningen lite mer speciell.Eller, det blir mer tallrikar, vilket gör att dukningen ser lite mer ”lyxig”ut, enligt mig. Älskar att duka lager-på-lager.
Jag sätter alltid en platt tallrik under soppskålen och den här gången valde jag att göra ett ihopsatt paket av de båda tallrikarna och servetten. För att hålla ihop paketet band jag ett sidenband om, i julens glada röda färg. Här går det naturligtvis att använda andra färger, som till våren, använd ett färgglatt! Jag gör ju i regel egna servettringar och den här gången var inget undantag.För att få en bred hållare runt servetten rekommenderar jag att använda rullen från ett tomt presentpapper, ni vet den naturfärgade rullen som tittar fram när pappret är slut. Den är redan snurrad och sluter sig fint runt servetten. Jag har återanvänt mina rullar flera gånger, perfekt! För att få lite höjd på den här dukningen valde jag att sätta två höga ljusstakar med blockljus. Men! Tänk på att ljusstakarna inte får vara FÖR höga så att de blandas ihop taklampan,eller att placera dem så att middagsgästerna inte ser varandra. Det får man vara lite försiktig med när man har en ”hög” dukning. Personligen föredrar jag höga bordsdekorationer,ser mer levande ut! Och, som sagt, byt gärna ut banden till en mer ljus färg nu till våren. Likaså det gröna, blir väldigt dekorativt med en mer ljusgrön kvist!Ha en fin torsdag!

Likes

Comments

Lunchrast och jag passar på att skriva ett inlägg, denna regniga onsdag. Men ack vilken härligt onsdag det är, O är hemma igen och allt är som vanligt, efter två och en halv vecka i från varandra. Underbart att ha honom hemma igen! Jag ska snart åka hem och mysa i soffan men först ska jag förbi affären och köpa glögg och pepparkakor, blev så himla sugen på det. Ska nog svänga förbi något bageri med och köpa två lussekatter! Blir riktigt adventsmys hemma i eftermiddag! 

På tal om advent, jag har hjälp min vän att göra namnskyltar och "sångark" till hennes bjudningen i helgen, med temat advent. Troligtvis blir det en enkelt dukning med vitt som grund och granris som dekoration.
​Mitt förslag är att lägga granris i en lång slinga över bordet och sedan sätta små vita ljuslyktor mellan kvistarna. Namnskyltarna kommer (troligtvis) knytas med grönt silkesband runt om en vit servett. Färgerna för kvällen blir alltså mossgrönt och vitt! Me like!

När jag gör namnskyltar och dylikt använder jag mig av programmet Word. Det är enkelt att jobba i och det går att göra mer där an vad man tror. Det går att jobba i olika lager, vilket underlättar väldigt mycket när man arbetar både med bild och text. På sångarket nedan har jag gjort en slinga av granris. Det är från början bara en liten liten bild på en kvist som jag satt ihop, med hjälp av att lägga bilderna över och under varandra.

Ha en fin onsdag!

Litet ark med sånger, kan läggas på tallriken eller ställas mot glaset!

Likes

Comments

Veckans bästa tisdag - yay! En månad kvar till julafton och utanför mitt fönster är det grönt på marken och plusgrader i luften. Dock gör det mig inget, snön kan komma lite senare, så den ligger kvar över julen.

Igår kom äntligen min efterlängtade Tom Dixon lykta, i mässing! Har länge tittat på den, för att fullborda min trio och nu slog jag till! Så nöjd. De lyser så otroligt fint och höjer mysfaktorn i vårt vardagsrum. När jag packade upp den var jag som ett barn på julafton. Visst är det kul att få presenter och julklappar, men känslan av att packa upp något som man köpt själv är underbar! Speciellt om det är något man länge velat ha!

Jag beställde min lykta på rum21.se. LÄNK!

Resultatet!

Jag började även adventspynta lite igår. Gjorde om en krans med granris (i plast) till en vit grans. Tog ett glansigt tyg och virade runt, blev ganska bra. Är inte helt nöjd, än. Den hänger just nu i en av balkongdörrarna. Kanske ska vira en ljusslinga om, så den piffas upp lite. Har tyvärr ingen bild. Sen hann jag även få fram min adventsljusstake, som låg längst in, bokstavligt talat, i förrådet! Jag fick både hoppa över saker och vända och vrida för att få fram den. Men det var det värt! Nu är den pyntade och klar!
Välkommen första advent!

Likes

Comments

Hoppas ni haft en bra helg! Det har jag! Dock va vädret väldigt kallt och ruggigt så jag kände att jag behövde piggas upp. Gick därför och köpte mig ett fint armband! Har länge velat ha ett nytt armband, önskat mig både det i julklapp och i födelsedagspresent, men inte fått något. Så, nu tog jag saken i egna händer! Slipper jag bekymra mig om att jag inte får något den här julen heller...

För någon vecka sedan bad min kollega mig att hjälpa till med en inbjudan till en nyårsmiddag och självklart ville jag hjälpa till! Temat skulle vara guld och ganska enkelt och stilrent. Jag började skissa och resultatet ser ni nedan! Min kollega blev supernöjd och postade inbjudan direkt! Hoppas de får ett fint nyår! Inte långt kvar nu. I morgon är det endast 1 månad kvar till jul. Helt galet!

Trevlig måndag!

Mitt nya favoritarmband!

Nyårsinbjudan! (På det riktiga står det såklart 2015)

Likes

Comments

​Äntligen fredag! Underbart! Förra helgen hade jag mina kollegor över på middag och då blev det årets första juldukning. Tanken var inte att det skulle bli just en dukning med temat jul, men allt eftersom började det mer och mer likna en juldukning. På mina senaste middagsbjudningar har jag haft "snapsvisor" på små ark, som jag lagt på tallrikarna, tillsammans med servetter och namnskyltar. Det blir väldigt dekorativt med det lilla arket och det har även varit väldigt uppskattat av min gäster. Man behöver inte dricka snaps för att kunna sjunga och skåla, det går bra med vad som i glasen. Att få en egen namnskylt brukar alltid vara uppskatta hos gästerna och även mycket fint runt servetten eller glaset.

När jag dukar ett bord tycker jag om att duka med någon form av tyg i mitten. Tycker det blir väldigt mysigt och även väldigt dekorativt och fint. Det behöver inte nödvändigtvis vara en duk, jag brukar ta vad jag har hemma. Förra helgen blev det en gardin och tyg köpt på metervara. Det kan jag verkligen rekommendera, att köpa tyg på metervara. Jättesmidigt att duka med!

Ha en fin helg, det ska jag försöka ha!

Likes

Comments

Min första brudbukett!

För några år sedan fick jag i uppdrag att göra en brudbukett. Det var helt nytt för mig och jag hade aldrig gjort det tidigare. Jag var toknervös när jag stod där med de stora röda rosorna och visste att jag var tvungen att göra ett bra jobb. Jag band rosorna kvällen innan och sedan fick de stå svalt över natten. Morgonen därpå fäste jag murgröna runt om och stack ni de vita pärlorna. Jag band även det vita bandet om, som verkligen piffade upp hela buketten! Hela processen var superkul och jag njöt varenda minut! Bruden blev nöjd, vilket var huvudsaken!

Likes

Comments

​Kul att du kikade in! Mitt första inlägg! Jag kommer att lägga upp olika inlägg för att fylla på mina kategorier, så att du som besökare kan se vad jag pysslar/har pysslat med. På återseende!

Likes

Comments